Μετά τις τρεις εκλείψεις του καλοκαιριού, έρχεται η Πανσέληνος στις 26 Αυγούστου και πετάμε από χαρά και ανακούφιση!
Είναι μια Πανσέληνος που φέρνει ευκαιρίες, τύχη, γλύκα, όνειρα και ανιδιοτελή αγάπη και που όλα μαζί  σου δίνουν την ευκαιρία όχι μόνο για να θεραπευτείς αλλά και για να εξελιχθείς.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου γίνεται η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού για το 2018. 
Μια Πανσέληνος που έχει τον Ήλιο στην Παρθένο και τη Σελήνη στους Ιχθείς. 

Σε κάθε Πανσέληνο ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε πολικά ζώδια, σε ζώδια που βρίσκονται απέναντι το ένα από το άλλο, έχοντας διαφορετικές τακτικές, διαφορετικά αιτήματα και διαφορετικά συμφέροντα. Γι΄ αυτό και σε κάθε Πανσέληνο υπάρχει ψυχική αναστάτωση και ανησυχία.
Η Λίνα Νικολακοπούλου το έχει περιγράψει απόλυτα στο “Ανθρώπων έργα”.

“Λες και μέσα μας τα αντίθετα τραβάν
να ψηφίσουνε στο ίδιο παραβάν”

Με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο από τη μία θέλεις να βάλεις τα πράγματα σε τάξη (Παρθένος) αλλά σύμφωνα με το δικό σου όνειρο και το δικό σου όραμα μαζί με ανιδιοτελή αγάπη και λιιιγοοο χάος (Ιχθείς).

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος, με έναν τυχερό αστρολογικό συνδυασμό όψεων, έρχεται να ανοίξει δρόμους δίνοντας ευκαιρίες.

Να θυμάσαι όμως ότι αυτήν την περίοδο για να εξελιχθείς θα χρειαστεί να αναγνωρίσεις τι πραγματικά θέλεις και μπορείς
αλλά και να μπορέσεις να ζητήσεις βοήθεια. Γιατί χωρίς βοήθεια δεν θα μπορέσεις να πας μακριά και να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Πώς μπορείς να εκμεταλλευθείς ενεργειακά την Πανσέληνο στους Ιχθείς

Γράψε ένα ποίημα
Μπορεί να σου φαίνεται αστείο αλλά η δημιουργική σου πλευρά ζητάει να εκφραστεί με όσο πιο ποιητικό τρόπο γίνεται. Θα της κάνεις τη χάρη γιατί έχει σκάσει από την πολλή λογική και από τη δύσκολη πραγματικότητα;

Βούτα στα βαθιά
Ο Ποσειδώνας ο πλανήτης του νερού είναι πρωταγωνιστής σε κάθε Πανσέληνο στους Ιχθείς.
Αν δεν μπορείς να κάνεις scuba ή να βρεθείς σε μια θάλασσα για ένα μακρύ, θεραπευτικό, αναζωογονητικό κολύμπι, γέμισε τη μπανιέρα σου με νερό, βάλε και άλατα epsom και επίτρεψε στο σώμα σου να “ταξιδέψει”.

Ώρα για συγχώρεση
Να ξέρεις ότι το ζώδιο του Ιχθύ συνδέεται άμεσα με την ανιδιοτελή αγάπη, τη συγχώρεση, τη θυσία.
Ο Ιχθύς από τη μια μπορεί να γίνει το απόλυτο θύμα και να θυσιάζεται για λάθος λόγους. Από την άλλη όμως, αν ανεβάσει τη δόνηση του και νιώσει τη δύναμη του, θα μπορέσει να αλλάξει όλον τον κόσμο (του) μέσα από την απόλυτα καθαρή αγάπη.
Αν, λοιπόν, έχεις κάτι που βρομίζει με την ενέργεια, την καρδιά, τη ζωή και την αύρα σου τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να το ξεπεράσεις συγχωρώντας απόλυτα. Σε συμφέρει!

