από την Καίτη Φαρμάκη

Σαρωτικές αλλαγές αλλά και ευκαιρίες

Η πρώτη Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν παραδοσιακά από τους Ινδιάνους της Αμερικής «Πανσέληνος του Λύκου», επειδή εκείνη την εποχή του χρόνου κοπάδια πεινασμένων λύκων ούρλιαζαν γύρω από τους καταυλισμούς των ανθρώπων. Μπορεί να απέχουμε χρονικά από εκείνη την εποχή όμως ενστικτωδώς μυριζόμαστε την απειλή ακόμα και σήμερα!

Κάθε αλλαγή, δυστυχώς, την αντιλαμβανόμαστε ως απειλή. Και ξεκάθαρα οι εκλείψεις αντιπροσωπεύουν τη αλλαγή. Ξεκαθαρίζουν με τη σαρωτική ενέργεια τους την ατμόσφαιρα για να μας αναγκάσουν να βγάλουμε από τη ζωή μας ό,τι και όποιον δεν μας εξυπηρετεί πια ενώ μας ωθούν να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και ευθυγραμμίσεις, είτε το θέλουμε είτε όχι.

Η Πανσέληνος στις 21 Ιανουαρίου είναι ένα τριπλό φαινόμενο.
Πανσέληνος, Υπερπανσέληνος (το φεγγάρι θα βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του από τον πλανήτη Γη) και ολική σεληνιακή έκλειψη στις 0 μοίρες του Λέοντα.

Είναι η τελευταία έκλειψη που γίνεται σε σταθερά ζώδια (η συγκεκριμένη γίνεται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου) και από εδώ και πέρα θα έχουν την… τιμητική τους τα Παρορμητικά ζώδια (Καρκίνος και Αιγόκερως) τα οποία θα φιλοξενήσουν τον επόμενο κύκλο εκλείψεων.

Καθώς τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) αντιστέκονται όσο μπορούν, και μπορούν πολύ, στην αλλαγή, αυτή η τελευταία έκλειψη θα είναι ανάλογα δυνατή της αντίστασης ώστε να μπορέσει να έχει αποτελέσματα.

Η έκλειψη κάνει μια δύσκολη όψη τετραγώνου με τον απρόβλεπτο πλανήτη Ουρανό γι’ αυτό και η ψυχραιμία δεν θα είναι το δυνατό σημείο σε κανέναν μας.

Νευρικότητα, ανυπομονησία, παρορμητικότητα και επαναστατικότητα θα ταράξουν τα νερά της ζωής μας. Προσοχή σε νέες γνωριμίες και σε αποφάσεις ζωής που αυτές θα πυροδοτήσουν.

Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου 2019 κορυφώνεται στις 7:12 πμ
και πραγματοποιείται στις 0 μοίρες του Λέοντα.

Επηρεάζονται

 

Κριοί γεννημένοι 18 – 20 Απριλίου

Καρκίνοι γεννημένοι 21 – 22 Ιουλίου

Ζυγοί γεννημένοι 21 – 23 Οκτωβρίου

Αιγόκεροι 18 – 19 Ιανουαρίου

 

Ταύροι γεννημένοι 20 – 21 Απριλίου

Λέοντες γεννημένοι 23 – 24 Ιουλίου

Σκορπιοί γεννημένοι 21 – 22 Νοεμβρίου

Υδροχόοι γεννημένοι 20 – 21 Ιανουαρίου

 

Κριός

Δεν είναι μια αρνητική έκλειψη για εσένα. Δεν θα περάσεις άσχημα καθώς θα σου δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθείς με τον έρωτα ενώ η δημιουργικότητα σου θα φουντώσει.
Η παγίδα είναι ότι μπορεί να ασχοληθείς με έναν καινούργιο έρωτα ακόμα κι αν είσαι σε μια σταθερή σχέση οπότε θα υπάρξουν κάποια μπλεξίματα. Νέα άτομα μπαίνουν στη ζωή σου, έρχονται ευκαιρίες για διασκέδαση, νιώθεις περισσότερο έτοιμος να χαρείς τη ζωή.
Αν είσαι γεννημένος τις τελευταίες ημέρες έχεις πολλές ανατροπές στη ζωή σου εξαιτίας του Ουρανού.

Ταύρος

Αν υπάρχει ένα ζώδιο που δυσκολεύεται με τις αλλαγές, αυτό είναι το ζώδιο του Ταύρου. Όμως οι αλλαγές σου χτυπούν την πόρτα ειδικά αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Η έκλειψη σου δίνει την ώθηση ή και την… κλωτσιά που χρειάζεσαι για να αλλάξεις κάτι που είναι ανάγκη να αλλάξει. Η συγκεκριμένη έκλειψη επηρεάζει ό,τι έχει να κάνει με το σπίτι σου, είτε ως ακίνητο είτε ως πρόσωπα. Ενδεχομένως να αλλάξεις σπίτι ή κάτι στο σπίτι ή να σε απασχολήσει αρκετά ένα οικογενειακό θέμα από περιουσιακά μέχρι θέματα μελών της οικογένειας. Κάνε τις αλλαγές που χρειάζεται γιατί από τον Μάρτιο ο πλανήτης των ανατροπών, ο Ουρανός, έρχεται στο δικό σου ζώδιο και φέρνει τις δικές του απρόσμενες αλλαγές. Ο Δίας και η Αφροδίτη πάντως ευνοούν τα οικονομικά σου αυτό το διάστημα.

