Στοχο-ποίηση

Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή της χρονιάς δε συνηθίζω να βάζω στόχους. Τους βάζω όταν αισθάνομαι, άσχετα αν είναι πρωτοχρονιά, Δευτέρα ή τα γενέθλια μου. Μόνο που εφέτος αισθάνομαι πιο πολύ από κάθε άλλη φορά ότι δε θέλω να αφήνω το χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτο.
Ο χρόνος μου πάνω στη γη είναι περιορισμένος και κάθε ημέρα αισθάνομαι ότι θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ, για να ζήσω τον εαυτό μου στα καλύτερα του πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Έτσι είπα να γράψω τους στόχους μου και για να δεσμευτώ και για να τους μοιραστώ μαζί σου.

*η φωτογραφία είναι από τις 31/12/2015 στο Παρίσι

Να γίνω καλύτερη φίλη
Πιθανώς αν ρωτήσεις τις φίλες μου να είναι ευχαριστημένες αλλά η αλήθεια είναι ότι κάθε μα κάθε φορά νιώθω ότι δεν είμαι μαζί τους όσο χρειάζεται. Ότι θα μπορούσα να τις βλέπω συχνότερα, ότι θα μπορούσα να βγαίνω μαζί τους περισσότερο. Το θέμα μου λοιπόν δεν είναι στην ποιότητα, γιατί αν ανοίξεις την καρδιά μου θα τις βρεις στις πρώτες θέσεις, είναι στην ποσότητα. Ε, ας το διορθώσω αυτό εφέτος γιατί πολύ καιρό το λέω.

Να δυναμώσω τα χέρια μου
Αν θέλεις να με κάνεις να βαρεθώ, να αναστενάξω ακόμα και να δακρύσω, βάλε με να κάνω ασκήσεις με βάρη ή βαράκια. Έλα όμως που τα χέρια μου χρειάζονται ενδυνάμωση… εχθές. Όχι, δεν έχουν χαλαρώσει οπτικά, αλλά μετά από ρήξεις και τενοντίτιδες, τα νιώθω έτοιμα για μια επανάληψη πόνου.
Το πρωί σκεφτόμουν πώς θα γλιτώσω αυτές τις ασκήσεις μεταθέτοντας τις για το τέλος της άνοιξης που θα ξεκινήσω μπάνια στη θάλασσα (γελάνε και τα πλακάκια με την αναβλητικότητα) αλλά χρειάζεται να το κάνω νωρίτερα. Οπότε, να με ρωτάτε πού και πού, για να ντρέπομαι και να τις κάνω.

Να χειρίζομαι καλύτερα τα οικονομικά μου
Αν έχεις μια εικόνα του χάους, τότε έχεις μια εικόνα για την εικόνα που έχω για τα οικονομικά μου. Ευτυχώς που δε χρωστάω -πιάνεται ΟΑΕΕ;- αλλά αν πάω έτσι, δε θα αργήσει κι αυτό. Λέω να ξαναπροσπαθήσω να βάλω μια τάξη στα οικονομικά μου, οπότε αντίο ZARA, αντίο ένζυμα, αντίο ακριβά δώρα -για λίγο-.

Να με αναβαθμίσω
Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος όλης μου της ζωής. Τι μπορώ να κάνω για να γίνω καλύτερη; Τι αφήνω ανεκμετάλλευτο, τι χαραμίζω, τι έχω ξεχάσει, τι θέλω να καταφέρω, τι θέλω να αλλάξω; Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται λίγο ψυχαναγκαστικό αλλά αν δεν κάνω αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό μου κάθε μέρα, θα παρασυρθώ από τα επουσιώδη και θα χάσω την ουσία. Και προσωπικά για να είμαι ευτυχισμένη χρειάζεται να εξελίσσομαι. Άρα πιο πολλές ερωτήσεις ουσίας εφέτος για περισσότερες ουσιαστικές απαντήσεις.

Να μιλήσω με τη μαμά μου για τα αισθηματικά μου
Τη λατρεύω και την αγαπώ όσο κανέναν. Όμως μόλις πάω να της μιλήσω για το σύντροφο μου, πάντα με κόβω. Και να φανταστείς ότι είναι θετική και γεμάτη αγάπη, που να είχα κάποια επικριτική μαμά.
Τώρα θα με ρωτήσεις, και γιατί είναι ανάγκη να βάλω έναν τέτοιο στόχο; Γιατί είναι ένα δικό μου συναισθηματικό εμπόδιο που δεν με εξυπηρετεί πια. Μπορεί να με εξυπηρετούσε στην εφηβεία, αλλά από τότε έχουν περάσει χρόνια πολλά. Οπότε, μαμάααα έλα που έχω κάτι να σου πω.

Να ακούω ακόμα περισσότερο το σώμα μου
Κάθε μέρα ακούω το σώμα μου και ανάλογα τρώω, κοιμάμαι, εργάζομαι, ασκούμαι. Το να ακούω το σώμα μου και να καταλαβαίνω τι πραγματικά μου λέει, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα μου. Θέλω εφέτος με παρατήρηση και αγάπη, να τα καταφέρω ακόμα καλύτερα.

Να κάνω ένα μεγάλο πάρτυ για τους NeW LiFers
Ναι, σας αγαπώ. Ναι, σας ευχαριστώ που είστε εδώ κάθε μέρα και κάνουμε παρέα. Κάθε μέρα νιώθω τη στήριξη και την αγάπη. Για να απλώσω αυτό το υπέροχο συναίσθημα και στην παρέα μας, θέλω να κάνω ένα πάρτυ να χαρούμε. Θα έχουμε μουσική, χυμούς, quinoa chips – χαχα- και τέλεια κοκτεηλάκια. Την άνοιξη, είστε ΟΚ για το πάρτυ;

Χρόνια Πολλά, αγαπημένοι
Σας φιλώ

Καίτη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.