Η αλήθεια είναι ότι δύο πράγματα έχουμε φοβηθεί τόσο στη ζωή μας. Τον μπαμπούλα και τον ανάδρομο Ερμή. Με τον μπαμπούλα τα βρήκαμε, με τον ανάδρομο Ερμή ακόμα το παλεύουμε.
3-23 Δεκεμβρίου έχουμε ανάδρομο Ερμή και εδώ θα βρεις κάποιες γενικές αλλά και χρήσιμες οδηγίες για περάσει -όσο γίνεται- απαρατήρητος.

Μεταξύ μας, απολύτως απαρατήρητος δε γίνεται να περάσει. Λίγο που τα χάνουμε όταν μιλάμε, λίγο που δεν επικοινωνούμε καλά ούτε με τον καθρέφτη μας, λίγο που επιστρέφουν θέματα από το παρελθόν, λίγο που μας κοιτάζει με νόημα η Λίτσα λέγοντας μας να μην υπογράψουμε τίποτα σημαντικό, νιώθουμε την ανάγκη να πανικοβληθούμε κάπως.

Τα ίσια ανάποδα

-Αυτό που ίσως δεν ξέρεις, είναι ότι αν έχεις ανάδρομο Ερμή στο γενέθλιο ωροσκόπιο σου, ο ανάδρομος μπορεί να μην σε επηρεάζει τόσο όσο τους άλλους.  Μπορείς να κάνεις σχεδόν όλα τα απαγορευμένα και μάλιστα με επιτυχία. Οπότε ενημερώσου για τον Ερμή σου, και μην ανακόπτεις σημαντικά τη δράση σου.

-Η αλήθεια επίσης είναι ότι όντως οι επικοινωνίες δεν πηγαίνουν καλά με τον ανάδρομο Ερμή. Καλό είναι να μην κάνεις πολύ ακριβές αγορές ειδικά σε προϊόντα τεχνολογίας, γιατί κάτι θα χαλάσει ή σύντομα θα πέσει η τιμή του και θα βρεθείς κάπως αμήχανα να κοιτάζεις αυτό που αγόρασες.

Καλό είναι να μην υπογράψεις κάτι σημαντικό, όμως ξέρω ανθρώπους που υπέγραψαν την πρόσληψη τους με ανάδρομο Ερμή και αν εξαιρέσεις κάποιες αλλαγές που έγιναν εν καιρώ, δεν αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα. Καλό είναι να υπογράφεις ειδικά με τον Ερμή σε καλή θέση και με καλή διάθεση, αλλά αν δεν μπορείς αλλιώς όρμα και ό,τι προκύψει το αντιμετωπίζεις όταν έρθει η ώρα του.

-Ο ανάδρομος Ερμής είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να αγοράσεις ό,τι θέλεις από δεύτερο χέρι. Αυτοκίνητο, υπολογιστή, κινητό.

-Τώρα, αν παίζεις σε διπλό ταμπλό, να ξέρεις ότι μπορεί από δικό σου λάθος κάτι να αποκαλυφθεί. Με ανάδρομο Ερμή, γίνονται οι περισσότερες λάθος αποστολές μηνυμάτων άρα και οι περισσότερες αποκαλύψεις και παρεξηγήσεις.

-Με ανάδρομο Ερμή βρίσκεις πράγματα που έχεις χάσει εκεί που δεν το περιμένεις.

-Επιπλέον αν είναι να συναντήσεις ένα συμμαθητή σου ή ένα συγγενή από τα παλιά, πολύ πιθανό ο ανάδρομος Ερμής να τον ξαναφέρει στο δρόμο σου για να λύσετε και κάποιες διαφορές ή απλά για να θυμηθείτε τα παλιά.

-Είναι μια καλή εποχή για να συλλέξεις πληροφορίες για θέματα που θέλεις να ερευνήσεις και να ασχοληθείς. Ενώ, αν θέλεις να κάνεις μια συζήτηση με κάποιον για να θυμηθείτε όλα τα παλιά καλά ή δυσάρεστα ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, τώρα είναι η ευκαιρία.

-Τέτοιες ευκαιρίες μας δίνονται αρκετές κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς καθώς ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος και επανεξετάζουμε τα θέματα μας, για 3-4 φορές το χρόνο.

-Ευκαιρία επίσης να σταματήσεις να σκέφτεσαι πολύ και να αφήσεις το μυαλουδάκι να ξεκουραστεί διαβάζοντας λογοτεχνία και σταματώντας ίσως τις πολλές συζητήσεις.

 

Κριός

Θα ξανασκεφτείς και θα σε απασχολήσουν εκ νέου θέματα που έχουν να κάνουν με δικαστήρια, νομικά, σπουδές αλλά και ταξίδια. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις, τσέκαρε τα πάντα δυο φορές. Να θυμάσαι ότι αυτή είναι μια πολύ καλή εποχή για να αλλάξεις απόψεις που δεν σε εξυπηρετούν πλέον.

Ταύρος

Ποιες εκκρεμότητες έχεις και που αφορούν σε δάνεια, εφορίες, διατροφές, κάρτες; Αυτά τα θέματα θα σε απασχολήσουν αρκετά μέσα στις επόμενες ημέρες και όχι απαραιτήτως για κακό καθώς μπορεί να σου επιστραφούν και χρήματα που σου χρωστάνε. Πολύ πιθανό να σκεφτείς τώρα λύσεις που θα αποδώσουν με τη νέα χρονιά.

