Αίμα δάκρυα και ιδρώτας

Έτσι κι αλλιώς κάθε μα κάθε Πανσέληνος ανακινεί μέσα μας θέματα που μας πονάνε και μας αναστατώνουν κάνοντας μας να τα βλέπουμε μεγαλύτερα από όσο πιθανόν να είναι. Η Πανσέληνος στον Κριό στις 25 Σεπτεμβρίου παίρνει το χρώμα, την ενέργεια και την πίεση του Κρόνου και του Χείρωνα αναγκάζοντας μας να δούμε και να ασχοληθούμε με όσα δεν έχουν γίνει σωστά και με όσα μας έχουν πληγώσει προκειμένου να τολμήσουμε σύντομα μια νέα αρχή.

Ο Κριός καθώς είναι το πρώτο ζώδιο που ανοίγει τον ζωδιακό κύκλο είναι και το πιο ορμητικό. Δεν θα γινόταν καμία νέα αρχή αν δεν υπήρχε η ορμή του Κριού. Σε κάθε Πανσέληνο στον Κριό κονταροχτυπιούνται η επιθυμία για να κοιτάξεις το εγώ σου με την ανάγκη του να συνεργαστείς με τους άλλους. Γιατί αν ο Κριός είναι το Εγώ, ο Ζυγός, το άλλο μέλος της Πανσελήνου, είναι το Εμείς.

Εάν ο κύκλος της Σελήνης είναι ένα κύμα τότε η φάση της Πανσελήνου είναι η στιγμή που το κύμα σκάει στον βράχο

φέρνοντας τα πάνω κάτω με θεαματικό τρόπο και φέρνοντας στην επιφάνεια ό,τι υπήρχε στα βαθιά, από θησαυρούς μέχρι… σκουπίδια.

Και τα πράγματα θα ήταν ήδη κάπως τεταμένα ακόμα και αν ο Κρόνος δεν είχε τόσο ενεργό ρόλο στην Πανσέληνο. Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω τετραγωνίζει και προκαλεί πίεση και ένταση τόσο στη Σελήνη όσο και στον Ήλιο.

Παράλληλα, η σύνοδος της Σελήνης με τον Χείρωνα θα σε κάνει να θυμηθείς όλα τα ψυχικά τραύματα σου, κυρίως από την παιδική σου ηλικία, και να τα αντιμετωπίσεις βρίσκοντας την ευκαιρία -επιτέλους- να θεραπευτείς. Ο Χείρωνας, ο πλανήτης της πληγής, της ανασφάλειας και της αδυναμίας εντείνει κάθε τραύμα σου αλλά όχι με κακό σκοπό. Θέλει να γίνεις καλά και να προχωρήσεις ακόμα κι αν για ένα μικρό διάστημα πονάς.

Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή του Ερμή στην Πανσέληνο και η σχέση του με τον Ήλιο και με τον Κρόνο φέρνει δύσκολες, βαριές σκέψεις και στεναχώρια.

Όμως δεν είναι εποχή για να παραδοθείς στην πίεση, στα τραύματα, στις δυσοίωνες σκέψεις και τα κακά σενάρια. Αυτές τις ημέρες δες πώς και πότε δεν διαχειρίστηκες καλά την ενέργεια σου, πού την ξόδεψες, πότε δεν την τίμησες, πώς τη διοχέτευσες σε λάθος κανάλια, κάνε την κριτική σου και κάνε μια ουσιαστική νέα αρχή δράσης.

Από την Πανσέληνο στον Κριό επηρεάζονται

 

Κριοί, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Καρκίνοι γεννημένοι τις τέσσερις πρώτες ημέρες του ζωδίου τους

 

και όσοι έχουν πλανήτες ανάμεσα στις 0-4 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Κριός

Με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα και τον Κρόνο να σε πιέζουν από όπου και όσο μπορούν πρόσθεσε τώρα και την επίδραση της Πανσελήνου που γίνεται στο δικό σου ζώδιο. Ο Κρόνος σε ελέγχει για όσα έχεις και για όσα δεν έχεις κάνει και ο Χείρωνας ξύνει παλιές πληγές με σκοπό να τις θεραπεύσεις. Δώσε λίγη περισσότερη προσοχή στις σημαντικές σου σχέσεις. Μέσα στις όποιες δυσκολίες θα έχεις μεγάλη βοήθεια από τον κυβερνήτη πλανήτη σου Άρη για να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για ό,τι θέλεις να επιτύχεις.

Ταύρος

Η επόμενη Πανσέληνος θα γίνει στο δικό σου ζώδιο και θα είναι η δική σου ευκαιρία να δεις πόσα έχεις καταφέρει. Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου ερεθίζει κάθε κρυφό ψυχολογικό σου θέμα και σε κάνει να θέλεις να μείνεις για λίγο απομονωμένος και ξυπνάει πολλές ανασφάλειες σου. Μην πιέζεις πολύ τις καταστάσεις και δώσε προσοχή στα μυστικά που έχουν να κάνουν με τη δουλειά σου και που δεν θέλεις να αποκαλυφθούν. Δώσε λίγη προσοχή και σε διάφορα ψυχοσωματικά που μπορεί να εμφανιστούν αυτό το διάστημα.

Δίδυμοι

Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ερμής “καίγεται” αυτές τις ημέρες καθώς είναι πολύ κοντά στον Ήλιο ενώ συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την Πανσέληνο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εσένα; Ότι σκέφτεσαι πολύ, ότι ανησυχείς και ότι περνάνε από το μυαλό σου όλα τα δυσκοίωνα σενάρια, ειδικά αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Τα καλά νέα είναι ότι η συμμετοχή σου σε ομάδες ενισχύεται ή ότι βλέπεις κάποιον στόχο που είχες βάλει να ολοκληρώνεται. Ένας συνεργάτης, ένας φίλος, ένας ερωτικός σύντροφος μπορεί να μην σε καταλαβαίνουν ή να προσπαθούν να σου επιβληθεί. Είναι κάτι περαστικό να θυμάσαι.

Καρκίνος

Σε κάθε Πανσέληνο ζεις το δικό σου «δράμα» καθώς ο κυβερνήτης πλανήτης σου, η Σελήνη, συμμετέχει σε αυτήν. Είναι μια Πανσέληνος που σε πιέζει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καριέρα σου και με την κοινωνική σου εικόνα. Νιώθεις την πίεση της κρίσιμης Πανσελήνου και ξέρεις ότι όλες οι διαφωνίες και οι διαξιφισμοί σού τρώνε τον χρόνο και την ενέργεια. Κάνε για λίγες ημέρες υπομονή και θα λυθούν τα περισσότερα θέματα από τα οποία σε απασχολούν τώρα. Στο μεταξύ χρειάζεται να δείξεις ψυχραιμία.

Λέων

Αν και πρόκειται για μια δύσκολη και πιεστική Πανσέληνο, εσύ δεν πρόκειται να αναστατωθείς και τόσο. Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου γίνεται σε ένα κομμάτι του ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με ταξίδια, με επιμόρφωση και με νομικές υποθέσεις. Παρά το ότι τα θέματα που θα σε πιέσουν δεν θα είναι σημαντικά σίγουρα θα έρθουν στην επιφάνεια κρυμμένα τραύματα και πόνοι προκειμένου να τους θεραπεύσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αναβολές και καθυστερήσεις σε σημαντικά θέματα όμως το θετικό είναι ότι θα βρίσκεις ενέργεια για να κάνεις όσα χρειάζεται για να προχωρήσουν οι υποθέσεις σου.

Παρθένος

Τα οικονομικά καίνε αυτές τις ημέρες. Με όποιον έχεις κοινό πορτοφόλι καλό είναι να μην ανοίξεις μεγάλες συζητήσεις και να μην έχεις έντονες αντιπαραθέσεις. Η Πανσέληνος στον Κριό, γίνεται σε έναν τομέα που “ερεθίζει” κληρονομιές, δάνεια και χρήματα άλλων, διογκώνοντας χρέη αλλά ενδεχομένως και την εισροή ή επιστροφή χρημάτων.
Θέματα υγείας μπορούν επίσης να σε προβληματίσουν. Συναισθηματικά μπορεί να ξυπνήσουν κάποια δυσάρεστα συναισθήματα όμως όλο αυτό δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. Ο κυβερνήτης πλανήτης σου ο Ερμής πολύ κοντά στον Ήλιο σε κάνει να σκέφτεσαι πολλές φορές υπερβολικά τα πράγματα.

