Η πρώτη έκλειψη του 2018 γίνεται στον Λέοντα

Αν δεν υπήρχαν εκλείψεις, η ζωή μας θα ήταν -σχεδόν- η ίδια από την ημέρα που θα γεννιόμασταν μέχρι και το τέλος. Κάπως εφιαλτικό αυτό το σενάριο, έτσι δεν είναι;
Ευτυχώς, λοιπόν, που υπάρχουν οι εκλείψεις! Και η έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου στον Λέοντα είναι τόσο ξεχωριστή που συμβαίνει κάθε 150 χρόνια περίπου… Θα ζήσω, γιατρέ μου;

Ναι, πρόκειται για ένα ξεχωριστό φαινόμενο καθώς είναι Πανσέληνος, είναι Έκλειψη, είναι Μπλε, είναι και Super Moon. 
Ένα τέτοιο Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι έχουμε να δούμε από το 1866.
Λέγεται Μπλε φεγγάρι καθώς έτσι αποκαλείται μια πανσέληνος που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους.
Ενώ είναι και Ματωμένο Φεγγάρι, καθώς η Σελήνη περνά ακριβώς πίσω από την Γη στη σκιά της. Μπρρρρ…

Ένα τέτοιο Σούπερ Μπλε Ματωμένο Φεγγάρι έχει να εμφανιστεί από το 1866. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ζούμε σε εποχές που γράφεται ιστορία και ότι οι αλλαγές δεν είναι προαιρετικές αλλά αναγκαίες.

  • Μικρό μάθημα αστρολογίας
  • Η πρώτη έκλειψη του 2018 πραγματοποιείται στις 31 Ιανουαρίου στις 15:30.
  • Οι ολικές εκλείψεις είναι ορατές από κάθε σημείο της Γης που έχει νύχτα, και η διάρκεια της ορατής έκλειψης διαφέρει από τόπο σε τόπο. Στη διάρκεια των εκλείψεων το φεγγάρι αποκτά ένα σκούρο κοκκινωπό χρώμα σαν να είναι σκουριασμένο ή ματωμένο.
  • Η συγκεκριμένη Πανσέληνος-Έκλειψη δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας. Όμως θα είναι ορατή η έκλειψη του Αυγούστου, οπότε υπομονή!
  • Είναι μια έκλειψη Σελήνης που γίνεται στο ζώδιο του Λέοντα και στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.
  • Γίνεται στις 12 μοίρες του Λέοντα και η επιρροή της θα διαρκέσει για έξι τουλάχιστον μήνες. Αυτό σημαίνει ότι γεγονότα που προκύπτουν αυτό το διάστημα θα μας απασχολήσουν, μέχρι να βρεθεί μια λύση, για έξι τουλάχιστον μήνες.
  • Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας μήνας χωρίς Πανσέληνο, καθώς η επόμενη Πανσέληνος θα γίνει την 1η Μαρτίου.

 

Το κάστινγκ ξεκίνησε…

*Αυτή η έκλειψη στον Λέοντα είναι κάτι σαν κάστινγκ. Είναι η εποχή να βγάλεις τα ταλέντα σου στο φως; Σε τι είσαι καλός; Τι σε κάνει να εκφράζεσαι; Τι είναι αυτό που σε κάνει δημιουργικό; Ποιο είναι το “δώρο” που φέρνεις στον κόσμο μας;

*Άνοιξε την καρδιά σου. Κάθε ζώδιο κυβερνά ένα σημείο του σώματος μας και ο Λέοντας κυβερνά την καρδιά όπως και τον θώρακα.

*Κάνε ασκήσεις που θα ανοίξουν τον θώρακα σου, κάνε ότι βρυχάσαι ακόμα και για αστείο, δείξε πόσο τολμηρός αλλά και γενναίος μπορείς να γίνεις και απόλαυσε λίγη ξεκούραση όπως ο βασιλιάς Λέων κάθε φορά που έχει τελειώσει με το κυνήγι του.

