Ο κάθε Αιγόκερως που ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη, ήρθε για να βάλει τις βάσεις στο οικοδόμημα που λέγεται ζωή. Είναι σοβαρός, αυστηρός, φιλόδοξος, ηγετικός, αξιόπιστος αλλά και… σέξυ ως γήινο ζώδιο. Τι μπορείς να κάνεις μέσα στις επόμενες ημέρες για να οικοδομήσεις νέες βάσεις και με στόχο και προσπάθεια να ανέβεις στην κορυφή του βουνού που λέγεται ζωή;

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Νέα Σελήνη στις 27 μοίρες του Αιγόκερω σε σηκώνει από το ζεστό σου κρεβατάκι και σου ζητάει με αφοσίωση και σεβασμό να κάνεις τις στρατηγικές κινήσεις που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σου.

Να θυμάσαι ότι ο Αιγόκερως κατέχει την τέχνη της αναρρίχησης καλύτερα από κάθε άλλο ζώδιο.
Είναι μια κατσίκα που… δε μασάει μήλα και που δε μασάει και τα λόγια της -έτσι κι αλλιώς δε λέει και πολλά.
Η αναρρίχηση, το σκαρφάλωμα, η ανάβαση είναι στη φύση του κάθε Αιγόκερω.
Να θυμάσαι ότι ο Αιγόκερως σπάνια έως ποτέ θα καταδεχτεί να χρησιμοποιήσει κόλπα προκειμένου να φτάσει εκεί που θέλει. Ξέρει να αφοσιώνεται, να εργάζεται ακούραστα και τελικά να επιτυγχάνει αυτό που θέλει χωρίς να κάμπτεται από εμπόδια ή κούραση.

Στις 17 Ιανουαρίου, την ημέρα της Νέας Σελήνης δεν είναι μόνο ο Ήλιος και η Σελήνη στον Αιγόκερω αλλά παρατηρείται το σπάνιο φαινόμενο να είναι στο ίδιο ζώδιο ο παντοδύναμος Κρόνος, η φιλόδοξη Αφροδίτη, ο σοβαρός Ερμής και ο μεταμορφωτικός Πλούτωνας. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια του Αιγόκερω διαποτίζει και το τελευταίο μας κύτταρο.

Τα ερωτήματα

-Τι θέλεις να πετύχεις;
-Πόσο είσαι διατεθειμένος να εργαστείς πάνω σε αυτό;
-Τι λέει το πλάνο σου;
-Ποια είναι η στρατηγική σου;
-Είσαι όσο χρειάζεται αφοσιωμένος;
-Είσαι σοβαρός;
-Είσαι αξιόπιστος;
-Έχεις αποτελεσματική στρατηγική;
-Είσαι αρκετά ισχυρός αλλά και επιδραστικός;
-Είσαι έτοιμος να ανέβεις το βουνό για να κατακτήσεις στην κορυφή;

 

Αυτή είναι και η τελευταία… απλή Νέα Σελήνη. Η επόμενη στις 15 Φεβρουαρίου θα είναι και έκλειψη ενώ η επόμενη Πανσέληνος στις 31 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει τον χορό ενός νέου κύκλου εκλείψεων, αρχικά στον Υδροχόο.

Οι ευκαιρίες

-Ευκαιρία να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα όχι απλά στη δουλειά αλλά στην καριέρα σου.
-Ευκαιρία να απαιτήσεις αυτά για τα οποία έχεις εργαστεί.
-Ευκαιρία να καταστρώσεις τη στρατηγική σου.
-Ευκαιρία ξεκινήσεις αναρρίχηση, ορειβασία ή trecking.
-Ευκαρία να σηκωθείς από κάτω, να τινάξεις τη σκόνη από πάνω σου και να ξαναπροσπαθήσεις για τους στόχους σου.
-Ευκαιρία να βρεις τον μέντορά σου. Κάποιον που έχει καταφέρει θαυμάσια αυτό που θέλεις να πετύχεις κι εσύ και είναι διατεθειμένος να σε καθοδηγήσει.

*Η ενέργεια για όσα θέλεις να πετύχεις δε θα σου λείψει καθώς η σύνοδος του Δία με τον Άρη, δυναμώνουν κάθε σου κύτταρο.

*Το δύσκολο είναι ότι δεν υπάρχει αυτές τις ημέρες καμία διάθεση διαπραγμάτευσης και συζήτησης. Όλα ανακοινώνονται, δε διαπραγματεύονται. Θα το αντέξεις; Θα το αντέξουν χωρίς να υπάρξει ένταση;

*Παράλληλα, υπάρχει αρκετός παρορμητισμός που καλό είναι να μετριαστεί γιατί αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες.

*Υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος σε ό,τι θέλεις να κάνεις. Βιαστικές κινήσεις, παρορμητικές αποφάσεις και υπερβολές θα είναι στο πρόγραμμα.

