Κάθε Πανσέληνος μεγιστοποιεί το συναίσθημα και την κατάσταση που βρίσκει. Έτσι, αν είσαι χαρούμενος θα νιώσεις τη χαρά να σε πλημμυρίζει ή αν είσαι λυπημένος θα νιώσεις το βάρος ασήκωτο.
Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου στον Ταύρο, με τις ανατρεπτικές όψεις της, έχει βάλει σκοπό να σπάσει ή να φέρει τα πάνω κάτω στις σχέσεις μας. Κι αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα που θα έρθει κοντά στο τέλος Ιανουαρίου.

Η κάθε Πανσέληνος είναι δυο αντίθετες δυνάμεις που τραβάνε την ενέργεια σου ανάμεσα σε δυο αντίθετες κατευθύνσεις.
Από τη μια ο Ήλιος στον Σκορπιό σε καλεί να δεις, να ζήσεις και να αισθανθείς τη ζωή σου σε βάθος και από την άλλη η Σελήνη στον Ταύρο σε καλεί να απολαύσεις το Τώρα χωρίς να λογαριάζεις το μετά.

Τόσο ο Ταύρος όσο και ο Σκορπιός είναι σταθερά ζώδια που σημαίνει ότι η ευελιξία ή η διάθεση συμβιβασμού μας δεν υπάρχουν καν στην εξίσωση. Αυτό το αναφέρω για να καταλάβουμε ότι κανείς αυτές τις κρίσιμες ημέρες δεν θα θελήσει να υποχωρήσει ή να συμβιβαστεί. Αντίθετα, η διάθεση για επανάσταση, για σπάσιμο των δεσμών και για χωρισμούς θα είναι τόσο έντονη όσο λίγες φορές.

Να θυμάσαι ότι όποια θέματα προκύψουν στις σχέσεις σου αυτό το διάστημα πρόκειται να επανεμφανιστούν στο τέλος Ιανουαρίου ή λίγο μετά κατά τη διάρκεια της έκλειψης στις 21 Ιανουαρίου.

Οπότε, ακόμα και αν ξεπεραστεί η όποια κρίση στις σχέσεις, θα τη δεις να επανέρχεται δριμύτερη ζητώντας μια οριστική λύση τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Η αντίθεση Αφροδίτης – Ουρανού φέρνει απρόσμενες εξελίξεις στις σχέσεις. Αν δεν είσαι σε σχέση θα έρθει ένας απρόσμενος, ασυνήθιστος, σύντομος ακόμα και επικίνδυνος έρωτας.
Αν είσαι σε σχέση ένα νέο φλερτ ή λόγοι για να διαταράξουν τη σταθερότητα θα εμφανιστούν από το πουθενά. Γενικά, με αυτή την όψη “φωτογραφίζονται” και οι έρωτες μέσω διαδικτύου.
Να θυμάσαι ότι δεν είναι μια καλή εποχή για οικονομικές επενδύσεις, για επενδυτικό ρίσκο και για τα οικονομικά είτε ατόμων είτε κρατών γενικότερα.

Η μόνες όψεις που θα βοηθήσουν όποιον θέλει να βοηθηθεί, είναι οι όψεις του Κρόνου. Μέσα στην απόλυτη διάθεση για έκρηξη, αντισυμβατικότητα και επαναστατικότητα ο Κρόνος είναι η ψύχραιμη φωνή που θα σώσει ό,τι είναι να σωθεί. Όλα τα υπόλοιπα θα νιώσουν τώρα το πρώτο ξερίζωμα και τον Ιανουάριο ίσως το οριστικό.

Από την Πανσέληνο στον Ταύρο επηρεάζονται οι:

 

Ταύροι γεννημένοι 19-23 Απριλίου
Σκορπιοί γεννημένοι 22-26 Οκτωβρίου
Λέοντες γεννημένοι 22-26 Ιουλίου
Υδροχόοι γεννημένοι 19-23 Ιανουαρίου

 

… και όσοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες

ανάμεσα στις 29 μοίρες Ζυγού, Κριού, Αιγόκερου και Καρκίνου

και στις 3 μοίρες Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου.

