Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου γίνεται στο ορμητικό ζώδιο του Κριού. Είναι η εποχή που ορμάς στις καταστάσεις με το κεφάλι, που θέλεις να κάνεις καινούργιες αρχές, που θέλεις να νιώσεις και πάλι ασυγκράτητος. Όμως, η πολλή δράση φέρνει και πολλή αντίδραση, οπότε ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις την αντίδραση του Πλούτωνα.
Πώς επηρεάζεται το δικό σου ζώδιο από την Πανσέληνο στον Κριό και τι μπορείς να κάνεις για να εκμεταλλευθείς την ενέργεια της;

Ό Κριός έχει να κάνει με την ενέργεια. Είναι το ζώδιο που ανοίγει τον ζωδιακό κύκλο και που έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο με τις καινούργιες αρχές.
Να θυμάσαι ότι η ενέργεια αν δε διοχετευθεί σε στόχους που να αξίζουν, τότε γίνεται μπούμερανγκ που γυρίζει προς εσένα.
Οπότε φρόντισε όλη την ενέργεια που σου δίνει το φεγγάρι στον Κριό να τη διοχετεύσεις σε όσα θέλεις να κάνεις, σε όσα θέλεις να ξεκινήσεις δυναμικά, σε όσα θέλεις να προβάλεις από τα χαρίσματα και τα όνειρα σου. Μην την αφήσεις να λιμνάσει, να γίνει θυμός, αντιπαλότητα και έκρηξη χωρίς λόγο και αιτία.

Η Πανσέληνος στις 5 Οκτωβρίου είναι η πρώτη Πανσέληνος που πραγματοποιείται μετά από την φθινοπωρινή ισημερία και αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος ανάμεσα στη μια ανατολή του φεγγαριού και στην επόμενη μειώνεται αρκετά. Αυτό παλιά έδινε τη μοναδική ευκαιρία στους αγρότες να μείνουν περισσότερο στα χωράφια τους για να μαζέψουν τη σοδειά τους γι’ αυτό και το συγκεκριμένο φεγγάρι ονομάστηκε “Φεγγάρι συγκομιδής”, σύμφωνα με το Old Farmer’s Almanac.
Εσύ, τι έχεις σπείρει, τι έχει φυτρώσει και τι είσαι έτοιμος να θερίσεις;

 

Η Πανσέληνος στον Κριό επηρεάζει

τους Κριούς που έχουν γεννηθεί 31 Μαρτίου με 4 Απριλίου
τους Ζυγούς που έχουν γεννηθεί 4-7 Οκτωβρίου
τους Καρκίνους που έχουν γεννηθεί 2-6 Ιουλίου
και τους Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί στις 1-5 Ιανουαρίου

Επηρεάζει και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια ανάμεσα στις 11-15 μοίρες.

Πράγματα και καταστάσεις που ξεκίνησαν τέλος Μαρτίου με τη σημερινή Πανσέληνο στον Κριό,  θέλουν, οδεύουν ή και απαιτούν μια ολοκλήρωση. Μάλιστα, αν έχεις δουλέψει αρκετά πάνω σε κάτι που ξεκίνησες πριν από έξι μήνες ετοιμάσου για την ανταμοιβή.
Από την άλλη κακές, ανωφελείς, φθαρμένες σχέσεις και συνεργασίες θα ολοκληρωθούν αυτό το διάστημα με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο.

Ο Ερμής ο πλανήτης της επικοινωνίας δίπλα στον Ήλιο και απέναντι από την Σελήνη, απλά χάνει τα λόγια του. Αυτό το διάστημα ίσως να μην ξέρεις πώς να πεις και να εκφράσεις αυτά που νιώθεις. Από την άλλη, το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον μυστήριο Πλούτωνα, φέρνει εντάσεις από εκεί που δεν το περιμένεις, ίσως για να καεί η συσσωρευμένη -αρνητική- ενέργεια. Δεν είναι κακό, αρκεί να μην καούν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά.

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι οπότε δεν είναι απίθανο αυτές τις ημέρες να δούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν κάτι δραστικό στο κεφάλι τους. Από το να βάψουν κόκκινα τα μαλλιά τους, να ξυρίσουν ένα μέρος ή να κάνουν piercing. Το θεωρείς τραβηγμένο; Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου και θα καταλάβεις.

Η ευκαιρία της Πανσελήνου στον Κριό είναι να βρει το Εγώ αυτό που θέλει, και να το κάνει μέσα από ή για την ενέργεια του Εμείς.

