Τα μάτια ψηλά!
Στις 27 Ιουλίου από τις 21:24 θα αρχίσει να πραγματοποιείται η έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο. Μετά τις 22:30 ο σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει χρώμα σε κίτρινο, χάλκινο και πορφυρό και μέχρι τις 23:22 το χρώμα της Σελήνης θα μετατραπεί σε βαθύ κόκκινο-μπορντό κάνοντας σε να εκπλαγείς αλλά και να ανατριχιάσεις.

Η διάρκεια αυτής της έκλειψης, 104 λεπτά, είναι εντυπωσιακά μεγάλη, καθώς δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη μέχρι και το τέλος του 21ου αιώνα.
Η έκλειψη Σελήνης που είναι ορατή από την Ελλάδα, γι’ αυτό και η χώρα μας επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Το μήνυμα της έκλειψης είναι: Θα αλλάξεις είτε με το καλό είτε με πόλεμο.

Το νόημα της Σελήνης στον Υδροχόο είναι ότι φεύγουμε σαν συνείδηση από το Εγώ

και πηγαίνουμε στο ΕΜΕΙΣ.

Κανείς δεν είναι μόνος του

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι.

Είμαστε όλοι Ένα.

Αυτό που συμβαίνει σε εσένα, συμβαίνει και σε εμένα.

Ελπίζουμε, κάνουμε σχέδια, βάζουμε στόχους, βοηθάμε μέσα από ομάδες!

Κατά τη διάρκεια αυτής της ολικής έκλειψης Σελήνης, το φεγγάρι θα κρυφτεί πίσω από τη σκιά της Γης και από τον τρόπο που το ηλιακό φως θα διαθλαστεί από τη γήινη ατμόσφαιρα, η Σελήνη θα φαίνεται στα μάτια μας βαμμένη από ένα βαθύ κόκκινο χρώμα

Όμως, δεν είναι μόνο το χρώμα που κάνει αυτή την έκλειψη τόσο δυνατή και τόσο εκρηκτική.
Ο πλανήτης Άρης βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη και έτσι παίρνει και αυτός ένα κόκκινο χρώμα.

 

Σίγουρα η έκλειψη στις 27 Ιουλίου θα είναι φωτογενής αλλά και πολεμική ιδιαίτερα στις χώρες από την οποία είναι ορατή. Και η Ελλάδα έχει πρώτο τραπέζι σε αυτό το υπερθέμαμα!

Όπως και κάθε μεγάλο γεγονός, οι εκλείψεις φέρνουν μαζί τους ανατροπές και αναταραχή.
Όμως, πάντα μα πάντα, εξυπηρετούν τόσο το γενικότερο όσο και το προσωπικό σου ανώτερο καλό. Άλλωστε,είναι… διάσημες για το γεγονός ότι εντέλει φέρνουν, κάπως άγαρμπα είναι η αλήθεια,  τα πιο ωφέλιμα αποτελέσματα.

Καθώς η Σελήνη είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τη γη,

οι φάσεις της μας επηρεάζουν σωματικά, πνευματικά και ψυχικά. Κάποιοι θα αισθάνονται εξαιρετικά ήρεμοι, σταθεροί και ισορροπημένοι και άλλοι θα αισθάνονται ανασφάλεια, κούραση, εκνευρισμό.

 

Παράλληλα, όσοι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και ανοιχτοί στην ενέργεια της

θα βρεθούν να ζουν ένα συναισθηματικό τρενάκι του τρόμου, περνώντας με απίστευτες ταχύτητες από το ένα συναίσθημα στο άλλο και κάνοντας τρελούς κύκλους ανάμεσα στην ηρεμία και το χάος ξανά και ξανά.

Αυτό το καλοκαίρι γίνονται μεγάλες αλλαγές στην ενέργεια τόσο σε κοσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι το καλοκαίρι του 2018 έχουμε όχι δυο, όπως συνηθίζεται, αλλά τρεις εκλείψεις. Η πρώτη έγινε στις 12 Ιουλίου, η δεύτερη γίνεται στις 27 Ιουλίου και η τρίτη στις 11 Αυγούστου.
Για να πάρεις μια ιδέα για το ποια θέματα θα ανακινήσει ή και θα ξετινάξει η έκλειψη θυμήσου τι συνέβη στη ζωή σου πριν από 19 χρόνια.
Εδώ θα διαβάσεις ένα άρθρο για όλα όσα δεν ξέρεις για τις εκλείψεις αλλά χρειάζεται να μάθεις.

