Αν είσαι σε μία περίεργη ή σε μία δύσκολη φάση της ζωής σου, διάβασε την ιστορία της Όπρα Γουίνφρεϊ. Δες πέρα από τις λεπτομέρειες, συνειδητοποίησε ότι δεν είσαι αναγκασμένος να κουβαλάς το φορτίο σου ολομόναχος και άνοιξε τη ζωή σου στη βοήθεια.

“Σε εποχές κρίσης, πάντοτε μένω εκστατική με τη συχνότητα που οι άνθρωποι σπεύδουν να τείνουν χείρα βοηθείας, μέσα από λόγια ενθάρρυνσης. Στη ζωή μου βίωσα κάμποσες στιγμές απόγνωσης -όλοι έχουμε- , αλλά με στήριξαν η ευγένεια και η αγάπη των φίλων που ρώτησαν: “μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω;” χωρίς να ξέρουν πως είχαν βοηθήσει ήδη, μόνο και μόνο επειδή είχαν μπει στον κόπο να ρωτήσουν. Άνθρωποι που γνωρίζω καλά, και άλλοι που ποτέ δεν έχω συναντήσει, στις δύσκολες στιγμές έχτισαν για χάρη μου μία γέφυρα συμπαράστασης.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από μία ιδιαίτερα δυσάρεστη αναποδιά, που ο φίλος μου Μπέμπε Γουίνανς πέρασε από το σπίτι μου χωρίς να τον περιμένω. Υπάρχει κάτι που θέλω να σου πω”, είπε. Και άρχισε να τραγουδάει τον ύμνο που ξέρει πως είναι ο αγαπημένος μου: “Τα παρέδωσα όλα. Τα παρέδωσα όλα. Όλα σε Εσένα, Ευλογημένε Σωτήρα μου, τα παρέδωσα όλα”.
Κάθισα σιωπηλή, έκλεισα τα μάτια και άνοιξα τον εαυτό μου σε αυτό το δώρο αγάπης και σε αυτό το τραγούδι. Όταν τελείωσε, ένιωσα να στραγγίζει από μέσα μου κάθε ίχνος έντασης. Ήμουν ικανοποιημένη που απλώς υπήρχα. Και για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα βδομάδων, ένιωσα καθαρή γαλήνη.
Όταν άνοιξα τα μάτια μου και σκούπισα τα δάκρυα μου, ο Μπέμπε έλαμπε ολόκληρος. Ξεκίνησε να γελάει με το γνωστό του, μακρόσυρτο γέλιο του, και με αγκάλιασε σφιχτά. “Κορίτσι μου”, μου είπε “πέρασα απλά για να θυμίσω ότι δεν είσαι αναγκασμένη να κουβαλάς αυτό το φορτίο ολομόναχη”.
Η γνώση πως οι άνθρωποι νοιάζονται για το πώς είσαι όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά- αυτό είναι η αγάπη. Νιώθω ευλογημένη που αυτό το ξέρω σίγουρα.

Από το βιβλίο της Όπρα Γουίνφρεϊ, “Αυτό που ξέρω σίγουρα”, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.