… και τι μπορείς να κάνεις για να τη φέρεις άμεσα στη ζωή σου

Με την ευτυχία παίζεις το εξής παιχνιδάκι: Όσο την έχεις δεν τη βλέπεις, και όταν εξαφανίζεται την ψάχνεις.

Το πιο πιθανό είναι ότι εμείς της κρυβόμαστε!
Η ευτυχία είναι πάντα σε απόσταση… απόφασης!

Οι έρευνες

Στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, η Νορβηγία είναι στην 1η θέση
και η Ελλάδα στην 87η σε σύνολο 155 χωρών.
Η ευτυχία στη συγκεκριμένη λίστα μετρήθηκε ανάλογα με το κατά πόσο πληρούνταν συγκεκριμένα κοινωνικά και προσωπικά κριτήρια διαβίωσης όπως πολιτική σταθερότητα, δικαιοσύνη, εργασία αλλά και κοινωνικές, φιλικές και διαπροσωπικές σχέσεις.

Παράλληλα, μετρήθηκε ότι είμαστε τόσο ευτυχισμένοι όσο και οι 5 πιο κοντινοί μας άνθρπωποι. Μήπως χρειάζεται να με κάποιον τρόπο -ξέρεις εσύ- να ανεβάσεις αυτόν τον μέσο όρο;

Δες αυτό το video ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! 

Σε μια άλλη έρευνα 75 ετών που έκανε το Harvard και που μπορείς να δεις βίντεο με υπότιτλους εδώ, το συμπέρασμα ήταν ότι ευτυχισμένο δε σε κάνουν τα χρήματα, η καλή δουλειά ή η αναγνώριση αλλά οι ανθρώπινες, ζεστές σχέσεις που αναπτύσσεις. Τόσο οι προσωπικές όσο και οι κοινωνικές. Τι κάνεις ακόμα στο γραφείο; Η ευτυχία είναι εκεί έξω!

Η ευ-τυχία και η δυσ-τυχία

Και γιατί είναι τόσο σημαντικό να είσαι ευτυχισμένος; Ασφαλώς και μπορείς να είσαι δυστυχισμένος. Η εποχή και η κατάσταση το κάνει τόσο εύκολο. Όμως αυτό είναι που θέλεις για εσένα;

Ο άνθρωπος πάντα θα έχει μια φυσική τάση προς την ευχαρίστηση και μια αποστροφή για ό,τι μπορεί να τον κουράσει, να τον στεναχωρήσει άρα και να τον εξοντώσει.

Η ευτυχία είναι στο DNA σου αλλά είναι και επιλογή. Οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και η δράση σου ορίζουν τις ορμόνες και τη χημεία στο σώμα σου άρα έχεις κι εσύ προσωπικά ένα μερίδιο στην ευτυχία ή στη δυστυχία σου.

Η στρατηγική της ευτυχίας

Μίλα γι’ αυτά που θέλεις και όχι γι΄αυτά που σε βασανίζουν

«Η ζωή που λες είναι και η ζωή που ζεις” λέει μια σοφή φίλη! Από σήμερα, μίλα για όσα θέλεις να ζήσεις και όχι για όσα σε κάνουν να γκρινιάζεις.

Επένδυσε στις ανθρώπινες σχέσεις

Το video με την έρευνα του Harvard, τα είπε όλα. Μόνο όσοι έχουν καλές σχέσεις είναι πραγματικά «γεμάτοι” άρα και ευτυχισμένοι.

Κάνε προτεραιότητα τη χαρά σου -και μην έχεις τύψεις γι’ αυτό-

Είσαι ό,τι πιο πολύτιμο έχεις. Φρόντισε σε! Αγάπησε σε! Ξέρεις τι σου δίνει χαρά. Βάλε το στη ζωή σου σήμερα κιόλας.

Κάνε διάλειμμα από τα social media

Οι έρευνες δείχνουν ότι όσο πιο πολύ ασχολείσαι με τα social media τόσο περισσότερο απομονώνεσαι αλλά και στεναχωριέσαι. Τα social media είναι μια εξαιρετική αρένα σύγκρισης. Και η σύγκριση είναι ένα άθλημα από το οποίο καλό είναι να απομακρυνθούμε όλοι άμεσα.

Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου

Υπάρχουν 10 πράγματα τα οποία δεν τα κάνεις καλά και άλλα τόσα που τα καταφέρνεις περίφημα. Αν δεν αγαπήσεις όσα κάνεις διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος, τότε στο δρόμο θα υπάρχουν μόνο εμπόδια.

Κάνε προτεραιότητα σου την προσφορά

Κανείς δεν ευτύχησε επειδή κοίταζε μόνο τον εαυτό του.
Η ικανοποίηση του να προσφέρεις από το περίσσευμα ή και το ύστερημα σου είναι απερίγραπτη. Βάλε στις προτεραιότητες σου την προσφορά και δώσε ό,τι θα ήθελες να σου δώσουν.

Γυμνάσου, Κινήσου, Χόρεψε

Είμαστε οι ορμόνες μας και οι ορμόνες της ευτυχίας μας επισκέπτονται μόνο όταν τις προσκαλούμε. Η σωματική δραστηριότητα εκτονώνει  φέρνοντας ταυτόχρονα ευεξία και χαρά.

Κάνε χώρο για περιπέτεια

Κανείς δεν ευτύχησε κάνοντας τα ίδια και τα ίδια κάθε ημέρα! Και μια μικρή αλλαγή στην καθημερινή διαδρομή σου, θα ξυπνήσει την ενέργεια σου. Για να μη μιλήσουμε για ταξίδια, ανθρώπους, ομάδες, αποστολές.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.