Ζήτω το Νέο

Ποιος βαρέθηκε το παλιό;
Ποιος θέλει να εκφράσει τον πραγματικό του εαυτό;
Ποιος πιστεύει ότι όλοι ανήκουμε στην ίδια ομάδα και χρειάζεται να συνεργαστούμε;
Ποιος πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να επελευθερωθεί από ό,τι δεν τον εκφράζει πλέον;

Φαντάσου ότι περπατάς σε μια γέφυρα που δεν είναι αρκετά ασφαλής. Μόλις περάσεις απέναντι ακούς έναν θόρυβο: η γέφυρα πίσω σου μόλις γκρεμίστηκε. Δεν ξέρεις αν σου αρέσει εκεί που έφτασες όμως, δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω.
Αυτή είναι η αίσθηση της κάθε έκλειψης! Το παλιό γκρεμίζεται! Ζήτω το Νέο!

Κάθε Νέα Σελήνη είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή. Πόσο μάλλον όταν όλη αυτή η ενέργεια της πολλαπλασιάζεται από την αποφασιστικότητα και την ισχύ της έκλειψης.

Η έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου είναι μια ήπια έκλειψη που δίνει νέες ευκαιρίες. Η πρωτοπορία, η ανεξαρτησία, η ένταξη σε ομάδες, το διαδίκτυο και η δικτύωση είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτής της έκλειψης. Θα υπάρχει μια τάση για υπερβολές αλλά ταυτόχρονα θα θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να απελευθερωθούμε από ό,τι είναι παλιό.

Η εκπληκτική αστρολόγος μας Εβίτα Ζαχαριάδου λέει για την έκλειψη:

“Η συγκεκριμένη έκλειψη είναι μια ευχάριστη αλλαγή στην απαιτητική αλληλουχία εκλείψεων που ζήσαμε.

Ενεργοποιεί την έκλειψη του Αυγούστου. Αυτό σημαίνει ότι κάτι που ξεκίνησε εκείνη την εποχή, τώρα γίνεται περισσότερο ξεκάθαρο. Βλέπεις πιο αντικειμενικά και καλύτερα όλες τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του. Ο καθένας θα βιώσει αυτή την αίσθηση και τη συγκεκριμένη αλλαγή σε διαφορετικό τομέα, ανάλογα με το ωροσκόπιου του.

 

Η έκλειψη της 15ης Φεβρουαρίου δίνει ευκαιρίες για…

 • Ανάπτυξη
 • Καινοτομία
 • Καθοριστικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης
 • Απελευθέρωση από ό,τι δεν σε εκφράζει πλέον
 • Σοβαρές δεσμεύσεις σε κάθε τομέα
 • Εξυγίανση σε κάθε τομέα της ζωής
 • Καθοριστικές και βαθιές αλλαγές και στον τρόπο σκέψης
 • Νέες ιδέες που έρχονται στην επιφάνεια
 • Ευκαιρίες που παρουσιάζονται ξαφνικά και λειτουργούν απελευθερωτικά»

 

Από την έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου επηρεάζονται κυρίως

 • Υδροχόοι γεννημένοι 13-17/2
 • Λέοντες γεννημένοι 18-22/8
 • Σκορπιοί γεννημένοι 17-21/11
 • Ταύροι γεννημένοι 16-20/5

και όσοι έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο ανάμεσα στις 25-29 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Κριός

Βάλε τους στόχους που σε εκφράζουν και δώσε στο σύμπαν την ευκαιρία να σε βοηθήσει να τους υλοποιήσεις. Με αυτή την ηλιακή έκλειψη έχεις την ευκαιρία να βάλεις νέους στόχους που εκφράζουν το ποιος είσαι τώρα και να να αφήσεις πίσω σου ό,τι κοινωνικό σε βαραίνει.
Είναι σίγουρο ότι θα δεις και τον φιλικό σου κύκλο να αλλάζει. Άνθρωποι φεύγουν, νέοι φίλοι έρχονται και τώρα το τοπίο ξεκαθαρίζει αυτόματα. Κάτι που ξεκίνησες τον Αύγουστο και είχε να κάνει με στόχους και ομάδες τώρα το βλέπεις πιο καθαρά και θα μπορέσεις να το εξελίξεις για να εξελιχθείς.

Ταύρος

Ποιο είναι το νέο εγχείρημα που ετοιμάζεις στα επαγγελματικά σου; Η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις νέα ανοίγματα κυρίως σε κάτι που έχεις ήδη μισοξεκινήσει. Δηλαδή, κάτι που ξεκίνησες τον Αύγουστο τώρα παίρνει πιο ξεκάθαρη μορφή. Ταυτόχρονα αποκτάς καλύτερη αντίληψη για το συγκεκριμένο θέμα και είσαι περισσότερο έτοιμος να το κάνεις να επιτύχει.
Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι στο προφίλ σου και στον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι, τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να το κάνεις. Πέτα ό,τι δεν σε αντιπροσωπεύει και χτίσε την νέα σου εικόνα που θα σε οδηγήσει στην αυθεντικότητα και την επιτυχία.

