Ο Μπραντ Πητ στις Χρυσές Σφαίρες ήταν πιο γοητευτικός από ποτέ. Τι συμβαίνει και όταν κάποιοι άνθρωποι χωρίζουν γίνονται περισσότερο γοητευτικοί; Αν ο χωρισμός ομορφαίνει, τότε μήπως είναι ο γάμος αυτός που… ασχημαίνει;

Μπορεί να έχει να κάνει και με τα κιλά. Υπολογίστηκε μόλις το 23% όσων παντρεύονται ή μπαίνουν σε μακροχρόνια σοβαρή σχέση, διατηρούν τα κιλά που είχαν και ως ελεύθεροι. Το 77% βλέπει τα κιλά στη ζυγαριά και στην εμφάνιση να αυξάνονται. Από την άλλη υπολογίστηκε ότι όποιος χωρίζει χάνει σχεδόν αμέσως 3-5 κιλά. Κι αν κρατήσει λίγο περισσότερο το μεταβατικό στάδιο χάνονται όλα τα περιττά.

Είναι όμως μόνο τα κιλά; Ο Μπραντ Πητ στις Χρυσές Σφαίρες ναι, ίσως να ήταν πιο αδυνατισμένος αλλά είχε κάτι που τον έκανε πιο γοητευτικό. Ίσως η συστολή του καθώς ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση του χωρισμού. Ίσως να ήταν και η θερμή υποστήριξη των φίλων του. Ο Ματ Ντέημον δε σταμάτησε να τον χειροκροτά δυνατά και μαζί του και πολλοί ακόμα στην αίθουσα ανεβάζοντας τον ενθουσιασμό. Οι άντρες πάντα βρίσκουν έναν τρόπο να αλληλοϋποστηρίζονται.
Υπάρχει η θεωρία που υποστηρίζει ότι όταν μπαίνουμε σε μία μόνιμη σχέση παίρνουμε κιλά για να στείλουμε κυρίως στο σύντροφο μας αλλά και σε πιθανούς συντρόφους, ότι “βγήκαμε από την αγορά”. Με την ίδια περίπου λογική, ο άντρας παχαίνει όσο η σύζυγος είναι έγκυος για να είναι τόσο ελάχιστα διαθέσιμος σε νέες σχέσεις όσο και η γυναίκα του.
Γενικά, μάλλον δεν είναι τα κιλά που ενοχλούν. Ο σύντροφος σου σου αρέσει και με λίγα κιλάκια παραπάνω. Το πιο πιθανό είναι ότι ο…καναπές κάνει τη ζημιά. Η έλλειψη ενέργειας, δραστηριότητας και κυρίως ενδιαφέροντος αλλά και ενδιαφερόντων. Λένε ότι ο χρόνος και οι υποχρεώσεις βαραίνουν τον άνθρωπο. Αλλά να σου πω κάτι; Αφού δε συμβαίνει σε όλους, είναι εφικτό να μη συμβεί και σε εσένα. Δεν είναι κανόνας. Είναι στο χέρι σου, και κάτι που εξαρτάται από εσένα. Άρα υπάρχει σωτηρία και καλή ζωή ακόμα και μετά το γάμο.
Πάντως, σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες είναι κάπως πιο…προνοητικές. Όταν θέλουν να χωρίσουν, το έχουν αποφασίσει μήνες πριν, οπότε είναι σε καλύτερη φυσική αλλά και ψυχολογική κατάσταση όταν αποφασίσουν να το ανακοινώσουν. Οπότε ο χρόνος ίασης είναι φαινομενικά μικρότερος.

Οπότε ούτε ο χωρισμός ομορφαίνει, ούτε ο γάμος ασχημαίνει. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν τον εαυτό τους και ανθίζουν και στις δύο περιπτώσεις. Και το αντίθετο βέβαια. Για το δικό σου καλό είτε ζευγαρώνεις είτε χωρίζεις, φρόντισε να το κάνεις με συνειδητότητα, με χάρη και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι οι καταστάσεις που μας κάνουν ευτυχισμένους. Είμαστε εμείς που τις κάνουμε να λειτουργούν ή να γκρεμίζονται.

Διάβασε εδώ τα 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά το χωρισμό και να νιώσεις πολύ πολύ καλά.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.