Η πρώτη Πανσέληνος του 2018 γίνεται στο ζώδιο του Καρκίνου. Είναι μια Πανσέληνος γεμάτη με συναίσθημα, με αξίες αλλά και με δημιουργική δύναμη καθώς ένας όχι και τόσο συχνός αστρολογικός σχηματισμός, δίνει στους πλανήτες τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά. Θα εκμεταλλευθείς την ενέργεια της ή απλώς θα μείνεις με το δάκρυ στην άκρη του ματιού;

Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 2 Ιανουαρίου γίνεται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Από τη μια η περικαλυπτικότητα του Καρκίνου και από την άλλη το αυστηρότητα του Αιγόκερου. Η ροή της Σελήνης συνδιαλέγεται με τα όρια του Κρόνου.

Σε κάθε Πανσέληνο εκλύεται ενέργεια που φέρνει την ολοκλήρωση κάποιων πραγμάτων, σχέσεων και κύκλων. Ενέργεια που αν έμενε εγκλωβισμένη θα δημιουργούσε μόνο προβλήματα. Οπότε, με την πρώτη Πανσέληνο του 2018 σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις ευαίσθητος, να δακρύσεις, να στηριχθείς στην οικογένεια σου, να επιστρέψεις στις ρίζες σου και να στηρίξεις ό,τι χρειάζεσαι πάνω σε όλα αυτά ώστε να μπορέσεις να εξελιχθείς.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος κάνει τη διαίσθηση και το αίσθημα της συμπόνοιας να λειτουργούν απρόσκοπτα. Ο Άρης και ο Δίας σε καλή όψη με τον Ήλιο και τη Σελήνη, δίνουν τη δυνατότητα της δημιουργικής δράσης και της όποιας ευκολίας στα σχέδια σου.

Είναι μια ερωτική Πανσέληνος που βλέπει τα πράγματα σοβαρά, καθώς η σοβαρή Αφροδίτη στον Αιγόκερω και οι όψεις που κάνει δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ελαφρότητα. Εντωμεταξύ, η σύνοδος του Άρη με τον Δία στον Σκορπιό μόνο ηλεκτρισμό μπορούν να φέρουν στην ερωτική διάθεση σου. Ηφαίστειο…

Είναι ευκαιρία με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο:

-Να εκτιμήσεις τη θηλυκή δύναμη
-Να χαρείς το σπίτι σου και τα μέλη της οικογένειας σου
-Να… θρέψεις τον εαυτό σου, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό από τις υπερβολές στο φαγητό των τελευταίων ημερών. Θρέφω τον εαυτό μου, σημαίνει του δίνω με αγάπη αυτό που έχει ανάγκη, αυτό που δε θα του προκαλέσει στρες για να το πέψει, αυτό που θα του δώσει θρεπτικά στοιχεία και θα τον χαλαρώσει από την πίεση που τον υποβάλω 364 ημέρες τον χρόνο.
-Να φτιάξεις και να καθαρίσεις το σπίτι σου, αν και ο Καρκίνος έχει την τάση να μαζεύει πολλά ενθύμια. Αλλά τι τα θέλεις τα ενθύμια; Όσα χρειάζεται να εν-θυμηθείς, θα ξεπηδήσουν στο μυαλό σου σαν φυσαλίδα.
-Να κάνεις οικονομίες. Μην ξεχνάς ότι το σύμβολο του Καρκίνου είναι το… καβούρι. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Καρκίνος είναι απαραίτητα σφιχτός στα οικονομικά του, μπορεί όμως να σημαίνει και ότι έχει την τάση να αποταμιεύει. Μήπως ήρθε η εποχή να κάνουμε όλοι μας ένα πιο σφιχτό οικονομικό πλάνο;
-Να δείξεις τα συναισθήματα σου, έχοντας υπ’ όψιν σου ότι η κάθε Πανσέληνος, πόσο μάλλον μια Πανσέληνος στον Καρκίνο, φέρνει απότομες εναλλαγές διάθεσης. Από τη χαρά στο δάκρυ και το αντίστροφό μέσα σε λίγα λεπτά. Υπομονή. Και σε εσένα και στους άλλους.

Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 2/1/2018 επηρεάζει:

  • Καρκίνους γεννημένους 1/7- 5/7
  • Αιγόκερους γεννημένους 31/12-4/1
  • Ζυγούς γεννημένους 3/10- 7/10
  • Κριούς γεννημένους 30/3- 3/4

και όσους έχουν ωροσκόπο ή σημαντικούς πλανήτες ανάμεσα στις 9-13 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Κριός

Κάθε Πανσέληνος έχει δυο αντίθετες δυνάμεις που θέλουν την προσοχή σου. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος σου ζητάει να βάλεις προτεραιότητες και να ισορροπήσεις την ενέργεια που μοιράζεις ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια σου. Αν δε βάλεις τις σωστές προτεραιότητες ίσως να νιώσεις εξουθενωμένος σύντομα. Πάντως, κάποιο θέμα που έχει να κάνεις με το σπίτι ή την οικογένεια σου θα ζητήσει την απόλυτη προσοχή σου. Πιθανώς να υπάρξουν παρεξηγήσεις με μέλη της οικογένειας.

Ταύρος

Αυτή η Πανσέληνος σε συμπαθεί και θα σε κάνει να εκφραστείς περισσότερο συναισθηματικά στους ανθρώπους σου. Κατά τα άλλα, θα χρειαστεί να κανονίσεις διάφορα διαδικαστικά θέματα που θα προκύψουν μέσα τις επόμενες δυο εβδομάδες. Κάποια έγγραφα που περίμενες θα κάνουν την εμφάνιση τους, διάφορες εκκρεμότητες θα χρειαστεί να τακτοποιηθούν και κάποιες συνεννοήσεις να γίνουν. Κάνε ό,τι χρειάζεται να γίνει αυτές τις ημέρες ώστε να μπορέσεις να ασχοληθείς συντομότερα με όσα σε ευχαρσιτούν.

Δίδυμοι

Αυτή η Πανσέληνος για εσένα έχει να κάνει με το πόσα δίνεις και πόσα παίρνεις τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε υλικό ή οικονομικό επίπεδο. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα σε απασχολήσουν αρκετά τα οικονομικά σου, ίσως και να κλείσει ένας κύκλος σε αυτόν τον τομέα. Είναι η εποχή που θα φροντίσεις αρκετά για τις ανάγκες σου, προσέχοντας όμως να μην παραβλέψεις και τις ανάγκες των άλλων. Δύσκολο;

Καρκίνος

Το ξέρεις ότι κυκλοφορείς με το φεγγάρι στα μαλλιά, ναι; Με την Πανσέληνο να γίνεται στο δικό σου ζώδιο θέλεις να στραφεί όλη η προσοχή σε εσένα. Εσύ, που πάντα σκέφτεσαι τους άλλους θέλεις τώρα να θέσεις ως προτεραιότητα τον εαυτό σου. Η διάθεση σου αλλάζει συνεχώς ενώ η διαίσθηση σου και η συμπόνοια σου χτυπάνε κόκκινο. Πάντως, αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να δείξεις την αποφασιστικότητα σου. Αυτονομία και εξάρτηση είναι δυο αντίθετες δυνάμεις στις οποίες χρειάζεται να ισορροπήσεις για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Όσο θα γίνοντα αυτά, ο Κρόνος θα πιέζει όσο μπορεί, και μπορεί πολύ, τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σου.

Λέων

Είναι πραγματικά σπάνιο, όμως συμβαίνει πού και πού. Είναι η εποχή που, εσύ ο βασιλιάς της κοινωνικότητας, προτιμάς να μείνεις μόνος. Ενδεχομένως το προηγούμενο διάστημα να κουράστηκες με διάφορες δραστηριότητες και υποχρεώσεις και τώρα το μόνο που θέλεις είναι να αποτραβηχτείς και να αντιμετωπίσεις όσους φόβους σου δεν ήθελες να δεις για να αλλάξεις επιτέλους επίπεδο. Αν έχεις κάποιο μυστικό ίσως να ήρθε η εποχή να βγει στο φως, ίσως με την επόμενη Πανσέληνο που γίνεται στο δικό σου ζώδιο. Ετοιμάσου!

Παρθένος

Αυτή είναι μια ήπια Πανσέληνος με τους περισσότερους πλανήτες να σε ευνοούν. Όμως, ενδεχομένως να νιώθεις κάπως πεσμένη την ενέργεια σου. Να θυμάσαι ότι αυτή είναι η εποχή που θα βρεθείς να συναναστρέφεσαι με αρκετό κόσμο, με φίλους αλλά και με ομάδες και αυτό θα σε ανεβάσει. Είναι μια καλή εποχή για να αντιληφθείς τον ρόλο που παίζεις στις ζωές των άλλων. Ενδεχομένως κάποιος φίλος σου να χρειαστεί τη βοήθεια σου.

