Δεν υπάρχει -σχεδόν- κανένας καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς την ημέρα σου από ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Είναι σαν να κάνεις ένα ντουζ στα εσωτερικά σου όργανα για να ξεκινήσει καλά και δυνατά η ημέρα σου. Μόνο που χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποια βήματα για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ίσως η γεύση του να μη σε ξετρελαίνει αλλά η αλήθεια είναι ότι δε θα δυσκολευτείς να τη συνηθίσεις. Επιπλέον το νερό είναι πολύ περισσότερο από το λεμόνι στο ποτήρι, οπότε μάλλον η ξινή γεύση δεν πρόκειται να σε ταράξει και τόσο πολύ. Μετά από μία δύο ημέρες θα έχεις συνηθίσει τη γεύση, θα έχεις αγαπήσει την αίσθηση του να κάνεις κάτι καλό για τον οργανισμό σου και δε θα υπάρχει λόγος γιατί να μην το κάνεις κάθε μα κάθε πρωί.

Πώς θα το φτιάξεις

-Καλό είναι να έχεις βιολογικά λεμόνια ή λεμόνια από κήπο, ειδικά αν θέλεις να βάλεις και μία φέτα λεμονιού μέσα στο νερό. Αλλιώς και τα συμβατικά λεμόνια είναι μία χαρά.

-Καλό είναι να βράσεις νερό σε μπρίκι ή σε βραστήρα, και να το αφήσεις στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Μετά προσθέτεις το χυμό από μισό λεμόνι ή και παραπάνω αν θέλεις.

-Καλό είναι να πιεις το νερό με λεμόνι με ένα καλαμάκι για να μην υπάρξουν θέματα με το σμάλτο των δοντιών.

-Και καλό είναι για τον ίδιο λόγο να πιεις λίγο νερό ή να ξεπλύνεις το στόμα σου, και μετά να μην πλύνεις τα δόντια σου για μία ώρα περίπου.

Γιατί να το πιεις

Η αλήθεια είναι ότι δε γίνεται να τρως και να πίνεις ό,τι θέλεις και να περιμένεις από το χλιαρό νερό με λεμόνι το πρωί να σε αποτοξινώσει ή να σε αδυνατίσει. Μπορεί όμως στα πλαίσια του να κάνεις καλό για τον οργανισμό σου, να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια για να λαμβάνεις βιταμίνη C που κάνει παντού καλό.

  • Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθάει σε κάποιο βαθμό στο να εξισορροπήσεις το ph του οργανισμού σου. Αν και το λεμόνι είναι όξινο, μπαίνοντας στον οργανισμό γίνεται αλκαλικό και βοηθάει στο να γίνει το σώμα περισσότερο αλκαλικό άρα λιγότερο επιρρεπές σε ασθένειες και φλεγμονές.
  • ”Ξυπνάει” το συκώτι και έτσι οι τοξίνες αποβάλλονται πιο εντατικά. Εδώ είναι σημαντική η συμβολή του αρκετού νερού το οποίο παρασύρει τις τοξίνες.
  • Βοηθάει στο να πονάνε λιγότερο τα γόνατα και οι αρθρώσεις.
  • Καθώς το λεμόνι είναι από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, βοηθάει πολύ στο κρύωμα και γενικότερα στην τόνωση του ανοσοποιητικού.
  • Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθάει αρκετά αν νιώθεις φούσκωμα στην κοιλιά ή στο στομάχι.
  • Βοηθάει αποτελεσματικά στην ακμή και γενικότερα στην καλή κατάσταση του δέρματος, ακόμα και στις ρυτίδες. Η βιταμίνη C, κάνει θαύματα σε αυτόν τον τομέα.
  • Μετά από άσκηση, ο χυμός λεμονιού βοηθάει στην αναπλήρωση των αλάτων στον οργανισμό.
  • Εξαιτίας των αιθέριων ελαίων στη φλούδα του, μπορεί η μυρωδιά του λεμονιού να σε ξυπνήσει ή να κάνει καλύτερη τη διάθεση σου.

από την Καίτη Φαρμάκη

 

Μοιράσου το

(4) Σχόλια

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.