Ερωτοπόλεμος

Ένταση, διαμάχες, παρορμητικότητα, απρόσμενα γεγονότα αλλά και μια Αφροδίτη που σώζει ό,τι μπορεί. Η Πανσέληνος στις 31 Μαρτίου είναι έντονη, ανυπόμονη, μαχητική, θυμωμένη, ανταγωνιστική και φέρνει εξελίξεις στις σχέσεις μέσα από την αντιπαράθεση.

Σε κάθε Πανσέληνο υπάρχει μια τρέλα και συναίσθημα σε έξαρση. Και αυτό γιατί δυο δυνάμεις, ο Ήλιος και η Σελήνη, σε τραβάνε σε δυο αντίθετες κατευθύνσεις.
Στη συγκεκριμένη Πανσέληνο ο Ήλιος στον Κριό θέλει δράση, αντιπαράθεση, μαχητικότητα, δράση ενώ η Σελήνη στον Ζυγό θέλει ειρήνη, σύμπνοια, συζήτηση, ισορροπία. Ο Κριός θέλει γρήγορες αποφάσεις και ο Ζυγός θέλει όλα να τα ζυγίσει.

Τα πράγματα δεν θα ήταν από μόνα τους τόσο απαιτητικά αν δεν υπήρχαν ο Άρης και ο Κρόνος, σε τέλεια σχεδόν σύνοδο, να πιέζουν με τετράγωνο Ήλιο και Ερμή φέρνοντας μπροστά σου με πιεστικό τρόπο όλα αυτά που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις.

Ευτυχώς, ο κυβερνήτης της Πανσελήνου, η Αφροδίτη βρίσκεται στον Ταύρο, σε μια θέση που μπορεί να εξωτερικεύσει με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεση για ειρήνη, ομορφιά, αγάπη και κυρίως απόλαυση.

Ο Ερμής ανάδρομος και σύντομα καμένος από τον Ήλιο (ο καμένος Ερμής πάντα σκέφτεται πιο πολύ από όσο χρειάζεται) φέρνει μπερδέματα, κακή συνεννόηση, πολλή σκέψη και αρκετή τρέλα. Να το θυμάσαι αυτό στις κάθε είδους συζητήσεις και συναλλαγές σου.

Θα το αντέξουμε, λες; Σίγουρα. Να θυμάσαι ότι η Πανσέληνος στις 31 Μαρτίου δεν είναι παρά μια προθέρμανση καθώς μέχρι και το καλοκαίρι οι δύσκολες και γεμάτες ένταση όψεις θα μας ακολουθούν έτοιμες να σπάσουν σχέσεις, συνεργασίες, ηθικό και νεύρα. Οπότε, μια βαθιά αναπνοή και βουτάμε!

Η Πανσέληνος της 31ης Μαρτίου είναι η πρώτη της Άνοιξης, γι΄ αυτό και αποκαλείται το Ροζ Φεγγάρι.

Κάθε πρώτη πανσέληνος της Άνοιξης λέγεται «ροζ», όνομα που προέρχεται από τα αγριολούλουδα φλοξ, τα πρώτα που ανθίζουν την άνοιξη και συμβολίζουν νέα ξεκινήματα.
Και ο Κριός είναι ο ειδικός σε κάθε νέο εγχείρημα που χρειάζεται ορμή και τόλμη για ξεπηδήσει από το χώμα ώστε να ανθίσει αργότερα

Με την Πανσέληνο στον Ζυγό σου δίνεται η ευκαιρία

  • Nα δεις και την άποψη του άλλου
  • Να βρεις ποιος είσαι μέσα από τις σχέσεις σου
  • Να δώσεις σημασία στο τι θέλει ο άλλος απέναντι σου
  • Να έλξεις το αντίθετο σου για να βρείτε την ισορροπία που θα εξελίξει κάθε πλευρά
  • Να βρεις την εσωτερική σου ισορροπία καθώς ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ισορροπίας
  • Να βρεις γενικότερα την ισορροπία στη ζωή σου, στη δουλειά στις σχέσεις, στη διατροφή
  • Να γίνεις περισσότερο δίκαιος, καθώς ο Ζυγός είναι το ζώδιο και της Δικαιοσύνης
  • Να αλλάξεις τρόπο ζωής, καθώς ο Ζυγός έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής που ακολουθείς
  • Να πάρεις αποφάσεις αφού θα “ζυγίσεις” τα υπέρ και τα κατά