Καθώς ο Ταύρος είναι το ζώδιο της απόλαυσης, η όρεξη όλων μας θα γίνει τεράστια αυτές τις ημέρες. Αν σε κάθε Πανσέληνο έχουμε έναν λόγο να μην ανεβαίνουμε στη ζυγαριά, σε αυτήν την Πανσέληνο έχουμε χίλιους ακόμη…

Επιπλέον, η αντίθεση Σελήνης και Αφροδίτης θα μας κάνει να τρώμε για καθαρά συναισθηματικούς λόγους και για να νιώσουμε λίγη περισσότερη τρυφερότητα!

Κριός

Θέματα οικειότητας, δύναμης και ελέγχου ή και κοινά οικονομικά μπαίνουν στο στόχαστρο για το επόμενο διάστημα. Τώρα ήρθε η εποχή να ξεκαθαρίσεις τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα.
Η συγκεκριμένη Πανσέληνος έχει να κάνει με την ισορροπία ανάμεσα στο τι δίνεις και στο τι παίρνεις, στο πόσο ελέγχεις ή σε ελέγχουν. Το στοίχημα είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου χωρίς να παραβλέψεις τις ανάγκες των άλλων.
Η συγκεκριμένη Πανσέληνος δεν σε αφορά άμεσα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να φέρει αναστάτωση και στη δική σου ζωή αν οι αντιδράσεις σου δεν είναι ψύχραιμες.
Αν έχεις γεννηθεί την τελευταία ημέρα του ζωδίου σου, διάβασε την πρόβλεψη για τον Ταύρο καθώς αυτή σε αφορά περισσότερο.

Ταύρος

Ποιος να το περίμενε ότι το ζώδιο της απόλυτης σταθερότητας θα ζούσε τόσο επαναστατικές εποχές.
Έτσι κι αλλιώς, με τον Ουρανό να έχει μπει στο δικό σου ζώδιο, νιώθεις εδώ και κάποιους μήνες τη διάθεση να αλλάξεις… εαυτό.
Με την Πανσέληνο να γίνεται στο δικό σου ζώδιο σίγουρα η επαναστατική σου διάθεση θα σπάσει ή θα αλλάξει πολλές από τις σχέσεις σου, ειδικά αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Να θυμάσαι πως ό,τι ζήσεις αυτό το διάστημα θα επαναληφθεί τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου.

Δίδυμοι

Η επόμενη Πανσέληνος θα γίνει στο δικό σου ζώδιο. Έτσι, ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που νιώθεις μια μεγάλη διάθεση για απομόνωση και τα ψυχολογικά σου θέματα να… φουντώνουν. Αυτό το διάστημα ο κυβερνήτης πλανήτης σου είναι στον Σκορπιό οπότε νιώθεις περισσότερο μυστήριος από όσο συνηθίζεις και από όσο νομίζεις ότι αντέχεις…
Αν έχεις κάποιο μυστικό που το φυλάς εδώ και καιρό να ξέρεις ότι με τόση δραστηριότητα στον πιο κρυφό οίκο του ωροσκοπίου σου είναι πιθανό να αποκαλυφθεί.

Καρκίνος

Συνήθως δεν θέλεις να ζεις ή να προκαλείς αναστάτωση αλλά κάτι στην ατμόσφαιρα αυτό το διάστημα σε κάνει να σηκώνεις τη σημαία της επανάστασης και αλίμονο σε όποιον βρεθεί κοντά σου. Ακόμα και αν δεν προκαλέσεις εσύ κάποια ρήξη ή αναστάτωση, να ξέρεις ότι θα την έλξεις στη ζωή σου.
Η Πανσέληνος στον Ταύρο γίνεται σε ένα σημείο του ωροσκοπίου σου που σε κάνει να συνειδητοποιείς τον ρόλο που έχεις στις ζωές των άλλων ανθρώπων και στο πόσο μπορείς να βοηθήσεις κάποιον φίλο σου σε ανάγκη. Πολύ πιθανό να έχεις μεγαλύτερη όρεξη για φαγητό αυτό το διάστημα ίσως και για να καλύψεις την υπερβολική ανάγκη που αισθάνεσαι για τρυφερότητα και ανθρώπινη επαφή.

