Η έκλειψη των αποχωρισμών

Είτε είσαι έτοιμος είτε όχι, η αλλαγή έρχεται καταπάνω σου. Οι εκλείψεις είναι δείκτης αλλαγών αλλά και εξέλιξης. Αν θέλεις να μένεις κολλημένος στο παλιό, σου έχω νέα. Δεν γίνεται!
Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου γίνεται στον Καρκίνο και αυτό σημαίνει ότι για να κάνεις μια νέα αρχή χρειάζεται να αποχωριστείς οτιδήποτε παλιό, παραδοσιακό ή συναισθηματικά βαρύ.
“Η αλλαγή είναι φίλη μου” είναι το mantra που μπορείς να ξεκινήσεις να λες αυτό το καλοκαίρι. Θα σε σώσει από ταλαιπωρίες.

Σε τι είσαι προσκολλημένος;
Τι σου δίνει ασφάλεια;
τι θεωρείς οικογένεια και σπίτι σου;
Πώς εκφράζεις τα συναισθήματα σου;
Όλα όσα ήξερες και που αφορούν τα παραπάνω θέματα ήρθε η εποχή να τα αναθεωρήσεις.

Η έκλειψη στον Καρκίνο, στο ζώδιο που αντιπροσωπεύει την οικογένεια, τις ρίζες, τη θαλπωρή, το σπίτι και το συναίσθημα σου, έρχεται με φόρα για να κάνει ένα γερό ξεκαθάρισμα.

Είναι απαραίτητο να ξέρεις ότι το ξεκαθάρισμα θα γίνει είτε το επιτρέψεις είτε όχι.

Οπότε, ας είσαι συνεργός σε αυτό και όχι πολέμιος του.

Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που “μαζεύει” και διατηρεί.
Μαζεύει και διατηρεί και φυλάει παραδόσεις, ήθη, έθιμα, αναμνήσεις, αναμνηστικά, αντίκες, οτιδήποτε με το οποίο έχει δεθεί συναισθηματικά.

Όσοι έχουν έντονο το ζώδιο του Καρκίνου στο ωροσκόπιο τους μαζεύουν τα πάντα και θυμούνται τα πάντα. Υλικά και κυρίως συναισθηματικά.

Όμως, η εντολή αυτής της έκλειψης όμως είναι ξεκαθάρισμα γι΄αυτό και θεωρείται «σκληρή».

Η πρώτη έκλειψη του καλοκαιριού που γίνεται στις 20 μοίρες του Καρκίνου δεν είναι παιχνιδάκι. Αρκετοί πλανήτες είναι ανάδρομοι, ανακόπτοντας τη δράση μας ενώ ο Πλούτωνας σε δύσκολη γωνία με την έκλειψη κάνει την ανάγκη για… ξερίζωμα επιτακτική, βαθιά και δραματική.

Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου είναι μια Νέα Σελήνη.
Κάθε Νέα Σελήνη σηματοδοτεί μια νέα αρχή αφού πρώτα έχει κλείσει και ολοκληρωθεί ένας κύκλος.

Αν ξέρεις το προσωπικό σου ωροσκόπιο, δες σε ποιον οίκο πέφτει η 20η μοίρα Καρκίνου και θα έχεις άμεσα μια ιδέα για τον τομέα που θα σε επηρεάσει η έκλειψη.

Να θυμάσαι ότι την ημέρα της έκλειψης ή σε ένα πολύ κοντινό διάστημα πριν και μετά από την έκλειψη, συμβαίνει ένα γεγονός που σου δείχνει σε ποιον τομέα επηρεάζεσαι. Οπότε, τα μάτια σου ανοιχτά ώστε αντί να “θάψεις” το γεγονός, αν είναι δύσκολο για εσένα να το διαχειριστείς, να το λύσεις και να ελευθερωθείς από ένα βαρίδι της ζωής σου.

 

Διάβασε περισσότερα στο: Εκλείψεις: Οδηγός για αρχάριους

Πάντως, δεν είσαι χωρίς στηρίγματα σε αυτή τη διαδικασία. 
Η Αφροδίτη, ο Κρόνος και ο Ουρανός με τις καλές μεταξύ τους γωνίες βοηθούν όσο μπορούν με το να υπάρχει ανοιχτό μυαλό, ωριμότητα και σωστή διαχείριση ξαφνικών γεγονότων.

Ο Ποσειδώνας, που σχετίζεται ήπια με την έκλειψη και τον Πλούτωνα, ίσως να δείχνει ότι μέσα από τη θυσία, την τέχνη, το όνειρο και την πραγματική αγάπη να ζήσεις πιο ήπια τα αποτελέσματα αυτής της όψης.

