… και το δάκρυ κορόμηλο

Σε κάθε Πανσέληνο νιώθεις δυο αντίθετες δυνάμεις να σε τραβάει η κάθε μια προς την πλευρά της. Κάποιες φορές κρατάς τις ισορροπίες και κάποιες άλλες αφήνεσαι να σε παρασύρει κι όπου βγει. Στην Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου η Σελήνη στους Ιχθύες κάνει μυστήριες συμμαχίες αλλά και μεγάλες θυσίες για να κερδίσει τη μάχη με τον Ήλιο στην Παρθένο. Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν…

Κάθε μα κάθε Σεπτέμβριο με τον Ήλιο στην Παρθένο νιώθεις την ανάγκη να βάλεις σε μια τάξη τη ζωή σου. Να καθαρογράψεις τους στόχους σου, να φτιάξεις την ντουλάπα σου, να καθαρίσεις σπίτι, να κάνεις δίαιτα και γυμναστική. Όμως τίποτα στο σύμπαν δεν υπάρχει χωρίς το αντίθετο του. Σε κάθε Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, σε ωθούν ο Ήλιος στην τάξη και η Σελήνη στο παραμύθι. Μόνο που εφέτος, στο παιχνίδι μπαίνει δυναμικά και ο Ποσειδώνας για να κάνει τα πράγματα περισσότερο περίπλοκα προκειμένου να ζήσει ο καθένας από εμάς το δράμα ή το παραμύθι που θέλει και του αναλογεί.

Αν θέλεις να προβλέψεις ποια γεγονότα θα “ξυπνήσει” η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου θυμήσου τι έζησες τον Ιούνιο και ποια θέματα ανακινήθηκαν κοντά στις 21 Αυγούστου. Ο Ποσειδώνας και ο Ερμής, στις ίδιες με τότε μοίρες, θα φροντίσουν να ξαναβγούν στην επιφάνεια.
Και να θυμάσαι ότι τα γεγονότα που μας απασχολούν όταν δεν λύνονται, υπαναχωρούν για λίγο και επιστρέφουν ζητώντας, απαιτώντας ή επιβάλλοντας μια λύση.

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στους Ιχθύες πραγματοποιείται στις 6 Σεπτεμβρίου και στις 13 μοίρες του άξονα Ιχθύων-Παρθένου.
Επηρεάζονται άμεσα
οι Παρθένοι γεννημένοι 3-8 Σεπτεμβρίου
οι Ιχθύες γεννημένοι 1-6 Μαρτίου
οι Δίδυμοι γεννημένοι 1-6 Ιουνίου
οι Τοξότες γεννημένοι 2-7 Δεκεμβρίου

και φυσικά όσοι έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο ανάμεσα στις 10-15 μοίρες αυτών των ζωδίων. Αν ξέρεις το προσωπικό σου ωροσκόπιο, διάβασε ποιον οίκο επηρεάζει η πανσέληνος.

Εμπιστεύεσαι τη διαίσθηση σου;

-Σελήνη και Ποσειδώνας θα δώσουν αυτές τις ημέρες ένα ρεσιτάλ διαίσθησης. Και οι δυο πλανήτες συνδέονται με τη διαίσθηση πόσο μάλλον όταν συναντηθούν και κάνουν μια τόσο σφικτή ή ασφυκτική αγκαλιά. Η διαίσθηση θα είναι έντονη αλλά το πόσο θα μπορέσεις να βασιστείς σε αυτήν έχει να κάνει με το πόσο έχεις δουλέψει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ξέρεις να την ακούς καθαρά ή μπλέκεται με τα θέλω και τις εμμονές σου και φθάνει σε εσένα αλλοιωμένη;

-Σε κάθε Πανσέληνο αποκαλύπτεται -ναι, με κάποια υπερβολή- η αληθινή φύση κάποιας σχέσης ή κάποιου ανθρώπου. Οπότε, πολύ πιθανό αυτές τις ημέρες να δεις τα θετικά αλλά και τα αρνητικά μιας σχέσης με τρόπο που δε θα μπορέσεις πλέον να τα παραβλέψεις.

-Πολύ πιθανό τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες να χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι καθώς το ζώδιο των Ιχθύων είναι ένα ζώδιο που λειτουργεί μέσω της θυσίας και κυρίως της αυτοθυσίας.

-Τα κρούσματα δηλητηρίασης πολύ πιθανό να αυξηθούν αυτές τις ημέρες οπότε προσοχή σε φάρμακα, ουσίες αλλά και το ποτό. Την πιο αποτελεσματική ίαση αλλά και τα καλύτερα ταξίδια τα κάνεις με το μυαλό και μόνο.

Η στενή παρέα της Σελήνης με τον Ποσειδώνα θα φέρει και αρκετά δάκρυα. Χαρά, λύπη, απογοήτευση, ευγνωμοσύνη, κούραση, πείνα, μια διαφήμιση στην τηλεόραση,ένα τραγούδι, μια αναποδιά, λίγη ένταση, όλα θα είναι μια ευκαιρία για δάκρυα. Α, και για βροχή!

Οι ευκαιρίες

Δείξε συμπόνια. Οι Ιχθύες είναι κατεξοχήν ένα ζώδιο που συμπονά οπότε φρόντισε όσους έχουν ανάγκη τη βοήθεια σου χωρίς διάκριση και χωρίς να περιμένεις κάτι ως αντάλλαγμα.

Κάνε όνειρα. Θα σε βοηθήσει ολόκληρο το σύμπαν αυτές τις ημέρες στο να ονειρευτείς όσα θέλεις να ζήσεις. Φαντάσου τα με κάθε λεπτομέρεια και ζήσε τα με κάθε σου κύτταρο δίνοντας ώθηση στα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα.

Θεράπευσε και (αυτο)θεραπεύσου. Το ξέρεις ότι μπορείς να θεραπεύσεις όποιον θέλεις; Η ψυχή ξέρει τον τρόπο, όμως τις περισσότερες φορές η λογική της κλείνει τον δρόμο. Πώς μπορείς να θεραπεύσεις κάποιον; Με τη θέληση σου, με μια καλή κουβέντα, με ένα βλέμμα αγάπης, με μια δράση σου. Η πανσέληνος σου δίνει την ευκαιρία.

Απόφυγε…

-Μη χαθείς στα σενάρια, στη μιζέρια, στη λύπηση για τους άλλους και για τον εαυτό σου, στις ίντριγκες, στο ποτό, στις καταχρήσεις, στα ψέμματα, στην απογοήτευση. Η πανσέληνος θα ανακινήσει όλα αυτά τα θέματα. Όμως πάντα μπορείς να διαλέξεις την πλευρά της εξέλιξης και όχι της αυτοαταστροφής.

-Απόφυγε να παίξεις τόσο το θύμα όσο και τον σωτήρα. Κανείς δε βγήκε ποτέ ωφελημένος από μια τέτοια σχέση.

-Απόφυγε να δείξεις τυφλή εμπιστοσύνη. Η αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα φέρνει απογοητεύσεις αλλά και απάτες. Όσο ευάλωτος κι αν νιώθεις πρακτικά ή συναισθηματικά, έχε το νου σου στις εξαπατήσεις. Θέλεις να είσαι θύμα μιας τέτοιας κατάστασης;

-Απόφυγε να απαιτείς αγάπη και προσοχή. Η δύσκολη γωνία της Αφροδίτης με την Σελήνη αυξάνουν αρκετά την ανάγκη σου για στοργή, κατανόηση, αποδοχή και αγάπη. Όμως είναι πολύ πιθανό αυτή η ανάγκη ναι γίνει απαίτηση και η απαίτηση να γίνει ένταση και τσακωμός.

-Απόφυγε να αισθάνεσαι -που θα αισθάνεσαι- ότι η αγάπη και η αφοσίωση που δίνεις είναι μεγαλύτερες από την αγάπη και αφοσίωση που παίρνεις. Μόνο ένταση θα προκληθεί. Θα τα βάλεις όλα στη ζυγαριά του Ζυγού τον επόμενο μήνα.

Κριός

Κούραση, κούραση, κούραση. Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου σε βρίσκει κουρασμένο και έτοιμο να κρυφτείς από όλα και από όλους για να δώσεις τις δικές σου μάχες με φόβους και διάθεση. Από τη μία θέλεις να αποσυρθείς και από την άλλη οι καθημερινές υποχρεώσεις και το καθημερινό πρόγραμμα σε καλούν σε δράση. Κάνε όσα χρειάζεται να κάνεις και ετοιμάσου για την πανσέληνο του επόμενου μήνα που θα γίνει στο δικό σου ζώδιο και θα σε φέρει γεμάτο ορμή στο προσκήνιο.

