Ποια είναι τα καλύτερα μαθήματα ζωής που θέλεις να μοιραστείς;

Ψάχνοντας με μανία ένα άρθρο του Robin Sharma έπεσα πάνω σε άλλα δικά του άρθρα που είχαν να κάνουν με τα μαθήματα που του έχει δώσει η ζωή. Και εκεί που ήμουν έτοιμη να τα μεταφράσω για να τα μοιραστούμε, μου ήρθε μια καλύτερη ιδέα. Τι θα γινόταν αν συγκεκτρωνόμουν λίγο και έγραφα τα μαθήματα που έχει δώσει σε εμένα η ζωή;

Να είμαι απόλυτα καλή

Σιγά τη σοφία, θα μου πεις. Αλλά η καλοσύνη σου, το χαμόγελο σου, η βοήθεια που δίνεις σε κάποιον και η αγάπη με την οποία μιλάς, ακόμα στον απερίσκεπτο πολλές φορές εαυτό σου, κάνουν τη διαφορά.

Όταν είμαι σίγουρη γι΄ αυτό που θέλω, δεν ακούω και δεν ρωτάω κανέναν

Το πιο αγαπημένο μου μάθημα από όλα. Όταν νιώθω σίγουρη για μια απόφαση μου δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να με βγάλει από τον δρόμο μου.
Όταν γνώρισα τον Σ. δεν ρώτησα τη γνώμη κανενός, ούτε μιας φίλης μου ψυχιάτρου που το μάτι της περνούσε από ακτίνες Χ τους ανθρώπους. Πόσο μάλλον τον φίλο μου.
Όταν έπαθα μια σχεδόν ρήξη στον ώμο μου ήμουν τόσο σίγουρη ότι δεν θα έπαιρνα συμβατικά φάρμακα που δεν μου άλλαξε τη γνώμη ούτε ο πιο μεγάλος πόνος. Τελικά το σώμα μου, έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους. Έκανε καλά τον ώμο μου. Απλά, ήθελε λίγο χρόνο παραπάνω. Α, και ο Σ. ήταν η καλύτερη επιλογή που έκανα ποτέ.

Το τι κάνω με το σώμα μου είναι δική μου απόφαση

Κατά καιρούς έχω ακούσει τα πάντα για τη διατροφή μου, τον βελονισμό, τον διαλογισμό, την ομοιοπαθητική, τον τρόπο που δουλεύω, που ξοδεύω, που μιλάω, που σχετίζομαι, που διασκεδάζω. Κι εσύ, ε; Δεν με έχει αγγίξει τίποτα. Ό,τι φροντίζει το καλό κομμάτι του εαυτού μου, είναι το καλύτερο κομμάτι μου ό,τι κι αν πιστεύουν οι άλλοι.

Εγώ και μόνο είμαι υπεύθυνη για τη ζωή μου όπως είναι

Τη στιγμή που πήρα την ευθύνη του εαυτού μου και σταμάτησαν να μου φταίνε η γαϊδουριά, η βλακεία, η αδικία, ο θυμός του άλλου, ανέβηκα 10 σκαλοπάτια στο πόσο καλύτερα ζω.

Κάνω το καλύτερο μπορώ και μετά…

… ξέρω πότε να σταματήσω. Βάζω τον σπόρο αυτού που θέλω να πετύχω ή να αποκτήσω, τον “ποτίζω” κάνοντας δράση και μετά ξέρω να το αφήνω. Αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα έρχονται.

Αγαπώ τους άλλους και τους συγχωρώ

…αλλά την ίδια στιγμή ξέρω ακριβώς σε ποιο σκαλοπάτι γαϊδουριάς έχουν στρογγυλοκαθίσει. Και για τον εαυτό μου ισχύει ακριβώς το ίδιο.

Δεν θυμώνω ούτε για αστείο

Εντάξει, υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά μέχρι το τέλος της ζωής μου θα το έχω φτιάξει, πιστεύω. Αν καταλάβουμε όλοι πόσο μας φθείρει ο θυμός, δεν θα ξαναθυμώσουμε ποτέ.

Μου δίνω το δικαίωμα να αλλάζω γνώμη

Γιατί αυτό ή αυτοί που μου άρεσαν χρόνια πριν να μου αρέσουν και σήμερα;

Πολλές φορές το να ξεκουράζομαι μέσα στην ημέρα είναι η πιο στρατηγική παραγωγική κίνηση

Κι ας έχω λίγες τύψεις για τον χρόνο που χάνεται. Το σώμα μου δεν το βλέπει έτσι… ευτυχώς.

Πάντα πίστευα ότι είμαι απίθανα γενναίο άτομο.

Πρόσφατα αποφάσισα να γίνω και τολμηρή. Και το ευχαριστιέμαι!

Λοβ γιου

Καίτη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.