Αν ήταν στο χέρι των Διδύμων θα περνούσαμε την Πανσέληνο λέγοντας τα νέα μας. Αν ήταν στο χέρι του Τοξότη θα αναζητούσαμε πανανθρώπινες αλήθειες. Τώρα όμως, παίζει δυνατά στη συγκεκριμένη Πανσέληνο ο Ποσειδώνας και μαζί με τον Ερμή, που γίνεται ανάδρομος, κάνουν το σκηνικό από θολό έως… μπάχαλο

Η τελευταία Πανσέληνος του 2017 πραγματοποιείται στις 3 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων Τοξότη επηρεάζοντας αυτά τα δύο ζώδια κυρίως, αλλά όχι μόνο. Είναι μια Πανσέληνος 7% πιο μεγάλη και 18% πιο φωτεινή από τις άλλες καθώς βρίσκεται στο περίγειο, παίζοντας με το νευρικό μας σύστημα και με ό,τι θα θέλαμε να κρύψουμε. Κάθε πανσέληνος συμβολίζει την ολοκλήρωση ενός κύκλου. Θυμήσου τι ξεκίνησες με την Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 26 Μαΐου και τώρα εκτίμησε τα αποτελέσματα των ενεργειών σου.

Λίγο πριν Λίγο μετά

Λίγες ώρες πριν από την πανσέληνο ο Δίας κάνει ένα θαυμάσιο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα δίνοντας ελπίδα και έμπνευση σε ό,τι μας απασχολεί. Όμως λίγες ώρες μετά την Πανσέληνο, ο Ερμής αποφασίζει να γίνει ανάδρομος βάζοντας και αυτός το δικό του χεράκι στην έτσι κι αλλιώς φορτισμένη και θολή ατμόσφαιρα της Πανσελήνου.

Αν υπάρχει ένα SOS είναι να μην πάρεις σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή σου σε βάθος χρόνου. Να προσπαθήσεις να εκμεταλλευθείς την ενέργεια της Πανσελήνου, να συνειδητοποιήσεις τι σκέφτεσαι λανθασμένα, πώς επικοινωνείς και με ποιους.

Η σύνοδος του Ερμή με τον Κρόνο αυτές τις ημέρες ευνοεί τη σοβαρή σκέψη και αξιολόγηση. Φέρνει όμως πεσιμισμό, αναποδιές και αρνητισμό. Διάλεξε σε ποιο πόδι αυτής της όψης θα σταθείς.

Ίσως να μην έχεις αρκετή ενέργεια αυτές τις ημέρες και απλά να θέλεις να κάνεις… ταβανοθεραπεία. Το σίγουρο είναι ότι δε θα το καταφέρεις εύκολα τουλάχιστον.

*Αυτές τις ημέρες φρόντισε να ακούς αυτά που σου λένε αλλά και να ακούς αυτά που εσύ λες.

*Γίνε όσο πιο σαφής γίνεται σε αυτά που λες. Δε θα είναι εύκολο αλλά αξίζει να το κάνεις.

*Σκέψου τον τρόπο που κινείσαι και μετακινείσαι. Μήπως ήρθε η ώρα για κάποιες αλλαγές;

*Γράψε. Γράψε για τα όνειρα και για τα τραύματα σου. Γράψε τα όσο πιο ποιητικά ή υπερβολικά θέλεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις με τον πιο δύσκολο συνομιλητή σου: τον εαυτό σου και το μέσα σου.

*Μπορείς ακόμα και να ασκηθείς στη σιωπή για κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα ώστε να καθαρίσουν το μυαλό και ο λαιμός σου. Η ενέργεια που θα νιώθεις μετά θα είναι εντυπωσιακή.

*Ο Δίδυμος είναι ένα διπλό ζώδιο. Άρα, εκμεταλλεύσου την ενέργεια της πανσελήνου για να βρεις κάποιον με τον οποίον θα κάνετε ένα καλό ντουέτο για να δουλέψετε πάνω σε κάτι.

Ο ανάδρομος Ερμής σε συνδυασμό με την Πανσέληνο κάνουν αυτή την εποχή του χρόνου κατάλληλη για να αφήσεις πίσω τα βάρη σου. Για να έρθει στο φως οτιδήποτε σε βαραίνει, ό,τι σου κάνει κακό και δε σε αφήνει να προχωρήσεις μπροστά. Σου δίνεται η δυνατότητα να ξανασκεφτείς όσα μαθήματα πήρες μέσα στο 2017 και να καλοδεχτείς το 2018 που, αν είσαι καθαρός και θετικός, έχει για εσένα καλύτερες εμπειρίες και σημαντικές εξελίξεις.

