Ο τρόπος για γάλα αμυγδάλου από τα χεράκια σου. Μιαμ…

Η συνταγή

Το γάλα αμυγδάλου είναι εύκολο να το βρεις σε κάθε κατάστημα βιολογικών και εξίσου εύκολο να το φτιάξεις στο σπίτι. Θα χρειαστείς μια ποσότητα αμυγδάλου και σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα νερού. Μουλιάζεις τα αμύγδαλα για 8 ώρες περίπου. Μετά, τα καθαρίζεις από τη φλούδα τους και τα βάζεις στο μπλέντερ. Τα χτυπάς στο μπλέντερ με το νερό -αν είναι και φιλτραρισμένο ακόμα καλύτερα. Αν σου φαίνεται πηχτό, προσθέτεις νερό. Μετά τα στραγγίζεις με ένα σουρωτήρι ή με ένα τούλι και έτοιμο το γάλα αμυγδάλου. Διατηρείται για 3-4 ημέρες στο ψυγείο αν και καλό είναι να καταναλωθεί πιο γρήγορα.

Μυστικά για καλύτερη γεύση.

Να ξέρεις το γάλα αμυγδάλου, έχει ουδέτερη γεύση. Γι’ αυτό και πολλοί στην πρώτη τους επαφή το βρίσκουν αδιάφορο ή άνοστο. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, δοκίμασε αγαύη, SugaVida, μέλι, πετιμέζι, κακάο, εκχύλισμα βανίλιας, πικραμύγδαλα, χουρμάδες. Θα του δώσουν φυσική γλύκα για να το απολαύσεις περισσότερο.

Δεν πετάμε τίποτα.

Την ψίχα από τα αμύγδαλα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μπισκότα. Ή να την στεγνώσεις στο φούρνο, στους 80 βαθμούς για μια ώρα και να τη χρησιμοποιήσεις ώς αμυγδαλόσκονη στα γλυκάκια σου.

Μιλάνε τα στοιχεία.

Είναι μια θαυμάσια λύση αν δεν θέλεις τα γαλακτοκομικά στη διατροφή σου.
Βάζοντας το στη διατροφή σου παίρνεις ενέργεια, φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε, σελήνιο και καθόλου κορεσμένα λιπαρά.
Τα 100 ml γάλα αμυγδάλου περιέχουν περίπου 12 θερμίδες, 0,97γρ. Λίπους, 165 mg ασβεστίου, βιταμίνες και μέταλλα.

Δώσε προσοχή.

Αν το πάρεις από το super market, ρίξε μια ματιά στα συστατικά. Όσο λιγότερα περιέχει (2-3), τόσο καλύτερο θα είναι για τον οργανισμό σου.

Κι αν είσαι οπτικός τύπος…

Εδώ θα βρείς 2 βίντεο για να φτιάξεις εύκολα γάλα αμυγδάλου!
Στείλε μας φωτογραφία ή βίντεο όταν το φτιάξεις κι εσύ.

https://www.youtube.com/watch?v=Hi_NtxqTQGw

https://www.youtube.com/watch?v=2wG1RngeiTQ

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.