Στόχος: “Δε σε κατακρίνω ούτε καν σε κρίνω”

Η Παρθένος έχει δικαίως τη φήμη της τακτικής, οργανωτικής ή επικριτικής. Είναι όλα αυτά, όμως είναι και αυτή που σε βοηθάει να καθαρίσεις από συνήθειες, σκέψεις και τακτικές που “βρωμίζουν” και περιπλέκουν τη ζωή σου.
Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο, πού είναι η παγίδα και σε ποιον τομέα ήρθε η εποχή για μια καλή εκκαθάριση και μια νέα αρχή; 

Κάθε Νέα Σελήνη είναι και μια αρχή για νέα ξεκινήματα. Κάθε μήνα σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα αλλά πάντα δίνοντας προσοχή και στις τρικλοποδιές που υπάρχουν σε κάθε νέα αρχή. Τρικλοποδιές που εντέλει δυναμώνουν την απόφαση σου να πας μπροστά.

Η Νέα Σελήνη αυτού του μήνα πραγματοποιείται στις 20 Σεπτεμβρίου

και στις 28 μοίρες της Παρθένου.

Επηρεάζονται κυρίως:

Παρθένοι γεννημένοι 19-22/9

Δίδυμοι γεννημένοι 17-20/6

Τοξότες γεννημένοι 19-22/12

και Ιχθύες γεννημένοι 17-20/3

Αν όμως έχεις ωροσκόπο ή κάποιον πλανήτη κοντά στις 28 μοίρες Παρθένου, τότε επηρεάζεσαι σημαντικά.

Η Νέα Σελήνη σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια καλή νέα αρχή σε κάποιον τομέα της ζωής σου. Καλό είναι να μην το καθυστερήσεις αρκετά, ασχολούμενος με λεπτομέρειες ή κάνοντας πολλές σκέψεις. Το φεγγάρι από τις 20 Σεπτεμβρίου γεμίζει σταδιακά μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου, που είναι η επόμενη Πανσέληνος, οπότε όσο γεμίζει το φεγγάρι είναι κατάλληλο διάστημα για να κάνεις τη νέα αρχή που θέλεις και που θα φέρει τα αποτελέσματα στον τομέα που θα εργαστείς.

Οι παγίδες

Όπως όλα, έτσι και η Νέα Σελήνη, έχει τις παγιδούλες της. Σελήνη και Ήλιος βρίσκονται σε έναν οίκο που έχει να κάνει με φόβους, ανασφάλειες και ψυχολογικά θέματα. Ήλιος και Σελήνη συναντιούνται κάνοντας αντίθεση με τον Χείρωνα. Όψη που δείχνει ότι αν και θα ήθελες να απομονωθείς, η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις θα σε αναγκάσουν σε κάτι διαφορετικό από αυτό που υπολόγιζες.

Από την άλλη ο Ουρανός πιέζει για λύσεις και δράση, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του.

Και ο Ερμής, που έχει έναν πολύ ενεργό ρόλο σε αυτή τη Νέα Σελήνη, μπορεί να είναι παντοδύναμος, όμως δέχεται τα βέλη της ασάφειας και της ανασφάλειας από τον Ποσειδώνα. Οπότε το «σήμα» και οι πληροφορίες που δέχεσαι για ανθρώπους και καταστάσεις δεν είναι και τόσο καθαρά. Είναι σημαντικό να σταματήσεις και ο ίδιος να είσαι ασαφής ή να ζεις σε καταστάσεις που δεν είναι ξεκαθαρισμένες.

Οι ευκαιρίες

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια νέα αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με την τάξη στη ζωή σου. Το χάος μπορεί να είναι γοητευτικό αλλά η τάξη είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα στον κόσμο μας. Βάλε το σπίτι σου άρα και τη ζωή σου σε τάξη, διάβασε εδώ τον τρόπο, και κάνε μια αποτοξίνωση ώστε να καθαρίσει ο οργανισμός σου από όσα τον βαραίνουν.

Κάνε μια πνευματική αποτοξίνωση. Χρειάζεται όντως να ακούς όσα ακούς δυσοίωνα και καταστροφικά από γνωστούς, τηλεόραση, μέσα και φωνούλες στο κεφάλι σου; Χρειάζεται όντως να διαβάζεις, να ακούς να έρχεσαι σε επαφή με τα σκουπίδια; Σίγουρα όχι. Οπότε κάνε μια εκκαθάριση στον πνευματικό τομέα.

Κάνε μια συναισθηματική εκκαθάριση. Σταμάτα να αισθάνεσαι πράγματα που δε σε πάνε μπροστά. Ναι, είναι εύκολο να το καταφέρεις. Απλά, συνειδητοποίησε τι κάνεις, τι ή ποιοι σου προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και με δράση απομακρύνσου από αυτά.

Κάνε προσπάθεια να μην κρίνεις τους άλλους. Ένας αγαπημένος φίλος λέει “Δεν σε κατακρίνω. Ούτε καν σε κρίνω¨. Αυτό είναι και το πιο πολύτιμο μάθημα που θα πάρεις από αυτή τη Νέα Σελήνη.

