Πιο υγιεινό και κοστίζει λιγότερο

Το να φτιάξεις γάλα αμυγδάλου στο σπίτι είναι ό,τι πιο εύκολο έχεις κάνει και κάπως διασκεδαστικό. Ακόμα κι αν δεν ασχολείσαι, κι εσύ όπως κι εγώ, με τα της κουζίνας, το γάλα/ρόφημα αμυγδάλου θα το κάνεις και θα το χαρείς.

Μπορεί να έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, μπορεί να νηστεύεις, μπορεί να θέλεις να μειώσεις τα γαλακτοκομικά που προκαλούν τόσες φλεγμονές, μπορεί να είσαι vegan.

 

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σε κάνει να βάζεις το ρόφημα αμυγδάλου στη ζωή σου, αξίζει τον μικρό κόπο του να το φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Ξεκινάς από τα βασικά. Αγοράζεις τα αμύγδαλα. Καλό είναι να είναι ελληνικά ενώ είναι απαραίτητο να είναι άψητα.

Μπορείς να πάρεις αμύγδαλα με φλούδα ή χωρίς.

Σε ένα μπολ ή βαζάκι βάζεις τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε διπλάσια ποσότητα νερού.
Δηλαδή, αν βάλεις 200 γραμμάρια αμύγδαλα βάζεις 400-500 ml νερού.

Μπορείς να τα μουλιάσεις σε σκέτο νερό
ή να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι.

Ανακατεύεις το μείγμα και το αφήνεις στον πάγκο ή στο ψυγείο για 8-12 ώρες.

Αφού μουλιάσουν πετάς το νερό και ξεπλένεις καλά τα αμύγδαλα.

Βάζεις τα μουλιασμένα αμύγδαλα, που έχουν αρχίσει να ζωντανεύουν, σε ένα μπλέντερ ή πολυκόφτη και προσθέτεις 500 ml νερό.

Αν θέλεις κάποιο γλυκαντικό, το βάζεις τώρα.

Χτυπάς για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάζεις το υγρό σε μια πετσέτα που είναι πάνω από ένα σουρωτήρι.
Πιέζεις με δύναμη το μείγμα ώστε να βγει όλο το “γάλα” του αμυγδάλου.

Κι έτσι, το ρόφημα αμυγδάλου σου είναι έτοιμο.

Βάζεις το ρόφημα αμυγδάλου σε ένα δοχείο. Το διατηρείς στο ψυγείο για δυο περίπου ημέρες.

*Μπορείς να προσθέσεις κακάο, matcha tea, sugavida, χουρμάδες, πικραμύγδαλο ή ό,τι άλλο θέλεις προκειμένου να πάρει τη γεύση που θέλεις και το απολαύσεις.

*Αν δεν θέλεις γλυκαντικό, ακόμα καλύτερα. Η γεύση του είναι μια χαρά και φυσικό.

*Σε περίπτωση που τα αμύγδαλα έχουν φλούδα μπορείς να τη βγάλεις εύκολα προτού βάλεις τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Όμως, πραγματικά δεν είναι απαραίτητο.

Δεν πετάς τίποτα, αν δεν θέλεις

Την ψίχα από τα αμύγδαλα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μπισκότα.

Μπορείς να τη στεγνώσεις στο φούρνο στους 80 βαθμούς για μια ώρα και να τη χρησιμοποιήσεις ως αμυγδαλόσκονη στα γλυκάκια σου.

Ή να φτιάξεις πεντανόστιμο, κάπως πικάντικο, φυτικό τυρί από αμύγδαλο. Κάνει θραύση αυτή η συνταγή. Διάβασέ τη, πατώντας εδώ!

Bonus Tip

Να θυμάσαι ότι λόγω της βιταμίνης Ε κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα σου. Πριν από κάποια χρόνια, η επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας καλλυντικών μου εμπιστεύτηκε ότι κάθε βράδυ μουλιάζει 10 αμύγδαλα που τα καταναλώνει το πρωί για να είναι το δέρμα της πάντα φροντισμένο εκ των έσω.

από την Καίτη Φαρμάκη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα