από την Καίτη Φαρμάκη

Κάθε, μα κάθε, έκλειψη σχετίζεται με καρμικά γεγονότα στις ζωές μας. Απλά κάποιες από τις εκλείψεις έχουν τη λέξη Κάρμα γραμμένη με κεφαλαία γράμματα στο μέτωπο τους. Η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου έρχεται και θα προκαλέσει αλλαγές που θα σε πάνε στον δρόμο σου είτε με το καλό είτε με το ζόρι.

Η πρώτη έκλειψη του 2019 γίνεται στις 15 μοίρες του Αιγόκερω. Είναι μια έκλειψη – Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερου και είναι μια ευκαιρία να βάλεις πρακτικούς, φιλόδοξους, έντιμους, στρατηγικούς στόχους.

  • Τι θέλεις να πετύχεις;

  • Πού θέλεις να σκαρφαλώσεις;

  • Τι “χτίζεις”;

  • Τι χρειάζεται να κάνεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις;

Γράψε τους στόχους σου που έχουν να κάνουν με επαγγελματικά θέματα ή θέματα στρατηγικής και κύρους και όρμα!
Η Νέα Σελήνη θα σου δώσει την ώθηση που χρειάζεσαι. Ο δρόμος θα έχει λακκούβες, ακόμα και κρατήρες, αλλά ποιος αντιστάθηκε στην ακατανίκητη θέληση και στην έξυπνη στρατηγική;

Μιλώντας για κρατήρες… Ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Ουρανός, τρεις από τους πιο επιδραστικούς πλανήτες που φέρνουν βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές μέσα από δυσκολίες,, παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκλειψη φέρνοντας πίεση, ανατρεπτικά γεγονότα, ατυχίες, θυμό, ξεσπάσματα, σκληρότητα.

Από την άλλη, ο Δίας θα φέρει τη βοήθεια, την αισιοδοξία και το όραμα που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις και να μην τα παρατήσεις.

Η πρώτη έκλειψη του 2019 σε βάζει να φτιάξεις το vision board σου, τον πίνακα με τους στόχους σου, σε αφήνει να ονειρευτείς και να γεμίσεις ενέργεια για να κάνεις την αρχή αλλά σου ζητάει πρόγραμμα, στρατηγική, χρονικό περιθώριο και αυστηρό budget.

Θέλω κάτι καινούργιο. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που ήδη ξέρω ή έχω,
μοιάζουν να λένε σε απόλυτη συμφωνία οι δυο εκλείψεις του Ιανουαρίου του 2019.

Η αστρολόγος Εβίτα Ζαχαριάδου (που έχει γενέθλια την ημέρα της έκλειψης) λέει:

 

Διανύουμε μια χρονιά, που εκπνέουν τρεις μεγάλοι πλανητικοί κύκλοι.

Οι κύκλοι Δία – Κρόνου, Δία – Πλούτωνα και Κρόνου – Πλούτωνα.

Είναι μια σημαντική εποχή προετοιμασίας για το σύνολο της ανθρωπότητας. Μια εποχή τελειώνει και μια νέα αρχίζει συλλογικά και ατομικά.

 

Η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου είναι η απόλυτη ευκαιρία μας για συνειδητοποιήσεις και κλείσιμο πολυετών κύκλων μαζί με τα περιοριστικά βαρίδια τους.

 

Οικείοι ρυθμιστικοί κανόνες ζωής που είχαμε υιοθετήσει για τις ανάγκες του παρελθόντος δεν μας χρειάζονται πια, ενώ ο απεγκλωβισμός από νοσηρές προσκολλήσεις και από όσα είναι μάταιο να προσπαθούμε να ελέγξουμε, είναι must.

 

Θα πρέπει (το ρήμα του Αιγόκερου) ν’ αφήσεις πίσω σου, ό,τι έχεις συσσωρεύσει από τις εμπειρίες του παρελθόντος που έχεις «μεταβολίσει», στον τομέα της ζωής σου που επηρεάζεται από την έκλειψη.

 

Είτε αυτά είναι σκουπίδια είτε… διαμάντια, είναι ώρα είτε να τα μοιραστείς είτε απλά να τα αφήσεις πίσω σου.

 

Άσε το έδαφος της ζωής σου λιτό και «σπαρτιάτικο», έτοιμο να υποδεχτεί νέες «καλλιέργειες».

 

Στοχάσου με υπευθυνότητα: Ποιους νέους, δικούς σου υποστηρικτικούς κανόνες θα πρέπει να θεμελιώσεις για να χτίσεις το όραμα σου;

 

Η όψη Δία – Ποσειδώνα, αν δεν παγιδευτείς στην απογοήτευση απατηλών φαινομένων, μπορεί να σου εμπνεύσει ένα δυνατό όραμα που θα δώσει νόημα στη ζωή σου.