Από την έκλειψη επηρεάζονται κυρίως οι:

 

Λέοντες γεννημένοι 25-29 Ιουλίου
Σκορπιοί γεννημένοι 25- 29 Οκτωβρίου
Υδροχόοι γεννημένοι 24-28 Ιανουαρίου
Ταύροι γεννημένοι 22-26 Απριλίου

 

και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια.

Κριός

Με τον κυβερνήτη πλανήτη σου Άρη να συμμετέχει εκρηκτικά στη συγκεκριμένη έκλειψη το πιο πιθανό είναι ότι θα νιώθεις την ένταση να κόβεται με το μαχαίρι. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μην εμπλακείς σε οτιδήποτε επικίνδυνο ή ριψοκίνδυνο αυτές τις ημέρες.
Φίλοι, κοινωνικός κύκλος, το ίντερνετ και ό,τι έχει να κάνει με τεχνολογία θα σου προκαλέσει περισσότερο στρες από όσο φαντάζεσαι
Η έκλειψη κλείνει έναν κύκλο ή σου δείχνει τώρα τα αποτελέσματα της δουλειάς που ήδη έχεις κάνει σε ομαδικές προσπάθειες, ενώ βλέπεις στόχους σου να κλείνουν τον κύκλο τους για να ανοίξει ένας καινούργιος σύντομα. Κάποιος φίλος ίσως να χρειαστεί τη βοήθεια σου ή να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σε όσα θα συμβούν.

Ταύρος

Η έκλειψη αυτή σε επηρεάζει αν έχεις γεννηθεί τις πρώτες ημέρες του ζωδίου σου. Νιώθεις μια πίεση και όλη την προσοχή του κόσμου στραμμένη πάνω σου. Τι θα κάνεις, πώς θα τα καταφέρεις, ποιο θα είναι το επόμενο επίτευγμα σου;
Πιθανώς αυτή την εποχή να κλείνει ένας κύκλος που να έχει να κάνει με την καριέρα σου και να βλέπεις και τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Υπάρχει η πιθανότητα να σε καλέσουν να αναλάβεις κάτι επαγγελματικό για το οποίο δε θα έχεις χρόνο να προετοιμαστείς.
Να θυμάσαι ότι ο κυβερνήτης πλανήτης σου, η Αφροδίτη, βρίσκεται στην Παρθένο και σε κάνει κάπως πιο γκρινιάρη. Μην σου δίνεις σημασία, ναι;
Γονείς, συγγενείς, αφεντικά θα σου προκαλέσουν το περισσότερο άγχος.
Είναι πιθανό κάποιος να παίξει σημαντικό ρόλο στη δουλειά ή την καριέρα σου.

Δίδυμοι

Η περιπετειώδης πλευρά σου ζητά να βγει έξω και να εκτονωθεί επιτέλους. Έχεις ξεκινήσει να αμφισβητείς τις απόψεις σου, τα πιστεύω σου, την πίστη σου, κι αυτό είναι καλό. Είναι πολύ πιθανό να πάρεις μια απόφαση που θα είναι απελευθερωτική για εσένα.
Θέματα σπουδών, νομικά θέματα, και ταξίδια θα σε απασχολήσουν καθώς ένας κύκλος κλείνει. Αν ταξιδεύεις αυτές τις ημέρες θα είσαι πιο αγχωμένος από όσο συνήθως γι’ αυτό φρόντισε ακόμα καλύτερα λεπτομέρειες τους ταξιδιού.
Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ερμής είναι από εχθές ανάδρομος στον Λέοντα φέρνοντας στην επιφάνεια παλιούς φόβους, κούραση και μια διάθεση για απομόνωση.

