…και οι δύσκολες ευκολίες της

Η Πανσέληνος στον Τοξότη θα μπορούσε να είναι μια Πανσέληνος μέσα στην καλή χαρά. Έρχεται μετά την σκοτεινή πανσέληνο στον Σκορπιό και πριν από την επιβλητική πανσέληνο στον Αιγόκερω. Κανονικά θα ήταν η ευκαιρία που μας δίνει το Σύμπαν για να χαρούμε και να επεκταθούμε. Όμως όπως σε κάθε ενδιαφέρουσα ιστορία, έτσι και σε αυτήν, υπάρχει υπάρχει ο δράκος που λέγεται… Κρόνος.

Η πανσέληνος στις 9 Ιουνίου γίνεται στον άξονα Τοξότη και Διδύμων στις 18 μοίρες λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία -ωροσκόπο, μεσουράνημα- στις 18 μοίρες των Τοξότη, Διδύμων, Παρθένου και Ιχθύων.
Η Σελήνη, που πρωταγωνιστεί σε κάθε Πανσέληνο, είναι σε σύνοδο με τον περιοριστικό και γεμάτο όρια Κρόνο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η εγγενής χαρά και η ανάγκη για αισιοδοξία και επέκταση του Τοξότη, αναγκάζεται να περιοριστεί. Ότι η ανάγκη για αποδοχή, για φιλοσοφία, για ταξίδια θα γίνει σκέψη, όρια ίσως και στεναχώρια.
Επιπλέον, η ζωτικότητα σε αποχαιρετά και η κούραση έρχεται καθώς ο Κρόνος ξέρει πώς να σε κάνει να νιώθεις πολύ πολύ κουρασμένος.

Ο Τοξότης θέλει να ξεφύγει από τα μικρά και καθημερινά και να ταξιδέψει με το σώμα, με το μυαλό, με τη γνώση. Θέλει να γνωρίσει νέες φιλοσοφίες, νέες θρησκείες, νέους τρόπους σκέψης, να πει ναι σε ό,τι θα τον κάνει να εξελιχθεί και να προσφέρει απλόχερα την ενέργεια του σε έναν μεγάλο σκοπό. Με τον Κρόνο σε σύνοδο με τη Σελήνη θα αναγκαστεί να βάλει όρια σε όλα αυτά που θέλει να στοχεύσει.

Λίγο πριν μιλήσουμε και για τα καλά αυτής της πανσελήνου, χρειάζεται να μάθεις ότι ο… δράκος Κρόνος φέρνει μαζί του και το βάσανο που λέγεται Ποσειδώνας ο οποίος σχηματίζει τη δύσκολη γωνία του τετραγώνου με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Όσοι έχουν περάσει έστω και μια επιρροή του Ποσειδώνα ξέρουν ότι δε φέρνει μόνο παρανόηση αλλά και κάποιες από τις πιο δυνατές απογοητεύσεις. Ναι, είναι και ο πλανήτης των ονείρων, της θάλασσας και της έμπνευσης αλλά σε δύσκολες γωνίες οι εξαπατήσεις, ακόμα και οι πλημμύρες, είναι στο πρόγραμμα.

Όμως υπάρχει και η διέξοδος, που δεν είναι απλά ένα δρομάκι αλλά ολόκληρη λεωφόρος, και που έχει τη μορφή ενός μεγάλου τριγώνου. Ο Ουρανός στον Κριό με τον Κρόνο στον Τοξότη και τον Βόρειο Δεσμό στο Λέοντα δίνουν μέσα στο όλο μαζεμένο κλίμα μια ώθηση στα σχέδια σου, ειδικά αν είναι σχέδια για τα οποία έχεις δουλέψει και που ο σκοπός τους αξίζει. Ο έρωτας και η δημιουργικότητα ξεκινούν να κινούνται. Αυτό το μεγάλο τρίγωνο είναι σαν ένα μαγικό ραβδάκι που διώχνει τα πολλά εμπόδια και φέρνει πιο γρήγορα τις εξελίξεις.

Εντωμεταξύ, ακριβώς την ημέρα της πανσελήνου ο Δίας στον Ζυγό σταματά την ανάδρομη πορεία του και γίνεται ορθόδρομος. Οι Ζυγοί που Δία είχαν και Δία δεν έβλεπαν, θα δουν τις υποθέσεις τους να κυλούν και τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα πιο εύκολα. Ό,τι είχε καθυστερήσει ξεκινάει να κινείται φέρνοντας μαζί του και τα δώρα που υπόσχεται κάθε φορά ο Δίας. Μαζί με τους Ζυγούς ωφελούνται όλα τα ζώδια, αλλά κυρίως οι Κριοί, οι Δίδυμοι και οι Υδροχόοι.

Και για όποιον θέλει και κάτι παραπάνω, την ημέρα της πανσελήνου πραγματοποιείται και ένα εξάγωνο ανάμεσα στην πανίσχυρη Αφροδίτη στον Ταύρο και στον πτωτικό Άρη στον Καρκίνο που θα φέρει εύνοια σε σχέσεις και συνεργασίες και ερωτικά πλάνα.

Η περίοδος μέχρι και την επόμενη πανσέληνο είναι μια καλή ευκαιρία να διευθετηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, με δικαστικά θέματα, με μόρφωση και επιμόρφωση. Είναι κατάλληλη εποχή να μπουν όρια στην αισιοδοξία, προσέχοντας όμως να μην περάσεις στην απαισιοδοξία. Να δεις κάποια θέματα σου να λύνονται σχεδόν… μαγικά και κάποιες σχέσεις και συνεργασίες να παίρνουν μια μικρή ώθηση.

Επηρεάζονται
οι Δίδυμοι που έχουν γενέθλια 6-12 Ιουνίου
οι Παρθένοι 8-14 Σεπτεμβρίου
οι Τοξότες 7-13 Δεκεμβρίου
και οι Ιχθύες 6-12 Μαρτίου

Γενικά με κάθε πανσέληνο στον Τοξότη είναι ευκαιρία
Να πεις την αλήθεια σου
Να συναναστραφείς/ αποδεχθείς/ γίνεις ένα ανθρώπους με τους οποίους σε χωρίζουν θέματα καταγωγής, θρησκείας, φυλής, φύλου
Να ταξιδέψεις
Κάνε κάποια υπερβολή στο φαγητό σου ή σε κάτι που εσύ θέλεις πολύ
Μάθε μια ξένη γλώσσα

από την Καίτη Φαρμάκη

*Η απίθανη φωτογραφία είναι του Νίκου Ζώη από την Πανσέληνο του Μαΐου

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.