Υπάρχει μια ρωγμή στα πάντα. Από εκεί μπαίνει το φως

Κάθε Πανσέληνος στον Σκορπιό σου δίνει την ευκαιρία να αναγεννηθείς και να πετάξεις από πάνω σου/μέσα σου ό,τι σε βαραίνει και σε κρατάει πίσω.
Η Πανσέληνος του Απριλίου γίνεται στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου και δίνει την ευκαιρία για έντονες σχέσεις, για σταθεροποίηση όσων αξίζουν αλλά και για να ανακαλύψεις μια δύναμη που ούτε φανταζόσουν ότι είχες.

Κάρμα, ισχύς, όνειρα, εκδίκηση, σύνδεση, ανάταση,
πτώση, μεταμόρφωση, εξουσία, έλεγχος, θάνατος, αναγέννηση,
βαθιά συναισθήματα, επιθυμίες, ασφάλεια/ανασφάλεια, εσωστρέφεια,
ζήλια, θυμός, ένταση, μυστικά, χειρισμός, χρήματα, κεφάλαια, κτητικότητα, έκσταση
είναι μερικές από τις λέξεις που σκιαγραφούν τον Σκορπιό και που δίνουν το χρώμα τους στην Πανσέληνο του Απριλίου.

Με τη Σελήνη κάνει πολλές όψεις στη συγκεκριμένη Πανσέληνο είναι μια ένδειξη ότι το πώς νιώθεις είναι και αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Οπότε, μην αφήνεσαι στην αγωνία, στη ζήλεια και σε άλλα πτωτικά συναισθήματα.
Θα προχωρήσουν όσοι θα ανυψωθούν πάνω από τις αδυναμίες τους.

Η Πανσέληνος της Δευτέρας 30 Απριλίου γίνεται στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου.
Δυο ζώδια αντίθετα.
Ο Ταύρος λατρεύει να απολαμβάνει και ο Σκορπιός λατρεύει να βασανίζεται.
Ο Ταύρος λατρεύει ό,τι είναι χειροπιαστό και ο Σκορπιός λατρεύει ό,τι είναι μυστήριο.
Ο Ταύρος όταν αγαπάει το θεωρεί φυσικό
και ο Σκορπιός όταν αγαπάει το θεωρεί… μεταφυσικό.
Είναι δυο ζώδια που δε συναντιούνται πουθενά αλλά που συμπληρώνονται απόλυτα.

Αστρολογικά, είναι μια Πανσέληνος που θα σου δώσει τη δυνατότητα μέσα από ένταση να σταθεροποιήσεις ό,τι είναι σημαντικό για εσένα σε καταστάσεις και σχέσεις.
Η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα φέρνει τόση ενέργεια στο προσκήνιο που αν την εκμεταλλευθείς σωστά θα δεις στόχους σου να υλοποιούνται σχεδόν μαγικά.
Το τετράγωνο με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης θα σε φέρει αντιμέτωπο με ένταση με τον σκοπό σου στη ζωή.

Από την Πανσέληνο στις 30/4 επηρεάζονται

 

Σκορπιοί γεννημένοι 30/10 – 2/11
Ταύροι γεννημένοι 28/4 – 2/5
Λέοντες γεννημένοι 31/7 – 4/8
Υδροχόοι 
γεννημένοι 28 – 31/1

και όσοι έχουν ωροσκόπο η πλανήτες ανάμεσα στις 7-11 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Κάθε Πανσέληνος ρίχνει φως σε κοιμισμένα κομμάτια του εαυτού σου για να τα φέρει στο φως. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό όχι μόνο τα φέρνει από το σκοτάδι στο φως αλλά έχει και τη δύναμη να σε ωθήσει στη μεταμόρφωση, στην αφύπνιση και στη φώτιση. Μη χάσεις την ευκαιρία.

