Η Ουρανία διαβάζει στο A NeW LiFe, το “Μην το πετάξεις, χάρισε το”! Τετάρτη απόγευμα και μετά από συνεννόηση, ένα φορτηγό μεταφορών σταματάει μπροστά από το σπίτι της Ουρανίας Κωνσταντινίδου. Οι ευγενέστατοι άνθρωποι που ήρθαν για να πάρουν ογκώδη έπιπλα, δε θέλουν να φωτογραφηθούν. Θέλουν όμως, μέσω της Ουρανίας, να μοιραστούν μαζί σου τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες του Μην το πετάξεις, χάρισε το στην ομάδα ΡΕΤΟ.

γράφει η Ουρανία Κωνσταντινίδου

“Στο καινούριο μου σπίτι μπήκα φέτος τον Απρίλιο και προς μεγάλη μου έκπληξη, ο προηγούμενος ενοικιαστής, είχε αφήσει ως “προίκα” έναν τετραθέσιο καναπέ και 4 ωραιότατες καρέκλες κουζίνας. Υπό άλλες συνθήκες φυσικά και θα τα κρατούσα, αλλά ως καθαρόαιμο Καρκινάκι, δεν υπήρχε περίπτωση να μετακομίσω και να μην έχω προμηθευτεί όλο το νοικοκυριό μου!

Αφήνοντας λοιπόν το επιχειρηματικό μου δαιμόνιο να οργιάσει, έβαλα αγγελίες σε κάθε site και φεϊσμπουκοσελίδα που υπάρχει με σκοπό την πώληση τους και, μιας και τα έξοδα ήταν πολλά, το είδα ως μια ωραιότατη ευκαιρία να βγάλω ένα επιπλέον χαρτζιλίκι.
Μάταια… Όσο και να προσπάθησα, σαν να ήταν κρυφά συμφωνημένο το σχεδιάκι μου να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. Ούτε ένα τηλέφωνο, ούτε ένα μήνυμα ακόμα και αν είχα αποφασίσει να τα δώσω όσο όσο, προκειμένου να αδειάσει λίγο το σαλονι μου και να απλωθώ.

Ώσπου μία μέρα, εμφανίστηκε μπροστά μου η λύση μέσα από αυτό εδώ το site! Να τα χαρίσω σε κάποιον ο οποίος τα έχει ανάγκη. Θα γέμιζα την ψυχή μου και ας παρέμενε το πορτοφόλι μου στην ίδια κατάσταση με πριν!
Μετά από προσεκτική μελέτη λοιπόν στο άρθρο “Μην το πετάξεις, χάρισε το”, κατέληξα στην ομάδα PETO, μια ομάδα πρώην τοξικομανών η οποία δέχεται οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει κάποιος είτε λειτουργεί είτε όχι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά με ραντεβού έρχονται και τα παραλαμβάνουν από όπου θες εσύ!

Σε 10 εργάσιμες μερούλες λοιπόν ήρθαν στο σπίτι μου και με ενημέρωσαν λεπτομερέστατα για το ποιοι είναι και τι κάνουν. Επισκευάζουν οτιδήποτε χρήζει επισκευής και στη συνέχεια τα μεταπωλούν στα καταστήματα PETO, ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για το σύλλογο τους, στον οποίο όλοι συμμετέχουν εθελοντικά.

Είδες που τελικά βγήκαν χρήματα από τα έπιπλα αυτά; Και ας μην μπήκαν στο πορτοφόλι μου. Πήγαν σε άτομα που δούλεψαν πιο σκληρά από εμένα και όχι μόνο χειρωνακτικά, αλλά και πνευματικά και συναισθηματικά. Κατάφεραν να αλλάξουν και να αγαπήσουν τη ζωή τους, να παλεύουν καθημερινά με τον φόβο του παρελθόντος τους και να νικούν.
Κι αυτό είναι όλα τα λεφτά!

Σε φιλώ και ευχαριστώ που διάβασες την ιστορία μου
Ουρανία Κωνσταντινίδου 

 

Διάβασε ακόμα: Μην το πετάξεις, χάρισε το

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.