Και εκεί που νομίζες ότι ο Αύγουστος είναι ένας μήνας χαλαρός και δίχως δράση, έρχονται δύο εκλείψεις για να σου αποδείξουν -για μια ακόμα φορά- πως θα χρειαστεί να στρέψεις το ενδιαφέρον σου σε συγκεκριμένους τομείς της ζωής σου ώστε να τους διαχειριστείς μ’ έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Οι εκλείψεις δεν είναι ένα σπάνιο αστρολογικό και αστρονομικό φαινόμενο. Γίνονται συνήθως τέσσερεις συνολικά κάθε χρόνο, όταν η νέα Σελήνη και η Πανσέληνος βρίσκονται σε σύνοδο με τον καρμικό άξονα, τον Βόρειο και Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Για το 2017 το χορό ολοκληρώνουν οι δυο εκλείψεις του Αυγούστου.

Και οι δυο γίνονται στον άξονα του Λέοντα/Υδροχόου.
Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο που αγαπά την πρωτοπορία, την πρωτοτυπία, την ομαδικότητα, τη φιλία, την ελευθερία, το εμείς. Είναι ένα ζώδιο του οποίου οι κεραίες είναι πάντα σε λειτουργία για να πιάσουν οτιδήποτε καινούργιο, είτε αυτό έχει να κάνει με την τεχνολογία είτε με τον τρόπο ζωής.

Ο Λέων είναι ένα πληθωρικό ζώδιο που αγαπάει την υπερβολή, τη χαρά, την έκφραση, τα ωραία πράγματα, την καλή ζωή, την πολυτέλεια, το άραγμα, ,τη ζωντάνια, τα παιδιά, τη δημιουργία, το γέλιο, τα τυχερά παιχνίδια, το φλερτ, το εγώ.

Τι θα συμβεί όμως όταν το σκοτάδι της έκλειψης θα καλύψει το φως του ήλιου από τα μάτια μας και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει για εμάς;

Υπάρχει η θεωρία ότι όταν σε επηρεάζει μια έκλειψη, κάτι εκλείπει από τη ζωή σου. Κάτι που δεν πηγαίνει καλά ή που δεν είναι κατάλληλο για εσένα και για τον δρόμο σου, φεύγει από το προσκήνιο με ήσυχο ή με επεισοδιακό τρόπο. Ο Θανάσης Ματσώτας δεν υποστηρίζει απόλυτα αυτή την άποψη, αν και όπως τόνισε στο σεμινάριο για τις εκλείψεις του Αυγούστου, με την ενέργεια που εκλύεται σε κάθε έκλειψη, οι αλλαγές είναι η μόνη σταθερά.
Οπότε, είσαι έτοιμος να τις ζήσεις;

Τι αναμένεται να φέρουν οι εκλείψεις του Αυγούστου

Η πρώτη έκλειψη πραγματοποιείται στις 7 Αυγούστου και στις 16 μοίρες του Υδροχόου. Είναι μια σεληνιακή έκλειψη η οποία σε καλεί να αναγνωρίσεις πού βρίσκεσαι, σαν αποτέλεσμα δράσης του παρελθόντος, και ποιες συνήθειες χρειάζεται να αφήσεις πίσω που δεν σ’ εξυπηρετούν πια ώστε να υπάρξει χώρος για καινούργια δεδομένα, όπως είπε στο ίδιο σεμινάριο, η αστρολόγος Εβίτα Ζαχαριάδου.
Ένας κύκλος ετοιμάζεται να ολοκληρωθεί και να εκλείψει μια συνηθισμένη κατάσταση, προτού κινηθούμε εκ νέου σύμφωνα με την εμπειρία που αποκομίσαμε και με τα νέα δεδομένα που έρχονται μπροστά στα μάτια μας.

Η συγκεκριμένη έκλειψη επηρεάζει πρωτίστως όσους έχετε γενέθλια κοντά στις 7 Αυγούστου αλλά και όσους έχετε πλανήτες ή ωροσκόπο κοντά στις 16 μοίρες Λέοντα-Υδροχόου.

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει:
Υδροχόους που έχουν γεννηθεί 1-7 Φεβρουαρίου
Ταύρους που έχουν γεννηθεί 2-8 Μαΐου
Λέοντες που έχουν γεννηθεί 6-10 Αυγούστου
και Σκορπιούς που έχουν γεννηθεί 4-10 Νοεμβρίου

Η δεύτερη έκλειψη, που είναι και Νέα Σελήνη, γίνεται στις 21 Αυγούστου και στις 29 μοίρες του Λέοντα. Έτσι, 15 ημέρες μετά την πρώτη και προτού χαλαρώσουμε, έρχεται η δεύτερη έκλειψη για να επηρεάσει αρκετούς από εμάς. Ο Λέων ως ένα σταθερό ζώδιο δεν αγαπά τις αλλαγές και ειδικά αυτές που του επιβάλλονται. Έτσι θα είναι γενική η τάση να αντισταθούμε στις αλλαγές και στα νέα ξεκινήματα που φέρνει μαζί της αυτή η έκλειψη.

