Μπορείς να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή σε ένα καλοκαίρι, λέει η συγγραφέας Judy Blume και έχει δίκιο. Όμως, καθώς το τρίτο σου ενεργειακό κέντρο, λίγο πιο πάνω από τον αφαλό σου, γεμίζει με ηλιακή ενέργεια και πιάνει φωτιά, ίσως ο διαλογισμός να είναι το τελευταίο που θα χωρέσει στο πρόγραμμα σου. Το να κάνεις διαλογισμό, θα σε καθαρίσει από άγχος, κούραση και απογοήτευση, αλλά και θα σε φορτίσει με ενέργεια για καθαρό μυαλό και καρδιά. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, κάνε την καλύτερη σύνδεση και απόλαυσε τα αποτελέσματα.

Παραλία

Αν και παραλίες είναι γεμάτες κόσμο αυτή την εποχή, το σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις ώρα και μέρος που θα σου επιτρέψουν να κάνεις έναν υπέροχο χαλαρωτικό ή δυναμικό διαλογισμό.
Γενικά, μια από τις καλύτερες ώρες για διαλογισμό είναι νωρίς το πρωί. Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά, καθώς όταν ανατέλλει ο Ήλιος έχει έξτρα ενέργεια την οποία και σου χαρίζει απλόχερα εκείνη την ώρα.
Άρα η παραλία νωρίς το πρωί είναι μια θαυμάσια ευκαιρία. Να ξέρεις ότι το αλάτι είναι το πιο δυνατό καθαριστικό της ενέργειας και της αύρας που μας δίνει η φύση. Οπότε εάν έχεις περάσει μια δύσκολη περίοδο γεμάτη κούραση ή απογοήτευση, δώσε στη θάλασσα την ευκαιρία να σε κάνει καλά.
Κάθισε οκλαδόν, πάρε 2-3 βαθιές αναπνοές, κλείσε τα μάτια σου και συγκεντρώσου.
Αν περάσει κάποιος το πιο πιθανό είναι να νιώσεις κάπως άβολα. Δεν πειράζει. Απλά φρόντισε να μην διακόψεις για πολύ και να διατηρήσεις την ίσια στάση στο σώμα σου. Ο ήχος και η μυρωδιά της θάλασσας θα σε συντονίσουν και πάλι με τον υπέροχο σύμπαν του διαλογισμού.
Αν δεν μπορείς να ξυπνήσεις τόσο νωρίς, κάνε το διαλογισμό σου το δειλινό και θα νιώσεις μεγάλη γλύκα. Αλλά ακόμα και εάν δε βρεις αυτό το καλοκαίρι το κατάλληλο μέρος στην παραλία για να διαλογιστείς, κάνε το στο μπαλκόνι/αυλή/παγκάκι, εκεί που θα μένεις. Μην αφήσεις αυτό το καλοκαίρι να περάσει χωρίς να “καθαρίσεις” αλλά και να φορτίσεις.

Αρχαιολογικοί χώροι

Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες επέλεγαν τα πιο δυνατά ενεργειακά σημεία για να φτιάξουν τους χώρους λατρείας. Και αυτή η ενέργεια διατηρείται -ευτυχώς- έως και τις ημέρες μας. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς έναν αρχαιολογικό χώρο, μπορείς να κάνεις εκεί τον διαλογισμό σου. Διάλεξε ένα σημείο που να σε εμπνέει, να σε εξυπηρετεί, και να επιτρέπεται να σταθείς, κάθισε οκλαδόν, ίσιωσε τη σπονδυλική σου στήλη και ξεκίνα να συνδέεσαι νοητά με την ενέργεια του χώρου. Όσο πιο πολύ αφεθείς, τόσο περισσότερο θα φορτίσεις τις “μπαταρίες” σου με ξεχωριστή ενέργεια.
Αν ντρέπεσαι για όσους μπορεί να σε βλέπουν, το μόνο που έχω να σου πω είναι να μην ανησυχείς. Δεν έγινε ή δε θα γίνει τίποτα. Εμένα με έχουν δει εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι που με σεβάστηκαν όσο τους σεβάστηκα.

Καταρράκτες

Σε αρκετά μέρη της Ελλάδας υπάρχουν καταρράκτες. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι στους καταρράκτες υπάρχει η πιο δυνατή καθαρή ενέργεια που καθαρίζει όχι μόνο την αύρα σου αλλά και την αύρα της γης μας. Οπότε κάθισε με ίσια πλάτη σε ένα ασφαλές σημείο κοντά στον καταρράκτη, ανάπνευσε βαθιά και οραματίσου ότι το νερό να σε καθαρίζει από άγχος, κούραση, θλίψη, στεναχώρια. Θα νιώσεις άμεσα καλύτερα. Όταν νιώσεις ότι έχεις καθαρίσει και έχεις όρεξη, οραματίσου ότι γεμίζεις από καθαρή ζωτική ενέργεια.

Δάσος

Το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να πας μια βόλτα στο βουνό. Το βουνό εξαιτίας των δέντρων, έχει μια πολύ καθαρή ενέργεια που μπορεί να σε καθαρίσει αλλά κυρίως να σε γειώσει και να σε κάνει να αισθανθείς σιγουριά και αγαλλίαση. Βρες ένα μέρος που να σε βολεύει, κάθισε με ίσια πλάτη, ανάπνευσε βαθιά 2-3 φορές και ξεκίνα τη σύνδεση σου. Μπορείς να μη σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο αλλά να αφεθείς στην ενέργεια του περιβάλλοντος με όλες τις αισθήσεις σου. Ή μπορείς να ζητήσεις να σου δοθεί μια απάντηση ή μια οδηγία σε κάτι που σε απασχολεί. Σε κάθε περίπτωση θα νιώσεις Θαύμα!

Αν θέλεις να μάθεις τα πώς να ξεκινήσεις διαλογισμό, διάβασε εδώ

Και εδώ, τον διαλογισμό που διώχνει το άγχος

Καλή επιτυχία και περιμένω τις εντυπώσεις σου

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.