Χρειάζεται να αφιερωθείς σε κάτι που θα έχει σημασία και νόημα για εσένα και να το πιστέψεις για να του επιτρέψεις να εκδηλωθεί. Άλλωστε, και η αρμονική όψη του Κρόνου με τον Ποσειδώνα πριμοδοτεί τις φιλότιμες προσπάθειες να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας.

 

Για να βγεις νικητής πάψε να μεμψιμοιρείς ή να νιώθεις “ριγμένος” και προχώρα σοφότερος με πυξίδα τις αξίες και τα όνειρά σου.

 

Ο Αιγόκερος είναι το ζώδιο που θα ζοριστεί αρκετά, αλλά και που θα έχει τις περισσότερες δυνατότητες για εξέλιξη.

 

Μπορούν να προχωρήσουν δυναμικά, ακόμα και να ευνοηθούν, Ταύροι Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθύες.

 

Οι Καρκίνοι θα ζοριστούν περισσότερο από όλους. Το πρόγραμμα έχει δυσκολίες ενώ η βοήθεια θα τους δίνεται με το σταγονόμετρο.

Αν δεν το πάρουν μοιρολατρικά και αν παλέψουν προς στη σωστή κατεύθυνση με πρόγραμμα και έμπνευση θα βγουν κερδισμένοι.

 

Ζορίζονται επίσης, Κριοί και Ζυγοί, όμως αυτοί έχουν τη βοήθεια του Δία.

 

Δίδυμοι και Τοξότες ενισχύονται από τον Δία, θα χρειαστεί όμως να κινηθούν με οικονομία σε πηγές ενεργειακές.

Κριός

Νιώθεις παντοδύναμος και πολύ καλά κάνεις. Με τον κυβερνήτη πλανήτη σου Άρη στον Κριό έχεις την ενέργεια και την ορμή που χρειάζεσαι για να κάνεις νέα ξεκινήματα, για να γυμναστείς αλλά και για να… τσακώνεσαι ασταμάτητα.
Η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου φέρνει εξελίξεις στην επαγγελματική σου πορεία, ειδικά αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 6 Απριλίου. Νέες προτάσεις, νέες ευκαιρίες, νέες προοπτικές, νέα άτομα έρχονται και αλλάζουν το επαγγελματικό σκηνικό.
Ό,τι κι αν προκύψει κι ό,τι και αν αποφασίσεις θα έχει την ποιότητα του απρόσμενου, του ανατρεπτικού ακόμα και του επαναστατικού.

Ταύρος

Να η ευκαρία όχι για να αλλάξεις τη ζωή σου αλλά για να κάνεις κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Να αλλάξεις φιλοσοφία, τρόπο σκέψης, πιστεύω και τη θεώρηση σου για τα σημαντικά και τα ασήμαντα. Η έκλειψη στον Αιγόκερω δεν θέλει να σε παιδέψει αλλά θέλει να σου δώσει μια καλή ώθηση για να κάνεις μια νέα αρχή. Ο Κρόνος, ο Ήλιος και ο Πλούτωνας σε βοηθάνε να σταθεροποιήσεις σχέδια και καταστάσεις ενώ ο Ποσειδώνας σού δίνει έμπνευση για να μην είναι όλα πεζά στη ζωή.
Μάζεψε όλα τα θετικά αυτής της περιόδου γιατί πολύ σύντομα ο Ουρανός, ο πλανήτης των αιφνιδιαστικών αλλαγών, έρχεται στο δικό σου ζώδιο και θα φέρει τα πάνω κάτω μέσα στα επόμενα επτά χρόνια.

Δίδυμοι

Κι όμως ήρθε η εποχή που βλέπεις τα πράγματα σοβαρά! Ο κυβερνήτης πλανήτης σου, ο Ερμής, είναι στον Αιγόκερω και αυτό σε κάνει να βάζεις στόχους, να κοιτάς μακριά και να σκέφτεσαι στρατηγικά.
Η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου ξυπνάει μέσα σου ανασφάλειες -οικονομικές και σεξουαλικές- και θέλει να διευθετήσεις θέματα που έχουν να κάνουν με τράπεζες, ασφάλειες, δάνεια, κληρονομιές. Η παγίδα είναι να μπεις σε έναν κύκλο ζήλιας ή καχυποψίας που θα σε παιδέψει αρκετά. Φρόντισε να βγεις γρήγορα από αυτόν τον κύκλο. Για το επόμενο διάστημα, και για όσο σε επηρεάζει η συγκεκριμένη έκλειψη, θα έχεις μια αψυχολόγητη ίσως και εκρηκτική συμπεριφορά.