Δίδυμος

Είναι μια θετική έκλειψη αυτή και για το δικό σου ζώδιο. Δεν σε κοντράρει, δεν σε εκνευρίζει, δεν σε αναστατώνει. Απλά σου δίνει την ώθηση που χρειάζεσαι για να φρεσκάρεις τον τρόπο που επικοινωνείς.
Το πώς μιλάς, το πώς επικοινωνείς, το πώς ακούς, όλα θα μπουν κάτω από το μικροσκόπιο της έκλειψης και θα αλλάξουν όπου χρειάζεται. Να θυμάσαι ότι αυτή η έκλειψη αλλάζει κάτι και στο μεταφορικό σου μέσον. Παίρνεις το πρώτο σου αυτοκίνητο ή παίρνεις καινούργιο μεταφορικό μέσον.
Οι σχέσεις με τα αδέλφια σου και με τους συγγενείς θα πάρουν νέα ώθηση ενώ αν θέλεις να αποκτήσεις ένα καινούργιο κινητό, μια χαρά θα το κάνεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Καρκίνος

Ο Κρόνος είναι κάπως σκληρός μαζί σου σε σχέσεις και συνεργασίες και σε ωθεί να κάνεις πράγματα που αλλιώς δεν θα τα τολμούσες. Μην επικεντρώνεις στο ζόρι που αισθάνεσαι αλλά στο αποτέλεσμα που θα σε ανεβάσει επίπεδο.
Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στον τομέα των οικονομικών σου. Πρόσεξε απρόβλεπτα έξοδα και άλλα θέματα που μπορούν να σε αποσταθεροποιήσουν οικονομικά. Παράλληλα, αυτό το διάστημα θα βάλεις στο μικροσκόπιο την αυτοπεποίθηση σου. Δεν θα ασθάνεσαι και πολύ καλά με τον εαυτό σου και με τα όσα έχεις καταφέρει ή αξίζεις.
Δεν είναι κακό κατά καιρούς να περνάμε μέσα από μια τέτοια δύσκολη διαδικασία αρκεί στο τέλος να βρίσκουμε την ισορροπία μας.

Λέων

Και ήρθε η εποχή για τις αλλαγές που τόσο σιχαίνεσαι και που τόσο τις αποφεύγεις. Οι γεννημένοι τις δυο-τρεις ημέρες του ζωδίου σας θα δείτε τις αλλαγές να έρχονται σαρωτικές σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών. Ποιες σχέσεις και ποιες δεσμεύσεις αξίζουν να μείνουν, ποιες σας εξελίσσουν και ποιες σας καταπιέζουν χωρίς σκοπό;
Όλες οι σχέσεις μπαίνουν στο κόσκινο της έκλειψης και έτσι οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες. Προσπάθησε να μην αντισταθείς πολύ γιατί το μόνο που θα χάσεις θα είναι η δική σου ενέργεια και ο δικός σου χρόνος.
Οι αντιπαραθέσεις με συνεργάτες είναι και αυτές στο πρόγραμμα. Όλο αυτό το διάστημα να θυμάσαι πως ό,τι κι αν χάσεις τώρα θα είναι για να κερδίσεις κάτι μεγαλύτερο λίγο αργότερα. Εμπρός, γενναίοι μου!

Παρθένος

Υπνηλία, έλλειψη ενέργειας, φόβοι που ξυπνάνε και ανασφάλεια. Αυτά φέρνει η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου καθώς γίνεται στο πιο σκοτεινό κομμάτι του ωροσκοπίου σου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσεις ένα διάστημα που θα θέλεις να απομονωθείς ή και να… εξαφανιστείς προκειμένου να λύσεις τα θέματα σου με τον εαυτό σου, είτε μόνος σου είτε με κάποια βοήθεια επαγγελματία. Ουδέν κακόν…
Σε όλη αυτή τη μάχη έχεις την εύνοια του Κρόνου που μπορεί και σταθεροποιεί τα σχέδια σου ανοίγοντας, αργά αλλά σταθερά, νέους δρόμους κια προοπτικές.

Ζυγός

Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου επηρεάζει τον τομέα των φίλων και της ομαδικής εργασίας. Πολύ πιθανό, λοιπόν, μέσα στο επόμενο διάστημα να γίνει ένα σημαντικό ξεκαθάρισμα σε ό,τι έχει να κάνει με τον φιλικό σου κύκλο. Ακόμα υπάρχει η πιθανότητα ένας φίλος να γίνει εραστής και ένας εραστής φίλος.
Εάν ασχολείσαι με θέματα στα οποία υπάρχει ομαδική συνεργασία θα δεις νέους άνθρωποι να μπαίνουν σε αυτόν τον κύκλο ή κάποιους παλιούς να βγαίνουν από αυτόν.
Στο εισόδημα από τη δουλειά σου πολύ πιθανό να δεις κάποιες αλλαγές.