Ζυγός

Μαζί με τον Κριό είστε οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στην Πανσέληνο στις 25 Σεπτεμβρίου. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να επανεξετάσεις πολλές από τις υποθέσεις σου που ολοκληρώνονται και να δεις πού έκανες λάθη. Το πιο πιθανό είναι να είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον εαυτό σου και να γίνεις ο πιο σκληρός κριτής σου. Όμως και αυτό θα σε εξυπηρετήσει προκειμένου να εξελιχθείς και να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη. Απόλυτη προτεραιότητα σου είναι οι σχέσεις και οι συνεργασίες. Αν έχεις γενέθλια αυτές τις ημέρες σίγουρα θα δεις εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Να θυμάσαι να μην φτάνεις τις καταστάσεις στα άκρα.

Σκορπιός

Η επόμενη Πανσέληνος θα σε αφορά άμεσα. Μέχρι τότε θα χρειαστεί να προσέξεις αρκετά τον εαυτό σου και την υγεία σου και να διευθετήσεις θέματα καθημερινότητας που καταναλώνουν άσκοπα την ενέργεια σου. Έχεις αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις και παράλληλα όχι αρκετά ψυχολογικά αποθέματα για να ανταποκριθείς. Προσοχή σε θέματα υγείας ειδικά για τους γεννημένους τον Οκτώβριο. Πάντως, η καλή όψη του κυβερνήτη πλανήτη σου Άρη με την Πανσέληνο σου δίνει, σχεδόν από το πουθενά, την ενέργεια και τη δύναμη που χρειάζεσαι. Γιατί αν δεν έβρισκε δύναμη και ενέργεια ο Σκορπιός μέσα από κάθε αντιξοότητα, ποιος θα έβρισκε;

Τοξότης

Η Πανσέληνος στον Κριό δεν είναι και τόσο δύσκολη για εσένα. Ασφαλώς και θα αναστατωθείς αλλά δεν θα νιώσεις την πίεση που θα νιώθουν σχεδόν όλοι γύρω σου. Φρόντισε να περάσεις καλά και να νιώσεις χαρά για κάθε δημιουργικό σχέδιο που ολοκληρώνεις. Εντωμεταξύ θα προκύψουν θέματα που έχουν να κάνουν με ερωτικές σχέσεις, φλερτ και παιδιά. Για ό,τι κι αν σε απασχολεί να θυμάσαι ότι σε λίγο θα έχεις στο πλευρό σου την εύνοια του Δία. Ετοιμάσου να τον υποδεχτείς τον Νοέμβριο.

Αιγόκερως

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους τον Δεκέμβριο. Κάποιο μέλος από την οικογένεια μπορεί να χρειαστεί τη βοήθεια σου ενώ υπάρχει και ένταση στα επαγγελματικά θέματα. Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Κρόνος παίρνει μέρος ενεργά στην Πανσέληνο πιέζοντας τους πάντες ακόμα και εσάς τα… παιδιά του. Όμως, οι Αιγόκεροι ξέρετε καλύτερα από τον καθένα πώς να τα βγάζετε πέρα όχι απλά καθαροί αλλά και νικητές. Λίγη προσοχή στα μέλη της οικογένειας, στις επαγγελματικές υποχρεώσεις και στην ένταση που ίσως νιώθεις. Είναι όλα περαστικά.

Υδροχόος

Η Πανσέληνος επηρεάζει τον τομέα του ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με την επικοινωνία σου, το μεταφορικό σου μέσον και τις μετακινήσεις σου. Ο Άρης στο δικό σου ζώδιο σού δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις σε ό,τι σε απασχολεί και σε ό,τι προκύψει. Το μόνο που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις είναι η βιασύνη. Μην οδηγείς γρήγορα, μην αντιδράς άμεσα και υπερβολικά, μην μπλέκεις σε καβγάδες ειδικά με συγγενικά πρόσωπα. Η επιρροή της Πανσελήνου θα κρατήσει μόνο λίγες ημέρες οπότε σίγουρα θα τα καταφέρεις.

Ιχθείς

Αχ, αυτά τα οικονομικά. Είναι η εποχή του χρόνου που ασχολείσαι ή που σε απασχολούν αρκετά τα οικονομικά σου. Έσοδα και έξοδα και η αίσθηση του πόσο αξίζεις στριφογυρίζουν στο μυαλό σου. Η Πανσέληνος στον Κριό δεν σε πιέζει όσο άλλους και δεν θέλει να σε κάνει να νιώσεις περίεργα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι μέσα στην καλή χαρά ή ότι θα αντιμετωπίσεις τα οικονομικά σου θέματα με ελαφρότητα. Με την επόμενη Πανσέληνο το σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.