Δίδυμοι

Το ξέρεις ότι αυτή η έκλειψη δε θέλει να σε ζορίσει καθόλου; Θέλει να σε πάρει αγκαλιά και να πάτε ένα ταξίδι, να παραγγείλετε σε μια ξένη γλώσσα, να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι. Πολλά ζητάει; Αυτό που θέλει, και θα το καταφέρει -γιατί η δύναμη μιας έκλειψης είναι εντυπωσιακή- είναι να σε βοηθήσει να εξελιχθείς, να πάρεις το πτυχίο σου, να κάνεις ταξίδια, να φιλοσοφήσεις διαφορετικά τη ζωή, να εξελίξεις τα πιστεύω σου.
Ο κυβερνήτης πλανήτης σου ο Ερμής παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη έκλειψη οπότε τον αέρα της αλλαγής ήδη τον αισθάνεσαι στη ζωή σου.

Καρκίνος

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι σαν να είσαι κλεισμένος σε ένα ασανσέρ που σε πηγαίνει προς τα επάνω αλλά σε ζορίζει κιόλας γιατί είναι στενό, μικρό, μυστήριο. Ή τουλάχιστον έτσι το αισθάνεσαι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις μέχρι να ανοίξει η πόρτα και να έχεις ανέβει όροφο, είναι να κανονίσεις τα οικονομικά σου που έχουν να κάνουν με άλλους. Δάνεια, εφορία, διακανονισμοί, κάρτες, δανεικά όλα μπορούν να μπουν σε μια σειρά και να αποδώσουν σύντομα. Ίσως να κάνεις κάτι που έκανες και πιο παλιά -μια δουλειά π.χ.-, με νέα κέρδη.
Α, και ενώ θα γίνονται όλα αυτά η λίμπιντο σου θα φουντώνει και θα φουντώνει και θα φουντώνει… Να τους προσέχουμε οι υπόλοιποι, ναι;

Λέων

Μην νομίζεις ότι επειδή η συγκεκριμένη έκλειψη γίνεται στον Υδροχόο δεν σε επηρεάζει ιδιαίτερα. Να θυμάσαι ότι με τον Υδροχόο είστε ζωδιακό ζευγαράκι και ό,τι επηρεάζει εκείνον επηρεάζει και τις δικές σου σχέσεις. Ποια καινούργια αρχή θα κάνεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου; Ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει; Η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη έχει βάλει σκοπό να σε κάνει να ξεκαθαρίσεις τον τομέα των σημαντικών σου σχέσεων και να κάνεις μια νέα αρχή.
Αν για κάτι που ξεκίνησε τον Αύγουστο ήσουν επιφυλακτικός, τώρα ξεκαθαρίζει αρκετά και βλέπεις όλο του το μεγαλείο ή την ανεπάρκεια του . Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να δεσμευτείς σοβαρά!!!

Παρθένος

Έτσι κι αλλιώς η συγκεκριμένη έκλειψη θα ωθήσει τους πάντες να κάνουν συγκεκριμένες επιλογές που θα αφορούν στην υγεία τους, εσένα όμως θα σε επηρεάσει κάπως περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα. Μήπως ξεκίνησες κάποια διατροφή ή γυμναστική τον Αύγουστο και τώρα κάνεις διορθώσεις για να συνεχίσεις πιο αποτελεσματικά και αποφασιστικά; Γενικά, η καθημερινότητα σου και το καθημερινό σου πρόγραμμα πρόκειται να αλλάξουν, να ανανεωθούν και να προσαρμοστούν με τέτοιον τρόπο ώστε να εκφράζουν τις πραγματικές σου ανάγκες.
Θέλεις πολύ να ανακαλύψεις τον νέο σου εαυτό και θα το κατορθώσεις αλλάζοντας τόσο τις συνήθειες σου όσο και τον τρόπο που εκφράζεσαι.

Ζυγός

Είσαι έτοιμος για ένα παιδάκι στη ζωή σου; Ναι, το είπα κάπως απότομα όμως αν είσαι σε αυτή τη φάση ζωής, η έκλειψη μπορεί να φέρει αποτελέσματα μέσα στους επόμενους μήνες. Γενικότερα, θα έχεις την ευκαιρία να εκφραστείς και μάλιστα με έναν πιο πρωτότυπο τρόπο που θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο δημιουργικός και περισσότερο χαρούμενος. Πήγαινε σε πάρτυ, παίξε με πιτσιρίκια, ανακάλυψε το παιδί μέσα σου και διασκέδασε το.
Να θυμάσαι, ότι η συγκεκριμένη έκλειψη σου δίνει την ευκαιρία να φλερτάρεις, να χαρείς, να εκφραστείς και να δημιουργήσεις όσο καμία άλλη. Θα την αφήσεις να περάσει ανεκμετάλλευτη;

