Είναι η εποχή τους. Νόστιμα και με γεμάτη, γήινη γεύση θυμίζουν χειμώνα, βόλτες στις αγορές με τους γονείς μας όταν ήμασταν μικρά, και μαρόν γλασέ σε χαρτάκι. Το σίγουρο είναι ότι αξίζουν μια θέση στη διατροφή μας.
Εδώ, θα δεις, από το Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τρεις τρόπους για να μαγειρέψεις τα κάστανα. Στο φούρνο μικροκυμάτων, στο ταψί και στην κατσαρόλα, με τις τεχνικές, τα μυστικά και το χρόνο.
- Για να ψήσουμε κάστανα έχουμε τρεις τρόπους.
- Χωρίζουμε τα κάστανα μας.
Στα μικροκύματα
- Κόβουμε τα κάστανα στην μέση.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό (για να μην αφυδατωθούν).
- Καλύπτουμε το μπολάκι με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά στα 800 Watt.
- Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε την μεμβράνη.
Στον φούρνο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα
- Χαράσσουμε τα κάστανα με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι σχηματίζοντας έναν σταυρό. Με αυτόν τον τρόπο ψήνονται πιο γρήγορα και δεν σκάνε.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό (για να μην αφυδατωθούν).
- Τα ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
Βραστά
- Πιέζουμε μέσα στα κάστανα το μαχαίρι μας με την μύτη και δημιουργούμε μία σχισμή. Επαναλαμβάνουμε σχηματίζοντας έναν σταυρό.
- Τα μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά. Με το που πάρει βράση μετράμε 25-30 λεπτά.
Τα καστανά μας είναι έτοιμα. Κάστανα στα μικροκύματα, ψητά στον φούρνο και βραστά. Τρεις τρόποι για όλα τα γούστα!!!!
Καλή απόλαυση!
Το άρθρο είναι από το site του Άκη Πετρετζίκη και το πρωτότυπο θα το βρεις εδώ.
και εδώ θα βρείς ένα απίθανο κέηκ με κάστανα που δε χρειάζεται ψήσιμο και που είναι gluten free από τον Άκη!
To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.