*Δώσε ζωή σε ένα δημιουργικό σου σχέδιο. Δε χρειάζεται να είναι κάτι σπουδαίο. Απλά θυμήσου πώς είναι να είναι να είσαι δημιουργικός και πόσο χαίρεσαι και εξελίσσεσαι μέσα από αυτή τη διαδικασία.

*Ο λαμπερός Λέων έχει να κάνει με τα θεάματα. Είναι η εποχή να πας θέατρο ή σε κάποιο θέαμα. Αλλά αν θέλεις κι εσύ να δώσεις μια παράσταση για να δείξεις τα ταλέντα σου αλλά τόσον καιρό δεν το τολμούσες, η συγκεκριμένη έκλειψη σου λέει “Να, η ευκαιρία”.

*Μην κρατάς την καρδιά σου κλειστή και σκληρή. Άφησε μια χαραμάδα για να μπει η ηλιαχτίδα της χαράς και τη δημιουργικότητας και δες τη διαφορά στη ζωή σου.

Η έκλειψη επηρεάζει
Λέοντες 1-6 Αυγούστου
Υδροχόους γεννημένους 29 Ιανουαρίου -3 Φεβρουαρίου
Ταύρους γεννημένους 29 Απριλίου- 4 Μαΐου
Σκορπιούς γεννημένους 1-6 Νοεμβρίου

και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις ανάμεσα στις 9 και 14 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Κριός

Με τη σεληνιακή έκλειψη στον 5ο σου οίκο, μια ερωτική σου σχέση θα περάσει από ένα δυνατό crash test. Εάν η αγάπη είναι αληθινή και η σχέση έχει καλή βάση, δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, διαφορετικά κάποια πράγματα θα αλλάξουν. Τώρα είναι η εποχή που θα νιώσεις την ανάγκη να πάρεις λίγη ενέργεια από τους στόχους που έχεις και να τη χρησιμοποιήσεις για να γίνεις περισσότερο δημιουργικός και για να διασκεδάσεις.
Πολύ πιθανό τα παιδιά σου να περνάνε τη δική τους φάση αλλαγής και να χρειάζονται λίγη περισσότερη από την προσοχή σου. Ίσως και να μπαίνεις σε μια διαδικασία να αποκτήσεις ένα παιδί. Κάτι δημιουργικό, όπως ένα νέο σχέδιο, ίσως να ξεκινήσει αυτή τη εποχή.

Ταύρος

Δεν είναι μια βόλτα στην εξοχή για εσένα αυτή η συγκεκριμένη έκλειψη Σελήνης. Νιώθεις μια ανεξήγητη πίεση ειδικά από θέματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι και την οικογένεια σου. Επισκευές, οικογενειακά θέματα ή και δράματα θα σε απασχολήσουν έντονα. Ταυτόχρονα, κάποιο επαγγελματικό σου σχέδιο απαιτεί αρκετή από την ενέργεια σου καθώς τώρα κάτι ολοκληρώνεται ή δείχνει τα αποτελέσματα του. Το στοίχημα είναι να καταφέρεις να ισορροπήσεις ανάμεσα σε αυτούς τους δυο πόλους οικογένεια-καριέρα που ζητάνε την προσοχή και την ενέργεια σου και να λύσεις τα οικογενειακά σου θέματα.

Δίδυμοι

Με τη σεληνιακή έκλειψη στον τρίτο σου οίκο, ίσως να υπάρξει κάποιο… δράμα που θα αφορά στην επικοινωνία σου, στον τρόπο που μετακινείσαι, στη σχολική εκπαίδευση, στην κινητικότητα σου, στους γείτονες ή και τα αδέλφια σου. Ίσως να υπάρξει κάποιο σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός αδελφού σου. Η καθημερινότητα σου πιθανόν να αλλάξει από εκεί που δεν το περιμένεις. Θέματα ταξιδιών και εκπαίδευσης ίσως να ολοκληρωθούν αυτό το διάστημα. Αυτή η έκλειψη θα σου δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δεις θέματα που σε απασχολούν από εντελώς διαφορετική οπτική.