Από την Πανσέληνο στις 26 Αυγούστου επηρεάζονται κυρίως:

 

Παρθένοι γεννημένοι 24-18 Αυγούστου
Τοξότες γεννημένοι 25-29 Δεκεμβρίου
Ιχθείς γεννημένοι 20-24 Φεβρουαρίου
Δίδυμοι γεννημένοι 22-26 Μαΐου

 

και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις παραπάνω μοίρες των ζωδίων.

Κριός

Η επόμενη Πανσέληνος θα γίνει στο δικό σου ζώδιο οπότε τώρα το σύμπαν σου δίνει μια ευκαιρία να αποτραβηχτείς, να ξεκουραστείς και να λύσεις κάθε ψυχολογικό θέμα που σου τρώει ενέργεια και δεν σου επιτρέπει να δουλεύεις με φουλ τις μηχανές σου.
Είναι ευκαιρία να βάλεις μια τάξη στο καθημερινό σου πρόγραμμα και να ρυθμίσεις καλύτερα το ωράριο εργασίας σου. Αν υπάρχει κάτι που θέλεις να μείνει κρυφό, θα χρειαστεί διπλή ενέργεια εκ μέρους σου για να μην αποκαλυφθεί με τη δύναμη της Πανσελήνου.
Η Αφροδίτη ακριβώς απέναντι σου στον Ζυγό σού φέρνει άτομα που θα σε γοητεύσουν και θα γοτευθούν από εσένα.

Ταύρος

Σχέδια, σχέδια, σχέδια! Είναι η εποχή που φωτίζονται τα μελλοντικά σου σχέδια, που παίρνουν ενέργεια οι στόχοι σου, που βρίσκεσαι με ομάδες και ανθρώπους με κοινό σκοπό. Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στον κύκλο σου ενώ κάποιες φιλίες μπορεί και να ολοκληρωθούν. Είναι μια πολύ καλή εποχή για να δικτυωθείς οπότε δούλεψε προς αυτή την κατεύθυνση.
Θα μπορούσε να είναι μια κανονική Πανσέληνος για εσένα, όμως εξαιτίας του σχηματισμού ενός μεγάλου και τυχερού τριγώνου, θα δεις να εξελίσσονται θέματα με τον καλύτερο τρόπο, ειδικά αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου.

Δίδυμοι

Με τον κυβερνήτη σου Ερμή στον Λέοντα περνάς μια περίοδο που αισθάνεσαι και είσαι ο καλός, εξωστρεφής, κοινωνικός και γενναιόδωρος εαυτός σου. Σίγουρα κάνεις και υπερβολές αλλά τουλάχιστον τις χαίρεσαι.
Η Πανσέληνος στις 26 Αυγούστου ρίχνει το φως αλλά και την εύνοια της στα θέματα της καριέρας σου. Είναι σαν ένας προβολέας να φωτίζει τα θέματα της καριέρας σου και να δείχνει προς τα έξω όλα όσα κάνεις και όλα όσα αξίζεις. Βέβαια, το σπίτι και οι ανάγκες του θα σε απασχολήσουν αρκετά και ίσως και να σε αποσπούν από τα θέματα της δουλειάς σου.
Το σίγουρο είναι ότι, όπως πάντα, θα βρεις τρόπο να τα ισορροπήσεις.

Καρκίνος

Ακόμα και αν δεν γνωρίζεις ημερολογιακά πότε έχουμε Πανσέληνο, σίγουρα το καταλαβαίνεις γιατί την αισθάνεσαι να… έρχεται!
Τώρα, αισθάνεσαι ότι η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού θα είναι μια ωραία Πανσέληνος που θα σου δώσει την ευκαιρία να γλυκάνεις, να χαλαρώσεις, να νιώσεις αγάπη αλλά και να ταξιδέψεις; Πρόκειται για μια όμορφη Πανσέληνο που άξιζε σε όλους μας μετά από τις εκλείψεις του καλοκαιριού.
Τώρα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με θέματα σπουδών, με την επιμόρφωση σου, με ταξίδια, να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να αλλάξεις φιλοσοφία άρα και τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή.
Νέες ευκαιρίες ανοίγονται μπροστά σου και αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να τις εκμεταλλευθείς.