Τα mantras της Πανσελήνου στον Σκορπιού-Ταύρο:

“Με αυτή την Πανσέληνο, αφήνω ό,τι δε με εξυπηρετεί πλέον”

 

“Κόβω τους δεσμούς με την τάδε συνήθεια ή τον τάδε άνθρωπο, με αγάπη”

 

-Είναι οι κατάλληλες ημέρες για να κάνεις ή να δεχθείς μια εξομολόγηση ή για μια αποκάλυψη.
-Να θυμάσαι ότι κάθε συναίσθημα φουντώνει και ότι ο έρωτας ή και ο πόλεμος με τους ανθρώπους σου θα μεγεθυνθούν.

Αυτές τις ημέρες κάνε ό,τι θα σε καθαρίσει:
-Ένα μπάνιο με άλατα
-Μια αποτοξίνωση σε φαγητό αλλά και σε συνήθειες
-Διαλογισμό
-Συζήτησε για πράγματα που μέχρι και τώρα τα θεωρείς ταμπού

Κριός

Ποια είναι τα παράπονα που έχεις και ποιες είναι οι ανάγκες σου που μένουν ακάλυπτες; Αυτά τα θέματα έρχονται στο φως για να σε παιδεύουν όσο μπορούν, και μπορούν αρκετά. Γενικά, θα χρειαστεί μια ψυχαριμία ειδικά στις πολύ σημαντικές σου σχέσεις καθώς σε ταλαιπωρούν είτε στην πραγματικότητα είτε απλά στο μυαλό σου.
Εντωμεταξύ, φρόντισε τα οικονομικά σου που έχουν να κάνουν με άλλους, δάνεια/ διατροφές/ δανεικά/ διακανονισμούς.  Αυτή η πανσέληνος σου δίνει την ευκαιρία να αναγεννηθείς.
Α, και η λίμπιντο σου θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα αυτό το διάστημα, τυχερούλη. Το σεξ θα είναι για εσένα ένα μέσον αναγέννησης.

Ταύρος

Η Πανσέληνος του Απριλίου σε αφορά άμεσα. Είναι μια Πανσέληνος που σε κάνει να νιώθεις ευάλωτος και που επηρεάζει καθοριστικά σχέσεις και συνεργασίες.
Βλέποντας την καλή πλευρά της συγκεκριμένης Πανσελήνου θα σου δοθεί η ευκαιρία να καταλάβεις δυνάμεις σου που δεν τις ήξερες ότι τις έχεις και να σταθεροποιήσεις σχέσεις και συνεργασίες.
Η άλλη πλευρά της Πανσελήνου ίσως να φέρει στο φως αδυναμίες και προβλήματα που σχετίζονται με αυτά τα θέματα. Αυτό αφορά ιδαίτερα  όσους έχετε γενέθλια κοντά στην Πανσέληνο. Οι σχέσεις με τους άλλους  θα είναι το νούμερο ένα θέμα της ζωής σας για έναν χρόνο.
Γενικά, ο τομέας των σχέσεων και των συνεργασιών αποκτά σημασία και εκεί να περιμένεις και τις εξελίξεις.
Φρόντισε να ισορροπήσεις ανάμεσα σε αυτά που θέλουν και δικαιούνται οι άλλοι με αυτά που θέλεις και δικαιούσαι εσύ.

Δίδυμοι

Η καθημερινότητα σου είναι αρκετά απαιτητική ενώ δεν νιώθεις ότι έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να κάνεις όσα απαιτεί το πρόγραμμα σου. Αν έχεις ξεκινήσει μια διατροφή ή ένα πρόγραμμα γυμναστικής σου δίνεται η ευκαιρία να το κρατήσεις σταθερά. Επιπλέον, είναι η ευκαιρία να αποτοξινωθείς, να πετάξεις τα περιττά από το πρόγραμμα σου και να αισθανθείς καλύτερα. Υπάρχει μια κυκλοθυμία στη διάθεση σου αλλά και απρόσμενες αλλαγές στο επαγγελματικό ή προσωπικό σου πρόγραμμα. Θα τις αφήσεις να σε αποσυντονίσουν;
Βρες τον τρόπο να ισορροπήσεις την επιθυμία σου για ξεκούραση με αυτή της καθημερινής δράσης.