*Πολύ πιθανό οι απαισιόδοξες σκέψεις να μην έχουν σταματημό. Για να σταματήσουν, σταμάτα να φτιάχνεις σενάρια με το μυαλό σου και να βλέπεις παντού εχθρούς, και κατάστρωσε τη στρατηγική που θα σε οδηγήσει εκεί που θέλεις.

Από την Νέα Σελήνη στις 17/1/2018 επηρεάζονται κυρίως οι:

Αιγόκεροι γεννημένοι 15- 19/1

Καρκίνοι γεννημένοι 18-22/7

Ζυγοί γεννημένοι 18-22/10

Κριοί γεννημένοι 15-19/10

και όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες ανάμεσα στις 25-29 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Κριός

Ένα νέο ξεκίνημα γίνεται στον τομέα που αφορά στην καριέρα σου. Με τόσους πλανήτες στον Αιγόκερω αποκλείεται να μην έχει ξυπνήσει η φιλοδοξία σου και η επιθυμία σου για άνοδο. Καλό είναι να μην είσαι παρορμητικός, να μην κάνεις υπερβολές, να μην είσαι νευρικός και να δουλέψεις σοβαρά προκειμένου να μπορέσει η Νέα Σελήνη να σου δώσει τα δώρα της. Σου δίνεται η ευκαιρία να φανούν όσα πετυχαίνεις.

Ταύρος

Πρόκειται για μια θετική Νέα Σελήνη για εσένα. Με τον Αιγόκερω πάντα τα πήγαινες καλά, πόσο μάλλον τώρα που έξι πλανήτες βρίσκονται στο ζώδιο αυτό. Είναι ευκαιρία να εξελιχθείς και να κάνεις άλματα στην αυτοβελτίωση. Τα εμπόδια που θα συναντήσεις θα σου έρχονται μέχρι τον… αστράγαλο το πολύ. Διάβασε, ταξίδεψε, επιμορφώσου, φιλοσόφησε και επένδυσε στην εξέλιξη σου. Γιατί αν δεν το κάνεις τώρα πότε θα το κάνεις;

Δίδυμοι

Μπορεί η προηγούμενη Νέα Σελήνη να έφερε μια νέα αρχή στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου όμως θέλει να κάνεις μια νέα αρχή στα οικονομικά σου. Όχι τόσο στα καθημερινά οικονομικά σου αλλά σε αυτά που αφορούν χρέη, διακανονισμούς, διατροφές, περιουσίες. Να θυμάσαι ότι η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη θα σου δώσει την ευκαιρία να ανανεώσεις και τη σεξουαλική σου ζωή. Τρίζουν τα στρώματα…

Καρκίνος

Η Νέα Σελήνη έχει βάλει στόχο να κάνεις μια νέα αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Τι θα έρθει στη ζωή σου που θα το θυμάσαι αρκετό καιρό μετά; Τι πηγαίνει καλά στη ζωή του/της συντρόφου σου και αυτό θα επηρεάσει και τη δική σου ζωή; Έχει ξεκινήσει μια εποχή βαθιών αλλαγών με τον Πλούτωνα να επηρεάζει τις σχέσεις, τον γάμο και τις συνεργασίες σου, και τον Ουρανό να παίζει με την καριέρα σου. Το να αφήσεις τη λογική, και όχι το συναίσθημα, να κυριαρχήσει στις αποφάσεις σου είναι η καλύτερη στρατηγική.

Λέων

Έχει έρθει η εποχή για να κάνεις μια νέα αρχή βάζοντας σε τάξη την καθημερινότητα σου. Ναι, είσαι large τύπος και δε θέλεις να πιέζεσαι όμως αν το κάνεις με σοβαρότητα θα βγεις κερδισμένος. Ίσως να νιώθεις κούραση όμως να θυμάσαι ότι η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω σου δίνει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις διατροφή, για να κάνεις τις σωστές εξετάσεις και για να διαμορφώσεις έτσι το καθημερινό σου πρόγραμμα ώστε να σε υπηρετεί και να σε εξυπηρετεί και όχι να σε κρατάει πίσω.

Παρθένος

Αυτή η Νέα Σελήνη είναι πολύτιμη για εσένα. Θα σου δώσει την ευκαιρία να διασκεδάσεις με τρόπο… σοβαρό. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Να δεις θέατρο, να φλερτάρεις με σοβαρό σκοπό, να παίξεις με τα παιδιά σου μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα τις αρχές και τους κανόνες της ζωής. Αν είσαι σε συγκεκριμένη φάση της ζωής σου, βλέπεις πλέον πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσεις παιδιά ή να προχωρήσεις κάποιο δημιουργικό σου σχέδιο με επισημότητα. Ο Δίας με τον Ερμή κάνουν πολύ δυνατή και την επικοινωνία σου. Τι άλλο να ζητήσεις;