Καρκίνος

Όσοι ξέρουν από αστρολογία, λένε ότι οι Καρκίνοι είναι τα… καβούρια του ζωδιακού κύκλου. Όπως σας αρέσει να φυλάτε παλιά πράγματα και κειμήλια, έτσι σας αρέσει να αποταμιεύετε αποφεύγοντας τα αναίτια έξοδα. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, θα ασχοληθείς πολύ με οικονομικά θέματα. Η έκλειψη θα φέρει στο προσκήνιο οικονομικά θέματα αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με το τι ανήκει σε εσένα και τι σε άλλους. Ένας οικονομικός διακανονισμός, η αρχή ή το κλείσιμο ενός χρέους και άλλα παρόμοια σενάρια είναι πολύ πιθανά να σε απασχολήσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Λέων

Το έχεις καταλάβει ότι είσαι ο πρωταγωνιστής της έκλειψης, έτσι δεν είναι; Η αλήθεια είναι ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξεις! Να αλλάξει η εξωτερική σου εμφάνιση ή να επαναπροσδιορίσεις με κάποιον τρόπο το ποιος είσαι και την προσωπικότητα σου. Το να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία και τη δέσμευση είναι το… ευκολάκι που ζητάει από εσένα αυτή η έκλειψη. Εντωμεταξύ, αυτή την εποχή έχεις το δάκρυ στο τσεπάκι. Είσαι περισσότερο συναισθηματικός και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να το δείξεις. Πάντως είναι πολύ πιθανό να ζήσεις ένα μικρό δράμα με κάποιον ή κάποιους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου ώστε να ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Παρθένος

Με την έκλειψη να γίνεται στον 12 οίκο σου είναι σίγουρο ότι θα νιώσεις μια τεράστια επιθυμία για ξεκούραση και πνευματική ανανέωση. Όλο το προηγούμενο διάστημα ήσουν πολύ απασχολημένος με καθημερινές υποχρεώσεις και ασχολήθηκες πολύ με δουλειά και με τα απλά καθημερινά πράγματα. Τώρα ήρθε η εποχή να ισορροπήσεις επιλέγοντας να αποσυρθείς ώστε να ξεκουραστεί το σύστημα σου και να ανακτήσεις δυνάμεις. Να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτή είναι η εποχή που κάποιο κρυφό θέμα σου να βγει στο φως. Μυστικά σου θα αποκαλυφθούν. Από την άλλη θα έχεις μια τεράστια επιθυμία να τα κάνεις όλα κρυφά, ιδιωτικά και επικίνδυνα, πονηρούλη…

Ζυγός

Πολύ πιθανό οι φιλίες σου να περάσουν από μικροσκόπιο και μαζί τους ο τρόπος με τον οποίον συμμετέχεις σε ομάδες βοηθώντας ή δουλεύοντας. Ο κοινωνικός σου περίγυρος αλλάζει είτε επειδή κάποιοι έρχονται είτε επειδή κάποιοι φεύγουν από αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, είσαι σε μαι εποχή που σε απασχολούν οι στόχοι σου. Σε εξυπηρετούν; Είναι εφικτοί, ανέφικτοι, ωφέλιμοι ή μάταιοι; Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι και τα νέα όνειρα που θέλεις να πραγματοποιήσεις; Πιθανό κάτι νέο και αρκετά δημιουργικό να ξεκινήσει ή να ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα.

Σκορπιός

Με την Σεληνιακή έκλειψη να πραγματοποιείται στον τομέα της καριέρας σου είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να επανεξετάσεις θέματα καριέρας, να κάνεις μια ανανέωση αλλά και να επαναπροσδιορίσεις στόχους που έχουν να κάνουν με αυτόν τον τομέα της ζωής σου. Είναι πιθανό να χρειαστεί να ανταποκριθείς σε κάποια ανάγκη χωρίς να σου δοθεί χρόνος προειδοποίησης. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά είναι πιθανό να αλλάξει και το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα. Ό,τι και να συμβεί θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις ό,τι αφορά θέματα καριέρας ή προϊσταμένους σου. Να θυμάσαι ότι το να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σε αυτή την πιεστική έκλειψη θα σε βοηθήσει πολύ στο να ανταποκριθείς, να αποδώσεις και να αναγνωριστείς με τον καλύτερο τρόπο.