Δίδυμοι

Κάθε φορά που γίνεται ανάδρομος ο Ερμής επηρεάζεται η επικοινωνία σου καθώς ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου. Αυτό το εικοσαήμερο επηρεάζονται οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου. Πολύ πιθανό να σου γίνει κάποια πρόταση που είχε γίνει και στο παρελθόν ή να ξανασκεφτείς θέματα που έχουν να κάνουν με σύντροφο και συνεργάτες. Πολύ πιθανό να έχεις νέα ή και επιστροφή από άτομα με τα οποία έχετε χαθεί.

Καρκίνος

Το πρόγραμμα σου θα ανατρέπεται πιο συχνά από όσο θα ήθελες. Αυτό το εικοσαήμερο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκεφτείς πώς οργανώνεις την ημέρα σου και αν οι συνήθειες σου κάθε είδους σε εξυπηρετούν. Μήπως ήρθε για να -ξανα-φέρεις πιο υγιεινές συνήθειες στη ζωή σου; Μήπως χρειάζεται να αναδιοργανώσεις το πρόγραμμα σου; Ίσως λίγη έξτρα δουλειά να σε περιμένει στη… γωνία.

Λέων

Για εσένα είναι η ζωή… Ο ανάδρομος Ερμής θα φέρεις στο προσκήνιο καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, τη δημιουργία και το φλερτ. Να προσέχεις πού στέλνεις τα μηνύματα αν δε θέλεις να σε… κυνηγάνε. Επανεξέτασε τι είναι αυτό που σε κάνει να περνάς πραγματικά καλά και βάλε το στη ζωή σου.

Παρθένος

Ο Ερμής είναι και δικός σου κυβερνήτης οπότε τώρα που γίνεται ανάδρομος σου φέρνει μια αναστάτωση κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την οικογένεια και το θέματα που αφορούν στο σπίτι σου. Τι χρειάζεται να φροντίσεις και να ποιες λύσεις θα βρεις για να πάνε όλα καλά; Πολύ πιθανό να υπάρξει κάποια ασυνεννοησία με πρόσωπα της οικογένειας μέχρι και το τέλος του μήνα, όμως αν το χειριστείς με ψυχραιμία δε θα υπάρξει συνέχεια.

Ζυγός

Αν συνεννοηθείς με οποιονδήποτε μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο, θα λάβεις βραβείο από τον πρόεδρο της… αστρολογίας. Ο ανάδρομος Ερμής επηρεάζει τον τομέα του ωροσκοπίου σου που αφορά στο τι λες, τι γράφεις, πώς επικοινωνείς και πώς μετακινείσαι. Οπότε λίγη υπομονή, ψυχραιμία και σαφήνεια σε αυτά τα θέματα, θα σώσει την κατάσταση.

Σκορπιός

Πόσα αξίζεις, πόσα είναι τα έσοδα και τα έξοδά σου, ποια είναι η διαχείριση που κάνεις; Αυτά τα θέματα θα σε απασχολήσουν αρκετά το επόμενο εικοσαήμερο ενώ θα γίνουν αρκετές συζητήσεις που θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα! Καλό είναι να μη δανείσεις, να μη δανειστείς και γενικά να είσαι όσο πιο ξεκάθαρος γίνεται με τα οικονομικά σου και γενικότερα με όσα έχεις.

Τοξότης

Και πέρυσι πέρασες τις ημέρες των γιορτών τις πέρασες με ανάδρομο Ερμή. Οπότε λίγη περισσότερη προσοχή και εφέτος σε αυτά που λες, σε αυτά που υπογράφεις και σε αυτά που συμφωνείς. Είναι η κατάλληλη εποχή για να σκεφτείς πώς θέλεις να είσαι, να σκεφτείς τις κινήσεις σου και να αναλάβεις δράση με την καινούργια χρονιά.

Αιγόκερως

Και ενώ όλοι, ή έστω οι περισσότεροι, θα έχουν όρεξη για γιορτή, εξόδους και συναναστροφή, εσύ το μόνο που θέλεις πραγματικά είναι να αποτραβηχτείς, να ξεκουραστείς, να ξανασκεφτείς όσα σε απασχολούν και να ξαναγεμίζεις με ενέργεια προτού βγεις έξω για να κατακτήσεις και πάλι τον κόσμο. Είναι μια καλή περίοδος για να ξανασκεφτείς όσους φόβους σε κρατάνε πίσω και σύντομα να τους… καθαρίσεις.

Υδροχόος

Οι φίλοι και γενικότερα ο κύκλος σου είναι εξαιρετικά σημαντικοί τομείς της ζωής σου. Σε αυτούς τους τομείς και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους στόχους σου και την ομαδική δουλειά, θα επηρεάσει όσο μπορεί, και μπορεί αρκετά, ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη. Θα ξανασκεφτείς φιλίες και στόχους ενώ είναι πολύ πιθανό φίλοι από το παρελθόν να εμφανιστούν και πάλι στη ζωή σου.

Ιχθύες

Ο ανάδρομος Ερμής έχει βάλει στόχο την καριέρα σου. Πολύ πιθανό να ξανασκεφτείς αποφάσεις που έχεις πάρει και που έχουν να κάνουν με την καριέρα σου ή με άτομα κύρους. Κάποια μπερδέματα σε αυτόν τον τομέα θα σε ταράξουν για λίγο, όμως με την καινούργια χρονιά θα έχεις ξεκαθαρίσει ό,τι θόλωνε το τοπίο σου και θα έχεις την ευκαιρία να προχωρήσεις μπροστά.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.