Τα SOS της έκλειψης

 

Καλά και για καιρό κρυμμένα συναισθήματα

 

Συναισθηματική αναστάτωση

 

Απωθημένα, θέματα σπιτιού και οικογένειας

 

Ταμπού και καταπιεσμένες σεξουαλικές επιθυμίες έρχονται στο προσκήνιο.

 

Καλό είναι να αποφύγεις ζήλειες, αίσθημα κτητικότητας, κόντρες με τη μητέρα σου, αντιπαλότητες με άτομα εξουσίας αλλά και παιχνίδια εξουσίας σε προσωπικές ή εργασιακές σχέσεις.

Από την έκλειψη στις 13 Ιουλίου επηρεάζονται κυρίως

Καρκίνοι: γεννημένοι 10-15 Ιουλίου

Ζυγοί: γεννημένοι 11-15 Οκτωβρίου

Αιγόκεροι: γεννημένοι 9-13 Ιανουαρίου

Κριοί: γεννημένοι 8-12 Απριλίου

και όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες ανάμεσα στις 18 και 22 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Αυτή η έκλειψη είναι απλά η προθέρμανση… Θα ακολουθήσουν δυο ακόμη εκλείψεις. Μια Πανσέληνος στις 28 Ιουλίου και μια Νέα Σελήνη στις 11 Αυγούστου.

Το κράνος σου μην ξεχάσεις, ναι;

Κριός

Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου χτυπάει την πόρτα του σπιτιού σου και επηρεάζει ό,τι εσύ θεωρείς οικογένεια, σπίτι, ρίζες, παρελθόν. Το μήνυμα είναι κάθαρση παντού.

Η ατμόσφαιρα στο σπίτι μπορεί να είναι έντονα φορτισμένη και έτσι να υπάρξουν κόντρες, διαφωνίες και παιχνίδια εξουσίας. Ίσως να έχει έρθει η εποχή να κάνεις κάποια αλλαγή στο σπίτι. Πολύ πιθανό αυτή η αλλαγή να έχει να κάνει με τη δουλειά σου: αλλάζεις δουλειά, αλλάζεις τρόπο δουλειάς, τόπο εργασίας.

Η ένταση θα είναι εμφανής ειδικά αν έχεις γεννηθεί ανάμεσα στις 8-12 Απριλίου. Να θυμάσαι πάντως ότι οι επόμενες δυο εκλείψεις του καλοκαιριού δεν έχουν σκοπό να σε πιέσουν.

Ταύρος

Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου στον Καρκίνο δεν σε επηρεάζει αρνητικά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η έκλειψη θέλει πολύ να σε στείλει ένα ταξιδάκι στο οποίο θα περάσεις μια χαρά. Είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις θέματα που έχουν να κάνουν με τη μόρφωση ή την επιμόρφωσή σου και να κάνεις πιο ουσιαστικό και βαθύ τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Σε κάθε περίπτωση να δώσεις προσοχή σε αντιπαραθέσεις με άτομα εξουσίας και φρόντισε να μην εμπλακείς σε καβγάδες που θα αφορούν σε όσα πιστεύεις εσύ ή όσα πιστεύουν άλλοι. Γενικά, χρειάζεται προσοχή σε μετακινήσεις, οδήγηση, συζητήσεις και επαφές.

Δίδυμοι

Τα οικονομικά σου δεν αισθάνονται πολύ καλά με τη συγκεκριμένη έκλειψη. Ό,τι έχει να κάνει με τα δικά σου χρήματα και με τον μισθό σου δέχεται την πίεση της έκλειψης. Αυτό σημαίνει ότι τα οικονομικά θέματα ελέγχονται, αναπροσαρμόζονται, διαπραγματεύονται και αλλάζουν όλο αυτό το διάστημα. Η αυτοπεποίθηση σου και γενικά το πόσο αισθάνεσαι ότι αξίζεις, κλονίζεται.

Θα χρειαστεί να προσέχεις για να μην χάσεις κάτι που το θεωρείς πολύτιμο, κάτι που έχει αξία για εσένα. Γενικά, θα χρειαστεί να προσέξεις πολύ το πού και το πώς θα ξοδέψεις τα χρήματα σου. Καλό είναι να γίνεις λίγο τσιγγουνάκος για λίγο!