Κριός

Ένας κύκλος ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει κάτι νέο για εσένα. Με τι ασχολήθηκες από πέρυσι τον Οκτώβριο εντατικά και τι καινούργιο ξεκίνησες στο τέλος Μαρτίου που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες;
Σου λέγαμε τον προηγούμενο μήνα να ανασυνταχθείς, να μείνεις λίγο μόνος για να μπορέσεις να ζήσεις την επερχόμενη πανσέληνο στο ζώδιο σου έχοντας λύσει ψυχολογικά ή πρακτικά θέματα που θα μπορούσαν να σε κρατήσουν πίσω. Τώρα, νιώθεις ένα κύμα ενέργειας να σε κατακλύζει και θέλεις να τα κάνεις όλα μόνος σου. Νιώθεις ότι θέλεις να μιλήσεις, να ορμήξεις μπροστά ακόμα και να εκραγείς. Να κάνεις ό,τι νομίζεις αλλά να θυμάσαι ότι ο Ήλιος στον Ζυγό απαιτεί όλη αυτή την ορμή σου να τη χρησιμοποιήσεις για το “εμείς” και όχι μόνο για το “εγώ”.

Ταύρος

Η επόμενη Πανσέληνος θα είναι στο δικό σου ζώδιο, οπότε φρόντισε μέσα σε αυτό το διάστημα να ανασυνταχθείς, να απομακρύνεις ό,τι σε κρατάει πίσω και να λύσεις θέματα που μπορεί να σε ταλαιπωρούν. Η ενέργεια σου δεν είναι και στα καλύτερα της αλλά η αντοχή και η υπομονή σου θα σε καθοδηγήσουν σωστά. Να θυμάσαι ότι από τη μια θα θέλεις να κρυφτείς στο καβούκι σου και από την άλλη οι απαιτήσεις της καθημερινότητας θα σε ωθούν σε δράση. Α, και η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη στην Παρθένο σου δίνουν όση στήριξη χρειάζεσαι αυτή την τρελή εποχή.

Δίδυμοι

Ο κυβερνήτης σου, που είναι ο Ερμής, αποφάσισε να έχει ενεργό ρόλο και στην Πανσέληνο του Οκτωβρίου. Το δύσκολο είναι ότι καίγεται από τον Ήλιο, άρα δεν μπορεί να πει και να εκφραστεί όπως θέλει. Από την άλλη βοηθιέται και βοηθά την Αφροδίτη, βρίσκοντας έναν απρόσμενο σύμμαχο. Η σημερινή πανσέληνος σε διχάζει ανάμεσα στο φλερτ και τη δημιουργία και τους στόχους σου. Τι θα αποφασίσεις να ακολουθήσεις; Καθώς και ο Ερμής είναι σε αντίθεση με τη Σελήνη ίσως νιώσεις διχασμένος, μοιρασμένος και αδύναμος να επικοινωνήσεις όπως θέλεις.

Καρκίνος

Κάθε Πανσέληνος σε αφορά. Ίσως και γι’ αυτό, ακόμα κι αν πιστεύεις το αντίθετο, να είσαι ένα από τα πιο ανθεκτικά ζώδια καθώς κάθε μήνα περνάς έναν μικρό νευρικό κλονισμό και παρόλα αυτά τα καταφέρνεις. Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές, εντάσεις ή και έναν κύκλο που ολοκληρώνεται στον τομέα της καριέρας σου. Ταυτόχρονα, οι υποχρεώσεις στο σπίτι σου γίνονται όλο και πιο απαιτητικές αυτή την εποχή. Κράτα γερά, ειδικά αν έχεις γεννηθείς κοντά στις 10 Ιουλίου και επηρεάζεσαι από τον μυστήριο κύριο Πλούτωνα.

Λέων

Η σημερινή Πανσέληνος δε θέλει καθόλου να σου πάει κόντρα. Άλλους έχει βάλει στο στόχαστρο. Οπότε, χρησιμοποίησε την ενέργεια της για να βελτιωθείς σε τομείς που εσύ θέλεις. Ίσως να ολοκληρώνεται ένας κύκλος που έχει να κάνει με το εξωτερικό ή με σπουδές σου. Σε κάθε περίπτωση, εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα για να βελτιώσεις ό,τι μπορείς, για να βελτιωθείς και να δεις την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Παρθένος

Λίγες ώρες προτού κορυφωθεί η Πανσέληνος, έχει ολοκληρωθεί η σύνοδος Αφροδίτης-Ερμή στο δικό σου ζώδιο. Ναι, η γοητεία σου είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ναι, μπορείς να έχεις οικονομικές και αισθηματικές επιτυχίες. Όλα θα ήταν μια χαρά αν δε βρισκόταν ο Κρόνος από τον Τοξότη για να κάνει τα πράγματα κάπως πιο πιεστικά και δύσκολα. Η Πανσέληνος στον Κριό, γίνεται σε έναν τομέα που “ερεθίζει” κληρονομιές, δάνεια και χρήματα άλλων, διογκώνοντας χρέη αλλά ενδεχομένως και την εισροή χρημάτων.