Καιρός να ξεκαθαρίσεις το φαρμακείο του σπιτιού σου. Αλήθεια, τι τα χρειάζεσαι τόσα φάρμακα;

Μπορείς να ξεκινήσεις γιόγκα ή πιλάτες που γυμνάζουν το σώμα αλλά που έχουν και ένα σύστημα. Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή. Η ανάγκη για ίαση μέσα από σύστημα είναι επιτακτική.

Καιρός να αλλάξεις συνήθειες. Τι είναι αυτό που θέλεις να κόψεις εδώ και καιρό; Θέλεις να ξυπνάς νωρίτερα, να κόψεις τη ζάχαρη, να ξεκινήσεις τρέξιμο; Έχεις μπροστά σου 30 ολόκληρες ημέρες για να βάλεις μια τάξη στη ζωή σου. Μια τάξη που θα σε οδηγήσει σε πιο καθαρό σώμα και ψυχή και τελικά πιο κοντά στον σκοπό σου.

Ήρθε η ώρα, από την εποχή του εγωισμού, υγιούς και μη, που πρεσβεύει ο Λέοντας, να νιώσεις πόσο μικρός και ταπεινός είσαι στο κόσμο μας. Αυτή η συνειδητοποίηση είναι αναγκαία για να προχωρήσεις και να εξελιχθείς.

Έλα σε επαφή με ό,τι πιο αγνό υπάρχει στη γη μας. Επίλεξε βιολογικά, κάνε παρέα με ανθρώπους που είναι αγνοί, με παιδάκια, πάρε ένα φίλτρο νερού, καθάρισε το σώμα σου από ό,τι το βαραίνει.

Να θυμάσαι γενικά ότι με την Νέα Σελήνη οι κύκλοι ανοίγουν, ενώ με την Πανσέληνο οι καταστάσεις ολοκληρώνονται και οι κύκλοι κλείνουν.

Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη είναι η πρώτη που γίνεται μετά τις εκλείψεις του Αυγούστου και απαιτεί να επανεκτιμήσεις κατάσταση, σχέδια και ανθρώπους και με πιο ρεαλιστική ματιά να ξαναφτιάξεις το πλάνο δράσης.

Κριός

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν γρήγορα, είναι το καλύτερο σου. Όταν χρειάζεται να ασχοληθείς με μικρολεπτομέρειες και με τα καθημερινά, τότε θέλεις απλά να κλάψεις. Με δάκρυα ή χωρίς, ασχολήσου με ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινότητα, το πρόγραμμα, τη ρουτίνα, τη διατροφή και στην άσκηση σου. Περισσότερο από κάθε άλλον, αυτός ο μήνας είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπεις σε ένα πρόγραμμα που θα σε ωφελήσει.

Ταύρος

Μα είναι δυνατόν όλοι να πιέζονται και εσύ να είσαι μια χαρά και στα πιο γοητευτικά σου; Ναι, είναι! Γιατί είσαι Ταύρος, γιατί αυτή η Νέα Σελήνη δε σε πιέζει τόσο, και γιατί αυτός ο μήνας είναι για εσένα μια καλή ευκαιρία να δείξεις τα ταλέντα σου, τη γοητεία σου και τη δημιουργικότητα σου. Μια νέα σχέση ίσως ξεκινήσει. Το σίγουρο είναι ότι έχεις ευκαιρίες να χαρείς και να δημιουργήσεις. Μην τις χάσεις -και αυτές-.

Δίδυμοι

Αν έχεις γεννηθεί 17-20 Ιουνίου νιώθεις την πίεση να κάνεις μια νέα αρχή σε ζητήματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια. Όπως ίσως έχει ήδη αντιληφθεί αυτή η νέα αρχή δε θα είναι μια βόλτα στην εξοχή. Ενδέχεται να υπάρξουν στρες και πίεση αλλά είναι μια μοναδική ευκαιρία να κάνεις τα ξεκαθαρίσματα που χρειάζονται. Ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις και με το παρελθόν ώστε να κάνεις ένα νέο καθαρό ξεκίνημα.

Καρκίνος

Κάθε Νέα Σελήνη σε επηρεάζει και αυτόν τον μήνα σου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσεις, να επικοινωνήσεις, να πεις καθαρά αυτά που θέλεις. Κάνε μια νέα αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταφορικό σου μέσο, επισκεύασε το ή άλλαξε το. Θα σου δοθούν ευκαιρίες να κάνεις ξεκαθαρίσματα και νέες αρχές με στενούς συγγενείς ή και τα αδέλφια σου. Ευκαιρία να δικτυωθείς και να κάνεις μικρές διαδρομές που θα σου δώσουν δύναμη.

Λέων

Τα οικονομικά σου χρειάζονται οπωσδήποτε την προσοχή σου. Ο Ήλιος, ο Ερμής, ο Άρης και η Αφροδίτη μαζί με τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια πιο καθαρή εικόνα για όσα έχεις και για τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνεις. Ίσως να κάνεις μια νέα αγορά. Πάντως καλό είναι να είσαι κάπως περισσότερο προσεκτικός σε θέματα που αφορούν στα οικονομικά σου καθώς ο Ποσειδώνας μπορεί να χαλάσει κάπως το όνειρο της τέλειας επένδυσης ή αύξησης.