Από την Πανσέληνο στις 31 Μαρτίου 2018 επηρεάζονται κυρίως 

Κριοί γεννημένοι  29/3 – 2/4

Ζυγοί γεννημένοι 1 – 4/10
Καρκίνοι γεννημένοι 30/6 – 4/7
Αιγόκεροι γεννημένοι 30/12 – 3/1

και όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια

Κριός

Η Πανσέληνος γίνεται στο κεφαλάκι σου καθώς πραγματοποιείται στο άξονα Ζυγού-Κριού. Είναι μια εποχή που αντιμετωπίζεις διάφορες εντάσεις, που συναντάς αντίσταση, που έχεις ανυπομονησία και έναν εκνευρισμό που μεγαλώνει κάθε μέρα και περισσότερο.
Είναι η περίοδος που σκέφτεσαι όχι μόνο αυτά που θέλεις εσύ αλλά και αυτά που χρειάζονται οι άλλοι για να βρεις μια ισορροπία  -κι ας μην αγαπάς τις μέσες λύσεις και τους συμβινβασμούς-.
Η καλύτερη τακτική που χρειάζεται να ακολουθήσεις είναι αυτή του να μετράς από μέσα σου μέχρι το 10 ή και μέχρι το… 100, αν θέλεις να περάσει αυτή η περίοδος με τις λιγότερες δυνατές κουτουλιές -στις οποίες και ειδικεύεσαι-.

Ταύρος

Κοιτάς τον καθρέφτη και λες Αυτό ήταν. Ξεκινάω διατροφή, σταματάω το τσιγάρο, βρίσκω χρόνο στο πρόγραμμα μου για τον εαυτό μου. Αυτό σου κάνει η Πανσέληνος στον Ζυγό. Σε βάζει να σκεφτείς τις διατροφικές σου συνήθειες, την υγεία σου και το καθημερινό σου πρόγραμμα. Το αν θα προχωρήσεις σε αυτές τις αλλαγές εξαρτάται και από άλλους πλανήτες μέσα στο ωροσκόπιο σου, όμως το συμπανάκι όμως σου δίνει και την ευκαιρία και τη δύναμη για να ξεκινήσεις.
Γενικά, κάνε μια καλή αποτοξίνωση από οτιδήποτε σε βαραίνει. Η επόμενη Πανσέληνος θα σε αφορά άμεσα και εκεί θα χρειαστεί να είσαι γερός σαν… ταύρος.

Δίδυμοι

Ήρθε η εποχή να κάνεις κάτι για να εκφράσεις και να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι. Νιώθεις ότι είσαι ένα ανήσυχο παιδί σε έναν προβληματισμένο και προβληματικό κόσμο ενηλίκων. Ξαφνικά, ξυπνάει η διάθεση σου για φλερτ, θέλεις να γίνεις πραγματικά δημιουργικός ενώ η γοητεία σου χτυπάει κόκκινο. Αυτή η Πανσέληνος θα σου δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσεις ένα δημιουργικό σου σχέδιο και να πάρεις χαρά.
Το μόνο που θα σου χαλάει την ωραία ατμόσφαιρα είναι ο κυβερνήτης σου Ερμής που είναι ανάδρομος και που “καίγεται” από τον Ήλιο. Μήπως σκέφτεσαι πολύ; Μήπως υπεραναλύεις πράγματα και καταστάσεις; Εάν ναι, άλλαξε τώρα τακτική για να χαρείς αυτή την ανάλαφρη για εσένα περίοδο.

Καρκίνος

Το τελευταίο διάστημα ασχολείσαι αρκετά με ό,τι έχει με την καριέρα σου και με τη δημόσια εικόνα σου. Η Πανσέληνος του Σαββάτου σε τραβάει από το χέρι, με κάποια νεύρα, και σου ζητά να ασχοληθείς με το σπίτι και την οικογένεια σου βρίσκοντας την ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις και των δυο. Ποιος έχει την ανάγκη σου από την οικογένεια σου ή με ποιο θέμα σπιτιού ήρθε η ώρα να ασχοληθείς προσωπικά; Δεν είναι μια εύκολη Πανσέληνος για το ζώδιο σου καθώς φέρνει τα συγκεκριμένα θέματα στο προσκήνιο με εντάσεις.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο Πλούτωνας και ο Άρης πιέζουν όσο μπορούν και μπορούν πολύ τους γεννημένους κοντά στην 1η Ιουλίου ενώ ο Ουρανός κάνει κομμάτια ό,τι δεν λειτουργεί καλά στη ζωή σου αν έχεις γεννηθεί κοντά στις 20 Ιουλίου. Ο Δίας πάντως σε προστατεύει αρκετά. Κάτι είναι κι αυτό.