Καρκίνος

Η πρώτη έκλειψη στις 13 Ιουλίου είναι και η πρώτη που πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο. Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα πραγματοποιηθούν κι άλλες που θα σε αφορούν, που θα ξεκαθαρίσουν τη ζωή σου από κάθε τι περιττό και που θα σε βάλουν σε έναν νέο δρόμο ανάπτυξης. Ήρθε η εποχή να μεταμορφωθείς και να πάρεις σημαντικές αποφάσεις.

Με τις εκλείψεις εμφανίζονται άτομα στη ζωή μας που θα παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας. Αυτό μπορεί να αφορά τόσο τον προσωπικό όσο και τον επαγγελματικό τομέα.

Μια καινούργια σχέση ή/και μια νέα συνεργασία θα είναι ο καταλύτης για τις αλλαγές που έρχονται.

Η συγκεκριμένη έκλειψη επηρεάζει απόλυτα τους γεννημένους από 11-15 Ιουλίου που θα χρειαστεί ακόμα και να αναγκαστούν- να κάνουν μια νέα αρχή. Όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο, είναι απαραίτητο και απόλυτα ωφέλιμο.

Λέων

Μπορεί να πιστεύεις ότι η έκλειψη στις 13 Ιουλίου δεν σε αφορά άμεσα καθώς πραγματοποιείται στον Καρκίνο, όμως δεν είναι έτσι ακριβώς. Κάθε ηλιακή έκλειψη σε αφορά και σε επηρεάζει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό καθώς παίρνει μέρος σε αυτήν ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ήλιος.

Αυτές τις ημέρες κάτι που σε απασχολεί δεν σε αφήνει να χαρείς και να νιώσεις ενέργεια. Χρειάζεται να δώσεις προσοχή σε θέματα υγείας και να βρεις χρόνο για ξεκούραση και απομόνωση καθώς αυτό είναι που πραγματικά χρειάζεσαι. Σου δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθείς πιο ουσιαστικά με πνευματικά θέματα. Σε επαγγελματικά θέματα υπάρχει κάποιοΥ παρασκήνιο.

Μάζεψε δυνάμεις γιατί οι επόμενες δυο εκλείψεις του καλοκαιριού γίνονται στο δικό σου ζώδιο και θα χρειαστείς όλες σου τις δυνάμεις.

Παρθένος

Αυτή είναι μια έκλειψη που δεν σε αφορά άμεσα. Πιθανώς όμως να επηρεάσει κάποιο άτομο από το φιλικό σου περιβάλλον και αυτό να αναστατώσει ή να κινητοποιήσει κι εσένα. Γενικά, να προσέχεις να μην μπλέξεις σε παιχνίδια εξουσίας με φίλους ή ανθρώπους που βρίσκεστε στην ίδια ομάδα.

Επίσης, είναι πιθανό κάποιο ερωτικού ενδιαφέροντος απωθημένο να βγει στην επιφάνεια και να σε αναστατώσει.

Ό,τι έχει να κάνει με τους στόχους σου, με τις ιδέες σου ενεργοποιείται αυτή την περίοδο για να ξεκαθαρίσει, οπότε είναι πολύ πιθανό μετά από αυτό να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Go, Virgo!

Ζυγός

Είναι μια έκλειψη που σε αφορά άμεσα και που θέλει να σε πιέσει όσο μπορεί προκειμένου να αποκτήσεις μια νέα ή πιο ξεκάθαρη πορεία στα επαγγελματικά σου. Επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους 11-15 Οκτωβρίου αλλά όλοι οι Ζυγοί θα νιώσουν πίεση στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής τους.

Τι θέλεις ή τι χρειάζεται να αλλάξεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καριέρα σου, την προβολή σου ή την προβολή της δουλειάς σου;

Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις αλλαγές στο σπίτι σου και αυτό να σχετίζεται και με τα επαγγελματικά σου. Σε κάθε περίπτωση, μην έρθεις σε αντιπαράθεση ή μην εμπλακείς σε παιχνίδια δύναμης ειδικά με άτομα που έχουν μεγαλύτερη εξουσία από εσένα.

Η διπλωματία, που την παίζεις στα δάχτυλα, θα είναι και αυτή που θα σε σώσει από δύσκολες καταστάσεις.

Σκορπιός

Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου δεν είναι σε καμία περίπτωση αρνητική για εσένα. Θέλει να σε δει να ταξιδεύεις, να ασχολείσαι με θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό ή να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο σε σπουδές ή επιμόρφωση. Τα ταξίδια πάντως που θα κάνεις αυτή την εποχή θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία και την εξέλιξη σου. Φιλοσόφησε βαθιά, απόκτησε νέο όραμα.