Λέων

Δεν ξέρω αν είσαι σε φάση απολογισμού, όμως αυτή η εποχή, αμέσως μετά τα γενέθλια σου, σού δίνει την ευκαιρία να δεις τι έχεις καταφέρει και πώς θέλεις να προχωρήσεις. Η Πανσέληνος στις 26 Αυγούστου δεν βοηθάει και πολύ στην ψυχολογία σου. Αν την αφήσεις θα σε παρασύρει σε μυστήριες σκέψεις. Όμως, αν την εκμεταλλευθείς, γιατί έχει κάποιες πολύ καλές επιρροές από τις οποίες επηρεάζεσαι άμεσα, θα μπορέσεις να προχωρήσεις ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά, εφορίες, δάνεια, διατροφές, βαθιά αναζωογόνηση ή διάθεση για σεξ! Αν χρειάζεσαι μια χρηματοδότηση είναι μια καλή εποχή για να τη ζητήσεις.

Παρθένος

Είναι μια Πανσέληνος στην οποία συμμετέχεις απόλυτα, κι ας ονομάζεται Πανσέληνος στους Ιχθείς. Οι Ιχθείς είναι το απέναντι και το πολικό σου ζώδιο, αυτό με το οποίο αλληλοσυμπληρώνεσαι.
Η Πανσέληνος στις 26 Αυγούστου έχει τόσο καλές όψεις, που ειδικά αν έχεις τα γενέθλια σου αυτές τις ημέρες, θα ευνοηθείς αρκετά σε πράγματα που ονειρεύεσαι, που θέλεις να επιτύχεις.
Το μεγάλο τρίγωνο ανάμεσα στον Ήλιο, τον Ουρανό και τον Κρόνο σε βοηθούν να είσαι ο εαυτός σου και να κάνεις σχέδια πρωτοποριακά που θα αντέξουν στον χρόνο. Μην τεμπελιάζεις καθόλου, επικέντρωσε στα θετικά σου, και όχι σε ό,τι δεν έχεις, και προχώρησε με δύναμη.

Ζυγός

Κάθε φορά που ο Ήλιος είναι στην Παρθένο δεν αισθάνεσαι και στα καλύτερα, σου. Σε λίγες εβδομάδες όμως θα ξεκινήσουν τα δικά σου γενέθλια και τότε η ενέργεια του Ήλιου θα σε κάνει δυνατότερο.
Μέχρι τότε καλό είναι να κάνεις ένα δυο πραγματάκια για την υγεία, τη φυσική σου κατάσταση και να ρυθμίσεις σωστότερα το καθημερινό σου πρόγραμμα. Δε θα είναι πολύ εύκολο καθώς κάποιες υποχρεώσεις, ακόμα και κάποιες μαύρες σκέψεις θα σε πιέζουν, όμως τώρα είναι η εποχή να ξεφορτωθείς περιττά κιλά ή βλαβερές συνήθειες και να βάλεις μια τάξη στην καθημερινότητα σου.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά έχεις δίπλα σου παντοδύναμη και υπέροχη την Αφροδίτη, τον κυβερνήτη πλανήτη σου, στο δικό σου ζώδιο να σου φέρνει εύνοια όπου τη χρειάζεσαι. Οπότε, όρμα!

Σκορπιός

Αν δεν διασκεδάσεις, παίξεις, ερωτευθείς, συγχωρήσεις, γοητεύσεις και γοητευθείς κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου, τσέκαρε μήπως δεν είσαι πραγματικά Σκορπιός ή μήπως δεν εκτιμάς όλα τα -αμέτρητα- δώρα που ήδη έχεις.
Η Πανσέληνος στις 26 Αυγούστου θέλει να βρεις την πιο δημιουργική, παιχνιδιάρικη, γοητευτική πλευρά του εαυτού σου. Θέλει να γίνεις και πάλι παιδί και να δημιουργήσεις ό,τι έχεις στο μυαλό σου. Τα δημιουργικά σου σχέδια παίρνουν νέα πνοή όμως μια ομάδα ή μια ομαδική απασχόληση μπορεί να σε αποσυντονίσει κάπως με τις απαιτήσεις της,
Αν έχεις γενέθλια τις πρώτες πρώτες ημέρες του ζωδίου σου έχεις την ευκαιρία να κάνεις και να πετύχεις πολλά.
Ό,τι και να κάνεις αυτό το διάστημα, που είναι και ο Δίας στο ζώδιο σου, μην ξεχάσεις να ζεις και να το χαίρεσαι! Joie de vivre!