Ζυγός

Μια Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω ποτέ δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση για εσένα. Και δε θα είναι ούτε η συγκεκριμένη καθώς έξι πλανήτες, μαζί και η αγαπημένη σου Αφροδίτη, βρίσκονται στον Αιγόκερω πιέζοντας σε όσο μπορούν. Θα νιώθεις την ανάγκη να κάνεις μια νέα αρχή στο σπίτι σου. Το να αλλάξεις σπίτι, να ξανασυζητήσεις τη σχέση σου με μέλη της οικογένειας, να ανακαινίσεις, να αποφασίσεις να μεταφέρεις κάτι, είναι κάποια από τα πιθανά σενάρια με τα οποία η Νέα Σελήνη θα σου δώσει την ευκαιρία μιας σοβαρής νέας αρχής για μια νέα βάση, ακόμα και μέσα από ένταση.

Σκορπιός

Με τον Άρη και τον Δία στο δικό σου ζώδιο σίγουρα αισθάνεσαι τυχερός και γεμάτος ενέργεια, όπως ίσως να έγραφες και στο facebook. Αυτή η Νέα Σελήνη σε αγαπάει. Η επόμενη θα σε ζορίσει λίγο παραπάνω. Οπότε τώρα, κάνε μια καινούργια αρχή και δώσε την ενέργεια σου σε θέματα που απασχολούν τη σκέψη σου. Είναι πιθανό να κάνεις κάποιες διαδρομές ή ταξίδια που δεν τα υπολόγιζες, να βρεθείς με συγγενικά σου πρόσωπα, κυρίως αδέλφια, να αποκτήσεις ή να φροντίσεις κάποιο μεταφορικό μέσο. Μιλάς και επικοινωνείς με σοβαρό τρόπο που θα σου φέρει αρκετά οφέλη.Για εσένα είναι η ζωή, βρε. Μην το ξεχνάς!

Τοξότης

Σίγουρα τα πράγματα στη ζωή σου είναι διαφορετικά μετά από τα γενέθλια σου και την αποχώρηση του Κρόνου από το ζώδιο σου. Πώς αισθάνεσαι; Πώς είσαι; Αισθάνεσαι πιο δυνατός; Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση; Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου σου δίνει την ευκαιρία να βελτιώσεις τα οικονομικά σου κάνοντας μια νέα αρχή σε αυτόν ακριβώς τον τομέα. Ταυτόχρονα, σου δίνεται η ευκαιρία να καταλάβεις τι αξίζεις και να τονώσεις την αυταξία και την αυτοπεποίθηση σου. Θα αφήσεις την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη;

Αιγόκερως

Πώς νιώθεις ως ο πρωταγωνιστής όσων συμβαίνουν αυτές τις ημέρες; Το γεγονός ότι η Νέα Σελήνη γίνεται στο δικό σου ζώδιο είναι από μόνο του σημαντικό γιατί θα σε ωθήσει να κάνεις μια καινούργια αρχή σε σημαντικά θέματα της ζωής σου. Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη, φέρνει μαζί της τέσσερις ακόμα πλανήτες κάνοντας την ανάγκη για ανανέωση επιτακτική και δίνοντας σου όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα. Τώρα, αν υπάρχει και λίγη ένταση από τον Ουρανό, δες το σαν μια πρόκληση για να πας ακόμα πιο μακριά, ακόμα πιο ψηλά.

Υδροχόος

Ξέρεις τι χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνεις αυτή την εποχή; Να αποσυρθείς, να ξεκουραστείς, να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου, να γίνεις καλά από ό,τι κρυμμένο και ψυχοφθόρο σε κρατάει πίσω. Στις 31 Ιανουαρίου γίνεται η πρώτη έκλειψη στο ζώδιο σου, οπότε, εκμεταλλεύσου την ενέργεια της Νέας Σελήνης για να ξεκουραστείς και να ανανεωθείς σε ψυχολογικό αλλά και σωματικό επίπεδο. Ίσως να μην έχεις την ενέργεια που θα ήθελες για να είσαι δραστήριος αλλά πίστεψε με, οι εκλείψεις που έρχονται θα σου φέρουν όλο το σασπένς που αγαπάς. Τώρα προηγούνται η απόσυρση και η ανασύνταξη δυνάμεων.

Ιχθύες

Η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου έχει έναν και μόνο σκοπό: να σε κάνει να δικτυωθείς -και πάλι-. Νέοι φίλοι, νέοι στόχοι, νέες ομάδες σε περιμένουν προκειμένου να κάνεις μια νέα αρχή σε αυτόν τον σημαντικό τομέα της ζωής σου. Η αλήθεια είναι ότι με τόσους πλανήτες στον Αιγόκερω οι στόχοι σου θα είναι φιλόδοξοι και οι φίλοι που θα έρθουν στη ζωή σου σοβαροί! Να θυμάσαι ότι αυτή την εποχή το συμπανάκι δουλεύει για εσένα οπότε κάνε ό,τι μπορείς για να προχωρήσεις.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.