Αν υπάρχουν μέσα στην ημέρα σου στιγμές που οι σκέψεις σου σε κάνουν ό,τι θέλουν και νύχτες που το άγχος σου σε κρατάει ξάγρυπνο, τότε χρειάζεται να σου κάνεις ένα δώρο. Ο διαλογισμός με την πυραμίδα θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις, να γειωθείς και τελικά να δεις, άρα και να χαρείς, τη ζωή αλλιώς.

Κάθισε αναπαυτικά με ίσια την πλάτη σου οκλαδόν ή όπως σε βολεύει αρκεί να είναι ίσια η πλάτη σου. Φρόντισε να έχεις χαμηλώσει το κινητό σου, να υπάρχει μια κάποια ησυχία στο χώρο σου και γενικά να υπάρχει ένα περιβάλλον που θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς πιο εύκολα.

Πάρε τρεις βαθιές εισπνοές από τη μύτη και εξέπνευσε από το στόμα. Μετά από αυτές τις αναπνοές, συνέχισε να αναπνέεις κανονικά από τη μύτη και αβίαστα.

Οραματίσου ότι είσαι μέσα σε μια τετράπλευρη πυραμίδα. Είναι φτιαγμένη από ένα θαυμάσιο υλικό που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και ότι τίποτα εκεί μέσα δεν μπορεί να σε βλάψει. Είναι τόσο άνετα όσο εσύ θέλεις.

Η κορυφή της πυραμίδας στοχεύει στον ουρανό και η βάση της είναι καλά στηριγμένη στο έδαφος.
Στο εσωτερικό μπορείς να οραματιστείς όποιο χρώμα σου αρέσει και σε ηρεμεί αν και για τη συγκεκριμένη περίπτωση το φωτεινό πορτοκαλί είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Νιώσε την ενέργεια να έρχεται από την κορυφή της πυραμίδας, να σε καθαρίζει από το κεφάλι μέχρι και τις πατούσες και να παίρνει μαζί της τις σκέψεις, το άγχος και την ανησυχία.
Ό,τι σε ταλαιπωρεί παρασύρεται και αφήνεται στη γη.

Σίγουρα μετά από κάποια λεπτά μέσα στην πυραμίδα σου θα νιώθεις πολύ καλύτερα! Θα αναπνέεις κανονικά και ήρεμα, το μυαλό σου θα έχει καταφέρει να σωπάσει και θα έχουν χαλαρώσει τα σημεία στο σώμα σου όπου συσσωρεύεται το άγχος σου.

Μόλις νιώσεις ότι έχεις ολοκληρώσει, βγαίνεις από την πυραμίδα και τη στέλνεις στον ουρανό. Φρόντισε να πατήσεις γερά στο έδαφος για να γειωθείς ακόμα καλύτερα και φρόντισε αυτή την αίσθηση ηρεμίας, ασφάλειας και σιγουριάς να την πάρεις μαζί σου στο υπόλοιπο της ημέρας σου.
Και κάνοντας μια τέτοια άσκηση ακόμα και καθημερινά θα “αναγκάσεις” το μυαλουδάκι να ηρεμήσει και την καρδιά να ησυχάσει, κάνοντας τις ημέρες και τις νύχτες σου καλύτερες.

*Αυτόν τον διαλογισμό τον αναφέρει η life coacher Savannah Shea Blake η οποία αναφέρει ότι σκέφτεται τόσο πολύ που νιώθει να πνίγεται και να χάνεται σε μια θάλασσα από άγχος.

Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.