Είτε πιστεύεις ότι οι ασθένειες συμβαίνουν σχεδόν από ατυχία στο σώμα σου, είτε πιστεύεις ότι η ασθένεια είναι ένα αποτέλεσμα όσων νιώθεις, σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα τη θεωρία του Martin Brofman στο βιβλίο του “Ενεργειακή θεραπεία”. Παραθέτει εκατοντάδες ασθένειες και συμπτώματα, καθώς και την ερμηνεία τους σύμφωνα με τα εσωτερικά αίτια του προβλήματος και τα σημεία έντασης στη συνειδητότητα. 8 ασθένειες και οι ερμηνείες τους επειδή το σώμα και ο νους συνδέονται απόλυτα.

Αν δε γνωρίζεις πολλά για τα τσάκρα, μπορείς να διαβάσεις εδώ ώστε να έχεις μια εικόνα των όσων αναφέρει ο Martin Brofman. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Κρίση πανικού
Η κρίση πανικού ή η κρίση άγχους είναι ένα σύντομο επεισόδιο έντονου άγχους που προκαλεί σωματική αίσθηση φόβου. Τα συμπτώματα και οι ενδείξεις περιλαμβάνουν ταχυπαλμία, τρέμουλο, μυϊκή ένταση, λαχάνιασμα και πόνο στο στήθος. Αυτά δείχνουν εντάσεις στο ριζικό τσάκρα (χρήματα, σπίτι και οικογένεια, εργασία, μητέρα), στο τσάκρα της καρδιάς (σχέσεις) και στο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος (δύναμη, έλεγχος, ελευθερία), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν θέματα ελέγχου ή θυμός με κάποιο κοντινό πρόσωπο στο σπίτι, που δημιουργούν φόβο για πιθανές συνέπειες.

Λαιμός
Ο λαιμός γενικά συνδέεται με το τσάκρα του λαιμού και, επομένως, με την έκφραση, Κάθε σύμπτωμα που επηρεάζει το λαιμό δείχνει ένταση στο τσάκρα του λαιμού, που συνδέεται με τη δυσκολία του ατόμου να εκφράσει κάτι ή να επικοινωνήσει. Η πλευρά της Θέλησης (η δεξιά για τους δεξιόχειρες) αντιπροσωπεύει το να εκφράζει το άτομο αυτό που θέλει, και η Συναισθηματική πλευρά το να εκφράζει αυτό που νιώθει. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς περιγράφει το ίδιο το άτομο την εμπειρία του συμπτώματος. Λέξεις όπως “ερεθισμένος λαιμός” δείχνουν θυμό, ενώ η έκφραση “πόνος στο σβέρκο” δείχνει κάτι ή κάποιον που το άτομο βρίσκει ενοχλητικό. Αν επηρεάζεται ο τράχηλος, το άτομο μπορεί να αισθάνεται σαν να κουβαλάει ένα βάρος ή μία αίσθηση ευθύνης για κάτι. Σε κάθε περίπτωση, είναι κάτι που πρέπει να εκφραστεί.

Επιχείλιος έρπης
Εκδηλώνεται με ομάδες από μικρές φουσκάλες επάνω στο χείλος και γύρω από το στόμα. Τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο γύρω από το στόμα και τα χείλη, πυρετό, ερεθισμό του λαιμού και οίδημα των λεμφαδένων του λαιμού. Οι φουσκάλες δείχνουν θυμό. Ο πυρετός επίσης δείχνει θυμό. Ο ερεθισμένος λαιμός δείχνει θυμό που δεν έχει εκφραστεί. (Τι σας ερεθίζει;) Οι πρησμένοι λεμφαδένες στο λαιμό (τσάκρα του λαιμού) δείχνουν ότι κάτι δεν έχει εκφραστεί. Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν ανέκφραστο θυμό, ο οποίος δημιουργεί ένα σύμπτωμα που έχει σκοπό να κρατήσει τους άλλους σε απόσταση.

Πέτρα στα δόντια
Ο οδοντόλιθος ή πέτρα των δοντιών είναι μια μορφή σκληρής οδοντικής πλάκας. Προκαλείται από τη συνεχή συσσώρευση μεταλλικών αλάτων από το σάλιο πάνω στην επιφάνεια των δοντιών, τα οποία συνδέονται με το ριζικό τσάκρα. Επειδή το τελικό αποτέλεσμα του συμπτώματος μπορεί να είναι η περιοδοντίτιδα και η απώλεια δοντιών, αυτό δείχνει εντάσεις του ριζικού τσάκρα για χρήματα, για το σπίτι και την οικογένεια ή για την εργασία.