Τοξότης

Χωρίς να συμβαίνει κάτι πραγματικά πιεστικό εσύ θα νιώθεις άβολα και μια πίεση σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής σου.  Οι δικοί σου άνθρωποι με τις απαιτήσεις τους ή και το σπίτι σου ως οίκημα χρειάζονται την προσοχή και την ενέργεια σου ακόμα και αν δεν έχεις αρκετή για να τους δώσεις.
 Σε γενικές γραμμές σε κάθε Πανσέληνο ένας κύκλος κλείνει οπότε αν έχεις θέματα που εκκρεμούν στο σπίτι σύντομα θα έχεις την ευκαιρία να τα ολοκληρώσεις.
Φρόντισε να ξεμπερδεύεις με ό,τι σε βαραίνει έτσι ώστε όταν έρθει ο Δίας στο δικό σου ζώδιο τον Νοέμβριο να είσαι έτοιμος έχοντας κάνει χώρο για να δεχτείς τα δώρα του.

Αιγόκερως

Είναι μια καλή Πανσέληνος για εσένα και για όσα έχεις στο μυαλό σου οπότε φρόντισε να την εκμεταλλευθείς όσο γίνεται περισσότερο. Αν είσαι γεννημένος τις πρώτες πρώτες ημέρες του ζωδίου σου, σε ζηλεύουμε γιατί έχεις την ευκαιρία να επιτύχεις σε πολλούς τομείς. Ο Κρόνος (στο δικό σου ζώδιο) μαζί με τον Ουρανό και τον Ήλιο σχηματίζουν ένα μεγάλο τρίγωνο δίνοντας σου τη δύναμη να κάνεις όνειρα σου πραγματικότητα.
Ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία σου, με αδέλφια, με γείτονες, με μεταφορικό μέσον αλλά και με υποσχέσεις έχει κινητικότητα και σε απασχολεί περισσότερο αυτό το διάστημα.

Υδροχόος

Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ουρανός από το ζώδιο του Ταύρου συμμετέχει ενεργά στην Πανσέληνο στις 26 Αυγούστου. Αυτό μπορεί να σημαίνει για εσένα μια παραπάνω εύνοια ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση αλλά και τα οικονομικά σου. Ποιες είναι οι αξίες σου, πόσο πιστεύεις ότι αξίζεις και πόσο αξίζουν όσα κατέχεις; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα σε απασχολήσουν αρκετά αυτό το διάστημα.
Ένα οικονομικό σχέδιο μπορεί τώρα να ολοκληρώνεται και να βλέπεις τα αποτελέσματα του. Δάνεια, εφορία ή χρωστούμενα θα σε θυμηθούν αυτό το διάστημα αλλά φρόντισε να μη σε βγάλουν από τον προγραμματισμό των οικονομικών σου στόχων.

Ιχθείς

Είσαι ο πρωταγωνιστής αυτής της Πανσελήνου, ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 22 Φεβρουαρίου.
Τα ωραία νέα είναι ότι πρόκειται για μια Πανσέληνο με αρκετές τυχερές όψεις. Οπότε, αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις, αναγνώρισε τις ευκαιρίες που σίγουρα θα προκύψουν και εκμεταλλεύσου τις κατάλληλα.
Είναι μια περίοδος που βλέπεις την ενέργεια αλλά και τη διάθεση σου να αλλάζουν τακτικά. Το σημαντικό είναι ότι η γοητεία σου χτυπάει κόκκινο ανεβάζοντας τη διάθεση σου.
Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου για να σε φροντίσεις ή να διασκεδάσεις. Μόνο φρόντισε βάζοντας τις ανάγκες σου σε πρώτο πλάνο να μην παραμελήσεις τους κοντινούς σου ανθρώπους.
Και να θυμάσαι ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να αναδείξεις τα ταλέντα σου. Μην την αφήσεις να περάσει!

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.