Πώς είναι να κάνεις κρυολιπόλυση

Δευτέρα μεσημέρι είμαι στο Medi Laser Clinic στην Κηφισιά, και με ελεύθερο το πρόγραμμα μου από υποχρεώσεις, λέω ας δοκιμάσω την κρυολοπόλυση. 20 ημέρες μετά μπορώ να σου πω πώς είναι να κάνεις κρυολιπόλυση αν πονάει, πόσο στοιχίζει και αν τελικά είδα αποτέλεσμα.

Πέρυσι την Άνοιξη, ξεκινήσαμε όλοι να ακούμε και να συζητάμε για την κρυολιπόλυση. Αυτό που έμαθα, όχι μόνο μιλώντας με κάποιους που έκαναν, αλλά και με προμηθευτές και ειδικούς, ήταν ότι υπάρχουν πολλά μηχανήματα στην αγορά, άλλα καλύτερα και αλλά λιγότερο καλά, γι’ αυτό και υπάρχει μια σχετική απόσταση στις τιμές όπως και στο αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό, και όταν εφέτος αποφάσισα να κάνω κρυολιπόλυση, πήγα στο Medi laser Clinic. Ένα από τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς, πολύ καλή τιμή καλή και βέβαια η δερματολόγος Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου που δίνει τις καλύτερες συμβουλές σε ολόκληρο το σύμπαν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω έντονο πρόβλημα με παραπάνω κιλά ή με λίπος. Όμως η αγαπημένη μου κοιλίτσα είναι ατίθαση και τσουπωτή. Κοιτάζω φωτογραφίες από παλιά, τη βλέπω επίπεδη και αναστενάζω. Παίρνω μπλούζες medium και όχι small, που είναι και το νούμερο μου, για να την κρύβω. Όμως καθώς προτιμώ να πιω νερό από το συντριβάνι στο Σύνταγμα (lol), παρά να κάνω καθημερινά κοιλιακούς, αποφάσισα να της κάνω μια κρυολιπόλυση.

Λοιπόν, μπαίνω σε μια αίθουσα και μένω με τα εσώρουχα. Εκεί, η Μίνα με ζύγιζει, μου κάνει λιπομέτρηση -πόση αγωνία εκείνη την ώρα, σαν να περίμενα τα αποτελέσματα από τις πανελλαδικές… – και ξαπλώνω.
Το μηχάνημα της κρυολιπόλυσης έχει δύο μεγάλες κεφαλές. “Καμπάνες”, τις λέει η Κωνσταντίνα. Η Μίνα μου βάζει ένα ειδικό τζελ στην κοιλιά και δύο μεγάλα υγρά μαντήλια πάνω στα οποία θα εφαρμόσουν οι καμπάνες. Ρωτάω πού χρησιμεύουν και μου λέει ότι καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει περίπου μέχρι και τους -10 βαθμούς Κελσίου, αυτά προστατεύουν το δέρμα μου από κάθε ερεθισμό. Θα κρυώσω, γιατρέ μου; Όχι, καθόλου είναι η απάντηση. Και κάπως έτσι έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε.

Η κρυολιπόλυση είναι αποτελεσματική αν έχεις τοπικό πάχος, αλλά όχι και αν έχεις αρκετά κιλά παραπάνω.
Μπορείς να κάνεις κρυολιπόλυση σε:
Κοιλιά
Love handles (μια περιοχή με αρκετά λιποκύτταρα που γεμίζουν μετά από κάποια ηλικία)
Έσω επιφάνεια των μηρών
Μπράτσα
Στα φτερά της πλάτης, εκεί που πετάγεται από το στηθόδεσμο. Ειδικά σε αυτό το σημείο με μια θεραπεία, έχεις τέλεια αποτελέσματα.
Ψωμάκια

Οι καμπάνες εφαρμόζονται στην κοιλίτσα μου. Το μηχάνημα μπαίνει σε λειτουργία και βλέπω στο χρονόμετρο ότι η θεραπεία θα διαρκέσει 50 λεπτά περίπου. Κάνει ένα μικρό θόρυβο ενώ νιώθω μια κίνηση -ρουφάει, αφήνει- εκεί που εφαρμόζουν οι καμπάνες του μηχανήματος. Όχι, δεν πονάει, ούτε κρυώνεις. Μόλις συνηθίσεις και αυτό που ακούς, μπορείς και να κοιμηθείς άνετα.