Λέων

Η περίοδος που γίνεται η Πανσέληνος στον Ταύρο ποτέ δεν είναι ποτέ μια εύκολη περίοδος για εσένα. Όμως είναι η ευκαιρία σου να πέσουν όλοι οι προβολείς πάνω σου. Αυτό είναι και καλό, ειδικά για εσένα, είναι όμως και δύσκολο αν δεν είσαι στα καλύτερα σου. Πολύ πιθανό να προκύψει μέσα από ένταση μια απροσδόκητη ευκαιρία που θα έχει να κάνει με θέματα καριέρας. Αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου η Πανσέληνος αυτή σε αφορά άμεσα και θα ζήσεις όλα τα ανατρεπτικά γεγονότα της περισσότερο έντονα.

Παρθένος

Η περιπετειώδης πλευρά του χαρακτήρα σου σού χτυπάει διακριτικά την πόρτα για να της ανοίξεις. Αν δεν το κάνεις θα βρει τρόπο να βγει κατά τη διάρκεια μιας Πανσελήνου που δεν θα μείνει στην ιστορία για την υπομονή της. Ό,τι έχει να κάνει με τη μόρφωση ή την επιμόρφωση σου τώρα ολοκληρώνει έναν κύκλο. Με τον κυβερνήτη πλανήτη σου Ερμή να είναι στον Σκορπιό τώρα νιώθεις και είσαι πιο… Σκορπιός από ποτέ. Εκμεταλλεύσου το προτού μπει ο Ερμής στον Τοξότη στις 31 Οκτωβρίου οπότε και θα νιώθεις πιο αδύναμος.

Ζυγός

Εάν ο ουρανός ήταν μια θεατρική σκηνή, η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης σου, θα είχε έναν σημαντικό, σχεδόν καρμικό, ρόλο. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με Σελήνη και Ουρανό μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά στις στενές σου σχέσεις κάθε είδους. Ειδικά αν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες ημέρες του ζωδίου σου, θα δεις να ραγίζει όχι μόνο το γυαλί αλλά και τα πιο σκληρά μέταλλα. Τι μπορείς να κάνεις; Να μην παρασυρθείς από την ένταση και να φυλάξεις την ενέργεια σου ώστε να χειριστείς την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, ό,τι θα σε ταράξει αυτό το διάστημα θα επανέλθει δυναμικά τόσο την τελευταία ημέρα του μήνα όσο και στο τέλος του Ιανουαρίου. Αν έχεις γεννηθεί την τελευταία ημέρα του ζωδίου σου διάβασε και τον Σκορπιό.

Σκορπιός

Είχες δεν είχες είσα και πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων. Τώρα θα φανεί εάν η πολυτραγουδισμένη υπομονή σου θα αντέξει χωρίς να γίνει κομμάτια. Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου σε αφορά άμεσα και είναι ανατρεπτική. Είσαι έτοιμος να δεχτείς τις αλλαγές που αποφασίζουν κυρίως οι άλλοι για εσένα; Θα σε σώσει η λάμψη του Ήλιου και η γοητεία της Αφροδίτης στο δικό σου ζώδιο από το να μην έρθουν τα πάνω κάτω σε σχέσεις και συνεργασίες; Θα μπορέσεις να μην είσαι ξεροκέφαλος και άκαμπτος στις απόψεις σου ώστε να περάσει αυτό το διάστημα χωρίς σοβαρές απώλειες;
Να θυμάσαι πως όποια σχέση ταραχθεί αυτό το διάστημα θα περάσει και από ένα ακόμα crash test στο τέλος Ιανουαρίου. Με τις υγείες μας, λοιπόν…