Καρκίνος

Μπορεί η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου να μην γίνεται στο δικό σου ζώδιο, όμως γίνεται στον… καθρέφτη σου Αιγόκερω. Ο Αιγόκερως βρίσκεται ακριβώς απέναντι σου και αντιπροσωπεύει τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου. Έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχεις σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Νέοι άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σου ενώ κάποιους παλιούς θα τους αποχαιρετήσεις.
Καθώς η έκλειψη αυτή «συναναστρέφεται» με βαρείς πλανήτες, φρόντισε να μην σε πάρει από κάτω, να μην κάνεις απαισιόδοξες σκέψεις, να μην πάρεις την πίεση και τις δυσκολίες προσωπικά. Μια νέα εποχή ξεκινάει για εσένα. Διάβασε και όσα λέει για τους Καρκίνους η αστρολόγος  Εβίτα Ζαχαριάδου λίγο πιο πάνω.

Λέων

Να μια καλή ευκαιρία για να κάνεις μια νέα αρχή σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατροφή, τη γυμναστική και το καθημερινό σου πρόγραμμα. Θα χρειαστείς αρκετή ενέργεια και καθαρό οργανισμό και μυαλό καθώς ξεκινάει μια νέα εποχή που θα φέρει πολλές υποχρεώσεις, προσωπικές και εργασιακές, στην καθημερινότητα σου.
Η έκλειψη δεν σε επηρεάζει άμεσα όμως καθώς συμμετέχει σε αυτήν ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ήλιος σίγουρα σου δίνεται η ευκαιρία να ξεφορτωθείς πολλά (διάβασε λίγο πιο πάνω τι λέει η αστρολόγος Εβίτα Ζαχαριάδου) και να κάνεις μια νέα αρχή.
Η επόμενη έκλειψη στις 21/1 γίνεται στην πρώτη μοίρα του δικού σου ζωδίου και η πίεση που θα νιώσεις για αλλαγές θα είναι πιο επιτακτική. Οπότε, ξεκίνα τώρα το… ξεφόρτωμα. Σε συμφέρει.

Παρθένος

Με τον κυβερνήτη πλανήτη σου Ερμή σε ανοιχτή κόντρα με τον Άρη, είσαι έτοιμος να πάρεις φωτιά σε δευτερόλεπτα. Η υπομονή είναι ελάχιστη, ο εκνευρισμός μεγάλος και η παρορμητικότητα η δεύτερη φύση σου. Η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει θετικά για εσένα, φέρνοντας πίσω την όρεξη σου για ζωή, για παιχνίδι, φλερτ και ελαφρότητα. Οι νέες γνωριμίες και η διάθεση για διασκέδαση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οπότε, κάνε έρωτα και όχι πόλεμο τώρα που μπορείς καθώς η έκλειψη σου δίνει αυτή την ευκαιρία για χαρά και δημιουργία.

Ζυγός

Η αστρολόγος  Εβίτα Ζαχαριάδιου (δες λίγο πιο πάνω) συγκαταλέγει τον Ζυγό στα ζώδια που θα ζοριστούν από την έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου. Όμως θα έχετε και μια μεγάλη βοήθεια, αυτή του Δία, που θα ανοίγει μια πορτούλα κάθε φορά που θα νομίζεις ότι έχεις βρεθεί σε αδιέξοδο.
Η συγκεκριμένη έκλειψη επηρεάζει αρκετά ό,τι έχει να κάνει με την οικογένεια σου, είτε αφορά τα άτομα είτε το σπίτι σαν οίκημα. Ετοιμάσου για αλλαγές σε αυτόν τον τομέα και φρόντισε, όσο μπορείς, να πετάξεις ό,τι περιττό και ό,τι παλιό σε βαραίνει. Μια μετακόμιση, μια ανακαίνηση ή μια συγκατοίκηση είναι πολύ πιθανό να είναι στο πρόγραμμα μέσα στους επόμενους μήνες.

Σκορπιός

Αυτή είναι μια καλή έκλειψη για εσένα. Φέρνει στον δρόμο σου ευκαιρίες για επικοινωνία, για επαφές με συγγενείς και γείτονες, σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις ή να αποκτήσεις ένα μέσο μετακίνησης, να μιλήσεις, να ακούσεις, να κυκλοφορήσεις, να κάνεις νέες γνωριμίες. Είναι ένα διάστημα με μικρές μετακινήσεις που θα σε φέρουν κοντά σε ευκαιρίες.
Ο Πλούτωνας, που κάνει στενό μαρκάρισμα σε αυτή την έκλειψη, για εσένα είναι ο… μπαμπάκας σου, ως κυβερνήτης πλανήτης σου, και έτσι δεν σε ζορίζει τόσο. Τον έχεις συνηθίσει άλλωστε και τον έχεις μάθει εδώ και μια ζωή αυτόν τον μυστήριο κύριο Πλούτωνα.
Καλό είναι μην παρασυρθείς λέγοντας σκληρά λόγια σε αδέλφια και συγγενείς.

