Ένα γράφημα πολλά συμπεράσματα

Το Business insider, δημοσίευσε ένα άρθρο με τις πιθανότερες αιτίες θανάτου. Ανάβουμε ένα ακόμα τσιγάρο και τρώμε μέχρι να σκάσουμε, αλλά αποφεύγουμε να επισκεφθούμε κάποια χώρα φοβούμενοι ότι θα πεθάνουμε σε μια τρομοκρατική επίθεση. Το διάγραμμα με τις πιθανότητες θανάτου ίσως να μας βοηθήσει να κάνουμε σήμερα μια καινούργια αρχή.

Κινδυνεύουμε περισσότερο από την έλλειψη κίνησης στην καθημερινότητα, παρά από το να χάσουμε τη ζωή μας σε κάποιο τρομερό δυστύχημα. Οδηγούμε καθημερινά αμέριμνοι ίσως και απρόσεκτα μιλώντας στο τηλέφωνο, αλλά τρέμουμε να μπούμε στο αεροπλάνο γιατί φοβόμαστε ότι θα πέσει.
Η κεντρική ιδέα του άρθρου, ήταν να απεικονιστεί το γεγονός ότι είμαστε πολύ κακοί στη σωστή εκτίμηση κινδύνου. Αντί να φοβηθούμε για κάτι πραγματικά απειλητικό για τη ζωή μας -όπως η κακή διατροφή-, φοβόμαστε για κάτι αόριστο και μακρινό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

“Είναι εύκολο να χάσεις την προοπτική όταν ασχολείσαι με όσα έχουν μικρό ποσοστό κινδύνου, και παραβλέποντας έτσι τους μεγάλους κινδύνους” λέει το National Health Service της Μεγάλης Βρετανίας που δημιούργησε το γράφημα. “Βάλαμε τα αποτελέσματα των ερευνών σε γράφημα για να μπορέσει κάποιος να έχει μια ξεκάθαρη άποψη από τι απειλείται η ζωή του.” Η έρευνα έγινε στη Μεγάλη Βρετανία με στοιχεία που έχουν καταγραφεί εκεί.
Στο γράφημα οι μεγαλύτερους κύκλους να αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.