από την Ελένη Τσολάκη

Μπορείς να είσαι απόλυτα ειλικρινής με το φίλο σου αν είναι άντρας ή γυναίκα αντίστοιχα;Θα υπάρξει κάποια στιγμή που ο ένας από τους δυο θα δει τον άλλο ερωτικά;

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που οι περισσότεροι φίλοι τους είναι του αντίθετου φύλου, τότε συνέχισε να διαβάζεις αυτό το κείμενο!

Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που στη ζωή μου, θεωρώ, πως έκανα πολύ ειλικρινείς και όμορφες φιλίες που έχουν τσεκαριστεί και έχουν δυσκολευτεί στο πέρασμα του χρόνου και έχουν αντέξει. Οι φιλίες που έχω καταφέρει να διατηρήσω είναι άνθρωποι που πια με γνωρίζουν καλά, δεν χρειάζεται ποτέ να απολογηθώ ή να τους αποδείξω τίποτα για μένα. Με δέχονται και με αγαπούν όπως ακριβώς είμαι, χωρίς να χρειάζεται να υποδύομαι ρόλους! Αυτή για μένα είναι η αλήθεια της φιλίας. Χωρίς φύλο. Χωρίς όνομα.

Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να τα βρίσκω καλύτερα με τα αγόρια. Δεν ξέρω το λόγο και ούτε ποτέ τον έχω ψάξει! Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιέφερε και ποτέ! Δεν έβρισκα ποτέ τη διαφορά ανάμεσα στις φίλες μου και στους φίλους μου. Πάντα με αντιμετώπιζαν όλοι το ίδιο και αντίστοιχα κι εγώ. Ίσως η μόνη διαφορά είναι πως με τους άντρες φίλους σου, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις διαφορετικά πράγματα απ’ ότι με  τα κορίτσια κι αυτό κυρίως γιατί εκείνοι έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Μπορείς για παράδειγμα να πας στο γήπεδο, να κάνεις και πράγματα, τα οποία μπορεί να είναι και πιο «αγορίστικα».

Η πιο σημαντική διαφορά βέβαια, για εμένα είναι πως μπορείς να καταλάβεις και να έρθεις πιο κοντά σ’ έναν άλλο κόσμο! Να καταλάβεις την αντίθετη κοσμοθεωρία, να μπεις στο μυαλό του αντίθετου φύλου. Αν για παράδειγμα είσαι κορίτσι και έχεις άντρες φίλους θα συνειδητοποιήσεις γιατί λένε πως οι άντρες μένουν για πάντα παιδιά και θα το αποδεχτείς πιο εύκολα! Αν είσαι αγόρι, θα καταλάβεις από τις φίλες σου γιατί παίρνει τόσο χρόνο σε μια γυναίκα να ετοιμαστεί και τι σημαίνει το «δεν έχω τίποτα είμαι μια χαρά». 

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πως δεν μπορεί να υπάρξει φιλία ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Δεν πιστεύω απόλυτα πως ο ένας από τους δυο κάποια στιγμή θα δει τον άλλο ερωτικά. Κι αυτό ίσως γιατί δεν μου έχει συμβεί ποτέ!

 

 Έχει και συνέχεια… Διάβασε την Ελένη στο  www.elenitsolaki.gr 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.