Ζυγός

Μα δεν είναι άδικο να λέμε ότι η Πανσέληνος γίνεται στον Κριό ενώ ο Ήλιος είναι στο δικό σου ζώδιο; Η σημερινή Πανσέληνος σε αφορά άμεσα. Αν έχεις γενέθλια αυτές τις ημέρες ακόμα περισσότερο. Κάποιος κύκλος κλείνει, ένα θέμα ξεκαθαρίζει. Ο Ερμής στο δικό σου ζώδιο και πολύ κοντά με τον Ήλιο θολώνει κάπως την κρίση σου ή σε βοηθάει στο να κρατήσεις κάποιο μυστικό. Είσαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στο Εμείς και στη δύναμη των σχέσεων, η συγκεκριμένη Πανσέληνος έχει να κάνει απόλυτα με το Εγώ! Πώς θα καταφέρεις να φέρεις την… ατομική ενέργεια σε θέματα που αφορούν σχέσεις και συνεργασίες; Αυτό είναι το στοίχημα των επόμενων ημερών για εσένα. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν ημέρες με πίεση που θα σε κάνουν να πάρεις μέρος σε παιχνίδια εξουσίας, ακόμα κι αν δεν το θέλεις καθόλου.

Σκορπιός

Ένας κύκλος κλείνει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, τη διατροφή και την άσκηση σου. Μπορείς να γυμναστείς περισσότερο αυτή την εποχή και έτσι να ελέγξεις και να εκτονώσεις κάπως καλύτερα την πίεση που μπορεί να νιώθεις. Όπως και να νιώθεις ετοιμάσου για δυο μεγάλα γεγονότα. Ο Ήλιος θα μπει στο δικό σου ζώδιο προτού τελειώσει ο Οκτώβριος ενώ στις 10 Οκτωβρίου έρχεται με δόξα και τιμές στον Σκορπιό ο Δίας με όλα του τα δώρα αλλά και με όλες του τις παγίδες. Η επόμενη Πανσέληνος θα γίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού οπότε αν όλα όσα θα κάνεις βελτιώσει και τις σχέσεις σου, θα είναι τέλειο.

Τοξότης

Αν δεν ήταν ο Κρόνος στο δικό σου ζώδιο πιέζοντας τις καταστάσεις, αυτή η Πανσέληνος θα ήταν ιδανική για να διασκεδάσεις και να φλερτάρεις. Η Πανσέληνος στον Κριό σου δίνει σίγουρα μια διάθεση για παιχνίδι αλλά και τη δυνατότητα να κλείσει ένας κύκλος που αφορά σε ό,τι σε γεμίζει χαρά σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Αν νιώθεις ότι πιέζεσαι λίγο παραπάνω από όσο σου αξίζει, θυμήσου ότι τον Δεκέμβριο φεύγοντας ο Κρόνος από το δικό σου ζώδιο, θα σου δοθεί ένα καλό δώρο, απλά επειδή άντεξες.

Αιγόκερως

Από τη μια η δουλειά και από την άλλη η οικογένεια σε τραβάνε σαν να πιστεύουν ότι μπορείς να αντέξεις τα πάντα. Να σου πω ένα μυστικό; Μάλλον μπορείς να αντέξεις τα πάντα. Απλά αυτή η Πανσέληνος θα τσεκάρει λίγο παραπάνω τις αντοχές σου. Ο Πλούτωνας στο δικό σου ζώδιο σε τετράγωνο με Ήλιο, Σελήνη και Ερμή πιέζει τις καταστάσεις κάνοντας σε να αισθάνεσαι εκνευρισμένος ίσως και εγκλωβισμένος. Ευτυχώς που Αφροδίτη και Άρης από την Παρθένο σου δίνουν όση στήριξη μπορεί να χρειαστείς.

Υδροχόος

Και ενώ όλοι πιέζονται εσύ μπορείς να σφυρίζεις χαρούμενος κάνοντας βόλτες και επικοινωνώντας. Πρόκειται για μια Πανσέληνο που δε σε αφορά και τόσο πολύ αλλά που θα φέρει όση πίεση μπορεί σε θέματα επικοινωνίας. Ολοκληρώνεται ένας κύκλος που έχει να κάνει με αδέλφια συγγενείς ή με κάποιο μεταφορικό μέσο. Αν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες ο Δίας από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού για λίγες ημέρες ακόμα, ετοιμάζεται να σου φέρει μια καλή ευκαιρία. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά, λοιπόν.

Ιχθύες

Αφού πέρασε η προηγούμενη Πανσέληνος που έγινε στο δικό σου ζώδιο και αφού είσαι ακόμα εδώ χωρίς να τρέμεις από τα νεύρα, όλα θα πάνε μια χαρά. Ο Άρης και η Αφροδίτη απέναντι σου κάνουν ό,τι μπορούν για να φέρουν ενδιαφέρον αλλά και στήριξη στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Από την άλλη, ο κυβερνήτης σου Ποσειδώνας εξακολουθεί να σε κρατάει σε μια κατάσταση που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το ψέμα από την αλήθεια και την πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση. Με τον Δία να μπαίνει στον Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου το σίγουρο είναι ότι σε περιμένουν καλύτερες, πιο αισιόδοξες αλλά και πιο τυχερές ημέρες.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.