Ζυγός

Με κάποιον τρόπο, αυτή είναι η εποχή που όλοι ασχολούνται μαζί σου και που ό,τι κάνεις έχει αντίκτυπο. Δείξε τον καλύτερο εαυτό σου και κάνε το καλύτερο που μπορείς. Τώρα οι άλλοι θα αναγνωρίσουν όσα καλά αλλά και όσα άσχημα έχεις κάνει. Ενδεχομένως να εμφανιστούν κάποιες ευκαιρίες που θα έχουν να κάνουν με την καριέρα σου, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί να αναλάβεις δράση για να λυθεί κάποιο θέμα στην εργασία σου. Εντωμεταξύ, ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις και κάποιες απαιτήσεις από την οικογένεια σου.

Σκορπιός

Θα ξαφνιαστείς και εσύ αλλά η περιπετειώδης πλευρά του εαυτού σου θα ξυπνήσει με αυτή την Πανσέληνο στον Καρκίνο και θα νιώθεις ότι θέλεις να σπάσεις τα σύνορα και τα όρια. Είναι μια Πανσέληνος που σου πηγαίνει μια χαρά, που είναι εύκολη και που σου χαρίζει απλόχερα -κι άλλη- διαίσθηση. Είναι πολύ πιθανό να δεις ότι αλλάζεις άποψη για κάποια πιστεύω σου που αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ισχύουν πλέον. Ίσως να ετοιμάζεις και ένα ταξίδι που θα το κάνεις με πολύ κέφι και που θα εκτονώσει ωφέλιμα την ενέργεια της Πανσελήνου.

Τοξότης

Αυτή η Πανσέληνος έχει πολύ να κάνει με το τι παίρνεις και τι δίνεις και με το τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής και τι ανασφαλής. Είναι μια καλή εποχή για να ρυθμίσεις τα χρέη σου και για να οργανώσεις τα οικονομικά σου. Ταυτόχρονα, θα νιώσεις ότι θέλεις να αναγεννηθείς. Να πετάξεις ό,τι παλιό, να κάνεις μια βουτιά στην κρυμμένη σου δύναμη και να βγεις νικητής. Η σεξουαλικότητα σου είναι στα πάνω της αυτή την περίοδο.

Αιγόκερως

Αυτή η Πανσέληνος σε αφορά άμεσα. Θα πεις «Μα, δε με φτάνει ο Κρόνος έρχεται και η Πανσέληνος να με πιέσει;» Η αλήθεια είναι ότι αυτή η Πανσέληνος ρίχνει το φως της στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Ό,τι δεν πηγαίνει καλά, όποιος δεν αξίζει και δεν αντέχει δε θα κρύβεται πλέον πίσω από οποιαδήποτε σκιά. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος θα σε κάνει να δεις τα θέματα πιο σοβαρά, να καταλάβεις τα συναισθήματα σου και να εστιάσεις σε ό,τι έχει αξία για να οικοδομήσεις σε σταθερά θεμέλια το υπόλοιπο της ζωής σου.

Υδροχόος

Είναι η εποχή που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και λες “Είναι ώρα να κάνω ξεκινήσω διατροφή, άσκηση, ορειβασία, αεροπτερισμό, έναν νέο τρόπο ζωής”. Είναι η εποχή που αν θέλεις να κόψεις το τσιγάρο, τη σοκολάτα ή οτιδήποτε δεν σου κάνει καλό, μπορείς να το καταφέρεις. Επιπλέον μπορείς να κάνεις κινήσεις ώστε να βελτιώσεις τις συνθήκες εργασίας σου, ακόμα κι αν αυτή η κίνηση είναι χαμόγελο παραπάνω σε κάποιον με τον οποίον δουλεύετε μαζί.

Ιχθύες

Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που μπορείς να κάνεις κάτι υπέροχα υπερβολικό για τον εαυτό σου. Είναι η ευκαιρία σου να διασκεδάσεις αλλά και να εκτονώσεις τη δημιουργικότητα σου. Αν έχεις παιδιά, μπορεί να ασχοληθείς μαζί τους ακόμα περισσότερο με έναν πιο δημιουργικό τρόπο. Να θυμάσαι ότι η διάθεση για φλερτ αλλά και η παιχνιδιάρικη γοητεία σου είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Πολύ πιθανό να εξομολογηθείς ή να σου εξομολογηθούν αν όχι τον έρωτα τους, μια πολύ δυνατή συμπάθεια. Να το χαρείς και να χαρείς.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.