Τοξότης

Η επόμενη Πανσέληνος θα σε αφορά άμεσα αλλά δεν μπορείς να μην κοιτάζεις εκστατικός τα όσα διαδραματίζονται γύρω σου αυτό το διάστημα. Περιμένοντας την είσοδο του Ήλιου, και κυρίως του Δία, στο δικό σου ζώδιο καλό είναι αυτό το διάστημα να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, να κάνεις ένα τσεκ απ, να βάλεις σε ένα καλό πρόγραμμα την καθημερινότητα σου και να προσπαθήσεις να μην λυγίσεις από τις πολλές υποχρεώσεις.
Σε γενικές γραμμές θα χρειαστεί να προσέχεις ό,τι και όλοι οι άλλοι, τα οικονομικά και τις στενές σου σχέσεις χωρίς όμως να αγχώνεσαι ιδιαίτερα.

Αιγόκερως

Το ξέρεις ότι αν δεν υπήρχε ο Κρόνος στο δικό σου ζώδιο για να σώσει κάποιες καταστάσεις δεν θα υπήρχε σχεδόν σχέση που θα μπορούσε να αντέξει αυτό το διάστημα; Οπότε, μπορείς άνετα να φορέσεις την κάπα του σούπερ ήρωα και να τριγυρνάς με αυτήν στον μαγικό μας κόσμο που θα αναστατωθεί από την Πανσέληνο του Οκτωβρίου.
Όσο σε αφορά δεν πρόκειται για μια Πανσέληνο που θέλει να σε παιδέψει. Αντίθετα, θα δεις τη γοητεία σου να μεγαλώνει, φλερτ να έρχονται στην πόρτα σου και τα θέματα των παιδιών να ολοκληρώνονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πηγαίνεις μια βόλτα στην εξοχή. Τα οικονομικά σου όπως και τα αισθηματικά σου αν κάνεις υπερβολές και ανόητες κινήσεις θα γίνουν λόγος ταραχής για εσένα. Αν είσαι γεννημένος την τελευταία ημέρα του ζωδίου σου διάβασε και τον Υδροχόο.

Υδροχόος

Είναι αλήθεια ότι αυτή η Πανσέληνος θέλει να σε ταράξει όσο μπορεί. Με… ύπουλο τρόπο, με τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιο σου, εμπλέκεσαι κι εσύ σε αυτήν την ανατρεπτική Πανσέληνο. Το σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις την ένταση και την ανάγκη για αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι σου, είτε ως οίκημα είτε ως οικογένεια. Από την άλλη θα σε πιέζουν οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να θυμάσαι ότι τα θέματα που θα ανακύψουν τώρα θα επανεμφανιστούν σε τρεις περίπου μήνες για να λυθούν πιθανώς οριστικά.

Ιχθείς

Πες μου πώς γίνεται να έχει ξεσπάσει μαι καταιγίδα δίπλα σου και εσένα απλά να βρέχονται τα χρυσά σου λέπια. Η τεταμένη ατμόσφαιρα ασφαλώς και θα σε επηρεάσει όμως αυτό θα γίνει με μάλλον έμμεσο τρόπο. Να θυμάσαι ότι ενδέχεται να έχεις θέματα με το μεταφορικό σου μέσον και με την επικοινωνία σου. Πολύ πιθανό να μιλήσεις λίγο παραπάνω διαδίδοντας διάφορα νέα, κάτι το οποίο θα μετανιώσεις αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να μιλάς λίγο, να ακούς πολύ, να οδηγείς προσεκτικά και να μαζεύεις δυνάμεις γιατί η επόμενη Πανσέληνος θα σε παιδέψει.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.