Καρκίνος

Η Πανσέληνος του Απριλίου είναι μια καλή ευκαιρία για να νιώσεις καλά, να παίξεις, να φλερτάρεις, να διασκεδάσεις. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος σε αγαπάει και σε βοηθάει να αγαπήσεις και εσύ τη δημιουργικότητα και τη γοητεία σου.
Ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά, παίρνει μια νέα τροπή είτε έχεις παιδιά είτε θέλεις να αποκτήσεις. Είναι ένα διάστημα που θα βάλεις την παιδική χαρά στη ζωή σου, έτσι για αλλαγή. Σίγουρα, θα το απολαύσεις!
Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι ίσως χρειαστεί σε μια ερωτική σχέση υπάρξουν εξελίξεις που θα την οδηγήσουν είτε στην επισημοποίηση είτε στον χωρισμό.

Λέων

Η οικογένεια και τα μέλη της θα σε απασχολήσουν αρκετά μέσα στις επόμενες ημέρες. Θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια… φουντώνουν, έρχονται στην επιφάνεια και ζητούν την προσοχή σου. Επειδή η Πανσέληνος φουντώνει και τον εκνευρισμό, η ψυχραιμία θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις αποτελεσματικά.
Φρόντισε να εκτονώσεις δημιουργικά, με μια έντονη σωματική δραστηριότητα για παράδειγμα, τον εκνευρισμό που νιώθεις.

Παρθένος

Ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία σου, τις μετακινήσεις σου, το μεταφορικό σου μέσον, τα αδέλφια σου θα ζήσει μια περίοδο υπερβολής μέσα στις επόμενες ημέρες. Ίσως να μιλήσεις περισσότερο από όσο θα ήθελες, ίσως να μεταφέρεις ή να ακούσεις κουτσομπολιά, ίσως όμως και να μπορέσεις να μιλήσεις ουσιαστικά για θέματα που θεωρούσες ταμπού. Όπως και να έχει, εσύ αποφασίζεις.
Πολύ πιθανό να μη σου αρέσει καθόλου που είσαι μακριά -γεωγραφικά- από αγαπημένα σου πράγματα.

Ζυγός

Τα οικονομικά σου, έρχονται στο προσκήνιο καθώς η Πανσέληνος του Απριλίου τους ρίχνει όσο φως χρειάζεται για να δεις τι πάει καλά και τι όχι, αλλά και για να σε δυναμώσει στον συγκεκριμένο τομέα. Προσοχή στη διαχείριση και στα έξοδα. Πολύ πιθανό να ξυπνήσει και η φιλοδοξία για μια αύξηση.
Είναι μια καλή ευκαιρία μαζί με τα οικονομικά σου να χτίσεις και την αυτοπεποίθηση σου. Απαραίτητη κίνηση ειδικά μετά από την προηγούμενη Πανσέληνο που έγινε στο δικό σου ζώδιο και σε ταλαιπώρησε κάπως.

Σκορπιός

Πώς νιώθεις ως η βασίλισσα/ο βασιλιάς του χορού; Το φως της Πανσελήνου πέφτει όλο πάνω σου και σε αναγκάζει να δεις πιο σφαιρικά τη ζωή σου, την προσωπικότητα σου και την ύπαρξη σου. Το καλό νέο είναι ότι πρόκειται για μια σχετικά και συγκριτικά εύκολη Πανσέληνο που θα φέρει σταθεροποιήσεις στα θέματα που σε απασχολούν. Είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις πρωτοβουλίες για θέματα που θέλεις να αποκτήσεις και να καταφέρεις.
Είναι η ευκαιρία να νιώσεις όχι απλά δυνατός αλλά ισχυρός, ειδικά αν είσαι γεννημένος αρχές Νοεμβρίου. Είναι η εποχή να βγεις μπροστά και να το χαρείς σαν μικρό -μυστήριο- παιδί.
Να θυμάσαι ότι και αυτή η Πανσέληνος χρειάζεται προσοχή και ψυχραιμία ειδικά όταν νιώσεις το οποιοδήποτε συναίσθημα ανησυχίας και αγωνίας να… φουντώνει.