Τοξότης

Κανονικά, δεν θα έπρεπε να παραπονιέσαι ούτε στο ελάχιστο. Τα δύσκολα φαίνεται να έχουν περάσει για εσένα και με τον Δία στο δικό σου ζώδιο σού δίνεται η ευκαιρία να αναπνεύσεις να κινηθείς, να ανοίξεις τους ορίζοντες σου και να χαρείς ακόμα κι αν υπάρχει μια έκλειψη μπροστά σου.
Η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου χτυπάει κατευθείαν, όχι μόνο τα οικονομικά σου αλλά και την αίσθηση του πόσο αξίζεις. Ψάχνεις να βρεις την αυτοπεποίθηση σου και δυσκολεύεσαι. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι πόσο αξίζεις αλλά και τι μπορείς να κάνεις με τα οικονομικά σου. Μην ανησυχείς. Αυτή η έκλιψη ήρθε να ξεκαθαρίσει, μελίγο δύσκολο τρόπο, τα οικονομικά σου αλλά και να αποκτήσεις μια καθαρή εικόνα του πόσο αξίζεις και πόσα έχεις καταφέρει.
Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Δίας σε μια μυστήρια όψη με τον Ποσειδώνα ίσως να θολώσει την κρίση σου. Μπορεί όμως να σου δώσει και ένα όραμα για να πάρεις ιδέες βελτίωσης της ζωής σου.

Αιγόκερως

Συνήθως δεν θέλεις να πρωταγωνιστείς. Προτιμάς να κινείς τα νήματα, να έχεις πραγματική δύναμη στις καταστάσεις και να κάνεις μικρά αλλά σταθερά βήματα.
Όμως η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου σε φέρνει στο προσκήνιο. Η πρώτη έκλειψη του 2019 γίνεται στο δικό σου ζώδιο και σε αναγκάζει να κάνεις μια καινούργια αρχή. Διάβασε λίγο πιο πάνω τι γράφει η αστρολόγος Εβίτα Ζαχαριάδου για τη συγκεκριμένη έκλειψη και κάνε όσα χρειάζεται προκειμένου να περάσει το τσουνάμι των αλλαγών και να βγεις από αυτή την εμπειρία με κερδισμένος και εξελιγμένος.
Προσπάθησε να μην είσαι σκληρός με τους άλλους και με τον εαυτό σου. Αν προσπαθήσεις θα βρεις αυτό που θα δώσει νόημα και ουσία στη ζωή σου και  θα ζήσεις το θαύμα της ουσιαστικής αναγέννησης. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα αυτής της έκλειψης που γίνεται στο δικό σου ζώδιο.

Υδροχόος

Ξέρω, είναι άβολο ή και δύσκολο να γίνεται η έκλειψη στο πιο κρυφό και σκοτεινό κομμάτι του ωροσκοπίου σου. Κανείς μας δεν θέλει να ξυπνάνε οι φόβοι του, οι ανησυχίες, οι παραλείψεις, οι ενοχές, τα τραύματα. Όμως ήρθε η εποχή να καθαρίσεις και αυτό το κομμάτι της ζωής σου. Το σίγουρο είναι ότι μετά θα είναι σαν έχεις ελευθερωθεί από πολλά κιλά βάρους. Πολύ πιθανό, σκιές από το παρελθόν να κάνουν την εμφάνιση τους για λύσετε τα θέματα σας και να κλείσουν οι κύκλοι που πρέπει να κλείσουν. Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ουρανός για λίγες εβδομάδες ακόμα στον Κριό, κάνει ένα show ανατροπών που επηρεάζει όλα τα ζώδια, και κάπως πιο ήπια και εσένα.

Ιχθείς

Η έκλειψη στις 6 Ιανουαρίου δεν θέλει να σε παιδέψει. Θέλει όμως να σε ξεβολέψει. Να σε κάνει να ξασκεφτείς τους στόχους και τις επιδιώξεις σου, να τσεκάρεις ποιοι είναι φίλοι σου και ποιοι όχι, να δεις τις απολαβές από τη δουλειά σου, να ελέγξεις αν το δίκτυο γνωριμιών σου τελικά σε εξυπηρετεί ή τελικά σε αιχμάλωτο. Όνειρα, σχέδια, φιλοδοξίες και φιλικές σχέσεις, όλα μπαίνουν στον… κλίβανο της έκλειψης. Ό,τι βγει από εκεί θα είναι καθαρό και χρήσιμο για εσένα. Φρόντισε μόνο να κάνεις συχνά ένα reality check γιατί ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ποσειδώνας θολώνει λίγο το τοπίο με την υπεραισιοδοξία του Δία και σε κάνει έτοιμο να πέσεις σε παγίδες.

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.