από την Εβίτα Ζαχαριάδου

Η ολική έκλειψη Ηλίου γίνεται στις 21/8, στην 29η μοίρα του Λέοντα και στο Sabian σύμβολο όπου μια γοργόνα βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε μια βραχώδη ακτή περιμένοντας τον πρίγκιπα που θα της φέρει αθανασία. Ο συμβολισμός αυτός σχετίζεται με μια μεταμόρφωση. Νέοι τρόποι και νέες μορφές ύπαρξης, αναδεικνύονται μέσα από το παρελθόν που μένει πίσω εν’ όψει ενός νέου ξεκινήματος, μιας νέας σχέσης ή κατάστασης ζωής.

Σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, η αθανασία συμβολίζει αυτό που για τον καθένα δίνει την αίσθηση εκπλήρωσης του σκοπού της ζωής του. Παράλληλα υπάρχει η ανάγκη αλλά και η προσδοκία μιας αναγνώρισης. Σαν τη γοργόνα, κάποιος νιώθει διαφορετικός μέσα στο πλήθος, θέλει να σταθεί στα δυο του πόδια, αλλά επιζητά την ολοκλήρωση του εαυτού του και μέσα από τις σχέσεις. Η επιθυμία είναι ν’ αναγνωριστεί και από κάποιον άλλον για να μην νιώθει σαν αόρατος.

Χρειάζεται προσοχή όμως να μην εξαρτηθεί η συμπεριφορά του από τις σχέσεις, μόνο για την επιβεβαίωση της ύπαρξης μέσα από την εκτίμηση των άλλων. Μπορεί επίσης να σημαίνει πως άλλοι άνθρωποι, και ιδιαίτερα κάποιος συγκεκριμένος, μπορεί να γίνει αιτία να εκδηλωθούν νέες ικανότητες και ταλέντα που εκφράζοντάς τα κάποιος γίνεται περισσότερο ο εαυτός του.

Αναζητώντας το βαθύτερο νόημα στα γεγονότα που θα πρωτοστατήσουν, βρίσκουμε στον χάρτη της έκλειψης (υπολογισμένο για την Αθήνα), τη νέα Σελήνη στον Λέοντα σε σύνοδο με τον Άρη (κυβερνήτη του ωροσκόπου), τον Βόρειο Δεσμό και τον βασιλικό απλανή αστέρα Βασιλίσκο (πρόσφατα «εγκαταστημένο» στη μηδενική μοίρα της Παρθένου), μέσα στον 6ο οίκο. Ο οίκος αυτός εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σε θέματα υγείας και εργασίας, όπως και στον χάρτη της σεληνιακής έκλειψης, και γίνεται η αφετηρία κρίσιμων αλλαγών.

Με δύο συνεχόμενα εντατικά… «workshops επαγγελματικού προσανατολισμού» υπό την αιγίδα των εκλείψεων, μάλλον είναι αναμενόμενο το φαινόμενο όλο και περισσότερων επαγγελματικών αλλαγών, και από πολλούς, η επιλογή ενός χόμπι για επάγγελμα.

Μέσα από την λεόντεια ενέργεια που βάζει τελεία σ’ ένα παρελθόν κι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ζωής, θα πρωταγωνιστήσουν θέματα αγαπημένων προσώπων και παιδιών αλλά και θέματα ηγεσίας και πρόσωπα από κάθε χώρο που χαίρουν αναγνώρισης και προβολής. Βλέπε επιφανή ονόματα και μορφές ηγεσίας από τον χώρο την πολιτικής, της καλλιτεχνίας, των επιστημών, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων κ.τ.λ. σε συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο.

Θα δούμε την απώλεια προσώπων που άφησαν το δικό τους λαμπερό και χαρακτηριστικό στίγμα στον τομέα τους, τη δύση διαφόρων μορφών ηγεσίας και την ανατολή νέων. Αυτό το τελευταίο κακό δεν μου φαίνεται, γιατί όπως θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς, ο πλανήτης ολόκληρος, πάσχει σ’ αυτόν τον τομέα και από αυτό το «είδος». Ας πούμε απλά πως η ανθρωπότητα, μπούχτισε να συναντάει στα ηγετικά μοντέλα που επικρατούν, τις κατώτερες δονήσεις του ζωδίου του Λέοντα, έναντι του αναμενόμενου, που θα ήταν την αριστεία των λεόντειων ιδιοτήτων…

Διάβασε τη συνέχεια εδώ

 

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.