Και ξαφνικά γέμισε το ίντερνετ με συνταγές για το πώς να φτιάξεις “ρύζι” από κουνουπίδι. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, ναι πιο εύκολο και από το ρύζι, και αρκετά γευστικό. Εδώ βρήκα μια από τις καλύτερες συνταγές, οπότε παρακολουθώντας το video ίσως σου ανοίξει η όρεξη να φτιάξεις και να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο και απρόσμενα γευστικό, σήμερα κιόλας.

“Αυτό είναι τέλειο, θα το φτιάξω” είπε ένας φίλος μου, βλέποντας τη συνταγή και πίστεψε με ο ίδιος δεν είναι καθόλου μα καθόλου της υγιεινής διατροφής. Η διαδικασία είναι απλή, οι θερμίδες είναι λίγες και το αποτέλεσμα τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση προκαλεί έκπληξη και μάλιστα ιδιαίτερα ευχάριστη.

Είναι μια συνταγή χωρίς γλουτένη, χαμηλή σε υδατάνθρακες, με λίγες θερμίδες -το 1/3 από τις θερμίδες του ρυζιού- εύκολη να τη φτιάξεις και επειδή η γεύση είναι ήπια, ταιριάζει σχεδόν με ό,τι κι αν αποφασίσεις να το συνδυάσεις. Αν θέλεις να βάλεις περισσότερες φυτικές ίνες και λαχανικά στη διατροφή σου, μόλις βρήκες τον τρόπο.

Πώς να το φτιάξεις

-Πάρε το κουνουπίδι, αν είναι και βιολογικό ακόμα καλύτερα, και πλύνε το καλά.

-Μπορείς να το κόψεις σε μεγάλα σχετικά κομμάτια και να το βάλεις στο μπλέντερ όπου και θα το χτυπήσεις τόσο ώστε να γίνει σαν ρύζι.

-Το ίδιο αποτέλεσμα, απλά με λίγο περισσότερο κόπο, θα έχεις αν περάσεις το κουνουπίδι από τον απλό τρίφτη και από το μέρος που είναι οι οριζόντιες λεπίδες.

-Κάνοντας το πρώτο βήμα στο μπλέντερ ή στον τρίφτη, έχεις δημιουργήσει τη βάση.

Μπορείς να το κάνεις κινέζικο, μεξικάνικο, ισπανικό, ιταλικό με ντομάτα και βασιλικό, ινδικό, τηγανητό, όπως σου αρέσει απλά προσθέτοντας τα κατάλληλα υλικά. Μην περιορίζεις τη φαντασία σου. Μπορείς να του… φερθείς όπως ακριβώς και στο ρύζι.

-Τώρα, μπορείς να βάλεις μυρωδικά όπως κόλιανδρο, μαϊντανό, βασιλικό, σχοινόπρασο.

-Μπορείς ακόμα να βάλεις και καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ ή και φουντούκια για να δώσεις μια πιο τραγανή υφή στο φαγητό σου.

-Γενικά, με αυτό το εναλλακτικό ρύζι, μπορείς να συνοδεύσεις και οποιαδήποτε πρωτεΐνη προτιμάς με τη σαλτσούλα της.

Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σου.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.