Ο καθένας θέλει να πιστεύει ότι είναι διαφορετικός, ότι το καλούπι έσπασε κάπου κοντά στη γέννηση του. Όμως είναι πραγματικά έτσι; Μπορεί όλοι να είμαστε μοναδικοί αλλά τελικά δεν είμαστε και πολύ διαφορετικοί. Εδώ είναι οι 4 τύποι προσωπικότητας στους οποίους ανήκει το 90% του πληθυσμού.

Παίζουμε;

Η έρευνα δημοσιεύθηκε σε μεγάλο επιστημονικό περιοδικό και καθόρισε τους 4 βασικού τύπους προσωπικότητας. Χρησιμοποιήθηκε η Θεωρία των Παιγνίων, ένας κλάδος των οικονομικών που που αναλύει τις αποφάσεις που παίρνονται σε καταστάσεις στρατηγική αλληλεξάρτησης. Κι αν δεν αντιλήφθηκες πολλά, διάβασε τον τρόπο που έγινε η έρευνα και θα καταλάβεις. Έβαλαν τους εθελοντές ανά δύο να αναμετρηθούν σε μια σειρά από δραστηριότητες. Μετρήθηκαν οι συνεργασίες, οι αρνήσεις, οι συγκρούσεις αλλά και οι προδοσίες. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο και αυτός ο αλγόριθμος τους βοήθησε να κατατάξουν την πλειοψηφία όσων πήραν μέρος στην έρευνα σε έναν από τους 4 τύπους προσωπικότητας.

Ο ζηλιάρης

Το εντυπωσιακό 30% ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όσοι χαρακτηρίζονται ως ζηλιάρηδες, δεν τους αφορά τι θα καταφέρουν οι ίδιοι, αρκεί αυτό που θα καταφέρουν να είναι καλύτερο και πιο σημαντικό από των άλλων. (Ήδη σκέφτηκες κάποιον…)

Ο αισιόδοξος

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 20%. Παίρνουν αποφάσεις έχοντας ως κύριο κριτήριο το να ωφεληθούν από αυτήν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι συνεργάτες τους.

Ο απαισιόδοξος

Το 21% των ανθρώπων χαρακτηρίζονται ως απαισιόδοξοι, γιατί λαμβάνουν κάθε μα κάθε απόφαση τους με γνώμονα το μικρότερο από τα δύο κακά.

Ο έχων εμπιστοσύνη

Είναι το 17% και είναι πάντα έτοιμο να συνεργαστεί χωρίς να νοιάζεται αν θα κερδίσει ή αν θα χάσει στο τέλος.

Οι ανένταχτοι

Υπάρχει και το 10% που δεν μπόρεσαν να μπουν σε κάποια κατηγορία σύμφωνα με τον αλγόριθμο. Και αυτό γιατί λειτουργούσαν απόλυτα τυχαία και χωρίς να έχουν μέσα τους μια αποκρυσταλλωμένη άποψη για το πώς τους ωφελεί να παίρνουν αποφάσεις.

 

Αν θέλεις να κάνεις το εκπληκτικό τεστ προσωπικότητας με χρώματα “Είσαι το χρώμα που διαλέγεις”, πάτα εδώ.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.