Όταν δεν καθαρίζει μόνο το σώμα.

Ίσως και να μην έριχνα δεύτερη ματιά σε άρθρο που διάβασα σε μεγάλο ξένο site για τον διαλογισμό, αν δεν είχα κάνει τις ίδιες σκέψεις και τον ίδιο διαλογισμό αρκετά χρόνια πριν.
Με θυμάμαι να κάθομαι κάτω από το ντους και να ζητάω να ξεπλυθώ από την ημέρα. Από την ένταση, τη στεναχώρια, τα εμπόδια. Τις ακόμα πιο δύσκολες ημέρες έκανα και ένα σκραμπ. Χοντρό αλάτι, μέλι και νερό σε ένα μπολάκι και με αυτό καθάριζα κάθε σημείο στο σώμα και το κεφάλι μου. Ξεπλενόμουν, και όταν στο τέλος τυλιγόμουν στο μπουρνούζι, ένοιωθα σα μωρό. Καθαρή, ήσυχη και κουρασμένη. Ήταν το τελετουργικό μου για να κοιμηθώ ήσυχα και να ξυπνήσω με νέες δυνάμεις.

Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά πόσο λειτούργησαν ή όχι όλα αυτά, αλλά το να κάνεις κάτι ενεργό για να γίνει καλύτερη η κατάσταση σου σε περιόδους με ένταση, είναι ανεκτίμητη αίσθηση. Τις ημέρες κάνεις το καλύτερο που μπορείς και τα βράδυα ανασυγκροτείσαι με όποιο τρόπο επιλέγεις.

Συνειδητότητα.

Η ώρα του ντους είναι μια καλή στιγμή για να έρθεις σε επαφή με το τι συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακούς το νερό που πέφτει, μυρίζεις το σαπούνι, νοιώθεις τη θερμοκρασία του νερού στο δέρμα, γεύεσαι το νερό, βλέπεις το σώμα πως αντιδρά σε όλα αυτά.

 
Είναι μια καλή στιγμή για να ζητήσεις να καθαριστείς και να κάνεις μια καινούργια αρχή. Να αποδεχτείς το σώμα σου και τον εαυτό σου. Να χαλαρώσει η νοητική λειτουργία που όλη την ημέρα δουλεύει ασταμάτητα. Να καθαρίσει η αύρα σου, καθώς το τρεχούμενο νερό και τα ιόντα του προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Να αφεθείς και τότε να νοιώσεις την πληρότητα που φέρνει μια τέτοια στιγμή.

 
Κάνω διαλογισμό δε σημαίνει απαραίτητα κάθομαι ακίνητη οκλαδόν. Ο Βούδας ασκήθηκε σε 4 ειδών διαλογισμό. Ενώ καθόταν, στεκόταν, περπατούσε, ήταν ξαπλωμένος. Δηλαδή κάθε στιγμή.

 
Σήμερα το βράδυ, δοκίμασε αυτόν τον διαλογισμό, τακτική, τρέλα, χαζομάρα. Χαρακτήρισε το όπως θέλεις αλλά κάν’το. Αφού λειτούργησε σε εμένα, θα λειτουργήσει και σε εσένα.

Από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.


1 + 7 =