Ποιος είναι ο μοναδικός σημαντικός  παράγοντας που καθορίζει την ευτυχία των ανθρώπων; Τα λεφτά, η επιτυχία, η δουλειά, η υγεία, οι σχέσεις; Την απάντηση δίνει ο Robert Waldinder, ο 4ος διευθυντής της σχετικής έρευνας του  Harvard. Στη συγκλονιστική ομιλία του στο  TED, ξεκινά να μιλάει για την έρευνα σαν να σου διηγείται μια συγκλονιστική ιστορία και τελικά να σου αποκαλύπτει το νόημα της ζωής, μια νύχτα μπροστά στο τζάκι.

Το 1938 ξεκίνησε μια έρευνα στο Harvard ανάμεσα σε φτωχούς και πλούσιους, μορφωμένους και μη, με οικογένειες ή χωρίς. Η μελέτη, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, διήρκεσε 75 χρόνια και πήραν μέρος σε αυτήν 724 άνδρες, οι γυναίκες τους και 2000 παιδιά τους. Πώς ζούσαν, τι ονειρεύονταν, πώς τα έφερε η ζωή τους, πώς ήταν η υγεία τους; Ποιος είναι ο μοναδικός σημαντικός που καθορίζει την ευτυχία των ανθρώπων;  Τα λεφτά, η επιτυχία ή οι σχέσεις; Θέλεις να διαβάσεις την απάντηση;

“Λοιπόν, το συμπέρασμα που βγήκε από την έρευνα δεν έχει να κάνει με τον πλούτο και τη σκληρή δουλειά. Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα αυτής της 75χρονης έρευνας είναι το εξής: Οι καλές σχέσεις μας κάνουν τελικά ευτυχισμένους και υγιείς. Τελεία.”  Robert Waldinder

Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα στοιχεία που αξίζει να ακούσεις στην ομιλία του. Έχει και υπότιτλους για να μη χάσεις ούτε λέξη.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.