Από τα ναυτιλιακά στη yoga ήταν μια απόφαση δρόμος
Όταν δεν ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, η απόφαση να αλλάξεις είναι μονόδρομος.
Ο Niko Geo πριν κάνει την Αθήνα να φλέγεται και να το απολαμβάνει στο Hot Yoga στο Ψυχικό, ήταν ένας άλλος άνθρωπος.
“Πριν από λίγα χρόνια ήμουν στην Αγγλία, δούλευα στα ναυτιλιακά και στα χρηματοοικονομικά και ζοριζόμουν αρκετά. Δούλευα αρκετές ώρες και πιεζόμουν τόσο που πλησιάζοντας καθημερινά στη δουλειά ένιωθα να μου κόβεται η ανάσα και να έχω ταχυπαλμία. Έμπαινα στο μετρό και είχα ένα σφίξιμο στην καρδιά. Είχα ήδη αρχίσει να καταλαβαίνω ότι κάτι χρειαζόταν να αλλάξει.
Εκείνη ακριβώς την εποχή αρρωσταίνει η μητέρα μου στην Κούβα. Πέφτει σε κώμα και μπαίνει στην εντατική. Αφήνω τη δουλειά μου ζητώντας άδεια για έξι μήνες για να πάω στην Κούβα να βοηθήσω υπολογίζοντας ότι αργότερα θα χρειαζόταν και κάποιο διάστημα για να στηρίξω τον πατέρα μου όταν θα “έφευγε” η μαμά μου. Μας είχαν πει ότι δεν υπήρχε ελπίδα.
Μένω στην Κούβα για τρεις μήνες με τη μαμά σε κώμα. Εντωμεταξύ, μαθαίνω να ζω και χωρίς βιβλία, ίντερνετ, εφημερίδες. Τίποτα από όσα έχουμε στην κανονική μας δυτική ζωή για να γεμίζουμε τον χρόνο μας δεν υπήρχε εκεί. Έτσι ανακάλυψα και πάλι τη συζήτηση, τις κουβέντες, τη λάτιν μουσική σε σπίτια ενώ ήρθα πιο κοντά με την οικογένεια μου.
Τελικά η μαμά μου βγαίνει από το κώμα και επιστρέφουμε στην Αθήνα και στη ζωή μας.
Επιστρέφω στο Λονδίνο αλλά δεν επιστρέφω και στη δουλειά μου
γιατί αποφασίζω να ακολουθήσω ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα yoga, όχι για να γίνω δάσκαλος αλλά για τον εαυτό μου.
Εκείνη την εποχή το ένα έφερε το άλλο. Όταν είχα πάρει δυο πτυχία yoga ήρθε ξαφνικά και η πρόταση για να διδάξω. Μια κοπέλα, που δεν την ήξερα σχεδόν καθόλου, μου πρότεινε να την αντικαταστήσω σε κάποια μαθήματα που έδινε. Αντιστάθηκα πολύ σθεναρά μέχρι που είπα το ναι και μπήκα στο πρώτο μου μάθημα για να διδάξω.
Εκεί τρελάθηκα. Η κοπέλα ήταν έγκυος, οπότε την αντικατέστησα για κάποιους μήνες.
Η yoga είναι για όλα τα σώματα. Εγώ είμαι ψηλός και δεν είμαι αδύνατος. Κι όμως! Η yoga ήταν και για το δικό μου σώμα.
Έτυχε το πρώτο μάθημα yoga που έκανα ως ασκούμενος να είναι hot και εκεί μέσα στη ζέστη ένιωσα τη μαγεία: ήταν σαν η ζέστη να μούδιαζε τον εγκέφαλο μου και έτσι έμπαινα άμεσα στην απόλαυση της yoga.
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη hot και στη yoga σε μια κανονική αίθουσα. Στην κανονική αίθουσα θα χρειαστείς μισή ώρα για να ζεσταθεί το σώμα σου και να ξεκινήσει η απόλαυση. Στη hot yoga αισθάνεσαι από τα πρώτα λεπτά μια γλυκιά θαλπωρή και απολαμβάνεις τα πάντα.
Η συμβουλή μου είναι να κάνεις yoga. Όποιου είδους yoga και όπου θέλεις. Πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο.
Εγώ ανακάλυψα πολλά γα εμένα. Η yoga μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που δεν είχα.
Με κάποιον υπόγειο τρόπο η γιόγκα δουλεύει στο να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι.
Γίνεται με φυσικό τρόπο και ξεκινάς να έχεις αυτοπεποίθηση, δύναμη, φωνή, βήμα. Ναι, μου έδωσε και φωνή.
Ξεκίνησα να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, να αντιλαμβάνομαι πόσο αξίζω, τι θέλω να πω, τι έχω να προσφέρω στον κόσμο.
Σμίλευσε το σώμα μου όπως καμία γυμναστική ποτέ πριν. Ό,τι δεν κατάφερα όταν πήγαινα, κι ας βαριόμουν, στα γυμναστήρια το κατάφερε η yoga.
Σταδιακά άλλαξε η διατροφή μου προς το καλύτερο. Επίσης, όσο κάνεις yoga ανοίγει και κοινωνικός σου κύκλος. Έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους που έχουν άλλες ανησυχίες, που εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος, που ανακαλύπτετε παρέα νέους δρόμους.
Η αγαπημένη μου στάση στη γιόγκα είναι η στάση του χορευτή.
Δύναμη ισορροπία και χάρη. Τρία σε ένα.”
Μπορείς να μάθεις ό,τι θέλεις για το Hot Yoga NikoGeo πατώντας εδώ
ή ακολουθώντας το hotyoganikogeo στο instagram