Ουλίτιδα
Η ουλίτιδα, γνωστή και ως περιοδοντική νόσος, είναι πάθηση κατά την οποία τα ούλα εμφανίζουν οίδημα και φλεγμονή. Τα συμπτώματα που επηρεάζουν τα ούλα και τα δόντια συνδέονται με εντάσεις του ριζικού τσάκρα για θέματα που αφορούν το χρήμα, το σπίτι και την οικογένεια, την εργασία και, πιθανόν, τη μητέρα. Η ουλίτιδα δείχενι θυμό (αίσθηση “ερεθισμού”) την περίοδο που εκδηλώθηκε το σύμπτωμα για τους τομείς της ζωής που έχουν σχέση με το ριζικό τσάκρα.

Στειρότητα
Στειρότητα είναι η κατάσταση κατά την οποία το ζευγάρι δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά παρόλο που κάνει τακτικά σεξ χωρίς προφυλάξεις. Η ικανότητα τεκνοποίησης συνδέεται με το δεύτερο τσάκρα, και με βάση την άποψη ότι ότι όλα αρχίζουν στη συνειδητότητα, η στειρότητα εκδηλώνεται με την απόφαση του ατόμου να μην αποκτήσει παιδιά. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει μία παλαιότερη απόφαση να μη γίνει γονιός, ή μπορεί να συνδέεται με τις συνθήκες της ζωής του εκείνη την περίοδο. Ο λόγος μπορεί να είναι θέματα σταθερότητας της σχέσης ή χρημάτων ή ελευθερίας, ή το πώς μπορεί να επηρεαστεί η ζωή του γονιού ή των γονιών με την απόκτηση παιδιού.

Καρκίνος
Ο καρκίνος αντιπροσωπεύει κάτι το οποίο κρατά μέσα του το άτομο και δεν εκφράζει, και το μέρος του σώματος στο οποίο εμφανίζεται (και το αντίστοιχο τσάκρα) δείχνουν τι είναι αυτό που δεν εκφράζει. Πρόκειται για μήνυμα από τον Ανώτερο Εαυτό του ατόμου που του δείχνει τι πρέπει να κάνει διαφορετικά στη ζωή του για να επιστρέψει σε φυσική κατάσταση ισορροπίας.
Για παράδειγμα, ο καρκίνος των πνευμόνων, λόγω της σύνδεσης του με το τσάκρα της καρδιάς, αντικατοπτρίζει την ένταση για κάποιον που το άτομο έχει στην καρδιά του -σύντροφο, γονείς, αδέλφια, παιδιά. Και αφού το σύμπτωμα μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή, και το στοιχείο του τσάκρα της καρδιάς είναι ο αέρας, αντικατοπτρίζει τη σχέση του με την αγάπη. Η ένταση που υπάρχει στη συνειδητότητά του για κάτι που συνέβη στη ζωή του την περίοδο που εκδηλώθηκε το σύμπτωμα δίνει στο άτομο λόγους να νιώθει ότι κάποιος δεν το αγαπά, και δεν αφήνει να περάσει μέσα του η αγάπη αυτού του ανθρώπου. Ανεξάρτητα από το μέρος του σώματος που επηρεάζεται, η τελική παρεπόμενη κατάσταση του συμπτώματος -ο θάνατος- δείχνει ότι το άτομο έχει αποφασίσει πως δεν μπορεί να αποδεχτεί την κατάσταση και προτιμά να πεθάνει παρά να συνεχίσει
τη ζωή του υπ’ αυτές τις συνθήκες. Για να αποφασίσει να ζήσει, πρέπει να επιλύσει την ένταση ή την κατάσταση ώστε να έχει κάτι να περιμένει, κάτι για το οποίο θέλει να ζήσει.
Δείτε το μέρος του σώματος που επηρεάζεται, για να καταλάβετε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το εσωτερικό αίτιο και ποιο είναι το μήνυμα του συμπτώματος προς τον ασθενή.

Αυτιά
Γενικά, οτιδήποτε επηρεάζει τα αυτιά έχει σχέση με την αντίδραση του ατόμου σε κάτι που ακούει, ή κάτι που δεν θέλει να ακούει. Αυτό μπορεί να είναι μία σύγκρουση ή κάποιο “κακό νέο”.

 

Μπορείς να διαβάσεις εδώ και το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου με 11 ακόμα κοινές ασθένεις και συμπτώματα.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.