Ένα καλό νέο είναι ότι ο Δίας στο δικό σου ζώδιο σου γύρισε σε ορθή πορεία οπότε ό,τι θέλεις, εύχεσαι, αξίζεις, ονειρεύεσαι ή οραματίζεσαι θα έρθει πιο εύκολα σε εσένα ως ανταμοιβή ή ως προστασία. Γιούπι! Να θυμάσαι ότι επόμενες δυο εκλείψεις του καλοκαιριού θα σε πιέσουν αρκετά, οπότε μάζεψε θετική ενέργεια!

Τοξότης

Το πορτοφόλι σου και γενικότερα τα χρήματα που έχεις ή που διαχειρίζεσαι μαζί με άλλους, αναστενάζουν από την έκλειψη.

Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου γίνεται στο κομμάτι του ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με δάνεια, διακανονισμούς, διατροφές, χρέη, κληρονομιές, αγοραπωλησίες. Όσο και να σε απασχολούν αυτά τα θέματα καλό είναι να μην κάνεις συζητήσεις αυτήν την εποχή όπως και μην εμπλακείς σε παιχνίδια εξουσίας ή εκβιασμού.

Παράπονα, απωθημένα και σεξουαλική ορμή είναι πολύ πιθανό να βγουν στην επιφάνεια με άγαρμπο τρόπο. Η υπαρξιακή κρίση, που είναι μέσα στο πρόγραμμα, θα σε κάνει να προχωρήσεις πιο ουσιαστικά στη ζωή σου.

Αιγόκερως

Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου μπορεί να γίνεται στον Καρκίνο όμως σε αφορά άμεσα καθώς ο Καρκίνος είναι το ζωδιακό σου… ζευγαράκι. Οπότε, δώσε προσοχή σε σχέσεις και συνεργασίες που θα περάσουν μια βαθιά αλλά και μεταμορφωτική κρίση. Καθώς αυτή η έκλειψη είναι και Νέα Σελήνη θα έχεις νέα δεδομένα σε αυτούς τους τομείς. Ποιος θα κάνει εντυπωσιακή είσοδο στη ζωή σου και ποιος ή ποιοι ταραχώδη έξοδο;

Αυτή η έκλειψη είναι η πρώτη από έναν κύκλο εκλείψεων που θα διαρκέσει περίπου δυο χρόνια οπότε γίνε σύμμαχος στο ξεκαθάρισμα και όχι εμπόδιο. Βρες νέες ισορροπίες στις σχέσεις, κάνε τις πιο ουσιαστικές.

Να θυμάσαι ότι στην περίοδο των εκλείψεων έρχονται άνθρωποι στη ζωή μας που έχουν να παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας.

Υδροχόος

Οι επόμενες δυο εκλείψεις του καλοκαιριού θα αφορούν άμεσα το δικό σου ζώδιο οπότε φρόντισε να ξεκαθαρίσεις με υποχρεώσεις και λεπτομέρειες για να μπορέσεις να μπεις πιο καθαρός στη φάση των εκλείψεων στον Λέοντα.

Να θυμάσαι ότι ο Άρης ανάδρομος στο δικό σου ζώδιο δεν σου δίνει πολλά περιθώρια για αποτελεσματική δράση αλλά κάνε ό,τι μπορείς και τα αποτελέσματα θα έρθουν από το φθινόπωρο. Φρόντισε να μην υπάρξει ένταση με ανθρώπους στο περιβάλλον της εργασίας σου καθώς θα υπάρξουν υποχρεώσεις και ευθύνες που δε θα μπορέσεις να αποφύγεις.

Ιχθύς

Η έκλειψη στις 13 Ιουλίου δε θέλει καθόλου να σε ζορίσει ή να σε παιδέψει. Θέλει να δώσει μια σπίθα στη δημιουργικότητα και στη γοητεία σου.

Η έκλειψη πραγματοποιείται στον τομέα του ωροσκοπίου σου που αφορά στα παιδιά που έχεις, που θέλεις ή που έρχονται στη ζωή σου αλλά και με τον τρόπο που διασκεδάζεις, που βρίσκεις χαρά.

Όμως, αν δεν έχεις θέματα με παιδιά, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει μια νέα ερωτική σχέση, με το φιλικό σου περιβάλλον να έχει έναν καρμικό ρόλο στη διευκόλυνση ή στην παρεμπόδιση της.

Εντωμεταξύ, θα δεις και κάποιες υποθέσεις σου να έχουν εξέλιξη καθώς ο κυβερνήτης πλανήτης σου Δίας μόλις γύρισε σε ορθή πορεία. Enjoy life!

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.