Λέων

Αν το προηγούμενο διάστημα σου φαινόταν κάπως πεζό και αδιάφορο, αυτή η Πανσέληνος έρχεται να βάλει φωτιά στην καθημερινότητα σου. Μετακινήσεις, συζητήσεις, σοβαρά έγγραφα, θέματα με αδέλφια ή και με συγγενείς, μεταφορικό μέσον, όλα ή κάποια από αυτά θα θέλουν τη δική σου συμβολή προκειμένου να λειτουργήσουν. Με τον Ερμή ανάδρομο δε θα λείψουν τα μπερδέματα αλλά θα τα καταφέρεις μια χαρά.
Με τον Ήλιο στον Κριό νιώθεις ότι τα πράγματα κυλάνε καλύτερα για εσένα και ότι έχεις περισσότερη ενέργεια.
Κάνε ό,τι χρειάζεται ώστε να αδειάσει το πρόγραμμα σου προκειμένου να μπορέσεις να χωρέσεις σε αυτό ό,τι σου δίνει χαρά.

Παρθένος

Κανονικά, με την Πανσέληνο στον Ζυγό το μόνο με το οποίο θα χρειαζόταν να ασχοληθείς θα ήταν τα οικονομικά σου, με την αυτοπεποίθηση σου και με οτιδήποτε θα ενίσχυε το αίσθημα ασφάλειας  Όμως, ο κυβερνήτης πλανήτης σου, ο Ερμής, είναι ανάδρομος και καμένος, καθώς είναι πολύ κοντά στον Ήλιο, με αποτέλεσμα να σκέφτεσαι υπερβολικά τα παραπάνω θέματα. Πιθανόν αυτή την εποχή να ολοκληρώσεις ένα οικονομικό θέμα με το οποίο έχεις ήδη ασχοληθεί και να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε αυτά που δίνεις και σε αυτά που παίρνεις όπως και στην κάλυψη των δικών σου και των αναγκών των άλλων.
Αν δεν τρελαθείς από την πολλή σκέψη, θα περάσει η Πανσέληνος πριν το καταλάβεις.

Ζυγός

Η αλήθεια είναι ότι δεν απολαμβάνεις το να είσαι στο προσκήνιο, αν το απολάμβανες θα είχες γεννηθεί Λέων, όμως τώρα δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Η πανσέληνος αυτή έχει να κάνει απόλυτα και ολοκληρωτικά με εσένα. Με το ποιος είσαι, τι θέλεις και το πού πηγαίνεις.
Εσύ, που συνήθως κοιτάς πολύ τους άλλους, τώρα βάζεις τα χέρια στη μέση και με θάρρος ρωτάς Ε, τι θα γίνει με εμένα; Τι θα γίνει με την περίπτωση μου γμτ; Και ναι, αυτό είναι που χρειάζεται να κάνεις. Να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και με όσα θέλεις.
Απόφυγε τα παιδιάστικα ξεσπάσματα, κι ας τα ευνοεί η εποχή, και βρες τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα σε όσα θέλεις και σε όσα θέλουν οι άλλοι. Ο κυβερνήτης πλανήτης σου η Αφροδίτη είναι σε μια θαυμάσια θέση και παρά την ένταση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα εσύ μπορείς να βγεις μέχρι και κερδισμένος.

Σκορπιός

Πόσα ψυχολογικά μπορεί να έχει ένα ζώδιο; Τόσα όσα προκαλεί η Πανσέληνος στον Ζυγό σε έναν Σκορπιό… Τις επόμενες ημέρες θα θέλεις να αποσυρθείς καθώς η ενέργεια σου, ίσως και η υγεία σου, δεν είναι και στα καλύτερα της. Έτσι, σου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να αντιληφθείς τι συνέβαινε στη ζωή σου όσο εσύ έτρεχες ασταμάτητα. Είναι η κατάλληλη εποχή για να ρίξεις φως σε φόβους και σε ό,τι σε κρατάει πίσω. Ίσως ένα επαγγελματικό θέμα να ολοκληρώνεται αυτή την εποχή. Ο κυβερνήτης σου Άρης είναι πανίσχυρος στον Αιγόκερω αυτή την εποχή διασφαλίζοντας ότι θα τα καταφέρεις.
Μάζεψε δυνάμεις γιατί η επόμενη Πανσέληνος γίνεται στο δικό σου ζώδιο και η ενέργεια σου θα χτυπήσει κόκκινο.