Καρκίνος

Κάθε πανσέληνος, πόσο μάλλον κάθε έκλειψη, σε αφορά άμεσα. Η έκλειψη στις 27 Ιουλίου χαρακτηρίζεται από ένταση και από παλιές υποθέσεις που έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Η συγκεκριμένη έκλειψη έχει πολλά να σε διδάξει για το πάρε και το δώσε στη ζωή σου. Τι σε κάνει να νιώθεις ασφαλής, με τι νιώθεις ότι είσαι ικανοποιημένος;
Είναι μια περίοδος που θα κάνεις διακανονισμούς σε όσα χρωστάς ή σε όσα σου χρωστάνε, που θα ασχοληθείς με τα χρήματα του συντρόφου σου, που θα πάρεις ή θα δώσεις ένα δάνειο.
Σε κάθε περίπτωση, ό,τι σου δίνει ασφάλεια θα περάσει από την κρίση της έκλειψης ενώ θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις μια βουτιά στο μυστικιστικό κομμάτι του ευατού σου.

Λέων

Εσύ που αγαπάς και φροντίζεις (για) τον εαυτό σου, τώρα ήρθε η εποχή για να ασχοληθείς με τις ανάγκες των άλλων. Τι θέλεις εσύ και τι οι σημαντικοί άλλοι της ζωής σου; Πώς και πού θα βρείτε την ισορροπία; Η συγκεκριμένη έκλειψη, που πραγματοποιείται στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα, σου προκαλεί αναστάτωση σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις και τις σημαντικές συνεργασίες σου.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες της ζωής σου να περάσουν από ένα μεγάλο τεστ. Όμως, ό,τι και όποιος αντέξει θα αξίζει και θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στη ζωή σου.
Και επειδή είναι εποχή ξεκαθαρισμάτων για εσένα, να προετοιμάζεσαι και για την επόμενη έκλειψη που γίνεται σε δεκαπέντε ημέρες, στις 11 Αυγούστου, στο δικό σου ζώδιο.

Παρθένος

Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και λες: Ξεκινάω διατροφή ή (και) άσκηση, κόβω το τσιγάρο, δεν αφήνω πια το αφεντικό/συνάδελφο μου να μου φέρεται έτσι. Όσο περισσότερους πλανήτες σου επηρεάζει η έκλειψη τόσο περισσότερο θα αισθανθείς αυτή την ανάγκη.
Κάνε πράγματα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας σου, ο τρόπος που ζεις, οι καθημερινές σου υποχρεώσεις. Τώρα, που όλα σε βαραίνουν και σε αρρωσταίνουν σου φαίνονται αβάσταχτα είναι και η κατάλληλη εποχή για να κάνεις ξεκαθαρίσματα.
Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ερμής είναι ανάδρομος, οπότε υποθέσεις, καταστάσεις, εκκρεμότητες αλλά  και πρόσωπα του παρελθόντος, επανέρχονται.

Ζυγός

Ήρθε η εποχή να κάνεις κάτι δημιουργικό και διασκεδαστικό. Βάζεις στο μικροσκόπιο ό,τι σου δίνει χαρά, ό,τι σε κάνει να εκφράζεσαι δημιουργικά. Τα μεγάλα σχέδια και οι στόχοι για το μέλλον σου σού φαίνεται ότι σε έχουν παρακάνει σοβαρό κλέβοντας χαρά από τη ζωή σου και αυτό είναι κάτι που θέλεις να αλλάξεις.
Πιθανώς αυτή την περίοδο να ερωτευτείς απόλυτα και μέσα σε μια στιγμή.
Θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, έρχονται στην επιφάνεια για να βρεθεί μια λύση.
Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Αφροδίτη στην Παρθένο σε κάνει κάπως πιο σχολαστικό, ίσως και περισσότερο γκρινιάρη.

Σκορπιός

Το τελευταίο διάστημα ασχολείσαι αρκετά με την καριέρα σου με αποτέλεσμα να παραμελείς το σπίτι ή την οικογένεια σου. Τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθείς -και μάλιστα πιεστικά- με ό,τι έχει να κάνει με τα του οίκου σου. Το να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δυο μοιάζει να είναι απόλυτα αναγκαίο προκειμένου να είσαι καλύτερα. Πάντως τα οικογενειακά θέματα θα σε στρεσάρουν περισσότερο από όσο πιστεύεις.
Η συγκεκριμένη έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους 22, 23, 24 Οκτωβρίου ενώ η έκλειψη του Αυγούστου εσάς που είστε γεννημένοι κοντά στις 10 Νοεμβρίου. Το ότι αισθάνεσαι σαν θηρίο, μέσα ή και έξω από το κλουβί, είναι αποτέλεσμα του κυβερνήτη πλανήτη σου Άρη που είναι ανάδρομος αλλά και που συμμετέχει ενεργά σε αυτή την έκλειψη, κάνοντας την εκρηκτική.

