Κάθε Πανσέληνος μοιάζει με ένα σχοινί που το τραβάνε δυο αντίθετες δυνάμεις ενώ στη μέση βρίσκεσαι εσύ. Σε αυτή την Πανσέληνο θα χρειαστεί να ασχοληθείς με λεπτομέρειες ενώ ταυτόχρονα θα έχεις ανάγκη να χαθείς στο όνειρο.
Τι θα συμβεί τελικά και σε ποιον τομέα της ζωής σου, ανάλογα με το ζώδιο σου, θα δεις να ολοκληρώνονται πράγματα και καταστάσεις;

Η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα, καθώς η Άνοιξη ξεκινάει ουσιαστικά στις 21 Μαρτίου, γίνεται τα ξημερώματα της 2ας Μαρτίου στις 11 μοίρες της Παρθένου. Επηρεάζει Παρθένους και Ιχθύες ενώ πιέζει Τοξότες και Διδύμους. Σύμφωνα με αρχαίες παραδόσεις, κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου “ξυπνάει” το χώμα από τον χειμώνα. Σε λίγο, θα μπουν και οι σπόροι για ό,τι θέλεις να έχεις στο μέλλον.

Σε κάθε Πανσέληνο, δυο αντίθετες δυνάμεις σε τραβάνε. Στη συγκεκριμένη, η Σελήνη βρίσκεται στην Παρθένο και ο Ήλιος βρίσκεται στους Ιχθύες. Η μια δύναμη σε θέλει πρακτικό, καθαρό, τακτοποιημένο, επικριτικό και η άλλη σε θέλει ελεύθερο, χαοτικό, να κάνεις ανέφικτα όνειρα και να αγαπάς χωρίς όρια. Μην πέσεις στην παγίδα του να χαλαρώσεις υπερβολικά. Κανόνισε τα πρακτικά μέσα στις επόμενες 15 ημέρες ώστε να δεις τη ζωή σου να εξελίσσεται.

Το σημαντικό σε αυτή την Πανσέληνο είναι ότι ίσως η εξαπάτηση να πάει… σύννεφο. Ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της απόλυτης αγάπης, της εξιδανίκευσης αλλά και της απάτης, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με τη Σελήνη, θολώνοντας την κρίση σου. Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τι είναι πραγματικότητα και τι προβολή στη δουλειά, στις σχέσεις και στη ζωή σου γενικότερα; Το πιο δυνατό μήνυμα που μπορεί ίσως να σου στείλει αυτή η Πανσέληνος είναι ότι, ναι, υπάρχουν ιδανικές σχέσεις, δουλειές και καταστάσεις αλλά ότι χρειάζεται να δουλέψεις στις λεπτομέρειες προκειμένου να τις κατακτήσεις.

Από την Πανσέληνο στις 2 Μαρτίου επηρεάζονται

 

Παρθένοι γεννημένοι 2 – 6/9
Ιχθύες γεννημένοι 28/2 – 4/3
Τοξότες γεννημένοι 2 – 6/12
Δίδυμοι γεννημένοι 31/5 – 4/6

 

και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο ανάμεσα στις 9-13 μοίρες των συγκεκριμένων ζωδίων.

Είναι η κατάλληλη εποχή και ευκαιρία
για να βάλεις μια τάξη στο σπίτι σου
για να πας στον οδοντίατρο για έναν καθαρισμό
για να κόψεις τον καφέ ή κάτι που δεν κάνει καλό στην υγεία σου
για να κάνεις μια καλή αποτοξίνωση
και γενικά για να πετάξεις ό,τι βάρυνε το σώμα σου τον χειμώνα που τελειώνει.
Ακόμα περισσότερα για το τι μπορείς να κάνεις και να εκμεταλλευθείς την ενέργεια της συγκεκριμένης Πανσελήνου, μπορείς να διαβάσεις εδώ. Μην το χάσεις!

Κριός

Από όλα τα ζώδια, το δικό σου είναι αυτό που χρειάζεται να ασχοληθεί με την καθημερινότητα αλλά και με θέματα υγείας. Ίσως να είχες ξεκινήσει μια διατροφή και τώρα να βλέπεις τα αποτελέσματα. Ενδεχομένως να έβαλες πρόσφατα μια διαφορετική τάξη στο πρόγραμμα σου και τώρα να το βλέπεις να σε εξυπηρετεί καλύτερα. Από τη μια, πάντως, θα θέλεις να ασχολείσαι καθαρά με λεπτομέρειες και από την άλλη λαχταράς να ονειρευτείς και να τα παρατήσεις όλα και να γίνεις πριγκίπισσα. Αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 17 Απριλίου βλέπεις τη ζωή σου να αλλάζει με συνοπτικές διαδικασίες, οπότε η Πανσέληνος δε σε απασχολεί και πολύ.

Ταύρος

Είναι μαγικό το γεγονός ότι καταφέρνεις αυτή την εποχή, τυχερούλη, να μην επηρεάζεσαι πολύ από ό,τι μυστήριο συμβαίνει. Η Πανσέληνος του Μαρτίου που σε προσέχει θέλει να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις. Κάποιο δημιουργικό σου σχέδιο τώρα ολοκληρώνεται ή σου δίνει δείγματα για όσα έχει να σου προσφέρει, κάποιο φλερτ προχωράει καλά, ίσως και να έρχεται ένα παιδάκι στη ζωή σου. Τα σενάρια είναι καλά και χαλαρά. Να τα χαρείς γιατί σύντομα και με το που θα μπει η Αφροδίτη στον Κριό θα τρέχεις και δε θα φτάνεις.

Δίδυμοι

Κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι και την οικογένεια σου ολοκληρώνονται αυτή την εποχή. Ίσως κάποιες εργασίες που αφορούσαν το σπίτι σαν οίκημα ή κάποια θέματα με συγγενείς να κλείνουν. Πολύ πιθανό να έρθεις πιο κοντά με κάποιους συγγενείς και με άλλους να απομακρυνθείς. Από την άλλη, θα σε τραβάνε οι υποχρεώσεις στη δουλειά σου. Θα νιώσεις μπαλάκι ανάμεσα στο σπίτι και στο γραφείο. Με την Πανσέληνο του Μαρτίου νιώθεις πίεση και το δύσκολο είναι ότι με τον κυβερνήτη πλανήτη σου τον Ερμή στους Ιχθύες, δεν μπορείς να εκφραστείς όπως και όσο θέλεις.

Καρκίνος

Κάθε Πανσέληνος σε επηρεάζει καθώς ο κυβερνήτης πλανήτης σου, η Σελήνη, είναι η πρωταγωνίστρια. Αυτές τις ημέρες θα νιώσεις την ανάγκη να βάλεις μια τάξη στη ζωή σου, στις σκέψεις σου, στις σχέσεις σου, στην επικοινωνία σου. Θα θελήσεις να καθαρίσεις ό,τι βρώμικο εντοπίζεις σε διάφορους τομείς της ζωής σου ενώ όσο θα είσαι σε αυτή τη διαδικασία θα ονειρεύεσαι κάτι διαφορετικό και ουτοπικό. Τρελό, ε; Οι μικρές μετακινήσεις ευνοούνται αρκεί να έχεις φροντίσει για τις λεπτομέρειες. Η μόνη παγίδα είναι ότι στην επικοινωνία σου με τους άλλους να θα γίνεσαι περισσότερο από όσο χρειάζεται επικριτικός.

Λέων

Είναι η εποχή του χρόνου που νιώθεις κάπως διχασμένος. Από τη μια θέλεις και πρέπει να στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις και από την άλλη θα ήθελες και κάποια βοήθεια. Αυτή είναι η περίοδος που συνειδητοποιείς όσα έχεις και κατέχεις. Ίσως μια νέα πηγή εσόδων να είναι σε καλό σημείο και να αποδίδει πλέον. Φρόντισε τα οικονομικά σου και θα σε φροντίσουν και αυτά. Είναι μια Πανσέληνος κατά την οποία θα χρειαστεί να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στο τι παίρνεις και στο τι δίνεις, από χρήματα και ασφάλεια μέχρι ευχαρίστηση και στήριξη.

Παρθένος

Πώς αισθάνεσαι που είσαι ο πρωταγωνιστής αυτής της Πανσελήνου; Ήρθε η εποχή να βάλεις τον εαυτό σου σε πρώτο πλάνο, να δεις τις δικές σου ανάγκες και να διεκδικήσεις την προσοχή που χρειάζεσαι. Ναι, συνήθως δε λειτουργείς τόσο εγωιστικά αλλά αυτή είναι η εποχή για να το κάνεις. Συνειδητοποίησε πόσο δυνατός και πολύτιμος είσαι και τελικά βρες την ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία και την εξάρτηση από τους άλλους. Α, και μην ξεχνάς ότι το δάκρυ θα το έχεις στην άκρη του ματιού για τις επόμενες 15 ημέρες. Η εξαπάτηση από τους άλλους είναι ένα πιθανό σενάριο. Οπότε, έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

Ζυγός

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δε νιώθεις και στα καλύτερα σου. Το μόνο που θέλεις είναι να αποσυρθείς, να ξεκουραστείς, να ασχοληθείς με τα δικά σου και με ό,τι σε κρατάει πίσω. Ίσως ένα θέμα που κρατούσες ή ήθελες να κρατηθεί κρυφό να έρθει στο φως. Αυτό που θα σου δώσει την ενέργεια, που νιώθεις ότι δεν έχεις ασχολούμενος με τα μικρά καθημερινά για τόσον καιρό, είναι να “εξαφανιστείς” για λίγο και να ασχοληθείς με όσα κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της ζωής σου. Φρόντισε να γεμίσεις δύναμη γιατί η επόμενη Πανσέληνος γίνεται στο δικό σου ζώδιο και θα είναι αποκαλυπτική!

