Ο Παναγιώτης Αλιφραγκής είναι ένας παθιασμένος γλυκατζής.
Δεν είναι vegan όμως στο σπίτι του φτιάχνει διάφορα vegan αλμυρά και γλυκά που πάντα του πετυχαίνουν πιο πολύ από όσο περιμένει και που πάντα,, όταν τα δοκιμάζω, με κάνουν να χαμογελάω πλατιά!

Μήπως να δοκιμάσεις κι εσύ το Κέικ του με χουρμάδες, στέβια, γάλα αμυγδάλου και λάδι καρύδας;
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο!!!

Υλικά

  • 80ml λάδι καρύδας
  • 250 ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
  • 100 γραμμάρια κρυσταλλική στέβια
  • 450 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3κ.γ baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ρούμι
  • 3 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 300 γρ. Χουρμάδες κομμένοι σε μικρά κομματάκια

και

  • 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Σε μια non vegan συνταγή τα αυγά είναι που “δένουν” τα υλικά. Εδώ, θα ξεκινήσουμε κάνοντας ένα… εφέ αυγών.
Βάζουμε τον αλεσμένο λιναρόσπορο και το νερό σε ένα μπολ και τον αφήνουμε να μείνει για 15-20 λεπτά. Όταν βγάλει την κόλλα του και η υφή του γίνει σαν ζελέ, τότε είναι έτοιμο για… δέσιμο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το ρούμι και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη στέβια και το baking powder και ανακατεύουμε.

Ενώνουμε τα δυο μείγματα σε ένα μπολ .

Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα αμυγδάλου και χτυπάμε για να ενσωματωθεί.

Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε και τον μουλιασμένο λιναρόσπορο.

Τελευταίους ρίχνουμε τους χουρμάδες.

Ανακατεύουμε όλο το μείγμα με μια σπάτουλα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις.

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο πιο ψηλό σημείο του κέικ.

Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει λίγο πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κακάο, ξηρούς καρπούς ή κανέλλα.

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Αλιφραγκή για τη συνταγή του.

 

Αν έχεις κι εσύ μια ωραία vegan συνταγή για γλυκό ή αλμυρό,
στείλε τη μας με mail, μήνυμα ή άφησε τη στο σχόλιο
για να τη δημοσιεύσουμε
και να κάνουμε τον κόσμο μας πιο νόστιμο και πιο υγιή! 

Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.