Τοξότης

Για εσένα είναι η ζωή! Χωρίς τον Κρόνο να σε πιέζει βλέπεις πια τα πράγματα διαφορετικά ενώ η συγκεκριμένη έκλειψη σε χαϊδεύει σχεδόν και σε βοηθάει να πας ένα βήμα μπροστά. Πολλά από όσα πιστεύεις θα χρειαστεί να τα επανεξετάσεις. Θα νιώσεις σίγουρα την ανάγκη για περιπέτεια και αλλά και την τεράστια ανάγκη να διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Έχεις για καιρό ασχοληθεί με πολλά καθημερινά πράγματα και τώρα θέλεις να αλλάξεις, να επεκταθείς, να βελτιωθείς, να ανανεωθείς και να διασκεδάσεις. Ενδέχεται να ξεκινήσεις κάποιου είδους εκπαίδευση. Αν ασχολείσαι με εκδόσεις θα δεις το κοινό σου να διευρύνεται.

Αιγόκερως

Το ξέρεις ότι μπορεί να ζήσεις ένα μικρό δράμα αυτό το διάστημα, ναι; Η αναστάτωση θα έχει να κάνει με το εισόδημα του συντρόφου σου, με δάνεια, διατροφή ή επενδύσεις. Να θυμάσαι ότι τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να τακτοποιήσεις τέτοιου είδους θέματα. Το τι κάνει εσένα να αισθάνεσαι καλά και κυρίως ασφαλής έχει να κάνει και με τους άλλους. Αν δεν υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στις δικές σου ανάγκες και των άλλων δε θα μπορέσεις να προχωρήσεις μπροστά. Ανάμεσα σε όλα αυτά να περιμένεις και μια νέα πηγή εισοδήματος που θα έρθει σχεδόν απροειδοποίητα. Εντωμεταξύ, αν θέλεις κάτι να αλλάξει στη σεξουαλική σου ζωή, κάν’ το χωρίς ντροπή. Η έκλειψη σου δίνει την ευκαιρία.

Υδροχόος

Ναι, εσύ Υδροχόε μου μαζί με τον Λέοντα είστε το ζευγαράκι της έκλειψης. Τι σημαίνει αυτό για εσένα; Ότι θα περάσουν από εξεταστική επιτροπή οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου. Όποια σχέση θεωρείς ότι είναι σημαντική στη ζωή σου, είτε σχέση αγάπης είτε σχέση μίσους, θα έρθει στο προσκήνιο. Ήρθε η εποχή να βρεις μια νέα ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές σου ανάγκες και σε όσα ζητάνε οι άλλοι. Είναι ένα καλό διάστημα για να διαπραγματευτείς αλλά και να συμβιβαστείς, αν χρειαστεί, προκειμένου να υπάρξει εξέλιξη και αλλαγή σε ό,τι σε κρατάει πίσω. Αν η δουλειά σου έχει να κάνει με πελάτες, πολύ πιθανό να δεις τον αριθμό τους να αυξάνεται.

Ιχθύες

Η έκλειψη στις 31 Ιανουαρίου επηρεάζει τον τομέα που έχει να κάνει με τις καθημερινές σου υποχρεώσεις αλλά και με την υγεία σου. Μπορείς άνετα να εκμεταλλευθείς την ενέργεια της έκλειψης για να αλλάξεις κάποια πράγματα και κάποιες συνήθειες που σε ενοχλούν και σε κρατάνε πίσω. Πολύ πιθανό να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι προκειμένου να πετύχεις περισσότερη ισορροπία στη ζωή σου ή να αλλάξεις την καθημερινή σου διατροφή προς το καλύτερο βγάζοντας πράγματα που δεν σου κάνουν καλό. Μια δουλειά μπορεί να ξεκινήσει ή να ολοκληρωθεί αυτό το διάστημα. Αν προκύψει κάποιο θέμα υγείας να θυμάσαι ότι ήρθε στην επιφάνεια για να το διορθώσεις.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.