Τοξότης

Γενικότερα, καμία Πανσέληνος που γίνεται στο προηγούμενο από το δικό μας ζώδιο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και αυτό γιατί μας απομυζεί την ενέργεια και μας κάνει να θέλουμε να κρυφτούμε. Έτσι, νιώθεις κάπως αποδυναμωμένος και αδύναμος, έχοντας  όρεξη μόνο για απόσυρση και ύπνο. Τι μπορείς να κάνεις; Να αποσυρθείς για όσο μπορείς, να φορτίσεις τις μπαταρίες σου, να φροντίσεις την υγεία σου, να έρθεις σε επαφή με τα πιο σκοτεινά σου σημεία και να ετοιμαστείς για την επόμενη Πανσέληνο που θα γίνει στο δικό σου ζώδιο και που θα σε φέρει δυνατά στο προσκήνιο.

Αιγόκερως

Είναι μια σχετικά καλή Πανσέληνος για εσένα η Πανσέληνος του Απριλίου. Σε προσέχει και θέλει να σε κάνει να ξαναδείς τους στόχους σου με νέα προοπτική και σε νέο βάθος. Νιώθεις αρκετά δυνατός αυτή την εποχή με τα θέματα σου να εξελίσσονται χωρίς σοβαρά εμπόδια. Δες τους στόχους σου, ενδυναμώσου μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και βρες την ισορροπία ανάμεσα στη διασκέδαση και τον στόχο σου.
Ψυχραιμία σε κάθε είδους σχέσεις, φιλικές και προσωπικές, γιατί είναι πολύ πιθανό να νιώσεις κάποια πίεση, θυμό, απογοήτευση.

Υδροχόος

Τα επαγγελματικά θέματα σου χτυπάνε την πόρτα και αν δεν ανοίξεις θα μπουν από το παράθυρο, στην καλύτερη περίπτωση. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ασχολείσαι με τα επαγγελματικά και με θέματα καριέρας όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες ή εξελίξεις. Κάποιο επίτευγμα σου έρχεται στο προσκήνιο ενώ κάποια αναγνώριση ή σταθεροποίηση έρχεται, χωρίς όμως να λείπει η ένταση. Μια επαγγελματική πρόταση είναι ένα πιθανό σενάριο.
Φρόντισε να ισορροπήσεις ανάμεσα στις απαιτήσεις της καριέρας σου αλλά και των οικογενειακών θεμάτων που θα θέλουν μερίδιο της προσοχής και της ενέργειας σου.

Ιχθύς

Είναι μια ωραία, ταξιδιάρικη, σχετικά ελαφριά Πανσέληνος για εσένα. Αυτή την εποχή σου δίνεται η ευκαιρία να εξετάσεις τις απόψεις σου για πολλά θέματα, να φιλοσοφήσεις εκ νέου τη ζωή, να ταξιδέψεις, να ανοίξεις γενικότερα τους ορίζοντες σου, να διαβάσεις, να γνωρίσεις ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή από τη δική σου, να συζητήσεις ή να αναζητήσεις συνεργάτες.
Η επόμενη Πανσέληνος θα σε στρεσάρει, οπότε εκμεταλλεύσου αυτόν τον μήνα για να νιώσεις, αλλά και να γίνεις, καλύτερος άνθρωπος.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.