Η Πανσέληνος του Ιουλίου γίνεται στον άξονα Αιγόκερω – Καρκίνου. Η Σελήνη στον Αιγόκερω αποκτά κέρατα και γίνεται σκληρή αλλά και γεμάτη αντοχή και φιλοδοξία. Ο Πλούτωνας, Άρης, ο Ουρανός και ο Δίας θέλουν και αυτοί να παίξουν, κάνοντας το αστρολογικό σκηνικό των ημερών ένα ιδιόμορφο πεδίο μάχης. Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο και πώς θα καταφέρεις, παρά την ένταση, να εκμεταλλευθείς την ενέργεια της;

Σε κάθε Πανσέληνο τα δυο φώτα, ο Ήλιος και η Σελήνη, βρίσκονται απέναντι και αναμετρώνται. Μετράνε τις δυνάμεις τους και μαζί τους μετράμε κι εμείς τις αντοχές μας, τα όρια μας, τη δημιουργικότητα μας αλλά και τον κακό μας εαυτό. Σε αυτή την Πανσέληνο ο Ήλιος και η Σελήνη δεν αναμετρώνται μόνοι τους. Στο παιχνίδι μπαίνουν ο πανίσχυρος Πλούτωνας και ο καταπιεσμένος Άρης για να κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον ίσως και πιο επικίνδυνο. Και βέβαια κάπου εκεί ανάμεσα, με τα θέματα μας αγκαλιά, είμαστε και εμείς.

Να θυμάσαι: Δεν είσαι ό,τι αισθάνεσαι

Καθώς η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και δύο τους σε αντίθεση με τον Ήλιο και με τον Άρη, θα έχεις την τάση να αισθάνεσαι πολλά, να παθιάζεσαι υπερβολικά και να έρχονται στην επιφάνεια συναισθήματα με έντονο τρόπο. Φρόντισε να μην ταυτιστείς με όσα νιώθεις. Έτσι, και τη ζωή σου θα κάνεις περισσότερο εύκολη και τη διαίσθηση σου, που θα είναι εξαιρετικά δυνατή και καθαρή αυτές τις ημέρες, θα ακούσεις πιο καθαρά.

Ρίζες ή κλαδιά;

Η Πανσέληνος στις 9 Ιουλίου γίνεται στον Αιγόκερω και στις 17 μοίρες Καρκίνου – Αιγόκερω. Η μια δύναμη, αυτή του Καρκίνου, σε θέλει πιστό στις ρίζες σου, στο σπίτι, στην οικογένεια, στη βάση σου ενώ η ενέργεια του Αιγόκερω σε ωθεί στο να δοκιμαστείς και να επιτύχεις μακριά από τη βάση σου. Θέλεις να αναπτύξεις τα κλαδιά σου και να απλωθείς. Να πετύχεις και να έχεις την αναγνώριση στην κοινωνία και στον επαγγελματικό σου κύκλο.
Σε αυτόν τον ανταγωνισμό ρίζας- κλαδιών, νιώθεις ότι σχεδόν τίποτα δεν κάνεις καλά, καθώς κάποιος θα είναι πάντα ριγμένος από εσένα.

Οι όψεις έχουν και καλή και… ανάποδη

*Η Σελήνη είναι σε πτώση στον Αιγόκερω και απέναντι της ο Άρης είναι να σε πτώση στον Καρκίνο. Κάπως δεν τα υπολόγισαν σωστά στο συμπανάκι αυτή τη φορά. Ή μήπως όλα γίνονται για συγκεκριμένο λόγο; Ζήλεια που καίει, ένταση που δεν εκφράζεται όπως χρειάζεται, θυμός που καταπιέζεται, φόβοι και ανασφάλεια δίνουν το δικό τους στίγμα στην Πανσέληνο του Ιουλίου. Όσοι καταπιέζονται εδώ και καιρό ίσως να βρουν τη δύναμη να φύγουν από μια άρρωστη κατάσταση.

*Η Σελήνη σε σύνοδο με τον κραταιό Πλούτωνα στον Αιγόκερω και οι δύο τους σε αντίθεση με τον Ήλιο, σε ωθούν να δεις την ουσία, να μεταμορφωθείς και να αλλάξεις έστω και μέσα από ένταση. Και όλα αυτά με μια αίσθηση βιασύνης. Καμία ανοχή, καμία διάθεση για αργές κινήσεις.