Ταύρος

Από τη μια θέλεις να βάλεις στόχους για να προχωρήσεις και από την άλλη θέλεις να χαρείς σαν μικρό παιδί. Μπορεί να ευθύνεται και το γεγονός ότι κάτι δεν αντιλαμβάνεσαι καθαρά ή ότι οι στόχοι, οι φίλοι και οι ομαδικές εργασίες σε αποπροσανατολίζουν ή και σε απογοητεύουν. Όταν αισθάνεσαι ανάμεσα στα… δυο στενά, τραγούδα -δεν είναι αστείο- και θα εκτονωθεί κάπως η ένταση με πολύ ποσειδώνιο τρόπο. Ίσως να χρειαστεί να θυσιάσεις κάτι σε αυτούς τους τομείς προκειμένου να προσχωρήσεις δυνατά μπροστά.

Δίδυμοι

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος φαίνεται να σε έχει στο στόχαστρο ειδικά αν έχεις γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο. Κάτι σου προκαλεί άγχος, κάποιοι επιζητούν κόντρες μαζί σου παίζοντας παιχνίδια εξουσίας. Ίσως να υπάρξουν γεγονότα στην εργασία που θα σε κάνουν να απογοητευθείς ή να πέσεις από τα σύννεφα. Από την άλλη στο σπίτι και στην οικογένεια προκύπτουν όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις κάνοντας σε να μην ξέρεις πού να δώσεις την προσοχή σου, που δεν είναι και στα καλύτερα της, και την ενέργεια σου.

Καρκίνος

Κάθε Πανσέληνος σε επηρεάζει καθώς συμμετέχει ο κυβερνήτης πλανήτης σου η Σελήνη. Η συγκεκριμένη έκλειψη δεν είναι αρνητική απέναντι στο δικό σου ζώδιο. Θα περάσει μάλλον ανώδυνα και θα φέρει ευκαιρίες για μόρφωση, επιμόρφωση και ταξίδια. Από την άλλη ό,τι έχει να κάνει με μικρές μετακινήσεις ή με το μέσο μετακίνησης θα σε απασχολήσει κάνοντας σε να αφιερώσεις χρόνο από την ενέργεια σου.

Λέων

Μετά από τις εκλείψεις του Αυγούστου στο ζώδιο σου, μπορούμε να σε λέμε και… ήρωα. Αγαπημένε ήρωα λοιπόν, αυτή είναι μια εποχή που τα οικονομικά σου σε απασχολούν αρκετά. Εκεί που ξεκίνησες να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά σου αλλά και για τα χρήματα που έχουν να κάνουν με άλλους, έρχεται η πανσέληνος και κάνει το τοπίο θολό. Να προσέξεις τις εξαπατήσεις, τις οικονομικές απογοητεύσεις και τα έξοδα που θα προκύψουν. Ίσως να ήθελες να αποταμιεύσεις αυτή την εποχή αλλά να μη σου το επιτρέψουν οι καταστάσεις. 15 ημέρες είναι και θα περάσουν, αυτό να θυμάσαι.

Παρθένος

Κι εκεί που τα βάζεις όλα σιγά σιγά σε τάξη έρχεται η Πανσέληνος και φέρνει πάνω κάτω. Βασικά, φέρνει αναστάτωση στις σχέσεις και στις συνεργασίες σου. Ο σύντροφος ή συνεργάτες φέρονται μυστήρια και το μόνο που θέλεις είναι να σκεφτείς τον εαυτό σου και να τα παρατήσεις όλα και όλους. Μην πέσεις στην παγίδα να μετρήσεις τι παίρνεις και τι δίνεις σε μια σχέση ή συνεργασία καθώς η εικόνα δεν είναι ακόμα καθαρή. Σε 15 ημέρες θα έχεις πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιοι είναι αυτοί που έχεις στη ζωή σου. Πάντως, δεν είναι απίθανο να γίνει πραγματικότητα και μια συνεργασία ή σχέση-όνειρο.

Ζυγός

Στην επόμενη Πανσέληνο θα έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, οπότε τώρα φρόντισε να ασχοληθείς με τα καθημερινά, τις υποχρεώσεις σου, τη διατροφή σου και την υγεία σου. Δε θα είναι πολύ εύκολο καθώς η Σελήνη και ο Ποσειδώνας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να θολώσουν την κρίση σου. Το καλό είναι ότι αν θέλεις να κλείσει ένας κύκλος σε αυτόν τον τομέα -να κόψεις το κάπνισμα για παράδειγμα- θα βρεις την ενέργεια να το καταφέρεις.

