Και ξαφνικά, γίνεσαι μάνα.
Τι είναι αυτό; Μάνα;;; Μωρό;;;
Ναι, μωρό. Ένα πλασματάκι που εμφανίστηκε στον υπέρηχο σαν μία κουκίδα και γεννήθηκε δίνοντας το στίγμα του με ένα κλάμα.
Κλάμα;;;; Ω ναι! Από δω και πέρα η συνεννόηση θα είναι έτσι.

Κλάμα σημαίνει, θέλω γάλα. Κλάμα σημαίνει, θα μας αλλάξεις πάνα καλέ κυρία; Κλάμα σημαίνει, ότι αυτό που κάνεις τώρα είναι λάθος πάρ’το αλλιώς.
Τι;;; Θέλεις να κοιμηθείς;;; Όχι βέβαια. Ποια νομίζεις ότι είσαι μαντάμ;! Να πιεις καφέ με την ηρεμία σου το πρωί;;; Να κάνεις μπάνιο και να τρέχει το νεράκι πάνω σου για να χαλαρώσεις;;; Πολυτέλειες. Τώρα έγινες μάνα.
Μιλάς στο τηλέφωνο με την κολλητή σου και κανονίζετε να πάτε για καφέ για να τα πείτε λίγο που έχετε καιρό; Για να ξενοιάσετε και να κουτσομπολέψετε με την ησυχία σας;;; Σε γελάσανε κοπελιά. Και το παιδί πού θα το αφήσεις;; Και ποιος θα το θηλάσει;; Τώρα έγινες μάνα.
Θέλεις να βάψεις νύχι και να κυκλοφορείς στο σπίτι σαν το sex symbol του παλιού καλού καιρού που σε γνώρισε ο άντρας σου;;; Ας γελάσω δυνατά! Ούτε την παρανυχίδα δεν θα προλαβαίνεις να κόψεις. Φόρμα, παντούφλα και κότσο το μαλλί είναι το dress code της νεοσύλλεκτης μάνας. Τέλος τα φρου φρου και τα αρώματα. Τώρα έγινες μάνα.
Κι εκεί που έχεις κουραστεί και πονάνε τα χέρια σου, τα πόδια σου και η πλάτη σου από την πολύ αγκαλιά γιατί το μωρό σε ζητάει συνέχεια, στο τέλος το παίρνεις απόφαση και λες δεν βαριέσαι ας μην βγω και φέτος playmate. Για μία χρονιά ας τον πάρει άλλη τον τίτλο. Και σκέφτεσαι και λες από μέσα σου για μία ακόμη φορά… Τώρα έγινες μάνα.
Και όσο αυτό το πλασματάκι μεγαλώνει, ηρεμεί και κοιμάται με τους χτύπους της καρδιάς σου, και αρχίζει και σου χαμογελάει, λες και τι με νοιάζει;;; Δεν με νοιάζει που δεν έχω χρόνο να δω τους φίλους μου, να απολαύσω τις απλές καθημερινές μου συνήθειες και που έχω χάσει την γοητεία μου.
Αυτό που λες και νοιώθεις είναι το πόσο ευλογημένη είσαι. Ότι ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινάει που ποτέ δεν φανταζόσουν πόσο ωραίος θα είναι παρά τις δυσκολίες του.
Το κοιτάς όταν κοιμάται και αναρωτιέσαι αν αυτό το πλασματάκι βγήκε από εσένα. Σου φαίνεται σαν ψέμα αλλά ξέρεις ότι είναι η πιο ωραία αλήθεια που ζεις.
Κοιτάς τα ματάκια του και είναι ό,τι πιο αθώο και αγνό έχεις δει στη ζωή σου. Και το μόνο που ζητάει είναι αγάπη για να μεγαλώσει. Το πιο πολύτιμο αγαθό πάνω στη γη.
Σε ακουμπάει με τα χεράκια του, σου γελάει όταν του γαργαλάς την κοιλίτσα, ακουμπάει το κεφαλάκι του στο στήθος σου όταν θέλει να κοιμηθεί και σκέφτεσαι πόσο δυνατή και υγιής θέλεις να είσαι για να μεγαλώσει σωστά.
Ναι, τώρα έγινες μάνα και όλα σου φαίνονται πολύ λίγα μπροστά σ’ αυτό το θαύμα που ζεις. Ναι, τώρα έγινες μάνα και δεν σε νοιάζει ο σωματικός ο κόπος που περνάς για να μεγαλώσει. Ναι, τώρα έγινες μάνα και η ζωή του είναι η ζωή σου, το γέλιο του γέλιο σου και η ανάσα του ανάσα σου. Ναι, τώρα έγινες μάνα κι αυτό το πλάσμα σε κάνει να νοιώθεις μοναδική, πολύτιμη, ξεχωριστή. Σε κάνει να νοιώθεις Μάνα.

New Lifers, σας φιλώ
Ελένη Καρποντίνη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.