Η Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων Τοξότη στις 3 Δεκεμβρίου επηρεάζει:
Διδύμους γεννημένους 30 Μαΐου – 4 Ιουνίου
Τοξότες γεννημένους 1-6 Δεκεμβρίου
Παρθένους γεννημένους 1-6 Σεπτεμβρίου
Ιχθύες 28 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου

και όσους έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτές τις μοίρες.

Κριός

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου παίζει πολύ με τα θέματα επικοινωνίας. Καθώς ο Ερμής γίνεται ανάδρομος μέσα στις επόμενες ώρες ίσως να αισθανθείς ότι κολυμπάς σε μια θάλασσα ασυνεννοησίας. Να είσαι προσεκτικός με γείτονες, αδέλφια και μικρές αποστάσεις για θέματα που ενδέχεται να προκύψουν. Πάντως τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα αφού πέρασε το τσουνάμι και η ένταση της αντίθεσης Άρη-Ουρανού που σε ταρακούνησε αρκετά.

Ταύρος

Με τον Δία στον Σκορπιό οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα. Αυτό που χρειάζεται να προσέξεις τώρα είναι τα οικονομικά σου και γενικότερα τα συμφέροντα σου. Πόσα έρχονται, πόσα φεύγουν, πώς είναι η διαχείριση σου. Ίσως να μην αισθάνεσαι την απόλυτη αυτοπεποίθηση αλλά πίστεψε με, στο χέρι σου είναι να το αλλάξεις.

Δίδυμοι

Είσαι ο πρωταγωνιστής αυτής της Πανσελήνου που είναι αλήθεια ότι φέρνει κάποιες αναποδιές. Εσύ, θέλεις όλοι και όλα να είναι μια χαρά όμως η Πανσέληνος φέρνει στο φως κάθε τι που κρατούσες κρυμμένο. Αισθάνεσαι τη διάθεση σου να ανεβοκατεβαίνει και να υπάρχει μια θολούρα που σε ακολουθεί. Επιπλέον, ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ερμής γίνεται ανάδρομος λίγες ώρες μετά την Πανσέληνο και σου θυμίζει να μην πάρεις σοβαρές αποφάσεις αυτή την περίοδο. Να θυμάσαι ότι η γοητεία σου -και η τρέλα σου- αυτές τις ημέρες αγγίζουν τον… ουρανό.

Καρκίνος

Κάθε μήνα η ίδια ιστορία. Εσύ να ξέρεις ότι έρχεται Πανσέληνος χωρίς να σου το λέει κανένας. Έτσι είναι τα παιδιά της Σελήνης… Έχουν διαίσθηση και ευαισθησία. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου είναι μια δυνατή – δεν λέγεται τυχαία super moon- με τον Ερμή στα όρια της αναδρομής και τον Ήλιο να οδεύει αργά και βασανιστικά στη συνάντηση του με τον Κρόνο. Ίσως να μην έχεις πολλή ενέργεια, ίσως να αισθάνεσαι κάπως αδύναμος. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να μείνεις στο… καβούκι σου. Η επόμενη Πανσέληνος θα γίνει στο δικό σου ζώδιο και τότε θα φωνάξεις “Αέραααα”!

Λέων

Ποια σχέδια σου δεν μπορούν να περιμένουν πλέον; Ποιοι φίλοι παίρνουν τον πρώτο ρόλο στη ζωή σου; Ποιες είναι οι γνωριμίες που κάνεις και μεγαλώνουν το δίκτυο σου; Όλα τα παραπάνω θέματα είναι αυτά που ενεργοποιούνται από την Πανσέληνο στον άξονα Διδύμων Τοξότη που η αλήθεια είναι ότι δε θέλει να σε πιέσει ή να σε αγχώσει ιδιαίτερα. Οπότε, τα μάτια στον ουρανό για να απολεύσεις το θέαμα σε μια εποχή που τα πράγματα μπορούν να πάνε καλά.

Παρθένος

Η καριέρα σου και ό,τι έχει να κάνει με την πορεία της, την εξέλιξη της αλλά και με ανωτέρους σου θα σε απασχολήσουν αρκετά για τις επόμενες εβδομάδες. Κάτι ολοκληρώνεται ή κάτι πρόκειται να δείξει τα αποτελέσματα του μέσα σε αυτήν περίοδο. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου είναι αλήθεια ότι σε πιέζει αρκετά προκαλώντας σου εκνευρισμό και σύγχυση. Σημείωσε ότι ο κυβερνήτης σου Ερμής γίνεται μέσα στις επόμενες ημέρες ανάδρομος και αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο για να κάνεις σημαντικές κινήσεις. Να θυμάσαι πάντως ότι ο Δίας σε βοηθάει ήδη όπως μπορεί.