Αυτά τα 50′ έβγαζα φωτογραφίες, όχι ιδιαίτερα πετυχημένες όπως βλέπεις κι εσύ, και ξεκουραζόμουν ξεχνώντας κάθε υποχρέωση. Νομίζω αυτό το κομμάτι του “αδειάσματος” είναι και η μισή θεραπεία.
Μια ώρα σχεδόν μετά, βγαίνουν οι κεφαλές και το πανί, και αγγίζω την κοιλιά μου. Όντως το δέρμα είναι παγωμένο αλλά δεν αισθάνομαι κάποια ενόχληση. Η θερμοκρασία έφτασε στους -10 βαθμούς για να κρυσταλλοποιηθούν και να… εξοντωθούν τα λιποκύτταρα χωρίς να κατάλαβω τίποτα.

Τις ημέρες που πήγα, το Medi Laser Clinic έδινε δώρο μαζί με την κρυολιπόλυση και 3 συνεδρίες με κρουστικό υπέρηχο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρω το δώρο μου.
Ξεκινάει ο κρουστικός υπέρηχος και μετά το πρώτο σοκ με πιάνουν τα γέλια. Σοκ γιατί είναι μια θεραπεία στην οποία ασκείται πίεση. Πολλή πίεση. Αλλά μόνο έτσι τα λιποκύτταρα χάνουν την κυτταρική μεμβράνη τους και αποβάλλονται σιγά σιγά από τον οργανισμό.
Το γέλιο με έπιασε σχεδόν αντανακλαστικά αλλά χωρίς να γαργαλιέμαι. Άβυσσος…

Ένα τέταρτο της ώρας μετά έχω τελειώσει και με τον κρουστικό υπέρηχο και πληρώνω. 150 ευρώ και για κρυολιπόλυση με δώρο τον κρουστικό υπέρηχο. Υπολογίζουμε ότι με μια ή δυο θεραπείες κρυολιπόλυσης θα είμαι ΟΚ.

Για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα θα χρειαστεί να πίνεις 2 λίτρα νερό την ημέρα και να ασκείσαι 3 φορές την εβδομάδα για μόλις μισή ώρα. Και καλό είναι να αποφεύγεις τα λιπαρά ειδικά κατά τις βραδυνές ώρες ώστε να μην πετάς λιποκύτταρα από τη μια, και να τρέφεις τα εναπομείναντα από την άλλη.
Καλό είναι να κάνεις και κρουστικό υπέρηχο ανάμεσα σε δυο συνεδρίες κρυολιπόλυσης για να έχεις πιο γρήγορα και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Επιστρέφοντας σπίτι το πρώτο που έκανα ήταν να μετρηθώ στην κοιλίτσα. 86, όσο ήμουν και το πρωί πριν φύγω. Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης τα βλέπεις ένα μήνα με σαράντα ημέρες μετά. Τόσο χρειάζεται ο οργανισμός για να αποβάλει μέσω της λέμφου και του ήπατος, τα χτυπημένα από την κρυολιπόλυση και τον κρουστικό υπέρηχο λιποκύτταρα.

Σήμερα είκοσι ημέρες μετά, έχω χάσει δύο πόντους από τους τέσσερις- πέντε που θέλω συνολικά ενώ το δέρμα φαίνεται πιο απαλό. Πίνω όμως δύο λίτρα νερό την ημέρα. Ασκούμαι μια φορά, και δυστυχώς όχι τρεις όπως χρειάζεται, την εβδομάδα. Τρώω κανονικά αλλά όντως δε θέλω να τρώω το βράδυ λιπαρά.
Κάνω δηλαδή ό,τι κάνουμε όλοι και όλες την Άνοιξη.
Νερό, άσκηση και λιγότερα λιπαρά. Μόνο που τώρα κάνω και κρυολιπόλυση. Α girl is gotta do what a girl is gotta do, που λένε και στα χωριά μας.

Τελικά, θα κάνω μια ακόμα κρυπλιπόλυση μέσα στις επόμενες 20 ημέρες και νομίζω θα είμαι εντάξει. Το αποτέλεσμα διαρκεί γιατί τα λιποκύτταρα που φεύγουν δεν επιστρέφουν, εκτός κι αν μείνεις έγκυος. Οπότε του χρόνου τέτοια εποχή, θα ξαναβγάλω τη μεζούρα μου, θα ξαναμετρηθώ και όλο και κάτι θα ξαναγράψω.

Πολλά φιλιά

και 

με απέραντη αγάπη και σεβασμό για το σώμα σου,

 κάνε ό,τι χρειάζεται για να είσαι χαρούμενη

Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.