*Ο Ουρανός στον Κριό, που και αυτός έχει σχέση με την Πανσέληνο του Ιουλίου, θέλει να σκεφτείς αντισυμβατικά, να εκμεταλλευθείς τον ηλεκτρισμό και την ένταση των ημερών, την τεχνολογία και να δουλέψεις ομαδικά.

ο εξάγωνο του Ερμή με την Αφροδίτη στους Διδύμους θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει αρμονία στις σχέσεις μας έστω και την τελευταία στιγμή.

*Κάποια πράγματα που σε απασχόλησαν στην Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου, έρχονται να σου χτυπήσουν την πόρτα, είτε γιατί ολοκληρώθηκαν είτε γιατί χρειάζεται να τα ξαναξεκινήσεις καθώς ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις ένα σχέδιο σου πραγματικότητα.

Βρες τα… κέρατα σου

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος αποκαλείται και η Πανσέληνος του Ελαφιού. Είναι η εποχή που ξεκινούν τα κέρατα να εμφανίζονται στο νεαρό ελάφι κάνοντας το από Μπάμπι το ελαφάκι, σε έναν εντυπωσιακό πολεμιστή. Οπότε, βρες τη μαχητικότητα σου, συνδύασε τη με την ωριμότητα σου και κάνε τα πλάνα σου πραγματικότητα.

Γίνε ο αρχιτέκτονας της ζωής σου

Σε ένα κόσμο που όλα όσα ήξερες γκρεμίζονται, γίνε ο αρχιτέκτονας της ζωής σου. Ο Αιγόκερως έχει πλάνο, σχέδιο και στόχο. Σε αυτή την Πανσέληνο, γράψε, σχεδίασε, οργάνωσε τη ζωή σου, τις κινήσεις ακόμα και τα όνειρα σου. Δε χρειάζεται να σχεδιάσεις τα πάντα, όμως βάλε τις σωστές βάσεις. Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που αγαπά την απλότητα, την καθαρότητα. Ξαναδές το πλάνο σου και κάνε τις κατάλληλες αλλαγές. Αυτό θα σου δώσει την ενέργεια για να το κάνεις πραγματικότητα με πρόγραμμα αλλά και με φιλοδοξία.

 

Κυριάρχησε στην ενέργεια σου

Σε ένα κόσμο που όλοι διαφημίζουν τον εαυτό τους, εσύ φρόντισε με την ενέργεια της Πανσελήνου στον Αιγόκερω να… αυτολογοκριθείς. Μίλα λίγο και μη χάνεις την ενέργεια σου μιλώντας και ασχολούμενος με πράγματα που δεν έχουν ουσία και σκοπό. Ο Αιγόκερως είναι ένα σοβαρό ζώδιο που δεν αναλώνεται. Μάθε πώς να γίνεις ο κυρίαρχος της ενέργειας σου και ανακάλυψε πόσο αυτό μπορεί να σε ωφελήσει.

Σπάσε την αντίσταση που σε κρατάει πίσω

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που ξέρει να αντιστέκεται. Μόνο που κάποιες φορές αντιστέκεται ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος. Έχει έναν αυτοπεριορισμό που ίσως και να ξεπερνάει τα όρια. Αυτό που μπορείς να τσεκάρεις με αυτήν την Πανσέληνο, είναι αυτά στα οποία αντιστέκεσαι. Αξίζει τόση ενέργεια να την κρατάς εκεί παγιδευμένη αντί να την οδηγήσεις σε κάποιο σχέδιο σου; Ξανακοίταξε τη ζωή σου, δες σε τι αντιστέκεσαι. Αν δεν αξίζει τον κόπο, τώρα είναι μια καλή εποχή για να την πετάξεις με συνοπτικές διαδικασίες και να προχωρήσεις μπροστά.

Από την Πανσέληνο του Ιουλίου επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες κοντά 17 μοίρες Αιγόκερω, Καρκίνου, Ζυγού και Κριού.
Καθώς δεν είναι μια εύκολη Πανσέληνος, θα δείτε να προκύπτουν εντάσεις. Η καλύτερη λύση είναι η φυσική άσκηση για να μπορέσει να διοχετευθούν η ενέργεια και η ένταση.

 

από την  Καίτη Φαρμάκη

Η συγκλονιστική φωτογραφία είναι του Γιάννη Δόξα, τραβηγμένη στις 6/7/2107 στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ευχαριστούμε, ποιητή! 

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.