Κάθε Νέα Σελήνη είναι κατάλληλη για να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος στη ζωή σου και η Νέα Σελήνη στον Ζυγό έχει να κάνει με κάθε είδους σχέσεις και με κάθε είδους συνεργασίες.
Βέβαια, η σημερινή Νέα Σελήνη δεν είναι και η πιο εύκολη καθώς ένα σκληρό τετράγωνο με τον Πλούτωνα περισσότερο πιέζει παρά βοηθάει τις σχέσεις.
Όμως, δεν είναι μια ημέρα που θέλεις να την αφήσεις να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Το να κάνεις κάτι για να ενισχύσεις την καλή πλευρά της Νέας Σελήνης μπορεί να είναι και αυτό που χρειάζεσαι για να συντονιστείς με τη συντροφικότητα, την αρμονία και τη συνεργασία που προάγει ο Ζυγός.

Η Emma Mildon στο βιβλίο της Evolution of Goddess, μιλάει για το πώς να εκμεταλλεύεσαι την ενέργεια κάθε Νέας Σελήνης. Το να γράφεις όσα θέλεις να έρθουν στη ζωή σου, το να έχεις αγαπημένους σου κρυστάλλους για να παίρνεις από την ενέργεια τους και το να διαλογίζεσαι, βοηθάει αρκετά. Όπως μπορείς να κάνεις και μια μικρή ιεροτελεστεία με ένα κερί.

Συμβολικά, όσο καίει το κεράκι σου, είναι σαν να συντονίζεσαι με το σύμπαν και με το κομμάτι εκείνο της ύπαρξης όπου όλα όσα θέλεις μπορούν να γίνουν πραγματικότητα στον βαθμό που σου αναλογεί.

Καθώς το κερί που θα ανάψεις είναι καλό να καεί μέχρι τέλους, φρόντισε να κάνεις την κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτεις και πάντα παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου,  μπορείς να διαλέξεις ένα ρεσό.

Προτού ξεκινήσεις μπορείς να καθαρίσεις τον χώρο με ένα αρωματικό στικ ή απλά λιβανίζοντας, το λιβάνι είναι το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό της ενέργειας.

Χρώματα…

Μπορείς να επιλέξεις 

Λευκό κερί για καθαρότητα, θεραπεία, πνευματική εξέλιξη
Μοβ για ενδυνάμωση, σοφία, αυτοπεποίθηση
Ροζ για αγάπη, ειρήνη, τρυφερότητα
Πράσινο για ευημερία και τύχη
Κόκκινο για δύναμη και πάθος
Καφέ για σταθερότητα
Κίτρινο για έμπνευση, δημιουργικότητα και εξυπνάδα
Πορτοκαλί για φιλοδοξία
Μπλε για αλήθεια και έκφραση
Ασημί για διαίσθηση

…. κι αρώματα

Για να μην αφήσουμε και την ισχυρή αίσθηση της όσφρησης έξω από το παιχνίδι, μπορείς να έχεις και κάποιο αιθέριο έλαιο να καίει με το κερί σου ή αν φτιάχνεις εσύ κεριά να το ενσωματώσεις. Καθώς θα έχει κάψει κάπως το κερί σου, στάξε προσεκτικά μια-δυο σταγόνες στο λιωμένο κομμάτι του.

Γλυκάνισο για καθαρισμό και προστασία
Περγαμόντο για επιτυχία και ευημερία
Camphor για αρμονία και ψυχική ικανότητα
Φασκόμηλο για να καθαρίσεις την αρνητικότητα
Ευκάλυπτο για θεραπεία και καθαρότητα
Γιασεμί για αγάπη και διορατικότητα
Λεβάντα για καθαρισμό και ηρεμία
Πορτοκαλί για προσωπική ισχύ και τύχη
Πατσουλί για ανάπτυξη και ευημερία
Σανδαλόξυλο για πνευματικότητα και σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό σου

Στη συνέχεια, γράψε όσα θέλεις να επιτύχεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, που να έχουν να κάνουν με το θέμα της Νέας Σελήνης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Νέα Σελήνη μιλάει για σχέσεις, για αρμονία, ειρήνη και συνεργασίες.

Αν μπορέσεις στο τέλος να συνοψίσεις όσα έγραψες σε μια λέξη ή ακόμα και σε ένα σύμβολο, η δουλειά σου θα έχεις φτάσει στο καλύτερο επίπεδο.
Γράψε τη συγκεκριμένη λέξη στο κερί με όποιον τρόπο εσύ σκεφτείς.

Προκειμένου να μην κυριαρχήσει το στοιχείο της φωτιάς μπορείς να βάλεις το ρεσό σου σε ένα πήλινο πιατάκι που έχει νερό για να επιπλεύσει. Ή να έχεις κοντά στο κερί σου ένα ποτηράκι νερό και λίγο χώμα ή κάποιο γλαστράκι.

Γύρισε το κερί σου τιμώντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και άφησε το να καεί μέχρι το τέλος, έχοντας βέβαια πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Καλό είναι να μην σβήσεις το κερί που καίει για χάρη της πρόθεσης που εσύ έχεις βάλει. Αν χρειαστεί να φύγεις από το σπίτι ή από το δωμάτιο ασφαλώς και θα σβήσεις το κερί. Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα.

Καλή Νέα Σελήνη
και να φέρει στη ζωή σου την αρμονία που χρειάζεσαι
για να μπορέσεις να εκφράσεις όλα όσα θέλεις και μπορείς.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.