Σκορπιός

Ο άνεμος της αλλαγής που φέρνει η έκλειψη θα φυσήξει μέσα στο σπίτι και στην οικογένεια σου. Ίσως να κάνεις αλλαγές στη διακόσμηση ή γενικότερα στον χώρο του σπιτιού. Ενδεχομένως και να μετακομίσεις ή να αλλάξεις επαγγελματική έδρα. Σίγουρα θα κάνεις μια νέα αρχή με τους ανθρώπους της οικογένειας σου. Η έκλειψη αυτή φαίνεται ότι πιέζει και επηρεάζει όλα τα παραπάνω θέματα. Σου δίνει όμως την ευκαιρία να φρεσκάρεις ό,τι θεωρείς δεδομένο, συντηρητικό, σίγουρο, βασικό στη ζωή σου κάνοντας, μέσα από ένταση, μια πιο ανεξάρτητη, πιο αντιπροσωπευτική για εσένα αρχή.
Γενικά, είναι μια εποχή που σε θέλει ενεργό και δραστήριο, αλλιώς η ένταση θα φέρει περισσότερα προβλήματα.

Τοξότης

Η έκλειψη στον Υδροχόο δε θέλει να σε ζορίσει καθόλου. Θέλει απλά να σου δείξει ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνεις την επικοινωνία σου περισσότερο αυθεντική. Ποιος είσαι, τι πιστεύεις, πώς επικοινωνείς; Ήρθε η εποχή να εκφράσεις τον νέο σου εαυτό και τις νέες ιδέες σου. Ενδεχομένως, να ξεκινήσεις να κάνεις μικρά ταξίδια ή διαδρομές που σε ανανεώνουν.
Να θυμάσαι ότι το τηλέφωνο σου θα χτυπάει συνεχώς και ίσως χρειαστεί να πάρεις άμεσα κάποιες αποφάσεις που ίσως να μην είναι εξαιρετικά σημαντικές, θα είναι όμως αυτές που θα σε φέρουν κοντά σε ανθρώπους άρα και στην εξέλιξη.

Αιγόκερως

Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνησε τους υπολογισμούς και την καταγραφή όσων θέλεις να επιτύχεις κυρίως στον οικονομικό τομέα. Αποφάσεις που θα πάρεις αυτό το διάστημα θα σου αποφέρουν κέρδος μικρότερο ή μεγαλύτερο ανάλογα με την επένδυση και το πόσο σοφά θα κινηθείς. Τα οικονομικά σου θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα δεις ότι θα γίνει σε αυτόν τον τομέα μια καινούργια αρχή. Καθόλου άσχημα…
Να θυμάσαι ότι είναι καιρός και να επανεκτιμήσεις το πόσο εσύ αξίζεις και να ζητήσεις περισσότερα για όσα κάνεις. Πάρε τα πάνω σου! Το αξίζεις!

Υδροχόος

Είχες δεν είχες πάλι είσαι στο επίκεντρο με αυτή την έκλειψη. Η συγκεκριμένη ηλιακή έκλειψη θέλει να σε δει να αλλάζεις, να εξελίσσεσαι, να έχεις πρωτοποριακές ιδέες, να αγαπάς, να σταθεροποιείς τα σχέδια σου, να προσέξεις την υγεία σου, να κάνεις σοβαρές δεσμεύσεις. Αν σε έξι μήνες δεν έχει προχωρήσει κάτι από αυτά στη ζωή σου, τότε θα πάρεις το βραβείο αδράνειας. Οπότε, ανασυντάξου, κάνε τη διαφορά που κάνει τη διαφορά, τόλμησε και προχώρησε.
Πρόκειται για μια -σχεδόν- ευχάριστη έκλειψη που σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις! Το δύσκολο και παράλογο θα είναι να αντισταθείς στην αλλαγή και να μην την εκμεταλλευτείς για να προχωρήσεις.

Ιχθύες

Ξέρεις τι συμβαίνει όταν γίνεται μια έκλειψη στον Υδροχόο; Νιώθεις χάλια, χωρίς ενέργεια και με τα ψυχολογικά σου θέματα να σε απασχολούν πιο έντονα από ποτέ. Κοίτα, όμως, τι μπορείς να κάνεις για να βγεις ωφελημένος απ΄ αυτή την κατάσταση. Μπορείς να κλείσεις εκκρεμότητες ή να ξεκαθαρίσεις οτιδήποτε σου τρώει πολλή ενέργεια. Όσο υπάρχουν εκκρεμότητες θα νιώθεις χάλια. Οπότε, βρες τη δύναμη να τις τακτοποιήσεις. Καλό είναι να ξεκουραστείς όσο μπορείς σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Δεν έγινε και τίποτα αν αποσυρθείς για λίγο.
Ενδεχομένως να υπάρχουν πράγματα που αυτή την εποχή γίνονται στο παρασκήνιο. Περίμενε να βγουν στο φως και τότε αποφασίζεις οριστικά γι’ αυτά.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.