Σκορπιός

Για αρκετό καιρό ήθελες να κάνεις πράγματα που σου έδιναν χαρά και που σε έκαναν δημιουργικό. Τώρα συνειδητοποιείς ότι ήρθε η ώρα να γίνεις μέλος μια ομάδας και να δοκιμάσεις δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας ομαδικής προσπάθειας. Ενδέχεται κάποιος φίλος σου να έχει ανάγκη από τη βοήθεια σου την οποία και θα του προσφέρεις άνετα. Είναι μια καλή εποχή για να φύγουν μακριά οι απαισιόδοξες σκέψεις και να δεις πιο θετικά τα πράγματα. Πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να βρεθείς με πολλούς φίλους ή σε συγκεντρώσεις ανταλλάσοντας ενέργεια, τηλέφωνα και σχέδια.

Τοξότης

Μπορεί η Πανσέληνος να γίνεται στην Παρθένο, όμως το φως των προβολέων στρέφεται επάνω σου. Δεν υπάρχει κάτι που θα κάνεις τις επόμενες 15 ημέρες, καλό ή κακό, που θα μείνει κρυφό. Υπάρχει η πιθανότητα να έχεις μια καλή επαγγελματική ευκαιρία. Ίσως μια νέα πρόταση ή μια κατάσταση που θα σου δώσει την ευκαιρία να δείξεις τις ικανότητες σου. Επίσης, είναι μια περίοδος που υποστηρικτές, ανταγωνιστές ή εχθροί θα… εκδηλωθούν Όσο θα ασχολείσαι με θέματα που έχουν να κάνουν με την καριέρα σου οι οικογενειακές υποχρεώσεις θα απαιτούν κι αυτές κομμάτι από την ενέργεια και τον χρόνο σου. Θα νιώσεις μεγαλύτερη πίεση μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, αλλά Πανσέληνος και θα περάσει.

Αιγόκερως

Είναι μια ευνοϊκή Πανσέληνος για εσένα καθώς θα σου δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψεις, να εξελιχθείς, να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να κάνεις ωραία όνειρα για το μέλλον. Είναι πολύ πιθανό να ήρθε η ώρα να ανταμειφθείς για την καλή ή σκληρή δουλειά που έκανες τον περασμένο καιρό. Όπως καταλαβαίνεις έχεις πάρει ένα μικρό διάλειμμα από το σύμπαν για να χαλαρώσεις. Εκτός κι έχεις γενέθλια κοντά στις 31 Ιανουαρίου οπότε και νιώθεις βαρύ τον Κρόνο, με τις υποχρεώσεις και την πίεση για ξεκαθαρίσματα, πάνω από το κεφαλάκι σου.

Υδροχόος

Η αλήθεια είναι ότι δε φημίζεσαι για τη διαίσθηση σου όμως αυτή η Πανσέληνος κάνει τις κεραίες σου να “πιάνουν” τα πάντα. Δώσε στη διαίσθηση και στο ένστικτο σου χώρο για να εκφραστούν. Σε πιο πρακτικά θέματα, τακτοποίησε τις οφειλές σου και ό,τι θεωρείς βάρος και έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σου. Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για διακανονισμούς. Ό,τι έχει να κάνει με δανεικά, είτε έχεις πάρει είτε έχεις δώσει, τώρα ήρθε η εποχή για να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Τα καλά νέα είναι ότι θα αισθάνεσαι πολύ περισσότερο την επιθυμία για σεξ. Μέσα από τη σεξουαλικότητα θα νιώσεις να αναγεννάσαι. Μη χάσεις την ευκαιρία να κάνεις την ερωτική σου ζωή πιο… πιπεράτη.

Ιχθύες

Σε κάθε Πανσέληνο στην Παρθένο εσύ είσαι ένας πρωταγωνστής στο… παρασκήνιο καθώς αφήνεις τη Σελήνη να κλέβει την παράσταση. Η επόμενη Νέα Σελήνη θα σε αποζημιώσει αφού θα ασχοληθείς μόνο με τον υπέροχο, ταλαντούχο, ονειρεμένο εαυτό σου. Τώρα, είναι η εποχή για να ασχοληθείς με τις σχέσεις και με τις συνεργασίες σου. Ποιοι είναι οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σου και ποιος είναι ο ρόλος τους; Θέλεις μήπως να υπάρξουν αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα; Ποιες είναι οι ανάγκες τους και ο ρόλος τους στη ζωή σου; Αν θέλεις πολύ μια σχέση ή μια συνεργασία αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να έρθει στη ζωή σου. Στείλε ένα φιλί στη Σελήνη που βρίσκεται απέναντι σου και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Και βέβαια να θυμάσαι ότι η εξαπάτηση είναι ένα πιθανό σενάριο στο οποίο θα έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.