Σκορπιός

Ένας… φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις. Πιθανόν κάποιο φλερτ που υπήρχε στη ζωή σου να εμφανιστεί και πάλι μέσα σε ένα σύννεφο εξιδανίκευσης ή απογοήτευσης. Το σίγουρο είναι ότι για το επόμενο διάστημα θα έλκεις και θα έλκεσαι από άτομα που τα περιβάλλει μυστήριο. Να θυμάσαι ότ ένας κύκλος κλείνει αλλά και ένας νέος ανοίγει σε αυτόν τον τομέα, τυχερούλη και τυχερούλα.

Τοξότης

Ευτυχώς που τα πηγαίνεις καλά με τη φιλοσοφία γιατί μόνο η υπομονή και η φιλοσοφία σε κάνουν να ξεπερνάς τις όποιες δυσκολίες του Κρόνου. Τώρα έρχεται και η Πανσέληνος στους Ιχθύες να σε κοντράρει δυνατά, ευτυχώς μόνο για 15 περίπου ημέρες. Ενδεχομένως να προκύψουν θέματα στην οικογένεια και στο σπίτι και ένας κύκλος να κλείσει εκεί. Αυτά τα θέματα πολύ πιθανό να φέρουν απογοήτευση ή απλά να μην μπορέσεις να έχεις μια καθαρή εικόνα γι΄αυτά ώστε να πάρεις μια σωστή απόφαση. Να θυμάσαι ότι ο Δίας από τον Ζυγό σε βοηθάει όσο μπορεί.

Αιγόκερως

Αυτή η Πανσέληνος σου κλείνει το μάτι με νόημα λέγοντας σου ότι δε θέλει να δυσκολέψει τη ζωή σου. Όμως, χρειάζεται να βάλεις την προσοχή σου σε όσα λες και επικοινωνείς. Να προσπαθήσεις να είσαι σαφής σε όσα λες, σε όσα υπόσχεσαι αλλά και σε όσα σου λένε και σου υπόσχονται. Ενδεχομένως κάτι να σε κάνει να θέλεις να αποδράσεις από τα καθημερινά αλλά καλό είναι να το αναβάλεις για λίγο. Αν θέλεις να αφήσεις το παλιό σου μέσο μεταφοράς, ίσως μέσα στις επόμενες ημέρες να έχεις εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα.

Υδροχόος

Έχοντας περάσει τον Αύγουστο με δυο εκλείψεις που σε επηρέαζαν άμεσα, τι να σου πει τώρα μια απλή Πανσέληνος; Η συγκεκριμένη Πανσέληνος θέλει να δώσεις την προσοχή σου στα οικονομικά σου. Μπορεί να μην καταφέρεις να έχεις μια σαφή εικόνα των οικονομικών σου αλλά αν είσαι τακτικός και συνεπής δεν θα βγεις πολύ εκτός ελέγχου. Ίσως να κλείνει σιγά σιγά τον κύκλο της κάποια πηγή εισοδήματος για να ανοίξει κάποιος άλλος.

Ιχθύες

Η Σελήνη σφιχταγκαλιάζεται, σε βαθμό παρεξήγησης, με τον κυβερνήτη σου Ποσειδώνα και σε κάνουν ακόμα πιο ονειρικό πλάσμα από όσο είσαι. Το καλό είναι ότι θα έχεις διαίσθηση, έμπνευση, συμπόνια και αγνή αγάπη στην καρδιά σου. Το δύσκολο είναι ότι πιθανώς δε βλέπεις και δεν κρίνεις πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις καθαρά, με αποτέλεσμα απογοητεύσεις και κλάματα. Ναι, ο Ποσειδώνας φέρνει και κάποια δάκρυα παραπάνω. Θα παλέψεις για να ισορροπήσεις τις δικές σου ανάγκες με αυτές των άλλων και θα ζοριστείς όταν, και εάν, μετρήσεις πόσα δίνεις και πόσα παίρνεις σε μια σχέση. Σε κάθε περίπτωση, απόλαυσε την Πανσέληνο που σε φέρνει στο επίκεντρο των εξελίξεων και που σου χαρίζει λίγο μυστήριο και λίγη περισσότερη γοητεία από όση ήδη έχεις.

από την Καίτη Φαρμάκη 

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.