Σκορπιός

Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους 22, 23 και 24 Οκτωβρίου ή όσους έχετε πλανήτες στις πρώτες μοίρες του Σκορπιού.
Το καλό ξεκαθάρισμα θα γίνει στον τομέα της καριέρας. Ό,τι δεν είναι αρκετά δυνατό, ό,τι δεν σε πηγαίνει μπροστά και δεν σε εξελίσσει, ό,τι σε κρατάει πίσω θα γκρεμιστεί και θα φύγει από τη ζωή σου. Οι αλλαγές που φέρνει η έκλειψη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες καθώς τον Μάρτιο κάνει ο πλανήτης Ουρανός από τον Ταύρο φέρνει απρόσμενες και απρόβλεπτες αλλαγές σε θέματα σχέσεων και συνεργασιών για τα επόμενα… 7 χρόνια.

Τοξότης

Αν δεν είχες το θέμα με τα οικονομικά σου, τότε θα αυτή θα ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους για εσένα. Μπορεί ο Κρόνος να ζορίζει αρκετά τα οικονομικά σου, όμως ο Δίας σου δίνει δώρα, λύσεις και αισιοδοξία.
Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου δεν είναι σε καμία περίπτωση αρνητική για εσένα. Σου δίνει την ευκαιρία να φιλοσοφήσεις διαφορετικά τη ζωή, να εκφραστείς, να κάνεις κάποια ταξίδια, να έρθουν λύσεις σε νομικές υποθέσεις, να έχεις εξελίξεις σε θέματα μόρφωσης ή επιμόρφωσης.
Οι δρόμοι ανοίγουν μπροστά σου και φρόντισε να τους περπατήσεις χωρίς υπεραισιοδοξία ή επιπολαιότητα.

Αιγόκερως

Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου επηρεάζει εσάς που έχετε γεννηθεί τις δυο τελευταίες ημέρες του ζωδίου σας φέρνοντας αλλαγές σε οικονομικά θέματα που έχουν να κάνουν με άλλους: δάνεια, χρέη, εφορία, ασφάλειες ή διατροφές. Ίσως να υπάρξουν αλλαγές και στα οικονομικά του συντρόφου σου.
Οι εκλείψεις του καλοκαιριού θα επηρεάσουν άμεσα το δικό σου ζώδιο οπότε φρόντισε ό,τι χρειάζεται να ξεκαθαρίσεις και να ξεφορτωθείς να το κάνεις από τώρα.
Ο Κρόνος στο δικό σου ζώδιο σε πιέζει αλλά σε ανταμείβει κιόλας για την καλή δουλειά που έχεις κάνει. Η έκλειψη δεν είναι αρνητική αλλά χρειάζεται προσοχή.

Υδροχόος

Ποιον θέλεις στη ζωή σου και δεν σε θέλει; Ποιος σε θέλει αλλά δεν τον θέλεις; Ποιος είναι να μπει στη ζωή σου αλλά δεν το βλέπεις καν; Ποια συνεργασία σου πρόκειται να αλλάξει ή και να εξαφανιστεί από τον χάρτη; Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου φέρνοντας αλλαγές μέσα από ένα σημαντικό ή και σαρωτικό ξεκαθάρισμα. Αλλά με ταχύτητες μεγάλες μοναχά η γη αλλάζει, έτσι δεν λένε; Από σήμερα ξεκίνησαν τα γενέθλια για τους Υδροχόους και έτσι θα έχεις και το φως του Ήλιου να σου δίνει ενέργεια σε ό,τι κι αν κάνεις. Μήνας SOS είναι ο Φεβρουάριος για εσένα, εκεί κοντά στις 12 – 13. Επαγγελματικά έρχονται ανατροπές.

Ιχθείς

Η έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου επηρεάζει το κομμάτι στου ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με την καθημερινότητα, με τις συνήθειες, τη διατροφή σου, την άσκηση σου, τα κατοικίδια σου, τους υφισταμένους σου και την υγεία σου. Σε αυτούς τους τομείς θα δεις τις αλλαγές να έρχονται και δεν θα μπορείς να τις σταματήσεις.
Η έκλειψη σου δίνει μια καλή ώθηση για να ξεκινήσεις διατροφή και για να καθαρίσεις από τοξίνες σωματικές ή πνευματικές. Οπότε, δεν είναι αρνητική για εσένα. Δώσε προσοχή σε θέματα υγείας και μην ανησυχήσεις αν κοντά στις ημέρες της έκλειψης δεν θα έχεις και ιδιαίτερα ανεβασμένη διάθεση ή ενέργεια.

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.