Τοξότης

Δεν είναι μια δύσκολη έκλειψη για το δικό σου ζώδιο η έκλειψη στις 27 Ιουλίου. Στο πρόγραμμα είναι πολλές συζητήσεις, πολλές μετακινήσεις, αλλά και πολλά πεζά όμως επείγοντα θέματα που χρειάζεται να τα ολοκληρώσεις. Πασχίζεις να βρεις μια ισορροπία αλλά και να επικοινωνήσεις με τα αδέλφια σου ή με γείτονες με τους οποίους προκύπτουν θέματα.
Πολύ πιθανό να βρεθείς στο κέντρο ενός… κουτσομπολιού σχεδόν από το πουθενά και αυτό να σε ταράξει αρκετά.Ό,τι και να γίνει να θυμάσαι ότι η συγκεκριμένη έκλειψη δεν σε επηρεάζει άμεσα.

Αιγόκερως

Τώρα ήρθε η εποχή να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στο δίνεις, στο τι παίρνεις και στο τι σε κάνει άνετα. Πιθανώς να προκύψουν απρόσμενα έξοδα ή να έρθουν σε εσένα απρόσμενα έσοδα. Όλα θα έχουν να κάνουν με τα χρήματα, με την αξία του κάθε πράγματος αλλά και με τη δική σου αξία.
Γενικά, αυτή την εποχή καλό είναι να μην κάνεις μεγάλα έξοδα και να είσαι πιο προσεκτικός με τα οικονομικά σου καθώς θα έχεις άγχος για την πορεία τους.
Να θυμάσαι ότι αυτή είναι η εποχή που θα φροντίσεις για τις δικές σου ανάγκες χωρίς όμως να παραβλέπεις και τις ανάγκες των άλλων.

Υδροχόος

Το να στρέφεται όλη η προσοχή πάνω σου δεν είναι και το καλύτερο σου, όμως ήρθε η εποχή που θα το ζήσεις και θα το αντιμετωπίσεις.
Η έκλειψη στις 27 Ιουλίου γίνεται ακριβώς στο κεφαλάκι σου και αποφασίζεις ότι θα ασχοληθείς με τα προσωπικά σου θέματα βάζοντας τον εαυτό σου σε προτεραιότητα. Πολύ πιθανό να τολμήσεις μια αλλαγή στην εμφάνιση σου αλλά και στο ποιος είσαι.
Σιγά που από την έκλειψη θα γλίτωναν οι σχέσεις οι οποίες θα περάσουν την κρισούλα τους και θα επαναπροσδιοριστούν.
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, γίνεσαι και ιδιαίτερα ευσυγκίνητος και αυτό παραξενεύει τους ανθρώπους σου αλλά κυρίως εσένα τον ίδιο. Ετοιμάσου για σοβαρές αλλαγές ειδικά αν έχεις γεννηθεί τον Ιανουάριο.

Ιχθύες

Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκουραστείς, να απομονωθείς όπου και όσο θέλεις και να βρεις το κομμάτι του εαυτού σου που αισθάνεσαι ότι ότι το έχεις χάσει κάπου στην καθημερινή τρέλα.
Αυτό το διάστημα έρχονται στο φως θέματα που νόμιζες ότι τα έχεις κρύψει αρκετά καλά. Μη φοβηθείς την αποκάλυψη. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή και έχεις τα κατάλληλα όπλα για να ελευθερωθείς από κάθε φόβο σου. Αν έχεις κάποια μυστικά ή κάποια σχέση που θέλεις να την κρατήσεις κρυφή θα χρειαστεί πολλαπλάσια ενέργεια εκ μέρους σου για να μην αποκαλυφθεί.
Και βέβαια θα έχεις προσέξει ότι η διαίσθηση σου κάνει πάρτι… προβλέψεων.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.