Αν αγαπάς τα μανιτάρια και ψάχνεις έναν τρόπο να τα φτιάχνεις εύκολα, γρήγορα και κυρίως γευστικά, δοκίμασε αυτή τη συνταγή! Ως συνοδευτικό ή ως κυρίως πιάτο για εμάς τους vegan, είναι ένα πιάτο που μας ξετρελάνει!
Τα μανιτάρια είναι ένας πραγματικός θησαυρός στη διατροφή μας. Μπορείς να τα βρεις συσκευασμένα σε κάθε supermarket ή να πάρεις κατεψυγμένα ώστε να τα έχεις πάντα διαθέσιμα για το κινόα ή το ρύζι σου.
Για τα μανιτάρια σε σάλτσα μπαλσάμικο με σκόρδο θα χρειαστείς:
- Μια κουταλιά της σούπας λάδι για το σωτάρισμα
- Μισό κιλό μανιτάρια της επιλογής σου
- 1/4 της κούπας ξύδι βαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Κάποιο μυρωδικό – μαϊντανός, θυμάρι – για το γαρνίρισμα
Βάζεις το λάδι στο τηγάνι και το αφήνεις να κάψει.
Προσθέτεις τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα σωτάρεις για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολάκι, αναμειγνύεις το βαλσάμικο ξύδι, το πετιμέζι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέτεις το μείγμα στο τηγάνι με τα μαντάρια και σωτάρεις για 5 περίπου λεπτά ακόμα.
Μόλις “δέσει” η σάλτσα και μαλακώσουν τα μανιτάρια, είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις!
από την Καίτη Φαρμάκη