Τα 5 πράγματα που σου κλέβουν τη χαρά και την ενέργεια σταθερά και καθημερινά

Ποιος δε θέλει να είναι χαρούμενος και γεμάτος ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας; Πώς γίνεται όμως ενώ θέλεις να είσαι καλά, να κάνεις επιλογές που κλέβουν τη χαρά άρα και την ενέργεια σου; Μη μεταθέτεις την καλύτερη ζωή πιστεύοντας ότι θα τη συναντήσεις αύριο, την επόμενη εβδομάδα, το σαββατοκύριακο ή το καλοκαίρι. Άλλαξε μικρά πράγματα στην καθημερινότητα σου και γέμισε τις ημέρες μου με ενέργεια, ισορροπία, δημιουργία και χαρά. Τί ξεχνάς να κάνεις για να ζεις καλά;

Ξεχνάς να πίνεις νερό

Τόσο απλό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε ξεχνάς να πιεις νερό είτε πίνεις καφέ και αναψυκτικά και πιστεύεις ότι ενυδατώθηκες. Η αλήθεια είναι ότι ο οργανισμός χρειάζεται νερό για να μπορέσει να λειτουργήσει καλά και να σε τροφοδοτήσει ενέργεια. Υπολόγισε ότι χρειάζεται να πίνεις το 3% του σωματικού σου βάρους σε νερό για να καλύπτονται οι ανάγκες του οργανισμού.

Ξεχνάς να φας

Το να μη φας ένα γεύμα γιατί είχες δουλειά, γιατί δεν πρόλαβες ή γιατί δεν πεινούσες, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να φας πολύ περισσότερο σε σνακ ή στο επόμενο γεύμα. Αν αυτή η τακτική είναι ο κανόνας στην καθημερινή σου ζωή, τότε τα αποτελέσματα φαίνονται στα κιλά, στην έλλειψη βιταμινών και στη διάθεση σου. Μία καλή λύση είναι να έχεις μαζί σου ξηρούς καρπούς, φρούτα, σταφίδες και ό,τι θα σου δώσει ενέργεια χωρίς να σε κάνει να βαρύνεις και να γεμίσεις με βλαβερά λίπη και κενές θερμίδες.

Ξεχνάς να κοιμηθείς

Κάποιες φορές θέλεις αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς. Το ξέρεις ότι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα του κινητού, του υπολογιστή ή της τηλεόρασης; Το μπλε φως κλέβει τον ύπνο και δε σε αφήνει να ηρεμήσεις. Επιπλέον το να φας πολύ αργά, το να έχεις πιει ή το να μην έχεις φάει καθόλου μέσα στην ημέρα επηρεάζει το ζάχαρο, τον ύπνο σου και την ποιότητα ζωής σου.

Ξεχνάς να γυμναστείς ή να σταματήσεις τη γυμναστική

Ναι, τα άκρα πάντα προκαλούν θέματα. Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κινείται. Και όταν κινείται παράγει ενδορφίνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Το να μη γυμνάζεσαι σε κάνει νωθρό, ρίχνει το επίπεδο ενέργειας αλλά και τις ενδορφίνες και σεροτονίνη σου. Ξεκίνα να γυμνάζεσαι στην ένταση που χρειάζεται κάνοντας μία ποικιλία ασκήσεων για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Θυμήσου όμως ότι το να γυμνάζεσαι πολύ, κουράζει το σύστημα σου καθώς οι μύες δε βρίσκουν χρόνο για να ξεκουραστούν.

Ξεχνάς τη φύση

Είναι σχεδόν αδύνατον να νιώθεις καλά και γεμάτος ενέργεια αν ξεχνάς να κάνεις έναν περίπατο στο πράσινο, μία βουτιά στη θάλασσα, μία βόλτα στο βουνό. Η φύση, η ενέργεια της, οι μυρωδιές της οι ήχοι της και τα χρώματα της φύσης σε ηρεμούν, σε αποφορτίζουν, καθαρίζουν την αύρα σου και σε φορτίζουν θετικά. Οπότε, τί περιμένεις. Μπορείς να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και να ζήσεις με χαρά από σήμερα.

Ξέχνα ό,τι μπορεί να σε κρατάει πίσω

  • Η αδυναμία του να λες όχι
  • Η τελειομανία
  • Η απαισιοδοξία
  • Η εργασιομανία
  • Οι υπερβολικά δύσκολοι στόχοι

 

Η βοήθεια

Βοήθησε τον εαυτό σου όπως μπορείς, αλλάζοντας τη διατροφή σου και λαμβάνοντας π.χ. περισσότερο μαγνήσιο, κάνοντας μία άσκηση που θα σε κάνει να κινητοποιηθείς, παρακολουθώντας σχετικά σεμινάρια, βάζοντας μία τάξη στο σπίτι σου ή διαβάζοντας μία ιστορία που θα σε εμπνεύσει.

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.