Ζυγός

Και ενώ αρκετοί ζορίζονται εσένα σε απασχολεί το πώς θα εξελιχθείς, πώς θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος αλλά πώς θα κανονίσεις ένα ταξιδάκι. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος δεν σε έχει βάλει στο στόχαστρο οπότε εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για να κάνεις πράγματα που σου δίνουν χαρά. Με τον Άρη στο δικό σου ζώδιο, νιώθεις άλλοτε γεμάτος ενέργεια και άλλοτε γεμάτος εκνευρισμό. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να εκτονωθείς με ανώδυνο τρόπο.

Σκορπιός

Μετά από την προηγούμενη Πανσέληνο που αφορούσε στο δικό σου ζώδιο, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σε ταράξει. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου γίνεται σε ένα κομμάτι του ωροσκοπίου σου που αφορά στα χρήματα που διαχειρίζεσαι. Καλό είναι να μη δανείσεις, να μη δανειστείς και να ελέγχεις διπλά κάθε συναλλαγή ή λογαριασμό. Το καλό είναι ότι αυτή η Πανσέληνος ξυπνάει (κι άλλο) τη σεξουαλικότητα σου. Οπότε, ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις για να την ευχαριστηθείς.

Τοξότης

Μετά από τον Κρόνο που πέρασε αργά και βασανιστικά από κάθε μοίρα του ζωδίου σου, και που τώρα ετοιμάζεται να το αποχαιρετήσει, πόσο να σε συγκινήσει πια μια απλή Πανσέληνος; Η απάντηση είναι ότι μπορεί να σε συγκινήσει, να σε αγχώσει, να σε θολώσει και μάλιστα αρκετά. Σε αφορά άμεσα και γίνεται στον τομέα του ωροσκοπίου σου που έχει να κάνει με σχέσεις και συνεργασίες. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές, η τρέλα θα κυκλοφορεί ελεύθερη όπως και τα νεύρα, οπότε θα νιώσεις κάπως μπερδεμένος και απαισιόδοξος. Τα καλά νέα είναι ότι ο Ήλιος και η Αφροδίτη στο δικό σου ζώδιο μικραίνουν πολλές ταλαιπωρίες.

Αιγόκερως

Είσαι έτοιμος για τις αλλαγές που έρχονται; Ο κυβερνήτης σου Κρόνος μετακομίζει στις 20 Δεκεμβρίου στο δικό σου ζώδιο ενώ ο Πλούτωνας κάνει ό,τι μπορεί για να γκρεμίσει ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πια. Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου γίνεται στον τομέα του ωροσκοπίου σου που αφορά στο καθημερινό σου πρόγραμμα, την υγεία σου, τη διατροφή σου οπότε εκεί θα δεις κάποια θεματάκια να βγαίνουν στην επιφάνεια. Μάζεψε δυνάμεις γιατί η επόμενη Πανσέληνος στις αρχές Ιανουαρίου θα σε αφορά άμεσα και θα χρειαστεί να είσαι σε καλή φυσική, ψυχική και πνευματική κατάσταση.

Υδροχόος

Ο κυβερνήτης πλανήτης σου Ουρανός μόλις τελείωσε από μια μετωπική με τον Άρη γι’ αυτό και ίσως να νιώθεις λίγο περισσότερο ανήσυχος, επιθετικός και ορμητικός από όσο συνήθως. Κανονικά θα έπρεπε τώρα να είσαι εξουθενωμένος όμως η ενέργεια που εκλύθηκε ήταν μεγάλη και επηρεάζει ακόμη κάνοντας σε νευρικό. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος έχει να κάνει με μια ερωτική ή φιλική σχέση. Τι θα αλλάξει, πιστεύεις; Εκεί τα θέματα θα σε ταράξουν κάπως ενώ κάποιο θέμα που έχει να κάνει με παιδιά θα σε απασχολήσει έντονα.

Ιχθύες

Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου γίνεται στον τομέα του ωροσκοπίου σου που αφορά στο σπίτι και την οικογένεια σου. Εκεί θα υπάρξει σύγχυση ή και αναστατώσεις. Ίσως οι υποχρεώσεις στο σπίτι να έρχονται σε σύγκρουση με τις εργασιακές υποχρεώσεις σου. Σε κάθε περίπτωση, το τετράγωνο που κάνει η Πανσέληνος με τον κυβερνήτη σου Ποσειδώνα και ο ανάδρομος Ερμής, δείχνουν ότι δεν είναι μια καλή εποχή για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις.

από την Καίτη Φαρμάκη

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.