Παρθένος

Συνήθως σκέφτεσαι πολύ, αναλυτικά και διεξοδικά για ό,τι σου συμβαίνει και για ό,τι θέλεις να κάνεις. Τώρα είναι η εποχή για να κάνεις νέες αρχές όσον αφορά… εσένα. Άλλαξε ό,τι δε σου αρέσει στον ευατό σου, κάνε νέες αρχές, ανανεώσου. Ένας νέος κύκλος αρχίζει και θα είναι συναρπαστικός. Αυτό δε θα καταφέρεις χωρίς κάποια ψυχολογική πίεση, διλήμματα ή ανατροπές. Το σημαντικό όμως είναι ότι θα το καταφέρεις και θα ξεχωρίσεις.

Ζυγός

Η επόμενη Νέα Σελήνη θα γίνει στο δικό σου ζώδιο, οπότε είναι απαραίτητο τα εσωτερικά ξεκαθαρίσματα που ξεκίνησαν με την είσοδο του Ήλιου στην Παρθένο να συνεχιστούν εντατικά. Η αλήθεια είναι ότι δε νιώθεις και στα καλύτερα σου από πλευράς ενέργειας και ενεργητικότητας αλλά είναι μια φάση που την περνάμε όλοι κατά τη διάρκεια του έτους. Μπορεί να υπάρξει έντονο παρασκήνιο που όμως σύντομα θα αποκαλυφθεί.

Σκορπιός

Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Οι φίλοι σου; Η ομάδα σου; Αυτές είναι ερωτήσεις που θα σε οδηγήσουν σε ξεκαθαρίσματα και σε νέες αρχές κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα. Νέοι άνθρωποι ενδέχεται να μπουν στη ζωή σου και νέοι στόχοι θα ανάψουν σαν λαμπτήρες πάνω από το κεφαλάκι σου. Να θυμάσαι ότι οι ευκαιρίες για μια νέα αρχή είναι πολύ πιθανό να προκύψουν μέσα από φίλους και ομάδες.

Τοξότης

Αυτός ο μήνας θα έχει ξεκαθαρίσματα και νέες αρχές στη δουλειά και σε θέματα καριέρας. Αν έχεις γεννηθεί 19-22/12 όλο αυτό θα γίνει με λίγη περισσότερη ένταση αλλά οι Τοξότες έχετε πάντα την τύχη με το μέρος σας, οπότε κάνε το καλύτερο που μπορείς και σκέψου θετικά. Κάποια νέα αρχή θα γίνει σε θέματα καριέρας ή θα μπουν οι βάσεις για να κάτι που θέλεις να κάνεις και που θα σε καταξιώσει επαγγελματικά, πάντα μέσα από κάποιες αντιξοότητες και μπέρδεμα.

Αιγόκερως

Όλοι αμάν και εσύ γιούπι! Αυτό να θυμάσαι όταν μπορεί να ζορίζουν λίγο παραπάνω τα πράγματα. Να θυμάσαι ότι η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη, με τόσους πλανήτες στην φιλική για εσένα Παρθένο, σε αγαπά και σε βοηθά στον στόχο αυτού του μήνα που αφορά στα ξεκαθαρίσματα σε νομικές υποθέσεις, σπουδές και ταξίδια. Επειδή αυτός ο μήνας θα περάσει ευχάριστα και σαν…νεράκι, εκμεταλλεύσου τον.

Υδροχόος

“Θεέ μου, τι σου κάναμε;”. Δεν ξέρω αν θυμάσαι αυτόν τον τίτλο ταινίας αλλά σου ταιριάζει αρκετά αυτή την περίοδο. Αφού πέρασες έναν Αύγουστο που οι εκλείψεις έφεραν εκπλήξεις, ελλείψεις και ανατροπές, τώρα χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις τις πολύ βαθιές σου σχέσεις αλλά και τα οικονομικά σου. Εκκρεμότητες, κληρονομιές, δάνεια θέλουν την προσοχή σου και απαιτούν ξεκαθάρισμα. Θα τα καταφέρεις λες; Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, σου λέμε εμείς!

Ιχθύες

Τι συμβαίνει όταν γίνεται μια Νέα Σελήνη στο απέναντι ζώδιο από το δικό μας; Κάνουμε νέες αρχές στις σχέσεις, τις συνεργασίες, στο γάμο μας. Ξεκαθαρίζεις τι θέλεις από τους άλλους, μετράς το τι δίνεις και το τι παίρνεις, βάζεις στο μικροσκόπιο τους άλλους απέναντι σου και στο τέλος βλέπεις τον λογαριασμό. Καλώς ή κακώς, είναι η εποχή για ξεκαθάρισμα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα της ζωής σου. Γεγονός  που  δε σημαίνει μόνο αναταραχή ή και χωρισμό. Μπορεί να φέρει και ακριβώς το αντίθετο.

από την Καίτη Φαρμάκη

 

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.