Το προφίλ και κάποιες προβλέψεις για το 2017

Οι Ιχθύες, το τελευταίο ζώδιο, έχουν κάτι από όλα τα ζώδια. Προτού κλείσουν την πόρτα του ζωδιακού κύκλου, αποφασίζουν να τα κάνουν όλα και να γράψουν ιστορία με τον δικό τους αφηρημένο, αλλοπρόσαλλο αλλά και γοητευτικό τρόπο. Κι αν δεν σου αρέσει ο τρόπος τους, θα σε κοιτάξουν βαθιά στα μάτια μέχρι να σε υπνωτίσουν και να τους παραδοθείς.

Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπάνε σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτό τα λέει όλα για τον τρόπο που ζουν, αισθάνονται και συμπεριφέρονται.

Αισθηματικά, θέλουν έναν σύντροφο που θα τους προσφέρει ασφάλεια αλλά και ελευθερία. Φήμες λένε ότι όταν δε βρουν όλα τα κομμάτια που ψάχνουν σε έναν σύντροφο, πολύ εύκολα συμπληρώνουν το παζλ, βρίσκοντας αλλού τα κομμάτια που ψάχνουν.
Τα πράγματα με έναν Ιχθύ δεν μπορούν να είναι ποτέ απλά. Ξεγλιστράει σαν το χέλι και πολύ εύκολα κολυμπάει από τον ένα σύντροφο στον άλλον.

Η θυσιαστική αγάπη είναι η αγάπη που τους ξετρελαίνει. Θα κάνουν τα πάντα για να φροντίσουν τον κάθε πονεμένο. Ειδικά αν έχουν και Αφροδίτη στους Ιχθείς θα επιλέξουν συντρόφους που θα θυσιαστούν για χάρη τους. Βέβαια, εύκολα μπορεί να αποφασίσουν αλλαγή πλεύσης και να βρεθούν σε άλλο λιμάνι.

Βαθιά μέσα τους αγαπούν και το δράμα. Μπορεί αυτό να τρελαίνει τους φίλους τους, όμως οι ίδιοι ίσως και να έχουν ανάγκη από λίγη ταλαιπωρία ώστε να φουντώσουν οι φλόγες της φαντασίας τους.

Από τα ζώδια του νερού ίσως να είναι και το πολύπλοκο καθώς συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά όχι μόνο των άλλων ζωδίων του νερού (Καρκίνος και Σκορπιός) αλλά και όλων των ζωδίων που προηγούνται. Εδώ θα βρεις τους ποιητές αλλά και τους πιο δυνατούς διαπραγματευτές.

Το ένα λεπτό μπορούν να είναι οι πιο σκληροί ρεαλιστές και την επόμενη να θέλουν να δραπετεύσουν στα όνειρα και τη φαντασία τους. Σε μια φάση μπορούν να είναι χαρούμενα, επικοινωνιακά δελφίνια ή και ανυποψίαστοι χάνοι και την επόμενη πιράνχας. Σκέψου ότι και ο Ντόναλντ Τραμπ, που σίγουρα ζει σε έναν δικό του κόσμο, είναι Ιχθύς. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις με έναν Ιχθύ…

Οι Ιχθείς θέλουν να δίνουν ή μάλλον να προσφέρουν. Έχουν μια μεγάλη καρδιά που χωράει πραγματικά όλα τα πλάσματα. Είναι από τα πιο συμπονετικά αλλά και δοτικά ζώδια. Συχνά όμως δεν έχουν διάκριση. Αρκεί μια πονεμένη ιστορία, αρκεί κάποιος να έχει ταλαιπωρηθεί και ο Ιχθύς είναι έτοιμος να βοηθήσει, να συμπαρασταθεί για να του κάνει τη ζωή καλύτερη. Όμως το πιο σοφό που μπορούν να κάνουν, είναι ένα βήμα πίσω, να δουν πώς είναι η κατάσταση στις πραγματικές της διαστάσεις, και μετά να κάνουν ό,τι θέλει η ψυχή τους.

Η διαίσθηση των Ιχθύων είναι πραγματικά απερίγραπτη. Δυνατή, κυριαρχική και ακριβής. Η διαίσθηση, μόλις μάθουν πώς να τη χειριστούν, μπορεί να γίνει και το δυνατότερο προσόν τους.

Το μεγαλύτερο στοίχημα για τους Ιχθείς είναι να πουν τι θέλουν όταν είναι λυπημένοι ή δυσαρεστημένοι. Να μη βυθιστούν στο δράμα και στην απομόνωση, να μην υποθέσουν ότι ο άλλος διαβάζει το -χαοτικό- μυαλό τους, να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν τί έχουν και τί θέλουν. Έτσι ο κόσμος τους και ο κόσμος μας όντως μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος. Διαφορετικά γίνονται οι ίδιοι οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού τους.

Ο πλανήτης τους, ο Ποσειδώνας, είναι αυτός που τους δίνει την απεριόριστη γοητεία αλλά και την ανάγκη να ξεφύγουν από την σκληρή πραγματικότητα προκειμένου να νιώσουν καλά. Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι ήταν, είναι αλλά και θα είναι Ιχθύες. Αλλά και οι μεγαλύτεροι πότες και απατεώνες. Ποιος είπε ότι το νόμισμα του Ποσειδώνα θα είχε μόνο μια πλευρά;

Τί έχει για εσένα το 2017

Αγαπημένοι, έχετε στο ζώδιο σας τον Ποσειδώνα. Ναι, είναι ο κυβερνήτης σας μαζί με τον Δία, αλλά αν είστε γεννημένοι κοντά στην 1η Μαρτίου σας κάνει να μη βλέπετε τα πράγματα καθαρά, θολώνοντας την κρίση και τις αποφάσεις σας. Επιπλέον καλό είναι να προσέξτε και τις εξαπατήσεις.
Για να εκτονωθεί θετικά ο Ποσειδώνας ασχοληθείτε με το γράψιμο, το τραγούδι, το χορό, τη θάλασσα, τη φιλανθρωπία, την τέχνη, τα παραμύθια. Έτσι θα εκτονωθεί και σχεδόν ούτε που θα καταλάβεις την επιρροή του.

Η Αφροδίτη στον Κριό για μεγάλο διάστημα μέσα στο 2017 -από 3/2 – 6/6- θα φέρει μια σημαντική εύνοια στα οικονομικά σας. Ειδικά όταν θα γυρίσει ανάδρομη, αν σας χρωστάνε χρήματα θα τα δείτε να σας έρχονται… συστημένα σχεδόν.

Και τα καλά νέα έρχονται από τον όταν θα μπει ο αγαπημένος κυβερνήτης σου Δίας σε ένα ζώδιο με το οποίο αγαπιέστε πολύ: Στον Σκορπιό. Ευκαιρίες για ταξίδια, για αυτοβελτίωση και είναι κάποια μόνο από τα καλά που θα σας φέρει.

Η έκλειψη στις 26/2 είναι και η τελευταία που θα σας απασχολήσει για το 2017. Ναι, είναι μια απαιτητική έκλειψη που θα φέρεις απρόσμενες αλλαγές ειδικά σε όσους έχουν γεννηθεί 23/2-1/3 αλλά να θυμάστε ότι μετά από τη συγκεκριμένη έκλειψη θα έχει ξεκαθαρίσει αρκετά το ποπίο της ζωής σας. Θα αντέξει τόσο ξεκάθαρες καταστάσεις ένας ονειροπόλος αλλά και χαοτικός Ιχθύς; Σίγουρα!

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.