Να θυμάσαι ότι οι εκλείψεις από μόνες τους δεν είναι ικανές να γκρεμίσουν κάτι που είναι υγιές.
Απλά ανοιγοκλείνουν την αυλαία της ζωής κι όταν μια πράξη του έργου έχει εξυπηρετήσει τον σκοπό της, η έκλειψη είναι το φύσημα ή ο ανεμοστρόβιλος που φέρνει τις αλλαγές εκεί που είναι απαραίτητο να έρθουν.

Η ηλιακή έκλειψη που δείχνει τα νέα κρίσιμα ξεκινήματα επηρεάζει:
Ταύρους που έχουν γεννηθεί 16-22 Μαΐου
Λέοντες που έχουν γεννηθεί 18-24 Αυγούστου
Σκορπιούς που έχουν γεννηθεί 17-22 Νοεμβρίου
Υδροχόους που έχουν γεννηθεί 13-19 Φεβρουαρίου

και ειδικά όσοι έχουν γεννηθεί στις παραπάνω ημερομηνίες και τις χρονιές 1928, 1947, 1966, 1985 και κυρίως 18-24 Αυγούστου του 1998.

Σε όποιο ζώδιο κι αν ανήκεις, όπου αν είναι η Σελήνη σου ή όποιος και να είναι ο ωροσκόπος σου κάπου μέσα στο ωροσκόπιο σου υπάρχει το ζώδιο του Λέοντα.

Μπορείς να φτιάξεις τον αστρολογικό σου χάρτη -ψάχνοντας “αστρολογικός χάρτης δωρεάν” ή “free natal chart”- συμπληρώνοντας τα στοιχεία και τον τόπο της γέννησης σου, ώστε να μάθεις σε ποιον οίκο θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις νέες αρχές ξεκινώντας από τον Αύγουστο.

1ος οίκος
Θα έχεις αλλαγές που θα αφορούν την εικόνα με την οποία προβάλλεσαι στους άλλους, με την εμφάνιση, την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά σου. Καιρός για αλλαγές στον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι, στην εμφάνιση, στον τρόπο που ντύνεσαι, στα μαλλιά σου.

2ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σου, την ταυτότητα σου, την αυτοπεποίθηση, τις αξίες σου. Καιρός για αλλαγές στον τρόπο που χειρίζεσαι τα οικονομικά σου ή στον τρόπο με τον οποίο “πουλάς” τον εαυτό σου. Μήπως σε υποτιμούσες τόσον καιρό;

3ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα αδέλφια σου, τους στενούς σου συγγενείς, το μεταφορικό σου μέσο, τον τρόπο που εκφράζεσαι, που σκέφτεσαι, το πώς αντιλαμβάνεσαι το άμεσο περιβάλλον σου. Καιρός για αλλαγές στις σχέσεις σου με τα αδέλφια σου, στον τρόπο που μιλάς και επικοινωνείς, ίσως και στο αυτοκίνητο σου. Καιρός και για μικρές εκδρομές.

4ος οίκος
Αλλαγές που θα έχουν να κάνουν με το σπίτι σου σαν οίκημα, με την οικογένεια σου, με τις ρίζες σου, με το κοντινό σου περιβάλλον, με μια κατάσταση που ολοκληρώνει τον κύκλο της. Καιρός για αλλαγές στο σπίτι, για μετακόμιση ή για να δώσεις ένα τέλος όπου χρειάζεται να το κάνεις. Τα μέλη της οικογένειας θα σε απασχολήσουν αρκετά με θέματα τους.

5ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τα παιδιά σου, με τον τρόπο που διασκεδάζεις, με τη δημιουργικότητα σου, με ό,τι σε κάνει ξεχωριστό, με τα χόμπι σου, τον ελεύθερο χρόνο σου, το φλερτ, τις ερωτικές σχέσεις. Καιρός για να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση με τα παιδιά σου, για να διασκεδάσεις, να δημιουργήσεις και να φλερτάρεις με έναν διαφορετικό τρόπο.

6ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα σου, τη ρουτίνα σου, τα ωράρια σου, τη διατροφή σου, την ενέργεια σου, όσους δουλεύουν για εσένα, την κατάσταση της ενέργειας και της υγείας σου, συναδέλφους. Καιρός να ξεκινήσεις γυμναστήριο, να κάνεις εξετάσεις, να ξεχάσεις μια συνήθεια και να υιοθετήσεις μια άλλη, και να αλλάξεις ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πλέον στην καθημερινότητα σου.

7ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με τον γάμο, με τις συνεργασίες, με σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σου, με τους φανερούς αντιπάλους, με την κοινωνικότητα σου. Καιρός για αλλαγές στις σχέσεις σου, στο γάμο ή στις συνεργασίες. Γάμοι, διαζύγια, δημιουργία ή σπάσιμο συνεργασίας και ένα “φύγε εσύ έλα εσύ”, όλα είναι στο πρόγραμμα.

8ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με χρήματα που χρωστάς ή σου χρωστάνε, εφορία, τράπεζες, δάνεια, με όσα μοιράζεσαι με τους άλλους, το θυμό, το σεξ, το μυστήριο της ύπαρξης. Καιρός για να ξεκινήσεις να ψάχνεις το κρυμμένο νόημα της ζωής, για να κάνεις σενάρια, για να κερδίσεις ή να χάσεις χρήματα που έχουν να κάνουν με τρίτους.

9ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση σου, τα μακρινά ταξίδια, τις νομικές υποθέσεις, την αυτοβελτίωση σου, την ευφυΐα, την εξέλιξη, τις δημόσιες σχέσεις σου. Καιρός να κάνεις ένα μακρινό ταξίδι που θα σε αλλάξει, να ξεκινήσεις ή να παρατήσεις σπουδές, να ξανασκεφτείς τον τρόπο που θα εξελιχθείς και θα αναπτύξεις τις ικανότητες σου, το πόσο αισιόδοξος είσαι ή δεν είσαι.

10ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με την καριέρα σου, με την προβολή σου, με άτομα ισχύος, με τη θέση σου στην κοινωνία, αναγνώριση, φήμη, επιτυχία, άτομα εξουσίας. Καιρός να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις την καριέρα σου, να αλλάξεις πορεία ίσως και επάγγελμα, να έρθουν στο φως όσα μπορούν να σε απογειώσουν ή να σε βλάψουν.

11ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με το φιλικό σου περιβάλλον, με τους στόχους σου, με τη συμμετοχή σου σε ομάδες, σε οργανισμούς, τις κοινωνικές ευαισθησίες, τα όνειρα και τους σκοπούς της ζωής σου. Μήπως χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχεις σε ομάδες; Καιρός να επανεξετάσεις τους στόχους σου ή τα χρήματα που παίρνεις από την εργασία σου.

12ος οίκος
Αλλαγές που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία σου, την αντοχή σου, την ανάγκη σου να αποσυρθείς, να θυσιαστείς, οι κρυφοί εχθροί, οι φόβοι, νοσοκομεία, βοήθεια σε άλλους, άγχη. Καιρός να επανεξετάσεις ό,τι σε κρατάει στο σκοτάδι, ό,τι φοβάσαι, ό,τι σου τρώει ενέργεια. Καιρός να κάνεις κάτι ώστε να έρθεις πιο κοντά στην εσωτερική σου φύση ώστε να είσαι προετοιμασμένος για ό,τι πρόκειται να βγει αργότερα στην επιφάνεια.

 

Η Εβίτα Ζαχαριάδου για τη σελίδα Astrology Business Academy
και ο συνεργάτης της Θανάσης Ματσώτας της αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα,
πραγματοποίησαν στις 24 Ιουλίου το δωρεάν σεμινάριο “Οι εκλείψεις του Αυγούστου στο δικό σου ωροσκόπιο”. Το σεμινάριο ήταν διαδικτυακό.
Αναλύθηκε το γιατί μας επηρεάζουν οι εκλείψεις, γιατί οι εκλείψεις του Αυγούστου είναι σημαντικές, γιατί στις ΗΠΑ ζουν με το φόβο της έκλειψης της 21ης Αυγούστου.
Στο τέλος, οι δύο εξαιρετικοί αστρολόγοι ανέλυσαν στον κάθε συμμετέχοντα, βλέποντας τον αστρολογικό του χάρτη, ποιοι τομείς της ζωής του επηρεάζονται από τις εκλείψεις.
Θα ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια θεματικά σεμινάρια οπότε συνδέσου μαζί τους στο Facebook για να μπορέσεις να ζήσεις και εσύ μια παρόμοια συναρπαστική, διδακτική, εξελικτική εμπειρία.

 

από την Εβίτα Ζαχαριάδου και την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.