Τοξότης

Δεν είναι μια δύσκολη Πανσέληνος για εσένα. Και εσύ, όπως όλοι μας, έχεις να αντιμετωπίσεις μια έντονη και νευρική περίοδο, όμως τόσο ο Ήλιος στον Κριό όσο και η Σελήνη στον Ζυγό σε αγαπάνε και σε γεμίζουν ενέργεια. Με τον κυβερνήτη σου Δία ανάδρομο αυτή την εποχή επανεξετάζεις τα προσωπικά σου θέματα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ασχοληθείς με τους στόχους σου αλλά και με την ομαδική δουλειά. Τώρα καταλαβαίνεις τον ρόλο που έχεις στις ζωές των φίλων σου και των συντρόφων σου σε ομάδες. Ίσως κάποιος φίλος να ζητήσει τη βοήθεια σου, ίσως να νιώσεις την ανάγκη να βοηθήσεις κάποιους ανθρώπους.
Μετά από την περίοδο απόσυρσης που πέρασες είναι πιθανό να βρεθείς παρέα με πολλούς ανθρώπους. Καθόλου άσχημα.

Αιγόκερως

Όχι, πες μου. Γιατί το συμπανάκι τα έχει βάλει μαζί σου; Νιώθεις τις αλλαγές, την ένταση, την κρίση αλλά και την ισχύ να έχουν στα μάτια τους στραμένα στην περιπτωσάρα σου, ε… σε εσένα ήθελα να πω. Και δεν έχεις άδικο. Στην Πανσέληνο στις 31 Μαρτίου παίζεις έναν σημαντικό ρόλο και αυτό γιατί οι τρεις πλανήτες που βρίσκονται στο δικό σου ζώδιο, ο Κρόνος και ο Άρης παρέα και ο Πλούτωνας πιέζουν Ήλιο και Σελήνη όσο μπορούν, και μπορούν πολύ. Οπότε, η ψυχραιμία, που έτσι κι αλλιώς σε χαρακτηρίζει, θα σε σώσει από εμπόλεμες καταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η Πανσέληνος ασχολείται με τα επαγγελματικά σου. Μια πιεστική απαίτηση, μια ευκαιρία καριέρας, μια απαιτητική κατάσταση, μια κρίση, ένα δύσκολο αφεντικό, η ολοκλήρωση κάποιου έργου είναι κάποια από τα πιθανά σενάρια. Κερασάκι στην τούρτα θα είναι η οικογένεια σου που θα ζητάει την προσοχή σου και τη δική της θέση στη ζωή και τον χρόνο σου.

Υδροχόος

Τα ακούς τα πουλάκια που κελαηδούνε; Για εσένα είναι η ζωή, βρε. Η γενικευμένη ένταση που υπάρχει αυτή την περίοδο δεν σε αγγίζει πραγματικά, εκτός κι αν έχεις πλανήτες σε Αιγόκερω ή Κριό, και το μόνο που έχεις βάλει στόχο είναι να βελτιωθείς σε όλα τα επίπεδα. Νιώθεις ότι αρκετά ασχολήθηκες με την πεζή καθημερινότητα και τώρα θέλεις να βρεις έμπνευση, πίστη, καλοσύνη. Είναι μια εποχή που μπορείς να κάνεις ωραία ταξίδια τα οποία θα ανοίξουν τους ορίζοντες σου, που θα διασκεδάσεις και που θα θελήσεις να ζήσεις λίγη περιπέτεια παραπάνω. Πάρε μας μαζί σου, pleaseeeee!

Ιχθύες

Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνεις αλλά με τη συγκεκριμένη Πανσέληνο βγάζεις το τεφτέρι ή το excel και υπολογίζεις τι δίνεις, τι παίρνεις και τι χρειάζεται να διορθώσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Ένα δάνειο, ένας διακανονισμός, μια διατροφή, όλα τα σενάρια παίζουν προκειμένου να μπουν τα οικονομικά σου σε μια τάξη και να βρεις τα στηρίγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις ασφάλεια οικονομική και ουσιαστική.
Παράλληλα με όλα αυτά θα καταφέρνεις να διατηρείς την ερωτική σου διάθεση σε πολύ υψηλά επίπεδα. Μπράβο σου. Να, και κάποιος που θα το “κάψει” την Πανσέληνο!

από την Καίτη Φαρμάκη

 

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.